Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 januari 2010

Pain-in-the-ass - på riktigt



2006 - det var då det


Det här kändishoroskopet behöver knappt någon förklaring. Jag visste väl att ingen skulle spela en så självgod och självtjänande pest som Charlies inflyttade bror i "Två och en halv män" utan att vara född under en fullständigt havererad himmel! Märkligt hur vissa personer kan göra sig ett namn på sina svagheter.

Enligt AB tror nu Jon Cryer att hans ex-fru söker mörda honom under en pågående skilsmässa. Horoskopet är förbluffande likt den person han spelar i tv-serien - precis som i fallet Charlie.

Här är vädurshoroskopet (symbolen för ego-principen) som får Anna Ankas födelsehimmel att se ut som rena stiltjen!



Solen är extremt stark och ettrig i Väduren, precis som Jons rollfigur Alan Harper. Här hittar vi också en tät förbindelse med Venus, vilket effeminerar en man men inte ensamt förklarar Alans gayiga personlighet i tv-serien. Här pågår dock också en fullmåne!

Månen i venusianska Vågen blandar ihop sig med den maskulint polariserade Solen med resultatet att det blir just ett sånt halsstarrigt och halvkönat våp som Jon Cryer spelar. Alans neurotiska personlighet är tydligen inte bara en rollfigur utan något Jon hämtar ur sin egen koleriska överspänning mellan ett Eld- och ett Lufttecken. Varför han är så påstridig i rollen som Alan är uppenbart av att Solen disponeras av Mars, här i ett envist (fixerat) tecken som Lejonet.

Men i upptäckten av fullmånen trillar polletten ner: Jon Cryer är USA:s Jonas Gardell, åtminstone i den senares första fas, då han surrade och väsnades som värst och det var "jag-jag-jag" för hela slanten! Se här horoskopet från ett tidigt inlägg, innan jag introducerat det koncisa men potenta indiska aspektschemat:


Det är bara en spegelvändning av Cryers fullmåne. För Gardells homosexualitet, se också mixen av Mars och Venus i Skorpionens tecken. Detta "horbockens" syndrom drev honom tidigt ut på gatorna att sälja sin kropp. Den av Mars förråade Venus i Skorpionen står inte ensam för homosexualitet, men himlen visar så många avvikande detaljer på manspunkten att en minimitolkning skulle vara "problem med motsatta könet". Här är några frågetecken:

Saturnus binder sig via 270-gradersvinkeln fast vid Solen ("män") i Vågen. Månen opponerar sig mot Solen och Solens disponent Venus är under attack från Mars, i könstecknet Skorpionen. Dessutom är denna "uppvaktade" Sol "debil" i Vågens tecken. Sammantaget tycks Gardells förmåga till "normal Vågen-aktivitet" (hetero relationer) helt utslagen, inte sant? Se en liknande misär på himlen samma dag Svenska kyrkan okejade homoäktenskap.

*****


Man kan faktiskt fråga sig varför Jon Cryer och hans rollfigur Alan har problem med straighta relationer. Solen i Väduren är inte immun mot homosexualitet bara för att den anses "upphöjd" i detta positivt polariserade tecken. Det har inlägget om en homosexuell "sexualupplysare" visat.

Och på Cryers himmel, precis som på Gardells (och "sexupplysaren"), skapar Saturnus en fixering vid Solen (symbolen för män) - precis som Alan Parker direkt kröp under huden på sin bror Charlie och i princip agerar ut ett halvkonstant fjollbeteende och en rollfigur med alltför mycket kunskap om ytliga och triviala saker av dekorativ karaktär. Varför är så mycket "homo" inskriven i rollen?

Jon Cryers Venus är lika illa placerad som Gardells - Venus gästar ett Mars-kontrollerat tecken. Mars själv är emellertid starkt och virilt placerad i Lejonet och det är här, tror jag, som horoskopet till sist tar parti för mansrollen, men med knapp marginal. Det här kan vara ett "blueprint" på en bisexuell människa.

I jämförelse befann sig Gardells Mars i dess negativt polariserade härskarläge i Skorpionen, vilket har skymtat förbi i både ett och två homosexuella horoskop av den sideriska typen. Logiken? Mars spjut sticker inte utåt här, utan är riktat inåt. (Mars i Skorpionen är också kapabla till ett tärande psykologiskt självplågande. Dåligt samvete följer ofta med den här placeringen.)

I ett felkopplat manligt psyke kan detta libido vänt inåt mot det egna bli till idén om att vilja bli stungen, dvs påsatt. Lämpligen står Skorpionen för både könsorganet och anus, och anus är då enda möjligheten för en man som fått för sig att han gör "kvinnorollen"! Men märk att man inte a priori kan kalla Mars-Skorpionen för en homosexuell indikation. Det är när två, tre märkliga indikationer sammanfaller som detektiven i astrologen vaknar till liv och börjar undra vad himmelen försöker säga...

***** 

Åter till Jon Cryer - man måste ge honom kredd för att så perfekt spela den odrägliga bror man kan skratta ÅT för hans obotliga egoism (Charlie är ju dock den bussige här), och som man är glad att slippa i sin egen familj! Cryer har också ett skriande ("cryer!") socialt utstötningssyndrom på himmelen, Saturnus i härskarläge hemma i sin sociala tecken Vattumannen attackerar Skorpionen. Är det något rollen Alan Parker handlar om så är det just den förbittrade kampen mot sin exhustru (och i princip alla andra kvinnor, inklusive modern) i hans liv.

Exakt hur odräglig och omedgörlig han som Alan är i tv-serien får man en uppfattning om när man inser hur i grunden inflexibel en människa kan bli som har alla fyra Tamas-tecknen (rigiditet) aktiva på sin himmel. Och hur förslagen hans girigt passionerade fullmåne i Rajas (lidelse) är när det kommer till att själv gå ur varje scen med fördel! Smutsiga skilsmässor står skrivna över hela födelsehimlen.

Faktum är att det här är bloggens första horoskop som innehållit hela tre oppositioner. Här syns, när man tänker efter, hela det vessleliknande beteende han gör till fulländning.

Han är helt lysande på att gestalta harmsenhet och den skorpioniskt förgiftade bitterheten som här går igång på två sätt, dels som det generella sociala mobbningsoffret (karaktären Alan själv har väldigt nära till en mobbande, självgod skrytighet själv som söker vara lite bättre än andra), och dels det skorpioniska tvärandet till följd av den hårdföra dominansen som strålar från Lejonet. Det är lätt att här se Lejonet gestaltad som hans grovkorniga (Mars) men ändå faderligt (Lejonet) omhändertagande bror Charlie.

Bloggen har pekat ut att dramadrottningen gärna tittar fram i den här senare kollisionen mellan Lejonet och Skorpionen, och den har vi här, på ett "illvilligt" sätt eftersom Mars angriper sitt eget tecken Skorpionen.

Är det som man kan misstänka av horoskopet att Jon själv är likadan som Alan Parker, då förstår jag om ex-hustrun skickat en lejd mördare för att bli kvitt honom!


PS. Den rigida kvaliteten Tamas, illustrerades tidigare av "dubbelfödelsen" Brooke Shields/Cissi Elwin, ankomna till världen bara ett dygn från varandra. Jon Cryer är född samma år, då tydligen det här superrigida korset på himlen låg kvar en länge tid.

Men Cryer är ju allra minst långsam och avvägd i kroppsspråk, utan fullständigt lealös. Se rörlighetens Merkurius i fritt flytande Fiskarna och uppiskad av Mars. Här är ett Eld/Vatten-krig som driver upp den motoriska (och mentala) oron totalt! (Merkurius klassas dessutom som debil i Fiskarna).

Underligheterna tar aldrig slut i detta horoskop. Inte undra på att en hel värld fascineras och roas av dessa två dysfunktionella bröder! Det är faktiskt Cryers neurotiska och illröda födelsehimmel som bjuder på det mesta i serien (vid sidan av den onda mamman, som är genialisk).


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att ditt blogginlägg har en del felaktigheter och jag kan visa det på det här banandiagramet nedanför:


Som du ser så är bananen här nedanför helt och hållet rakt, vilket indikerar på att du helt enkelt inte lyckats leverera.

-------

Skulle bananen haft någon som helst böj, eller antydan till kurva skulle detta kunna tolkas som en vanligt förekommande bananform och ge din artikel en poäng. Dock så faller denna platt då inte ens en utväxt, gul nyans, heller ens ett skaft är synligt

Men, självklart är ju inte ett banandiagram riktigt tillförlitligt eftersom dessa genomgår en viss besprutningsperiod (de flesta, visst finns det undantag), vilket leda till vissa bieffekter.

Därför har jag även inkluderat en sinus kurva



------------------------------------



Som sagt så faller detta inlägg platt även här. Inga frekvenser kan urskiljas och, jag ser att ur en kommunikativ synvinkel så måste jag nog antyda att du har stora problem med ditt Chuck Norriskomplex.

Slutligen så skulle jag vilja avsluta med att säga att ditt inlägg utgör ett visst kvalitativt värd taget med hänsyn till de fakta som du presenterar här i blogginlägget, dock så faller banandiagrammet platt, samt sinuskurvan vilket kan inte leda till något annat än ett undermåligt och föga oinspirerat blogginlägg.
Dock hoppas jag att du tar till hänsyn dessa banan- samt sinus diagram till nästa gång.

Seaward sa...

Kommentatören intresserar sig uppenbart inte för horoskopet som helhet utan förefaller mest vara en man med olycklig fixering vid andra mäns byxgrenar.

Under etiketten sexualitet/gender ger bloggen rikliga exempel på hur själavandringsläran kan förklara naturens olycksfall i arbetet. Se också reinkarnationsforskaren Ian Stevenson på nätet eller detta blogginlägg.

Ytterst väljer människan vilka lustar att svara på och när att gjuta olja på vågorna. I livet efter det i direkt konflikt med den egna kroppen har problemet troligen balanserats. Återbetalningen för d*e*t*s*o*m*g*j*o*r*d*e*s i ett tidigare liv är då klar.