Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 januari 2010

Robert Downey & Wells: släng av ADHD?




Aftonbladet kommer sanningen mycket nära när dess reporter börjar fingra på "bokstavsbeteckningar" apropå under en intervju med en märkligt spastisk Robert Downey Jr.

Det finns onekligen någon slags likhet mellan dessa båda robertar, inte minst varma själsliga "hundögon". Jag tvekar dock att sätta en "look-alike"-stämpel, inte minst för att vissa delade drag är förrädiska - som att båda under lång tid varit fanbärare för metoden att framstå som mer viril genom lagom vild skäggstubb. Mycket riktigt halkar Downey spontant in på frågan om erektion under intervjun!

Att Robert Wells hamrar på sitt piano så han nästan halkar av pallen skulle kunna vara ett tecken på sagda bokstavsåkomma - tänk så många naturligt energiska människor som egentligen är sjuka enligt dagens modell att överförenkla allt i motsatspar som, "är du på eller av?"

Bortom vår banala samtid bekräftar astrologin snarlikheten - astrologiskt  kunde de ha varit tvillingbröder. I bägge fallen (se dock brasklapp nedan) handlar det om klassisk "sensationalism". Detta är vad bloggen kallar Eld- och Vattenelementet i kollision.

Det fräser och ångar och stabilitet existerar bara inte här! Sensationalisterna är linslusar, de finns inte om de inte har någon att sprattla inför (se Downeys åbäkande framför intervjuaren eller Wells non-stop närvaro i svenska trallvänliga program på tv). I sanningens namn är båda två mycket skickliga yrkesmän - nyckelordet är "dramatik" och snabba virvlande förlopp!

Den riktigt enkla formen av sensationalism, som också kan slå bakut och bli till en känslonarkoman ("jag lever bara när varenda kroppshormon våldtar mitt psyke"), är den som uppstår när Väduren - egoprincipens tecken - fyller en viktig roll på födelsehimmelen.

Förutsatt att Robert Wells föddes före lunchtid delar han som sin name samma sinnelag (Månen) i ungt livliga Väduren. Samtidigt är båda robertarna under alla omständigheter födda där icke-jaget - Fiskarnas tecken - ska landa på jorden och bli ett jag, lokaliserat i en kropp - Vädurens tecken!

För det motoriskt oroliga soltecknet Fiskarna, är känslosprång och tvära kaster det normala. Övertagga sedan en Fisk maximalt genom att kasta in Eld i samma horoskop, och vi får bilden av en frenetiskt hamrande Wells vid pianot eller en fullständig gummimänniskan Som Downey!

Jag röstar därför starkt för att Wells födelse ägde rum före lunch. Eftermiddagens Månen i Oxen är helt enkelt inte lika träffsäker som en kombination av sinnelaget (Månen) och konstens Venus!


 

Robert Downey Jr prickar sedan in också det allra viktigaste tecknet i Vattenelementet. Hans födelsetid är känd och det är den "naturligt patologiserande" kycklingmamman Kräftan som stiger i öster över New York då han föds.

Det betyder att hans själva kropp och ego är konstruerat som en naturlig lunatiker (Månen, Luna) - ett sinne som ständigt skiftar och roterar runt en eller annan fixering. Jfr kycklingmamman som hela tiden oroligt vrider och vänder sig under något hon upplever en känslomässig bindning till.

Och givet Månens placering i ett Eldtecken faller alla pusselbitar ännu mer på plats med detta naturligt oroliga tecken!

Här är dessutom en klassisk horoskoptyp för drogproblem. Vattenelementet har, som bloggen många gånger konstaterat, en särdeles förmåga att "gå ned sig" - senast noterat i samband med Whitney Houstons horoskop.

Det går tretton på dussinet av den här Vatten/Eld-typen i tidningsskriverier, just för att de är födda "sensationalister" och billig sinnesstimulation är just vad pressen, twitter och all samtida smörja lever på. Ingen vill att du ska börja tänka, du konsumerar mer om du är helt pantad! AB-intervjun med Downey antyder att han nu, efter alla år av drogproblem (sinnesintrycksnarkomani) nu upptäckt något bortom Hollywoods yta. Grattis.

Inga kommentarer: