Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 januari 2010

Tiger Woods maskar sig genom rehab

Historien om Tiger Woods totala kollaps in i sin lägre natur - känslosystemet, naturen, Platons "irrationella själ" - blir mer och mer talande för en astrolog, samtidigt som den blir alltmer tragisk för honom själv.

Vad Expressen-skvallret omvittnar, om det stämmer, är hur svårt det är för individer tungt under Tamas guna att ändra sina fixerade och ingrodda mönster. Och det var just i spänningen mellan Tamas-tecknen Skorpionen och Oxen golfarens sexuella förfall kunde skönjas.

Uppgiften att Woods inte har någon egen motivation till en beteendeförändring utan bara tog in på sexavgiftningskliniken för att rädda ryktet, stämmer också eminent väl med att hans horoskophärskare Merkurius står i direkt opposition till den ytliga och världsliga planeten Saturnus, den som i första hand ser till det yttre skenet.

Tiger Woods ÄR synbarligen en fullblodspsykopat! Han har blivit så mycket "man av värld" att all genuin kontakt med själen saknas. Se föregående inlägg om vad Saturnus kan göra med en människa om man inte ständigt ser till att hålla sig i rörelse i förhållande till den saturniska bokstavligheten, den sataniska rösten som viskar till människan bakom höger öra: "Gör så här, då vinner du anseende".

Djävulen kan attackera människan genom samtliga tolv zodiaktecken, och den här bloggen har ägnat stor möda åt att belysa tecknens olika svaga punkter. Det har gjort någon enstaka läsare upprörd, som felaktigt trott att man använder ett zodiaktecken för att bygga upp sitt ego med.

Egot tecknas av tecknet som stiger i öster, ascendenten, och talande nog kallas detta ahamkara - det falska jaget - i indisk filosofi. Egot ska brytas ned, inget annat! Detta förutsätter dock att man till att börja med lyckats etablera ett friskt jag. Problem på det tidiga psykologiska stadiet kan också anas av ett födelsehoroskop.


Tillägg 100211

Aftonbladet innehåller mer uppgifter som understryker en total brist på sjukdomsinsikt, dvs psykopatens beteende.



Tidigare inlägg om Tiger Woods (f.n. tre stycken).

1 kommentar:

Anonym sa...

Vild djuploadande reseasch du gör Siwert. Du anger en artikel i Expressen som enda källa, utan att bry dig
om sanninghalten i artikeln. Sedan använder du som vanligt
din egenpåhittade vinkling av astrologi för att få utlopp
för ditt hat mot etablissemanget, en sfär som du varken nu eller någonsin kommer att tillhöra. Man får tycka vad man vill om det Tiger har gjort, men hans otrohet är enligt mig hans privata angelägenhet. Att media förstorar upp och gottar sig i denna historia för att
sälja lösnummer är väl föga förvånande. Men att använda denna information som källa och genom dina metoder utmåla honom som en själlös fullblodspsykopat är väl att dra det hela ett steg för långt, tom för att vara dig.

Du verkar som besatt av att svartmåla och förnedra alla om kring dig, i synnerhet de som lever i samhällets toppskikt.
Vad kommer din uppenbara avundsjuka och hat? Tragisk barndom?