Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 januari 2010

Gender-polisens paradoxala horoskop



Horoskopet som ursprungligen presenterades i detta inlägg byggde på ett detektivarbete som utgick från åldern 60 år i november 2007 (källa) samt angivelsen "bor idag i stockholmsområdet" (källa).

Efterforskningen resulterade i ett riktigt illa tilltygat horoskop, som inte alls rimmade illa med en Jekyll och Hyde-natur. Tyvärr var Sydöstrans uppgift om åldern ett år fel! Dagen efter finner jag denna födelseuppgift, vilket förändrar hela stjärnkartan. Ett nytt horoskop presenteras därför.



Ett ord här räcker: "egenmäktighetsyndromet". Vad rimmar bättre med en vuxen som utnyttjar en minderårig. Faktum är att syndromet är konstruerat av Stenbocken, myndighetspersonen, och Väduren, barnet. Bloggen är helt nerlusad av personer med denna etikett, och jag borde ha använt den mer sparsamt, för enbart de tydligaste fallen.

Jag har nämnt baggens korstiktiga passioner många gånger, och även stengetens latinska namn: Capricornus - "de nyckfulla stångande hornen". Tillsammans skapas här ibland ohyggligt odisciplinerade och impulsdrivna individer. Både Sol och Måne står i lidelsens kvalitet, Rajas guna.

Solen i Väduren gör tecknets härskare Mars viktig. På denna himmel hittar vi krigaren Mars - skadegörare, olycksdrabbad men också libido - debilt placerad i Kräftans tecken, sårbarhetens och kvinnans tecken, symbol för skyddade och fredade revir.

Så remarkabelt att båda säga sig föra kvinnors talan och sedan innanför det skyddade höljet angripa dem! Och här är då öknamnet "kapten Klänning" - eller en del av det.

Lindberg försökte få manliga poliser med rakat huvud att spara ut hår på hjässan: Väduren är huvudsvålens tecken och Mars i Kräftan kan läsa som impuls mot att skydda eller dölja något - "täcka huvudet" kanske. Kapten Klänning ville inte se skallen som ett ollon på männen!

Här börjar man nu ana extrema könsidentitetsproblem på himlen, och det kommer nog att sluta med insikten om polisen är en homosexuell natur under allt tramset med att klä upp offren till barn. Om hans inblandning i en pervers krets där man pissar förödmjukande på kvinnor bekräftas, torde det vara så gott som säkert. Han hyllade kvinnor i offentliga livet, men hatade och generade dem bakom stängda dörrar. Mars i Kräftan betyder faktiskt "våld innanför de dörrar som borde ha skyddat de sårbara".

Solens "upphöjelse" i Vädurens egocentriska och lustfyllda tecken är således ett distinkt problem eftersom den defekta Mars är dess dess disponent. Men åter: i Solens handlingsprogram ser man både hans jämlikhetsprat och den utagerande baggen som vill skada kvinnor!

Vad disponenten till en Sol i Eld-läge i Vatten ger, är också det typiska "sensationslismsyndromet" - att vara torsk på snabba känslokickar. Det här lyckades han dock gömma eftersom sinnelaget (Månen) i Stenbocken är en torr och saklig typ.

Men Mars attack mot psyket i formalistiska Stenbocken visar att den debila Mars här har för mycket inflytande - den kontrollerar på ett olyckligt sätt båda Ljusen.

Olycklig är också Saturnus onda och kontrollerande grepp på en debil intelligens (Merkurius), och där dessutom svårigheten att få ihop Luft (rationalitet) och Vatten (instinkt) aktualiseras.

Horoskopet innehåller inget som inte bloggen redan redovisat i dussintals fall av psykopatologi. Skillnaden är nu bara att horoskopinnehavaren hade en betydelsefull karriär. Om något ser man här exempel på vilken hycklare Stenbocken kan bli om den inte har sunt stöd i övriga horoskopet.

Tankarna går till en annan av svenska folket just nu hatad person: Cristina Husmark-Pehrsson (för den okänslighet varmed sjuka förts över till Arbetsförmedlingarna). Hos henne hittar vi samma iskalla Måne i formalistiska Stenbocken involverad i egenmäktighet via samma samtidiga betoning av Solen i Väduren. Även hos henne störningar riktade mot Månen/psyket.

Som politiker och myndighetspersoner ska man passa sig för de egenmäktiga i lika hög grad som när de är larmande och våldsbenägna skådisar. Minns två tidiga exemplet på syndromet i Russell Crowe och Christian Bale. Att den senare gjorde psykopaten i American Psycho (och har figurerat i flera störda roller), blir extra pregnant när vi också hittar f.d. polischefen med samma sjukliga behov av ego-makt...

Att f.d. polischefen duperat omvärlden kan bara tillskrivas den framgångsskapande Jupiter i Jord som NOMINELLT (Jordelementet handlar bara om faktisk konkret handling, men säger mycket lite om sinnelaget), först ger Månen (kvinnor) en judaskyss, och sen går rakt på pengarna - Venus (pengar) i starkt härskarläge i Oxen. Jag är helt förundrad över denna grönfärgade "gräddfil" till kvinnofrågor (Månen och Venus!) - borde detta inte innebära en genuin kvinnornas vän?

Horoskopet är förbryllande, men kanske finns det en logik i att ovanstående karta signalerar en hel del framgång (kanaliserad via Månen i ett formalistiskt och legalistiskt tecken) - Lindberg har ju talat fina saker om jämställdhet ända in i FN-huset.

I jakten på vad som skulle visa sig vara fel födelseår, mötte jag en åsikt på nätet om att man ska vara vaksam på dem som gapar högst i genderfrågorna. Det har jag alltid noterat, för här finns de värsta mentala obalanserna. Det var med olust jag en gång i vänkretsen noterade ett (manligt) horoskop som var högljutt feministiskt och som innehöll en vanvettig störning mellan en "död" Måne (psyke) i Skyttens 30e grad (man kan lika gärna kalla den 0° Stenbock) disponerad av en Saturnus hemma i härskarläge i Stenbocken, och till detta en aggressiv Mars i Väduren.

Saturnus (som påverkar Månen) fanns i 4e kvinnohuset och Mars i 7e partnerhuset. Mannens extrema trångsynthet och gapiga stil gjorde hustrun sjuk (eller triggade en underliggande svaghet hos henne). Denna totalt hemmablinda man tror sig vara kvinnans försvarare, men ser inte att han projicerar sitt inre aggressiva barn på människor runt honom (Mars i fasta kontakternas 7e hus). Det är omvärlden som är ond och hård, inte han själv!

Av detta fall kan man dra den föga djärva slutsatsen att f.d. polischefen troligen också lider av en EXTREM KOGNITIV STÖRNING. Han har, som Vädurar så ofta har, noll distans till sina egna förehavanden. Men det räcker förstås inte som förklaring. Det är mer som felar här.

Stenbockens vilja att demonstrera sin makt får aldrig underskattas. Tecknet kan vara parodiskt simpelt i sin vilja till att mäta sig och överträffa andra med formella medel. Genom att luta sig mot hackordningar ("Länspolischef") kan de kompensera det som saknas i personlig tyngd. Som nybörjartecknet Väduren är det speciellt tydligt hur man kan falla för frestelsen att "vara någon genom uniformen". (Stenbocken = externa markörer, formalism, betonande av konkreta data.)

*****

När rapporterna nu börjar läcka ut (Expressen), ser man alla pusselbitar hamna på rätt plats: polischefens fixering vid att hans offer skulle spela "barn" (Väduren) via lämpliga tillbehör (Stenbockens kostymformalism).

SvD om sexuella avvikare i privata nätverk.

Vittne träder fram i AB: "Det var inte normalt sex. Det var rollspel där han ville att jag skulle lyda. ... Han ville att man skulle spela att man skulle ut och äta och låtsas som att man inte känner varandra."

Stenbockspsyket (Månen) och "kostymformalismen"! Den f.d. prostituerade berättade om hans hotfulla natur - Mars opposit Månen, en underström av agg... Minns att också Solen - handlingsmänniskan - drivs av denna Måne som förråar psyket. Infektionen genomsyrar hela horoskopet.

*****

Vädurscelebriteter med Solens disponent debil i Kräftan

Jag lutar åt att en stor del av polischefens problem ligger i dålig impuls/passionskontroll (kanske som utbrott i revolt mot Stenbockens tendens till självrepression).

Av 2600 celebriteter (alla utan födelsetid) hittade jag följande 28 med en stark Sol med klen disponent.
  • Camilo Jose Cela - Nobelpris litteratur
  • Candice Bergen - eldfängd och intensiv skådespelare
  • Dave Mason - rockmusiker med djupa drogproblem
  • David Hume - drinkare, filosof, ateist
  • Deborah Kara Unger - skådespelare
  • Ewa Bjorling - (m) handelsminister, kritiserad av Afrika för kolonialism
  • Fredrick Federley - (c) minister, motionerade om legalisering av prostitution
  • Fredrik Neij - dömd hacker (Pirate Bay)
  • Graham Gouldman - låtskrivare, medlem i 10cc
    (10cc = mått på en sädesavgång - distinkt homovarning? japp. Namnet skapades av gruppens första producent Jonathan King som senare fängslades för homosex med minderårig.)
  • Gunilla Carlsson - (m) biståndsminister
  • Gunnel Arrbaeck - f.d. chef för svenska filmcensuren
  • Herbert Spencer - ateistisk evolutionsfilosof
  • Jane Roberts (Seth Speaks) - medial
  • Jess Stearn - journalist, skrev om new age-fenomen och om homosexualitet
  • Jet Li (aka Li Lianjie) - skådespelare, martial arts-mästare
  • Johan Stael von Holstein - riskkapitalist
  • John Waters - homo, "king of trash"
  • Jurgen Riegen - rik jurist med nazidrömmar. Nordisk spermabank!
  • 'Kate Pierson - sångare i B-52s 
  • Lisa Marie Caputo Nowak - astronaut, försökte sig på kidnappning!
  • Marianne Scheja - pianisthustru
  • Martine McCutcheon - skådespelare. Hugh Grants kärleksintresse i Love Actually
  • Otto Rank - psykiater
  • Paul Davies - matematiker, fysiker
  • Richard S. Fuld, Jr - girig bankchef (Lehman Brothers)
  • Tomas Transtromer - poet
  • Umar ISLAM - spärrade banktillgångar efter terrorbomberna i London 2005
  • Wladyslaw Reymont - Nobelpris litteratur

Noterade någon ett antal kuriösa kopplingar till manlig sperma och gayighet? På svenska språket fungerar ingenting, men givet att Väduren fysiologiskt står för toppen på huvudet, kan man här tänka sig kopplingen till engelskans "give head" och samtidigt minnas att Mars är den rent biologiska brunstens planet.

Det var den kopplingen jag var inne på med polisens aversion mot det rakade huvudet här ovan. Väduren abonnerar på inget vis på den homosexuella störningen, men jag minns faktiskt ett suspekt Vädurs-horoskop, den s.k. sexualupplysaren som skrev boken "Kukbruk". En Vädur med diverse störningar på himmelen.

Merparten av dessa 28 offentliga namn var förstås "städade" och normala, men upptäckten av några distinkt udda fall som tangerar polischefens sexproblem, var ändå intressant. Kanske hade några sådana dykt upp i vilket sammanhang som helst...

(Ingen av dessa 28 hade därtill polischefens Måne i Stenbocken.)

Se även några andra kändisparalleller till ovanstående horoskop.

1 kommentar:

Anonym sa...

"bevis på att (feminist män) är dom värsta"
ju mer skönsjungande om kvinnan desto större kvinnohatare innerst inne.
jag väntar på at claes borgström snart oxå åker fast!