Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 januari 2010

Orgasmcoachens horoskop

AB/Wendela berättar om kvinnan som hittade sitt kall som orgasmcoach sedan hon insett hur mycket närmare än de flesta hon stod sina känslor. Så låt då detta horoskop rakt ur vardagen övertyga om att de gamla babylonierna och indierna visste vad de sysslade med - horoskopet, som använder den sideriska zodiaken, beskriver exakt den direkta och emotionella natur man kan räkna med av någon med minimala spärrar mot sin sexualitet.

Medaljens baksida är förstås att astrologin påminner att vi inte alla är födda "svenskt jämlika", och i viss teoribildning är vi alla själar som reinkarnerar om och om igen och gör olika "livsuppdrag" från gång till gång.

Ett av de mest lockande uppdragen för unga själar är förstås sex som tydligen bara tillhandahålls på jorden, om vi håller oss i det här solsystemet.

Zodiaken indikerar in- och utgången till ett jordeliv genom Väduren och Fiskarna, det första respektive sista tecknet. Fiskarna är emellertid också symbol för själens återinträde i livmodern för en ny födelse, vars fullbordan i ett nyfött barn illustreras av Väduren, "den separata kroppen med ett separat jag".

Med astrologins logiska uppbyggnad är därför det föregående tecknet Fiskarna "jag-löst" - symbiotiskt simmar fiskstimmet som en enda gruppsjäl. Här finns inga väggar eller barriärer. Mor med barn i skötet som en enhet. Fiskarna är det tecken som kanske har lättast att identifiera sig med vad som pågår. Väduren - baggen - representerar det unga barnets impulsiva direkthet, ett tecken med kraftfulla upplevelser!


Den som smakat på känslan i de fyra elementen förvånas föga av att finna orgasmcoachen född med total brist på Jordelementet, det trögaste elementet. Det leder i detta fall till ökad betoning på två andra: Eld och Vatten.

Den indiska kartan ovan visar i lika hög grad som Madonnas horoskop en människa som står i oerhört nära kontakt med sin förnimmelse och sina känslor. Eld och Vatten i kombination laddar ur sig vid minsta konfrontation så här är då samtidigt berättelsen om en som har lätt att få orgasm.

Faktum är att en tränad astrolog som ser planeterna genom astrologins spelregler häpnar över hur renodlad den här "sensationalismen" är - närheten till sina sinnesupplevelser. Horoskopet ser väldigt rött ut - väldigt eldigt - men det är inte Eld som "känner" utan Vattenelementet.

Vattnets tre tecken, Kräftan, Skorpionen och Fiskarna, representerar alla en registrerande sårbarhet, som t.ex. är basen för den empatiska människan. Vattnet är naturligt kopplad till Månen och alla människor har förstås sinnelagets härskare på sin himmel. Men den är inte alltid lika sensitiv.

På den här himmelen hittar vi Månen i Vågen under dygnets början, men vid tiotiden på förmiddagen går den in i sexualitetens tecken Skorpionen och därför har jag placerat den där.

Fokus och fantasi verkar göra hela grejen. Vatten och Månen står just för föreställningsförmågan. Har kan man utifrån ren teori anta att Månen i Jordtecken kommer lite på efterkälken, värmer upp långsamt som ett strykjärn som coachen så fyndigt säger. (Månen är "upphöjd" i Oxens tecken, ett Jordtecken av det "fixerade" slaget.)

Så lite fantasi tränger genom detta solida element att de för "nöta sig fram" till någon slags upplevelse. Här är det verkligen att "göra upp eld" genom rent och skärt gnuggande som skapar friktion! De med mindre fantasi måste istället leva ut genom hårdhänthet, mer fysikalitet.

Inte otippat är det därför det lättpåverkade Vattenelemenet som dominerat i de flera fall av sexmissbruk som bloggen tittat på. Warren Beatty var det senaste. Vattnet drar mot alla sorts missbruk. Närheten till känsloerfarenheter verkar bli ett beroende av känslor... I Vatten bygger vi beteenden som, förvandlade till insktinktiva vanor, kan förfölja oss i flera senare liv på jorden...

Men Elden är absolut inte oviktig i orgasmcoachens horoskop, för det är från själve krigaren Mars som libido, livsenergin, urkraften kommer. Utan någon Eld alls i horoskopet brukar man få generellt rätt svala typer och gissningsvis heller ingen större aptit på sex.

Se t.ex. citatet av Kate Beckinsale nederst i det här inlägget (nytt fönster) och se sedan hennes trögstartade Måne i Oxen baserad på (disponerad av) en Venus som i Lejonet, vilket utlöser en Jord/Eld-friktion där avslöjande nog den ena planeten är Venus/Afrodite!

Jord/Eld är ett knastertorrt och ett utbränt fält, rena motsatsen till Eld/Vatten. Jord/Eld är den typen som måste lära sig slappna av och nå djupare kroppskontakt. I värsta fall kan elementen driva fram rena brottningsmatcher som påminner mer om våld än om en innerlig älskogslek.

*****

Det är inte en slump att den eldiga Mars "bakvänt" härskar över Skorpionens tecken och i sitt positivt polariserade tecken Väduren representerar frukten av sex: ett nyfött barn. Det går också att betrakta frukten av sex via Vattentecknet Kräftan (moderssymbolen och Månens eget tecken) - notera att Väduren följer nio månader efter Kräftan, den lunära fruktbarhetsgudinnan.

Hos orgasmcoachen ligger Mars intressant nog i vaginans tecken Fiskarna och därmed i Vatten - en position lätt analog till libidos härskarläge i Skorpionen. Eftersom kvinnan nu är född i den starkt impulsdrivna Väduren, har vi alltså en Vatten-Mars som disponent över hennes starka Eld-Sol!

Inte bara har vi "sensationalism" som en övergripande ton som tydligt syns när man färglägger planeterna i linje med deras värdtecken, utan den viktig motorn till aktivitet - Solen - är invecklad i en oerhört övertaggad eller överkänslig relation till den plats - underlivet/Fiskarna - där dess disponent hör hemma. Här är alltså rena motbilden till den sexovilliga Kate Beckinsales Jord/Eld-mix.

Och minns nu att också känslolivet/sinnelaget - Månen - befinner sig i ett marsianskt tecken (Skorpionen): både Sol och Måne, dvs hela den psykologiska grundstommen, kontrolleras av lustans Mars. Det säger sig själv att det här är en orgasmcoach!

För att klargöra: Eld driver på, men för att kunna ta åt sig av driften behövs det Vatten vari Elden speglas. Ytterst är en balans mellan alla element önskvärd, och "okänsliga bufflar" har alltid att göra med att t.ex. Elden - som kan bli våldsam och självisk - dominerar över Vattnets omsorg och förmåga att lyssna på den andre.

I termer av psykologi är vår medfödda blandning av Eld, Luft, Vatten och Jord ett resultat av karma - handlingar från våra tidigare liv och elementen avgör hur vi närmar oss alla livets enskildheter. Madonnas franka uttalande att hon behövde en känslostark man att slåss med (ja, talade hon inte uttryckligen om något som lät som "våld i hemmet"?), är helt begripligt utifrån hennes totala brist på Jord (som alltid introducerar ett mått av tröghet men också realism) och den totala överbetoningen på Eld och Vatten.

*****

Vad skulle nu hända om coachen istället var född tidigt på dagen medan sinnelagets Måne ännu dröjde kvar i slutet av Vågen? Den särdeles tydliga symboliken Skorpionen skulle förloras, men vi skulle istället få tillfälle att tala om betydelsen av att inte vara mentalt omedveten om några fläckar av sin kropp, just som orgasmexperten gör i artikeln.

Månen i ett Lufttecken representerar just medveten kartläggning, och Vågen är ett amoröst tecken som behärskas av Venus/Afrodite! Venus själv står sammanbunden med passionerade Vädurs-Solen och stimulerar direkt sinnelaget mittöver, och glöm inte att Venus i indisk astrologi ensam representerar könsorganen (västtraditionen har givit Mars till männens organ och Venus till kvinnans).

Ja, en tidig födelse innebär att vi talar FULLMÅNE, och då har vi genast ett fall av varulven som symboliserar ohämmad djurisk lusta! Så kanske vid ett andra påseende den här månplaceringen är precis lika träffsäker som den som kniper en lätt poäng genom att föra sextecknet Skorpionen på tal! Märk också att en fullmåne mellan två plusladdade (positivt polariserade) tecken drar mot kreativitet, och som det ofta sägs: sex händer i "hjärnan", det är en akt av skapande föreställning.

Hur skiljer sig sådan från Vattens förmåga att känna in sig och vara impressionabel? Jo, Eld ger visuell talang så här har vi dem som kanske fantiserar att deras sängpartner är någon attraktiv kändis! Vatten är alltigenom knuten till kroppens förnimmelser och öppnar så att säga för en bildlös känslovärld, men Vattnet är också elementet (eller det psykologiska tillstånd) där man blir varse (kognition) när elden - eller orgasmen - kommer.

När man kommer lite djupare in i astrologin inser man att enkla zodiaktecken bara är för nybörjarna - planeterna kan "komponera" budskap som verkar "kräftiga" utan att Kräftans tecken överhuvudtaget är aktiv vid födelsen!

Inga kommentarer: