Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 maj 2009

Passiv piratsympatisör och direktör

[100830. Tele2 har på det dryga år som gått sedan detta skrevs hunnit byta vd inte mindre än två gånger! Jag vet inte vad det säger om dålig företagskultur, men i dagsnyheterna berättas nu om hur företaget lurar på sina kunder tredubbla abonnemang! Som f.d. dataprogrammerare vet jag en del om att skapa intelligenta system, men på telecomföretaget Tele2 verkar de inte ha några system alls! En astrologisk sanning är "lika söker lika" så till sunkiga företagskulturer söker sig bara de som inte ser tydligt.]




Niclas Palmstierna, vd Tele2
(foto SvD)

En kombinerad astrologisk studie och granskning av hur vanlig gemen själviskhet passar passiva piratsympatisörer inom internetbranschen som hand i handske.

Som bonus ett förslag om hur framtida föräldrar ska undvika att föda barn under "låga, materialistiska vibrationer", liknande de som dominerar Tele2 vd:ns födelse.


Bara den extremt minnessvage har på några veckor glömt det övertydliga politiska statement Tele2 gav, när de direkt efter den fällande domen i målet mot Pirate Bay meddelade att de med omgående verkan skulle börja dumpa sina loggar och inte längre spara uppgifter som kunde blottlägga kunders näriga och egoistiska massnerladdningar av upphovsrättsskyddat material.

Likväl söker nu internetleverantören Tele2:s vd Niclas Palmstierna sopa igen spåren efter sig i ett uttalande i SvD på ett sätt som för tankarna till den mer dumma sortens historierevisionism som t.ex. Förintelseförnekare bedriver.

En snabb granskning av födelseögonblicket visar att vi, som så ofta i när man stöter på riktigt sliriga typer, har att göra med en deprimerande mängd omen om dysfunktion. Kosmos genomgår här ett av sina otaliga lågvattenmärken och resultatet blir människor med onda avsikter eller åtminstone beklämmande stora vita fläckar på sin kognitiva karta. De kallade "satans söner" inom en gren av den hellenistiska (senantika) astrologin, dessa som föddes med BÅDE Sol och Måne (vilja och känsla) i den negativa polaritetens Jord- och Vattenelement - elementen som tycks förneka människan det mesta av inre moralisk halt.

Först när omvärlden drar gränsen, formar sig de här människorna - i sina gärningar - efter trenden. Men bara i gärningen, för bristen på Eld och Luft, gör att de ännu (i detta liv) inte är självgående etiska individer. Palmstierna har säkert läst på ordentligt de senaste veckorna för att - då nöden krävde det - formulera det uttalande han gjorde. Hans horoskop visar att han ljuger från början till slut när han hycklande vänder frågan och säger att Tele2 inte KUNDE spara uppgifterna mer än två veckor utan att detta utgör ett potentiellt hot mot kundens integritet.

Vilka stolpskott alla dessa är, som lever som parasiter på det upphovsskyddade innehåll som strömmar genom deras system! Allt bortom det inledande faktumet: att tekniken tillät tjuveri och att de med svag karaktär drogs in i skymningslandet, är ad hoc-politisering och försök att likt Palmstiernas låtsas som vi fortfarande befinner oss i den verklighet där mänskligheten sedan tiotusentals år med framgång bytt varor utifrån framarbetad praxis. I själva verket är det moraliska haveriet redan ett faktum.

Som tyvärr alltför få tycks märka står vi inför en värdemässigt pervers generations motsvarighet till den kommunistiska revolutionen där allt privat ägande skulle förstatligas. I en skruvad framtidsvision var det de egocentriska och giriga unga västerlänningarna som valde att knäcka vår civilisation då de inför all hägrande underhållning som skulle ha kostat dem skjortan varför de valde kriminalitetens bana. Att en hel kulturs sönderfall utspelade sig i "virtual reality" förändrade inte typen av scenario.

Hur furiöst ilska blir inte de lägsta blodiglarna i den här tragiska showen då en eller annan påminner om att det de gör på nätet är exakt samma sak som att gå in i en fysisk butik och länsa den - bara så mycket enklare. Nätets möjligheter till relativ anonymitet har (i praktiken) frigjort det absolut sämsta i vårt släkte: den själviska, patologiskt asociala "för mig själv enbart"-typen.

Och nu har denna, mänsklighetens lägsta avart bildat parti och försöker få det att framstå som det alltid varit en fråga om individuell integritet och annat högtravande prat. Kyss mitt arsle! Ibland häpnar man över människans förmåga att konstruera självrättfärdigande rationaliseringar. Självbedrägeri från början till slut är vad det är.

(Undertecknads vision är en civilisation där mänskligheten helt vuxit ur det lilla egots profitlystnad, men tills den nivån etablerats måste man respektera den som säger att det inte är okej att söka vittra hans fickor som en simpel ficktjuv.)


DOCK !!! Det goda - för varje ond företeelse bär ju också en möjlighet - syns emellertid också: folk börjar bilda sig i allsköns sakfrågor. Så någonstans i den rådande sörjan föds faktiskt en mer medveten befolkning än de små omedvetna butikssnattare som påbörjade det här!

*****

Tekniska data kring Palmstiernas födelse: Notera Solen i zodiakens mest okunniga tecken Oxen, okunnig i bemärkelsen att den är en materialist och hatar att gå en mil extra. Oxen är ett Jordtecken och talar om att upprätthålla ett status quo, en homeostatisk balans, hellre än ge sig ut på ansträngande eskapader. Oxen är ofta din lokale kvarterspolis (på den tiden det fanns sådana), som lunkar runt i kraft och ren kroppshydda ser till att kvarteret håller sig lugnt och stilla. Bortom husfrid och hålla sig fria från irritationsmoment, har Oxar ofta inte några särskilda ambitioner...

Här kopplar dock Jupiter (framgång, rikedom etc) en gynnsam 120-gradersvinkel från Stenbocken mot Oxen. JORD söker JORD, materia vill hopa mera materia... En Joakim von Anka-aspekt, om man säger så, men förvisso ett omen om framgång via en i sig rätt passiv karriär (Solen).



Den typiska Oxen är en föga idealistisk lönearbetare, och de smartaste exemplaren söker sig snabbt till områden där pengarna jobbar in mer pengar - som t.ex. internetleverantören tar betalt utifrån kundens bruk av databits. Där Bredbandsbolaget var pionjärer på fasta linor och fasta månadspriser, där har Tele2 tjänat pengar på mer eller mindre ofördelaktiga (för kunden) lösningar där mängden nertankad information avgör kostnaden för internet. Notera åter att Jupiter i Stenbocken - ett ackmulerande Jordtecken - jobbar bra med Oxen på denna himmel.

Solen i Oxen indikerar därför på denna himmel viljan (Solen = intelligens och viljeakter) att bara sitta stil (tänk Disneys tjuren Ferdinand) och se njutningarna (pengarna) presentera sig utan ansträngning, ja hopa sig då lyckoplaneten Jupiter bygger Stenbockens "materialistiska berg". Detta är verkligen en gammalmodig sorts ledarskap, från den tiden man köpte in några redskap och sedan lät samma pressverktyg tillverka tusen (illegala) kopior! Så klart Palmstierna diggar hela konceptet med digital massspridning.

Not. Oxens härskare är Venus, känd som pengarnas och behovstillfredsställelsens stjärna.


*****

Exceptionellt intressant är att Solen framåt kvällen lämnar Oxen och går in i blå Lufttecknet Tvillingarna. Det första den stöter på där är den onde Saturnus, en materialistisk influens med ett totalt avvisande och gränsdragande beteende. Notera överflödet av planeter i kommunikationstecknet Tvillingarna. Är detta det perfekta horoskopet för en människa som söker kontrollera kommunikationsnäten, eller?

Solen och Saturnus befinner sig redan vid dygnets öppning några få grader från varandra och dessa himlakroppar HATAR varandra. Palmstiernas födelsehimmel är nästan obegripligt patologisk! Solen vill leda, men det vill Saturnus också, och de vill göra det på helt olika sätt!

Det är inte svårt att i denna uslaste av usla födelsedagar (då Solen möter Saturnus) se att Palmstierna, den korrupte materialisten, fått samhället mot sig i sitt dåraktiga tidiga utspel efter PB-rättegången...


*****

Men det är långt ifrån slut på de degraderande influenserna. Palmstierna föddes dessutom under fullmånen! Och det placerar sinnet (Månen) i mittemot njutningsorienterade Oxen, i det av mardrömmar och obehag drivna dödstecknet Skorpionen! Detta är psykplaneten Månens allra sämsta läge, och indikerar en grundton av non-stop obehag, ständig aversion och en bristande vilja att gå någon tillmötes i någon fråga!

Både Oxen och Skorpionen tillhör den negativa polariteten, Jord resp. Vatten, så vi har här en fullmåne som inte bara är alltigenom negativ utan också utspelar sig i två av de fyra tecken som också klassificeras under den fixerade kvaliteten.


Denna kvalitet kallas i indisk filosofi tamas, tröghetens eller ignoransens kvalitet. Det är denna vämjelse och latenta ondska som syns i VD:ns ansikte på SvD:s foto här ovan. Alla som studerat tillräckligt många horoskop vet att på ett sätt vetenskapen inte ens vill diskutera, vi tycks formade inte enbart av arvsmassan.

Kanske är det t.o.m. så att DNA styrs "epigenetiskt" av hela vår omgivande värld och universum! Detta är just vad man trodde i antiken och när nu genetikerna tvingats acceptera att det tydligen finns "epigenetiska faktorer" utöver bara generna själva (kort sagt, systemet är ännu mer komplex än de först trodde i ett naivt springande efter "kriminella gener"), så kanske det inom några årtionden finns förutsättningar för ett nytt möte mellan den äldsta lära som predikat miljöfaktorns betydelse - astrologin - och morgondagens biologer. Vilken dynamitvetenskap det kommer att bli!

Hur ska morgondagens föräldrar bete sig för att undvika egoistiska och moraliskt indifferenta individer som Niclas Palmstierna? Jo, först och främst konsultera astrologerna för att undvika HELA SEKVENSER AV ÅR då "negativ bakgrundsstrålning" skapar en suboptimal himmel. Och när väl de goda åren valts ut, då måste det befruktningsögonblick väljas ut som nio månader senare resulterat i en födelse under den periodens optimala astrologiska betingelser.

Eftersom vattnet tenderar gå för kvinnan under fullmånen och barnmorskor (enligt inhämtad andrahandsuppgift) rapporterar en topp i födslostatistiken i samband med den, måste även denna naturliga tendens motverkas.

Fullmånen är en mycket negativ influens som, även om den i vissa fall skärper intelligensen hos den nyfödde, oftare bara drar mot neurotiskt utagerande om vi talar om fullmånar mellan Eld och Luft, eller, som i Palmstiernas fall under fullmånar mellan Jord och Vatten, framskapar negativa psyken av otroligt självberikande och materialistiskt slag.


Vad en själavandringsteoretiker här säger, är:

STÄNG TILL DÖRRARNA NÄR DE LÅGA SJÄLARNA SÖKER TRÄNGA IN I VÄRLDEN VIA DE NYFÖDDA! GE DEM INTE INSTRUMENTEN (BARNKROPPARNA) !!!
Föräldrar, planera så att ni inte får demoner till barn.

Men... Vem som helst hör hur orealistisk metoden är! Vi har redan en demonisk befolkning, slavar under sina fem sinnen till följd av en politik som enbart handlat om materiell välfärd sedan 1900-talets början.

Tror någon att en befolkning som formats i den riktningen skulle vara intresserad av att värna mot oönskade graviditeter i samband med sex som en njutning och för avkommans bästa, planera graviditeterna på ovan skissat sätt? Skulle inte tro det. Så karma fortsätter att utverka sitt och överallt hittar oskolade själar oskolade föräldrar och familjer med ruttna värderingar.


Dessa själar väljer slummiljöer för att skakas till avsky inför det deras föräldrar sysslar med, och med sagda familjeplanering skulle man faktiskt stänga dörren för själar som är villiga att gå "livets hårda skola" och lära sig via aversion gentemot sina föräldrar. Men tänk vilken välgärning mot de ofödda barnen om ett samhälle konsekvent bara tillät GODA TIDER för nedkomsterna! Dessa barn skulle vara bärare av GODA EMBLEM i stället som t.ex. Palmstierna vara en avgrund av girighet och ovilja.

Månen i Skorpionen skulle bli en arketyp människor inte sett på länge men bara mindes via brottsstatistik från "den gamla världen" - världen innan mänskligheten återupptäckte den astrologiska visdomen om hur pepparkaksdegen knådas ute i universum innan den pressas ut som som gubbar och gummor här på jorden. DNA, kommer människan då att veta, är ett subset av högre formativa krafter.

Kanhända kommer mänskligheten i steget bortom det att kunna manipulera DNA att inte svara på viss kosmisk strålning... Men nu är vi två kvantsprång framför vårt nu, där småonda direktörer bland bredbandsoperatörerna genljuder av allt som är lågt och solkigt i människan. Allt som tillhör gårdagen självcentrerade människa, hon som bara satte sina intressen först och främst.

_____

Post Script.

Englands mest respekterade astrolog under 1900-talet, Charles Carter, levererade böcker fullmatade med intelligenta iakttagelser från verkliga livet. Han hade som ung man redan påbörjat en juristutbildning då han mötte astrologin vilken kom att förändra hans livsinriktnng.

Kring det olyckligt självtjänande fenomen som är Palmstiernas styrande sammansättning av Oxe och Skorpion, noterade Carter följande allmänna tendenser:

Taurus/Scorpio certainly points to an enjoyment of the things of the senses, possibly betond the limits of dietetic discretion, and there is an obvious danger of precipitation in the form of disease, especially those forms which are of an auto-toxic nature. It is well known that George IV paid the price of his love of the table with gout and extreme obesity. In such a connection one must carefully study Mars and Saturn, to see how far physical activity and self-control are likely to counteract the voluptuous proclivities of the polarity. It is a rather dangerous combination, but to the native (horoscope owner) rather than to others.

Essays on the Foundations of Astrology
(1947, s.94)
Notabelt är alltså en överhängande risk för självefterlåtenhet. Suktandet efter livets goda (pengar, mat - allt som är typiskt Oxens tecken) skulle i det här fallet också kunna inbegripa överklassens trenddroger, Månen i Skorpionen är distinkt av "auto-toxisk" art.

Det är inte en slump att redan i vd-skapet över en internetoperatör Palmstierna ur den högre moralens perspektiv redan är skyldig till medhjälp till spridande av porr och annat som degraderar själen. Månen i Skorpionen är en första antydan om en förgiftad själ. Sedan måste en precis studie av alla astrologiska faktorer indikera huruvida det kan röra sig om psykopatologi. Se också etiketterna för massmördarna Ted Bundy och Anders Eklund för ytterligare diskussioner om de sämsta uttrycken för denna kritiska Måne i Skorpionen.

Notera också att polismördaren Jackie Arklöv föddes exakt ETT KVARTS MÅNVARV före Palmstierna (6 juni 1973), med samma svåra mix av Solen och Saturnus, och ett sinnelag (Månen) på kant med den viljemässiga delen (Solen).

Det finns måhända anledning att kalla tidiga sommaren 1973 för en potentiellt problematisk tid att sätta barn till världen. Kanhända skulle en liten topp i straffregistret noteras om man studerade saken ur astrologiskt perspektiv...

2 kommentarer:

Yngve sa...

vad har du för diagnos?

Caisa sa...

Niclas Palmstierna i jämförelse med förintelseförnekare, polismördaren Jackie Arklöv och annat ont i denna värld? Detta är ju anmälningsbart och direkt smutskastning/förtal!
Ja du, Yngve, diagnosen på denna individ är av värsta sorten; okänd...