Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 januari 2010

Skorpionens gifttagg & substanserna




Barnen till de stora stjärnorna har det inte lätt! Nu väntar tio års fängelse för Michael Douglas son Cameron för hans affärer med droger (AB). Men pappa Michael strulade ju också till det, son till den betydligt större aktören Kirk som han var. Men det är många år nu sedan han lade in sig på avgiftning för sitt sexmissbruk.

Det är något suspekt med de kändisar som dyker upp i tidningarna - alla liknar de intill fulländning sina zodiaktecken. Jag har pekat på detta som ett uttryck för att den ålderdomliga sideriska zodiaken faktiskt alltid har fungerat, zodiakmotiven snurras sakta över tid - de sitter inte alls fastklistrade vid människans årskalender!

Cameron Douglas horoskop hamnar förstås under tecknet för droger och gifter, Skorpionen. Och inte bara det - det är fullmåne med Månen (sinnet) mittöver i det mest stimulantiapigga av alla tecken: Oxen.

Bloggen kallar människor som lägger sig raklånga utefter den här axeln som tenderar att bli helt preockuperade av frågan att konsumera (och eliminera, för att kunna konsumera ännu mer) för Satans barn. Senare började jag använda det mildare uttrycket "den sataniska principen" och underströk att det handlade om total inomvärldslighet.


Upptäckten av Cameron Douglas förfallna och till sinnestimulationen försvurna liv bekräftar återigen "syndromet", men det måste understrykas att ingen är "dömd" att bli en lättjefull slashas som vill ha pengar med minsta möjliga arbete och som lever för stimulantia! "Tele2-chefen" var en likaledes ärkegirig typ som likväl var på hugget (mycket i merkuriala Tvillingarna - kommunikationsbranschens tecken).

En liten gest mot det konstnärliga, Venus hemma i Vågen, räcker inte långt - vad har Cameron gjort? Två filmroller? Märk att Jupiters lyckönskning av Solen i Skorpionen i det här läget verkar beskriva hans ytterligt framgångsrika far (Solen)! Själv har Cameron alltså fastnat i den gyttja som bildas mellan de två passiva sol- och måntecknen, stillastående Vatten och stillastående Jord.

En andra indikation om hämningar i relation till fadern skulle kunna vara Saturnus (begränsningar) i Lejonets (den älskande faderns) tecken. I kombination med Solens (Lejonets härskare) faktiska plats i mörkrets Skorpion ges en tendens till dramadrottning, en överdrivet svart-vit syn på livet.

Och faktiskt, Månen i Oxen, plus ena månnoden i Vattumannen ger oss ännu ett horoskop vars dominerande guna (kvalitet) är Tamas - i indisk filosofi en letargisk och tröghetsskapande tendens. Titta in i mannens ögon på fotot härovan. Detta påstås vara ett foto hans agent använder för att sälja in mannen i olika sammanhang. Han ser ju knappt mentalt närvarande ut...


Inga kommentarer: