Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 januari 2010

Sexualmissbrukets horoskoptyp - igen!



Warren Beatty 1978 - Casanova-åren


Den här bloggen blir oundvikligen ovän med alla som identifierat sig med sitt stjärntecken som om det vare en tröstnalle som skänker identitet. Tecknens svaga sidor granskas skoningslöst.

Eftersom bloggen dessutom använder den korrekta zodiaken som INGEN veckotidning i Sverige begagnar sig av, blir dessutom alla de som byggt sitt ego på soltecknet (fast horoskopet har ett flertal aktiva tecken) misslynta när de i allmänhet förlorar sitt invanda tecken!

Men Warren Beattys kvinnoaffärer (13.000 kvinnor enligt Aftonbladet) är bara för bra för att inte kommentera. Bloggens ettåriga kampanj för den korrekta zodiaken prickar in en ny fullträff eftersom den här uppenbart svagsinta skådisen uppfyller precis alla kriterier på en "fallen sensualist".



Det enda som inte sjunkit ner i den sublunära sfärens sinnliga gyttja av Jord och Vatten är Venus eller Afrodite, älskogens planet, och den står minst sagt omoget placerad i egocentriska Väduren, barnets vilja att hela tiden upptäcka något nytt.

Men här alltså är grundtonen den simpla materialismen, och hur väl stämmer det inte att finna Warren Beattys själs- och känsloliv i Skorpionen. Med sinnelagets Måne i Skorpionen och i kombination med Mars och den hungrande demonen Rahu (!) ger den sideriska zodiaken ett perfekt budskap om en sexdåre!

Den som inte följer bloggen, kan nu lämpligen följa denna länk (nytt fönster), och studera horoskopet för en (anonym) kvinna som nyligen uttalade sig i en kvällstidning. Fascinerande nog uppfattade hon inte ens sitt beteende som sexmissbruk. Spöklika likheter mellan horoskopen, är det inte?

Och de här två vattendränkta himlarna med en eldig Afrodite är bara toppen på isberget. Ett års bloggande har frigjort ett flertal tydliga mönster bara genom att ta de nyheter som dyker upp i tidningarna och granska dem astrologiskt. Vissa typer av horoskop har avgjort närmare till att göra rubriker!

Summan av lasterna är konstant, sade Tage Danielsson ("Mannen som slutade röka") men det behöver inte vara sex man först fastnat på. Vissa, som Annika Falkengren, vaknar bara till liv när pengar hägrar, medan Ted Bundy gick igång på bestialiska mord. Whitney Houston och Robert Downing Jr påminner om Vattenelementets känslighet för att bli alkoholist, drog- eller medicinmissbrukare.

*****

Första gången jag döpte den rena Jord/Vatten-människan till "irrationell" var i inlägget om Annika Falkengren och Ted Bundy. Men då ska man minnas bloggens utgångspunkt i Platons filosofi. Det som är rationellt för en materialist ter sig irrationellt ur ett andligt perspektiv.

Naturligtvis är inte Jord/Vatten-människan irrationell i den meningen att hon inte klarar att tänka logiskt. Hennes oförnuft ligger i ointresset för eller förnekandet av att det existerar en högre verklighet - vilken knappast kan undvikas för den som tar astrologins viskningar på allvar.

Det finns också ett fåtal tydliga Jord/Vatten-typer som ändå är andliga - det är en djup filosofisk fråga, den om i vilken utsträckning vi är förutbestämda i våra liv. Dessa "jordnära men ändå andliga" får ibland sin förklaring via de speciella tolkningsregler som har med de tolv livsområdena ("husen") att göra.

Inga kommentarer: