Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 september 2009

Google: solipsistisk diktator enligt astrologin

När protester höjdes mot Google för deras fotograferingsprojekt brydde jag mig inte särskilt. Jag har inte ett liv där något hotas eller exponeras av nyfikna kamerasonder.

Men när nu Google har företagit sig att scanna in 7-10 miljoner böcker utan att ens bry sig om att tillfråga bokförlagen börjar det lukta akut Storbrorskomplex om inte rent av storhetsvansinne. Google, Världshärskaren.

Alla som gått in och ut genom databranschen vet att hybris frodas där. Teknikerna vet att de handhar vår civilisations infrastruktur, och som de vrånga Pirate Bay-hackarna visade, saknas ofta all sensibilitet för den verkliga världens sunda förnuft hos dessa urgröpta nördar.


De har helt tappat förmågan att avgöra om, bara för att tekniska möjligheter föreligger, en "mojäng" faktiskt ska implementeras. De påminner därvidlag om ett samtida Manhattan-team - atombombens framställare, vilka nog alla ångrade sig i efterhand.

Jag gjorde ett horoskop på dagen för Googles grundande för att se vad det här bolaget hade för predeterminerade tendenser att förverkliga. Och visst sjutton! Största sökmotorn blev de snabbt, och det tog dem bara ett årtionde att avslöja sina Storebrorsfasoner!

Här föreligger ett av de starkaste EGENMÄKTIGHETSSYNDROM den här bloggen hittills hittat, och skälen ska anges.



1. Varje samtidig aktivering på en himmel av egocentricitetens tecken Väduren och maktfullkomliga Stenbocken ger i någon mån en önskan att se den egna subjektiva åsikten (Väduren = ego/subjektivitet) upphöjd till allmän lag och norm (Stenbocken = icke-jag/materia/objektivitet). Så sker här via en planet i vardera tecknet.

2. Därtill är Saturnus, som här befolkar Väduren, Stenbockens härskare. Som "naturligt ond" planet (materia är inte något gott om nu någon hade lyckats inbilla sig det) enligt det indiska aspektsystemet, har den vissa förmågor att "strypa på distans". (Saturnus är också Döden i indisk tradition.)

Den kan kasta sitt onda och hämmande öga både mot tecknet 60° framom det där den befinner sig och även en längre "förbannelse" hela 270° (3/4-delsvarv) fram genom zodiaken. I detta fall, med start i Väduren, innebär det att Saturnus angriper sitt eget hem, Stenbockens tecken! Det är patologiskt.


I just det här fallet är det också Månen (själen, djupet, innehållet) som angrips av Organisatören Saturnus. Så långt nästan anar man att Google, för den som inte ens vet vad "vem" det här är, skulle kunna förutsäga att entiteten verkar helt galen i organisation och strukturering av material!

Talesättet, "Saturnus äter sina barn", förvandlas här till att Den Organisatoriske Patrikarken förtär sin publika bas (Månen = menigheten). Jag tror Google är en för ung entitet ännu, vi har inte sett hur denna inbyggda dödsdom i horoskopet kommer att falla ut än...


3. Tyvärr slutar det inte där eftersom Saturnus anses vara mer än lovligt inskränkt i sin syn på organisation under den tid den verkar utifrån Vädurens tecken - utifrån det rent subjektiva jag-perspektivet. Det finns således något i Googles psyke (Månen) som gör den till en tänkbar solipsist. Den här entiteten tycks leva i fantasin om att den ensam existerar!

4. Att Google grundades i Lejonets tecken (Solen) bara understryker att den var destinerad att bli kung över organisatörerna av Internet! Men nu tillstöter ett sista problem: Sol och Måne står i två tecken som är direkt hatiska till varandra.

Lejonet är zodiakens kung, men dess härskare Solen har INGENTING med Stenbockens och Saturnus tendens att vilja dra gränser (t.ex. upphovsrättsliga eller allmänt organisatoriska). Sol-Lejonet översvämmar scenen med sin energi och närvaro, men den behöver regi. Och den regin bestås av Saturnus.

Men Solen och Saturnus är likväl svurna fiender, för någonstans vet Solen att dess slösande rika energi är Fullheten och inga av den lille Saturnus organistoriska arrangemang kommer i närheten av den energin i dess fulla och obeskurna form!

Givet hur makalöst illa "egenmäktighetssyndromet" kan bete sig är det uppenbart att en debil Saturnus som sätter åt psyket/sinnelaget hos varelsen Google, är en ytterst snäv bas för dess ambition att bjuda på Sol-Lejonets fria emanation. Hela bygget tippar över!

Redan nu har Google börjat visa hur dess egenmäktighet - som snarast förvärras av att syndromet ingår på en himmel som också rymmer Lejonkungen - kommer i konflikt med den del av världen som inte är fullt lika egocentrisk i synen på systematisering som Google var när de började "förvärva" världens alla böcker utan att ens bevärdiga sig att kommunicera med upphovsmännen!


Och här kan noteras det intressanta faktum att olycks- och krigsbringaren Mars attackerar Googles psyke/Månen från Kräftan, tecknet som ser om sitt hus och de egnas rätt! (Kräftan = protektionism, revirinstinkten utan vilken tecken som Väduren och Lejonet omgående skulle "bränna ut" världen. Notera att Google också har hunnit varit involverade i diskussioner om det är ett miljöförstörande verktyg. Duaden Stenbock/Kräfta, Jord/Vatten, relaterar främst till den fysiska verkligheten.)


*****

Mot dessa kritiska världshärskarambitioner står västerlänningens belåten med Googles tjänster. Och det är sant, Jupiters harmoni och starka härskarläge i "kaostecknet" Fiskarna visar framgång i samband med det ovöerskådliga myller som är nätet. Välsignelsen ligger i att Mars hypervässas av Jupiter, och krigaren är också idrottsmännens skyddspatron. 

För en idrottsman gäller inte minst snabbhet. Google påskyndar vår väg ut ur kaos och till den HEMSIDA eller det material vi söker. Mars attackerar lämpligt nog via placering Hemmets tecken Kräftan: "snabb rusch mot målet" (minns att Kräftan också står för livets slut, men här då "sökningens mål"). En och samma planet kan ju fylla olika funktioner i ett horoskop beroende på ur vilket perspektiv man använder den.


*****

Ett fantastiskt horoskop att fundera över innan man backar till ett av bloggens äldsta inlägg där jag studerade Pirate Bays Peter Sunde som ett uttryck för egotrippande undermänniskor som helt slutat svara friskt på omvärlden (jag tycker mig nu dock skönja en halvt galen gycklare där, en som är medveten om att han kommit att spela skurkrollen i det här livet). Det som i bloggens tidiga fas tycktes vara anekdotiska iakttagelser, blir över tid till alltmer tydliga "lagar".

Jag visste naturligtvis att ett måfå plockande bland tidningsrubrikerna på sikt skulle börja demonstrera att astrologin "har koll", men det krävs en hel del studier innan man ser att Platons "arketypiska" mönster faktiskt finns bakom vår fenomenvärld och besvärande ofta (för astrologins förnekare) är på plats när man hittar storslagna exempel på t.ex. arrogans - vilket är ett annat namn för egenmäktighetssyndromet.


SvD om Googles bokprojekt, DN för några dagar sen.


Tillägg 100107
Författaren Anders Ekström på Sydsvenska Dagbladet skriver på Newsmill om Googles planer på "världsherravälde". Dessa stackars analytiker - vet de inte att det räcker att höja blicken och studera vår kosmiska miljö för att se vad som pågår?
 

Tillägg 100119
Nu surar Google över att de knappt expanderar alls i Kina, och använder politisk-ideologiska argument för ett eventuellt tillbakadragande från den kinesiska marknaden. Hur väl stämmer inte detta med den ofattbart egocentriska bebismentalitet som egenmäktighetssyndromet i vissa fall för med sig!


Tillägg 100227

Googles egenmäktighet föranleder fortsatta kommentarer: SvD




2 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Finns det något negativt för oss av vanligt folk (= väsentligt flera än 90 % av medborgarna) - i att ALLT finns tillgängligtnätet ? - undrar Josef B.

Seaward sa...

Materialtillgänglighet är en annan fråga än den jag här tar upp till belysning, nämligen det astrologisk-psykologiska komplexet "egenmäktighet". Från ett ego-perspektiv (Väduren) är naturligtvis världsherravälde prima! Men det finns en värld därutanför också att ta hänsyn till.

I det här inte helt triviala tvådelade inlägget, som tar sin utgångspunkt i fysiken vilken i del II nyttjas för symboliska poänger, kan indirekt förstås vad som "saknas i huvudet" på Google.