Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 januari 2010

Kate Hudson - spontan & konfrontativ




I en intervju med skådespelaren Kate Hudson i Aftonbladet ges hon den underligt begränsande antingen/eller-frågan:

Är du en person som planerar ditt liv i detalj eller tar du dagen som den kommer?
– Jag är en spontan person. När jag tar mig an något försöker jag att inte tänka så mycket. Om det krävs att jag ska förbereda mig så gör jag det, men jag går mest på instinkt.

Läsaren informeras också om att hon "inte kämpar för att få killar" och att hon värdesätter ärlighet över allt annat i en relation.

Några pusselbitar som ser ut som vore de specialskrivna för det här horoskopet. Men med astrologi är det nu så att de "in the know" vet att den fungerar medan den okunniga hopen av gapande skeptiker aldrig ens brytt sig om att studera ämnet.

Ser du var någonstans på kartan man ska placera de tre nycklarna? Jag kan tipsa om att detta, för ovanlighets skulle är ett horoskop med känt födelseklockslag så planeternas placeringar i de 12 husen förklarar mycket.



Som så många framgångsrika, Hollywood-stjärnor eller annan sort, föddes Kate Hudson med lyckans stjärna Jupiter stigande i öster. I intervjun framgår att hon är en skicklig sångerska, vilket genast utlöser minnet av den rad ytterst musikaliska människor med Jupiter i Kräftan eller allmänt Vattenbaserade horoskop som granskades för en tid sedan.

Med Jupiter i stigande i öster som himmelens kanske starkaste planet i ultrakvinnliga Kräftan, det reaktiva sinnelaget, står det "vinnare" skrivet om henne från första stund. Riktiga kvinnor behöver inte ragga, de har hela scenen klar för sig och behöver sen bara re-agera när hannarna visar upp sina konster. Kräftan kniper till och väljer den som passar henne.

Varför då så mycket kärleksstrul i Kate Hudsons liv? Mitt förslag är att Månen, Kräftans härskare inte håller samma höga klass som det första intrycket ger: den jovialiska och i Vatten ganska väna Jupiter på ascendenten är en sanning med modifikation och i vardagslivet ska man snart upptäcka en annan sida.

När Månen passerar genom Stenbocken får man, som man kunde misstänka, en önskan att återspegla kvaliteter som är Kräftans raka motsats och det innebär att den som tände på en ultrafeminin typ kanske inte attraheras av ett vardagsliv med en härsklysten och "svår" människa med tydligt auktoritetskomplex och en vilja att bestämma.

Kate Hudsons känsloliv blir ännu taggigare och mer fordrande när man lokaliserar disponenten till Mån-Stenbocken, gränsdragaren Saturnus (som bestämmer var skåpet ska stå), och hittar den illa placerad i Lejonet, ett tecken som motsätter sig gränsdragningar och det på ett närmast sjukligt sätt (demonen Rahu står bredvid Saturnus).

Eftersom den här sidohandlingen utspelar sig i 2a ekonomihuset inser man att Kate Hudson inte vill dela med sig av sina pengar till någon make - själv är hon född under den lyckligt lottades stjärna men Månen i Stenbocken drar åt en snål mr Scrooge och disponenten bekräftar detta.

Den som vet att Månen också symboliserar modersgestalten ser här plötsligt mamman Goldie Hawn, en järnlady med fullständigt kontroll över sina pengar och sin karriär och som, om jag inte missminner mig, var ensamstående ett antal år. Kate har lärt sig "ensam är stark" från sin mor, oavsett stand-in pappan hon nämner efter den biologiska fadern som drog när dottern var ett.

Det anas långsint förbittring över den biologiska pappan, trots att hon inte kan minnas något. Varifrån kommer de här demonstrativa orden från en trettio år gammal kvinna om att hon betraktar mammas nästa kille som sin äkta pappa om inte från mamman själv - Goldie Hawn! Döttrar med Månen i Stenbocken tenderar att bli djupt präglade av endera föräldern, och här är det uppenbart mamman eftersom ascendenten visar en så tydlig receptivitet mot kvinnor (Kräftan).

Läs mamma Goldie som den überstiliserade Månen i Stenbocken som byggt en ansenlig ekonomisk förmögenhet (dotterns 2a hus) som skicklig affärskvinna i Hollywood, men i tvärlåsning till Lejonet (kärleken, make, män...). Här har vi en mor/dotter-symbios som i grunden misstror kärleken och äkta män, och därför Kate Hudsons veliga svar på frågor om äktenskap. Horoskopets 7e hus med kringbudskap är INTE starkt.

Jupiter är sålunda inte bara lycka och framgång eftersom den disponeras av en problematisk Måne i 7e partnerskapshuset.

För Kates ärlighet gäller känslomässigt Vatten och det är återigen Jupiter upphöjd i Kräftan som står för extrem känslighet, och Jupiter skickar en direkt välsignelse till det 9e huset för "samvete" och här, i Fiskarna, hittar vi Venus i upphöjt läge. Två feminina planeter och båda i upphöjt (extra ädelt) läge. Och nionde samvetshuset. Detta rankar säkerligen högre än att Merkurius i Fiskarna råkar vara debil här och att en rätt lam Mars också ligger här.

Ska man säga något om den här serien av tre planeter i nionde samvetshuset, kan man säga att berättelsen börjar med Venus, enorm kärlek, övergår i debil (förklenad) kommunikation via den svaga Merkurius och övergår sedan i känslomässigt och mentalt kaos genom krigs- och olycksplaneten Mars. Den är visserligen inte fullt så "konfrontativ" som Kate Hudson själv säger, utan suger åt sig aggression och agerar martyriskt innan den till sist exploderar.

Den här placeringen är viktig pga Kates enormt välplacerade Sol i 10e huset för karriär. Solen är dessutom upphöjd i Väduren, otroligt nog den tredje upphöjda planeten i det här horoskopet. Hon var verkligen FÖDD till framgång. En annan aggressiv och explosiv natur med Solen i tionde karriär- och makthuset som jag kommer att tänka på här är Michael Moore. Inga likheter i övrigt...

Solen i Väduren men disponerad av en Mars i Vatten ger förstås Eld/Vatten-kriget, den "sensationalism" som alltid tycks föra de här människorna in i mediernas värld. De är födda upplevelsenarkomaner, och ska något sägas så är Kate Hudsons överkänsliga Jupiter-Kräfta egentligen lite för vek för non-stop hålligång. Men övertryck är just vad man får med ständigt Eld/Vatten-krig i horoskopet plus de tre viktigaste planeterna, Jupiter, Solen och Månen alla i passionerat och lidande Rajas-tecken.

Horoskopet kan jämföras med Anna Ankas, en annan Vädur. Tekniskt sett har båda två det förråande och egoistiska "egenmäktighetssyndromet" (Vädur/Ego och Stenbocken/Sätta agendan), men där Anka är okuvlig i sin maktambition, där har Kate genomgående mjukare placeringar. Och det är självuppoffringen i Fiskarna som kanske leder till kriser i relationer när Kate inser att hennes Vädurs-Ego är på väg att försvinna i relationen eller då hennes ekonomiska vilja till oberoende från giriga män (paranoia) sätter in.

Hennes problem verkar vara att hon väljer "slätstrukna" män (Månen i 7e) och med folk på lägre statusnivå än en själv, kommer alltid frågan om pengarna in och korrumperar relationen. Satans hejduk Mammon är fantastisk på att ödelägga människans liv. Månen i Stenbocken är en varning att både mamma Goldie och dottern Kate släppt in världen lite väl långt i sina själar... Det är Saturnus tvivelaktiga läge i Lejonet och invid den giriga demonen som får mig att säga så.

Inga kommentarer: