Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 oktober 2009

Letterman: horoskopet blir bara sannare!



Glad Letterman på 80-talet.


Närmare detaljer om David Lettermans regim i CBS-huset läcker ut (AB), och det horoskop som tidigare kommenterats på punkten tolfte huset och hemliga sexnöjen blir bara mer och mer träffsäkert.

Att han lösenordsskyddat sitt närmaste kontorsområde och vägrar umgås med sina gäster stämmer som delar i ett övergripande mönster. Kanhända har hans fobiska kontrollmani att göra med att hans mor för några år sedan utsatts för något intermezzo, celebritet som också hon blivit genom att medverka i sonens show. Men, vänta nu! Redan när Letterman föddes stod "stängda rum" skrivna på himlen! Än en gång går vår blick mot fjärde sektorn för "det mest privata" - och se vem (som tidigare nämnt) som står vakt där:




Det är den förbjudande Saturnus, gränsdragare och censurmyndighet som håller det privata kliniskt rent från folk som saknar "rang"! (Fastän Saturnus betecknar arbetarkasten i Indien, tenderar just underklassen att bli de värsta översittarna, bara de ges det minsta utrymme. Sann nobless är en djup själslig egenskap som inte kommer automatiskt med lite ytlig framgång utan tar många liv att arbeta upp.)

Och ingen som ser Letterman har väl missat hans förtjusta kommentarer om den tydligen ovanligt kylslagna temperaturen inne i studion. Detta skulle mycket väl kunna vara ännu en av hans idiosynkratiska krav eftersom Saturnus representerar kyla (slöhet, ålderdom med mera), och på Lettermans himmel tar den iskalla (och solitära) ett formidabelt strypgrepp om Lettermans egen kropp och ego (ascendenten).

Den Frigide är säkerligen ett skäl att Letterman kallats "the creepy" - för ingen planet kan väl vara mer olik den varma och direkta Vädursascendenten. Det finns något dubbelt över den här uppvisade personligheten - och det redan innan man (som sagt) insett att han är född i ett kluvet tecken - Fiskarna. En av Lettermans favoriter är att blixtsnabbt slå över från bakåtlutad och skrattande till framåtlutad och "onda ögat" rakt in i kameran. Hur väl stämmer inte detta med den fastnaglande Saturnus direkt inkopplad i hans uppvisade beteende!


Huruvida Saturnus ligger bakom den oskrivna (?) regeln att inte se David Letterman i ögonen om han skulle komma gående genom korridoren, är mer osäkert - men inte orimligt med tanke på att hierarkiskt tänkande (och tendensen att avvisa folk) här seglar fram via Saturnus i fjärde. Jag har ett fall av en garderobsdiktator med samma Saturnus i fjärde och en avgjord tendens att ibland glömma sin fabricerat folkliga och vänster-jämlika ideologi och se ner på folk, särskilt sådana som sitter på fotbollsläktare. Givet en så uppenbar fruktan för "potentiella mobbar" är hemmet - som i fallet Letterman - noga bevakat och försett med många lås!

En Saturnus individen inte blivit medveten om kan dra in otrevliga och auktoritära drag i personligheten! Det är uppenbart att Letterman till dels leker med sin Saturnus - men uppenbarligen har den ett påtagligt grepp om honom. Prestigemedvetenhetens planet gör inte ett bra jobb i fjärde, där djup och själslighet borde råda!

Undantaget regelbundna programinslag hemma hos hans mor var det först med sonen Harry något om den private Letterman läckte ut, förutom då det uppenbart sanna att han inte umgicks med sina gäster privat. Saturnus i fjärde antyder en människa helt inkapabel att vara fri med sitt inre, vilket påverkar den sociala talangen (utanför kameraljuset) lika mycket som en svårt skadad Måne.

Vad som är uppenbart är hur närmast sjukligt privatistiskt horoskopet är, när det nu gavs tillfälle att titta en gång till på det. Märk att Jupiter (expansion, framgång) befinner sig i åttonde huset, ett minst lika privat och tillslutet livsområde som det 12:e och det 4:e. Från vad vi sett här, förklaras många av Lettermans märkligt hypokondriska drag av de tre "Vattenhusen" (bakteriespridare). Han har helt enkelt varit sitt hispiga jag lajv framför publik i alla dessa år.


Här är den första granskningen av Lettermans himmel.

Inga kommentarer: