Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 oktober 2009

Stjärnorna om kärlekens seger




Helle Kleins blogg med täta uppdateringar och minutangivelser gav en så perfekt tid för Kyrkomötets "ja" till homoäktenskap man någonsin kan önska sig. Vi kan därför ställa ett mundant horoskop för att se vad det egentligen är Kyrkan sagt ja till. Ett ja till kärleken, säger en tidningsrubrik. Men är det verkligen så?

Från 10.36 på morgonen och fram till minuterna då homoäktenskapet röstades igenom befann sig den syndfulla egocentreringens tecken Skorpionen i stigande över Uppsalas östra horisont.

Som om inte det räckte medföljde också psykets indikator Månen, vilken hålls för att vara "debil" i samma tecken. Detta är en distinkt indikation om vad som röstades fram: ett slag slogs för den syndfulla lägre människonaturen, den "blott själsliga" individen som kristendomen brukat kalla det.

Detta är då en praktfull påminnelse om kristendomens grundtes om att sexualitet i grunden är roten till synd och död. Fast tanken är långt äldre än kristendomen, den finns i alla kulturer från det att man besinnat det elementära sambandet mellan sexuell reproduktion och död.

Som om inte detta dystra omen om den fallna och syndiga mänskligheten räckte, ligger dessutom tecknet för den naturliga kärleken mellan man och kvinna, Vågen, inspärrat i den onda demonens 12e hus för "ting man gör till sitt eget förfång" och Solen är därtill "debil" i Vågen. Här är alltså naturens egen regel satt ur spel!

Det hör också till den astrologi som gör anspråk på att tala om både himmelska och jordiska ting att notera att Solen, i kontrast till Månen, representerar människans andliga väsensled. Det sätt varpå denna för ögat osynliga essens - hennes verkliga jag - sätts på undantag i detta ögonblick är sorgesamt att skåda.

Hånet understryks dubbelt då den köttsliga lustans Mars (i Kräftan) attackerar anden (Solen) eller andemeningen bakom partnerskap (Vågen) på ett negativt sätt. Jag tror med stor säkerhet vi ser störningen hos den homosexuelle i dessa indikationer: här berättas om de andevarelser som inte klarat av att acceptera sin biologiska natur: Mars i Kräftan kan läsas som "störningar i det biologiska substratet" eller hatiskhet mot sin själsliga natur. Notera att det degraderade sinnelaget (Månen i Skorpionen) har denna illgärningsman som sin disponent!

Vidare leder den omöjliga mixen av Vatten i attack mot Luft till "kognitiva dissonanser": i homosexualitet förmår inte individen acceptera sig själv i sin kroppsliga roll, förmår inte axla partnerskapet (Vågen) som det var tänkt, mellan man och kvinna. Därför "offrar" Svenska kyrkan Vågen i fängelsehålans 12e hus!

Kort repetition. De fyra lidelsefulla Rajas-tecknen Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken indikerar barnet (Väduren) som resulterar ur sammankomsten i partnerskap (Vågen) mellan en kvinna (Kräfta) och en man (Stenbocken). Dessa fyra faktorer är placerade i korsform i zodiaken för att understryka mekanismerna för mänskligt liv och människans fortplantning via det helgade äktenskapet (Vågen).

Av det vi sett hittills är således både Sol och Måne, symbolerna för man och kvinna om man läser dem ur socialt perspektiv, "utslagna". Detta är ett tecken på en djup störning i det institutionaliserade samhället och även hos berörda individer. Till för inte så länge sedan ansågs homosexualitet vara en sjukdom, och ovanstående horoskop visar att det som nu röstats igenom alltjämt är en styggelse för det medvetna och moraliska universum. Horoskopet sjukförklarar med andra ord Svenska kyrkan f.o.m. detta ögonblick, den har offrat det som kan kallas balansen mellan Yin och Yang och valt en annan väg.

Solen är här debil och den princip (Vågen) den normalt borde betona är instängd i den onda andens hus. Antikens astrologer fruktade den 12e sektorn och bloggen har visat gott om prov på den omoral som kan följa - se inte minst David Lettermans hemliga affärer och hans tydliga tolftehusnatur! Här tycks det inte handla om omoral så mycket som att en princip offras, principen om fruktsamhet.

Men det tar inte slut här. För om inte redan bilden av det traditionella partnerskapet fängslats i 12e sektorn, står även Solens disponent Venus (kärlek/partnerskap) "debil". Detta inträffar i Jungfruns tecken och givet en sådan disponent har vi således den mest odugliga typen av Våg ur flera perspektiv.

Och det blir värre, för Venus står tillsammans med den helt sterila Saturnus vilket här kan läsas som "ofruktsamt partnerskap". Och bara ordet "enkönat äktenskap" visar hur fasansfullt väl astrologin följer och kommenterar världens gång. Här förverkade den Svenska Kyrkan sin rätt att representera den Högre Ordningen som vill liv och mer liv.

Horoskopet beskriver tveklöst en död typ av äktenskap i termer av naturens gång (Månen stigande i öster i bortruttnandets och avartens tecken). Vi möter precis samma typer av indikationer på flera olika sätt i detta horoskop för för astrologin är detta ett tecken på att man är något centralt på spåren.

Intressant nog betecknar Venus och Saturnus i 11e huset att denna sterilitet har upphöjts till ett ideal! Jupiter representerar Lagen, och dess välsignande 240-gradersaspekt mot den här i grunden förstörda Venus indikerar "lagstiftandet" för homoäktenskap.

Möjligen kan man säga att Jupiter kommer till lindring för den dystra berättelsen i den kroppsliga renhetens tecken Jungfrun. (Horoskopet är så fysiskt på ett problematiskt vis. Här finns ingen andlighet alls! Mars i biologistiska Kräftan i nionde för högre medvetenhet är ett rent hån mot vad detta "höga" hus för andlighet kan representera.)

Jag råkade faktiskt (oavsiktligt) förekomma det kyrkobeslut alla visste skulle komma och beräknade bara häromdagen RFSU-ordförandens horoskop (nytt fönster). Där konstaterade jag att också hans horoskop indikerade denna indikation om sterilt partnerskap (Venus + Saturnus). Och nu dyker indikationen om en substanslös och falsk allians ännu en gång upp.

En seger för kärleken? Ja, det skulle vara den platoniska kärleken då, men faktum kvarstår att horoskopet tecknar Svenska Kyrkans avfall från allt kristendomen står för. Den är nu ett värderelativistiskt projekt och som vilken sekulär institution som helst. Människorna må profaneras och förlora all insikt i tillvaron, men stjärnorna - ett Guds verktyg för att ge människorna tecken enligt Bibeln - fortsätter att skriva sina domsord på himlarna, dag ut och dag in.

Men minns att detta var ett s.k. "mundant" eller världsligt horoskop. Dess uppgift är bara att beskriva kvaliteten eller tendensen i det som pågår vid tillfället. I en viss typ av sataniskt bakvänd kultur kan säkerligen horoskopet beskriva ett triumfatoriskt ögonblick, men detta kräver också att man på orwellskt nyspråk ändrar samtliga tecken på skyn och ger dem nya innebörder så att t.ex. "steril kärlek" (Saturnus + Venus) blir "optimal kärlek" eller "jämlik kärlek". Eller vad nu Svenska kyrkan tänker sig uppnå...

Sök även bland blogginlägg som nämner reinkarnation här och på Ockulta ögat för en annan bild av de intrapsykiska störningar som ovanstående himmel berättar om på ett betydelseplan.


*****

Kombinationen mellan Saturnus och Venus är intressant eftersom den förra obönhörligt drar allt mot sig själv. Saturnus kan t.ex. vara en avgörande faktor i djupt odemokratiska horoskop, den tenderar mot diktatur eller enmansvälde. Hur illa Venus fungerar i ett sådant läge, behöver ingen fundera över.

Faktum är att jag tror vi är berättigade att läsa kombinationen som "enkönat partnerskap". (Den skicklige astrologen Charles Carter såg i den här kombinationen människor som var kallade att leva bortom den normala kärlekens hägn. Jag har inte kollat moder Theresas horoskop, men det var den typen av självförsakelse Carter avsåg, och det skulle inte förvåna om hon hade någon snarlik indikation.)

Ur ett annat perspektiv är Saturnus planeten helt utan själsdjup, dess uppgift ligger inte där utan den har med strikt objektiva realiteter att göra. Kärleken har här så till den milda grad låsts upp vid externaliteter att den bara är en formfråga!


Det går att meditera mycket över horoskopets många absurt svaga punkter, och inse att ingen kärlek alls bor i detta ögonblick - däremot kan betraktaren gripas av medlidande inför den totala oförmåga till fullgånget människovardande som tecknas i skyn då kyrkan valde att låta dessa de svagaste delta i samma formella akt som dem för vilken äktenskapet var menat.


DN, SvD, AB

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har kollat moder Teresas horoskop, och hon hade inte venus och saturnus i kombination, däremot i kvadratur, i kräftan resp väduren enl det sideriska systemet.

Anonym sa...

PS om Moder Teresa: Hon hade däremot månen i kombination med saturnus.

Seaward sa...

Tack för tipset! Oj oj! Månen och Saturnus är en klassiskt "tung" placering som i de svåra fallen ger djup depression, annars en överseriös grundton i sinnet och nästan undantagslöst en själ fylld av pliktkänslor, som om man stod i stor skuld till någon!

Jag minns att hon avslöjade sent i livet (eller att det framkom efter hennes död) att hon levt UTAN någon levande känsla av att ha haft Gud med sig i sitt slit. Saturnus, dödaren i indisk tradition!

Månen kombinerad med Saturnus är en tydlig parallell till Saturnus när den senare grabbar tag i Venus, som på ovanstående himmel.

(Venus/Saturnus-kvadraturen existerar inte i det vediska aspektschemat, men via Vatten och Eld och givet tecknen för barn och moder, ser man förstås eldsjälen som hjälper barnen! Jämför Madonnas Vädur/Kräfta och hennes supermamma-ambitioner. Calcuttas slum där Teresa verkade, torde då vara Månen - livet från dag till dag - i kombination med Saturnus - "dem av låg kast." - Det går faktiskt att utsträcka denna läsning till horoskopet här ovan, så att man får homosexualitet som "lågkast-kärlek"!)

Anonym sa...

oj.... vilken sorglig människa du är. Först fascinerades jag av din blogg, ville lära mig mer. Men ju mer jag läste desto mer bländades jag av föraktet som lyser i var och varannan mening i många av dina inlägg om homosexuella och kvinnor. Nu kan jag inte längre se på grund av alla fläckar som studsar framför ögonen. Oj oj oj.

Seaward sa...

Läser du ALLT på bloggen och inte bara de inlägg som intresserar dig PERSONLIGEN, skulle du kanske se en annan bild.

Du har t.ex. uppenbarligen hoppat över precis alla texter som beskriver bloggens filosofiska fundament, dvs livsåskådning.

Och hur intressant att se hur du väljer bort de bokstavligen hundratals sågningar av wackon av manligt kön som finna att läsa om för den som söker mer än bara partsinlagor som servar det egna perspektivet.

Sanningen är att alla tolv zodiaktecken tar mycket stryk på den här bloggen. Man kan faktiskt kalla zodiaken för mänsklighetens tolv blindfläckar!

Men för att fatta det här, _måste_ du nästan ta en titt på inläggen som är etiketterade "filosofi". Du är uppenbarligen själv hemmastadd under etiketten "sexualitet/gender", och där hittar vi människor i tydlig själslig obalans. Så mycket tycks du dock ha förstått av bloggens ställningstaganden, men vill inte acceptera för egen del.

Gång på gång understryker jag att detta beror på Sveriges materialistiska grundperspektiv: vi är fostrade att se oss själva som fysiska kroppar, och lägger du sedan ett genderperspektiv på det perspektivet, då har du snart börjat bygga ett labilt luftslott.