Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 april 2010

Sveriges ondaste journalist?

Jag försökte nyss läsa en artikel i Aftonbladet om den kinesiska rörelsen Fa Lun Gong, löst baserad på en buddhistisk grundsyn, men det gick inte. Skribenten kunde ingenting om ämnet och lät bara förakt och hat pysa ur sin skrivpenna. 

I hans värld blir svastikan till något insidiöst eftersom han, en vänsterradikal ateist och religionshatare, inte vet ett vitten om ämnet han ondgör sig över. Symbolen är en välkänd solsymbol från Kina och ner i Indien och indikerar universums vilja till liv, eller som Platon sade, "vardandets rörelse".

På Buddhas bringa: sauvastiskan som tecknar
reverserandet av själens blinda drift efter mer liv

I konkurrens med män som Usama bin Ladin och massmördaren Ted Bundy hamnar Martins Aagård på den här bloggens tio-i-topp-lista över ondskefulla horoskop. Och det är inte illa, givet de förskräckliga typer bloggen hittills stött på i sitt kryssande genom tidningsrubrikernas värld!

Aagård ska skatta sig lycklig över turen eller förmånen att hitta ett uttryck via musiken, och så förstås den svenska yttrandefriheten (hurra!) som ger honom rätt att skriva sånt här. Utan ventiler hade vi haft en klockren sociopat i Sverige!

Bloggens återkommande och vid det här laget ganska tränade observatörer ser genast att vi här är i djupaste helvete, någonstans där eldsregionerna övergår i iskyla:


PUNKTERNA!

  • 1971 tillhör åren för moralens lågvattenmärke då Saturnus passerar genom det egocentriska perspektivets Väduren och i egenskap av begränsare tycks hämma individers förmåga att lämna sitt subjektivistiska tunnelseende.

    Jag tror vi allmänt har en decimerad allmänbegåvning under dessa år, något som kanske en statistiker skulle kunna verifiera. Se inlägget om Petra Mede för en diskussion om Saturnus passage genom Väduren 1968-71.

  • Denna debila kontrollplanet binder, ja dödar är ett bättre ord, Venus i Stenbocken. Det fruktade egenmäktighetssyndromet har formulerats på det emotionellt allra mest otillfredsställda (och otillfredsställande) sätt. Klassisk grundbult för den som astrologiskt vill konstruera en djävul, en diktator.

    Varför finns de allra ondaste horoskopen inom vänstern? Och varför inbillar de sig att de är godare än andra? Svar: de skulle inte orka leva med sanningen om sina själars fallna status, och förnekar därför religionens utsagor för att garanterat slippa fundera mer på den saken.

    Ohyggligt synd, eftersom vänstern har omtanken med de svaga vilken syns mig gå förlorad högerut. Men till vilken nytta är den här solidariteten när en storskalig implementation av skribentens typ skulle öppna för helvetet på jorden!?

  • Den ömsesidiga receptionen mellan Mars i Skytten och Jupiter i Skorpionen bedömer jag som ett stort problem, givet den emotionellt retarderade grundbulten (egenmäktigheten). För vad som händer just här är att spänningen mellan ego-döden och den sanna, andligt medvetna människans uppvaknade fryses i ett dödläge!

    Tecknen utväxlar sina herrar och det blir remi! Skorpionen som måste dö från sin individuella barlast gör inte så! Jupiter, livgivaren, uppmuntrar paradoxalt nog Syndaren att gräva sin grav ännu djupare!

    Kombinera nu detta med egenmäktighetssyndromets totala brist på empati med något bortom egots smala preferenser - Mars tillfälliga besök i den vittblickande Skyttens tecken ger inte den smutsiga själen någon mersmak. Vad Tathagata vet att berätta om sin färd hädan är pärlor för svinen.

  • Jag har sparat spiken i kistan till sist. Aagård är svensk och gudbevars född i vårt besserwissriga och extremt ideologiskt lagda nationaltecken Vattumannen. Men precis som med de otaliga massmördare, mobbare och sagde Usama bloggen har studerat, bildas sociala problem när Vattumannen (en folkgrupp, en ideologi, en tillhörighet) tvingas samexistera med den giftspyende och harmsna Skorpionen på en himmel.

    Jag introducerade "utstötningen" eller mobbningssyndromet i samband med svinpesten, men det inlägg som fick SvD att reagera och bereda bloggen utrymme i en krönika var den där jag granskade hur en skiva med Vattumannen Tomas Ledin utsattes för veritabel mobbning av en annan skribent, Håkan Steen, vars horoskop också hade en variant av den här astrologiska skönhetsfläcken.

    Givet alla de sekundära problem som också finns på Aagårds himmel och som visar vilka uraktlåtenheter och direkta bakläxor från tidigare liv han släpat in i detta liv från sina tidigare existenser, måste jag nog säga att Håkan Steen i jämförelsen var en riktig raring.
     
Den här mannen vill jag (synskt eller metaforiskt) placera bland Mussolinis fascister i Italien på 1920- och 30-talet. Det ligger i tillvarons logik att den som varit fascist i nästa liv pendlar vilt och landar i motståndarlägret - dock inte utan att ta med sig merparten av attityderna från sin tidigare position.

Jag har själv under 30 år av återkommande drömmar identifierade som avlägsna minnesfragment pusslat ihop en del mönster. Jag har med åren kommit att inse hur den muslimhatande holländske godsägaren på 1200-talet (kanske 1300) var en direkt "psykologisk backlash" på den girige marockanske handelsman som samma själ hade varit i närmast föregående liv. Nu skulle han på klassiskt projicerande sätt ut och slåss (korstågen) mot muhammedaner! Så här korkade är vi människor. Själen beter sig som människan, bara en oktav högre. En del är tjuriga och vrånga, andra nobla och långt gångna i sin utveckling vad gäller planeten jorden.


Och: reinkarnation är inte en process man skaffar undan på 3-4 liv från det att det tjorvat till sig i attityderna...

Många andra av Aftonbladets läsare har också kommenterat och ser att det är något djupt stört med individen i relation till ämnet. Jag har flera fall av svåra psykologiska störningar från det här året i mina akter, men de är alla födda lite senare, när det stora korset i Tamas guna - mörkrets kvalitet - tagit full form (på skribentens himmel är bara två av korsarmarna ännu aktiva). Å andra sidan är ar Aagårds födelsehimmel lite av ett smörgårdsbord med allt det värsta som man kan fylla ett horoskop med! 

Den där Venus/Saturnus-kombinationen undrar jag just om den funkat i något enda fall! Det skulle vara om avsevärda goda krafter hjälper att bära den förhärdade själviskheten. Notera hur Aagård skriker ut sin ångest över sitt eget emotionella haveri i ett hårdnackat motstånd mot...motståndare till abort! Detta är djupt symboliskt. Det är det dödade barnet i honom själv (Saturnus i Väduren) som vill ha sitt i förtid ändade liv åter! Gudarna vete vilka skitliv som den här själen måste ha passerat för att återvända till jorden under den här stjärnkartan...

Inte för inte är han kreationist-hatare och ateist. Det finns knappt ett gott gry i denna kropp, och givet den grundmurade störning vi etablerat återstår bara för Psyket (Månen) att fatta ELD och BRINNA (Mars) så att var och en själva kan höra hur det är ställt.

*****

Jämför den här kollapsade Vattumannen med det fenomenala specimen jag nyligen upptäckte i rymdflygsingenjören Wolfgang Smith som löste problemet med friktionen vid farkosternas återinträde i jordatmosfären. Den här skicklige vetenskapsmannen var inte mer förblindad av skit i systemet än att han lätt insåg att kreationismen är den naturliga följden av en djup förståelse av kvantfysiken. I sin koncisa "The Quantum Enigma" skissar han också på hur man kan förstå relationen mellan "vertikal kausalitet" och den evolution förblindade materialister ser som den enda förklaringen.


Nej, vi är inte alla födda jämlika. Och vissa arbetar aktivt under ett liv på att degradera sig än mer! Till den sorten hör uppenbarligen Asgård. Men från det att han lyckas isolera sin onda Skorpion så att inte andra grupperingar (Vattumannen) ser fullt så demoniska ut i hans ögon, från det ögonblicket har han kanske en chans att över, säg, ett millennium av återfödelser förvärva den sociala kompetens de flesta av oss andra redan besitter.

Skänk stackarn en medlidsam tanke. Någon gång gjorde han ett hemskt misstag och nu äter det honom inifrån...


Se även "Jesusförnekare av patologisk typ" för en astrologisk parallell.



Tillägg 100502

Fristående studie av den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens och Skyttens härskare i 27 andra fall.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dej. Den där artikeln är mycket suspekt... och att personen som skrev den är mycket lågt begåvad och bara svamlar är lätt att konstatera men varför publicerar aftonbladet det?

Anonym sa...

din idiot :)

Anonym sa...

Jag håller med! Hans artikel lyser av hat! Jag frågar mig hur en så oskyldig rörelse kan väcka så mycket ilska? Jag blev själv fruktansvärt arg när jag kom i kontakt med falun gong. Skrev en massa hatiska artiklar på nätet och ringde alla vänner och berättade om denna onda homofobiska sekt. När vreden hade lagt sig frågade jag mig själv: Var vreden befogad?

Seaward sa...

Jag tar förstås i lite. Men det är en stilstudie i bloggens vanligaste astrologiska "komplex" - "mobbningssyndromet".

Varför får så många av dessa "press"? Det verkar vara så att Skorpion/Vattuman till varje pris söker profilera sig genom _negativa_ åsikter om andra _grupper_ - sällan individer, nästan alltid grupper. Se etiketten "dissociation".

Mitt spontana intryck efter ett års bloggande är att långt fler "ökända" individer har inslaget än "nobla livsöden". Begravda i folkdjupet i världens nationer hittar vi troligen ganska harmlösa uttryck: småkverulerande människor på kant med grannen om tomtgränsen. Den nivån.

Och så rasister förstås, och homosexuella - den senare gruppen är den enda där man kan tänka sig att "komplexet" _helt_ uttrycker sig som en "offerroll", som att majoriteten (Vattumannen) förkastar någon för deras avvikelser (Skorpionen råkar dessutom vara sex-principen).

Och nej, undertecknad har inga problem med "mobbningskomplexet" på sin himmel. Kritiska skärskådanden förklaras kanske bäst av hans Sol-öga kombinerat med krigaren Mars i rättvisesökande vågskålarnas tecken. Men det är en helt annan historia.

Anonym sa...

Jag tror M Aagård föraktar människor som tror på Gud. Det sägs att det man förnekar hos sig själv föraktar man hos andra. Religiösa människor har i alla tider blivit förtryckta av människor som M Aagård.

Danswed sa...

Nu när jag läst artikeln igen och undersökt källor mm blir jag nästan bestört. Hoppas dock att även andra också kan ta reda på mer om vad som är sant om falungong, dess utövare och förföljelsen. Den innehåller en mängd överdrifter, förvrängningar och avsaknad av trovärdiga källor och genomtänkta argument. Känns som journalisten har något personlig vendetta på gång. Han verkar helt gett avkall på förnuft och sanningsökande. Man kan undra hur den kan ha fått publiceras överhuvudtaget? Hoppas den granskas ordentligt av PO eller liknande och tas bort från AB-kultursidor.

Anonym sa...

Det var befriande att läsa din astrologitolkning om Martin Aagård! Så fick man en större förståelse för dessa hatiska människor och vad de är styrda av. Men tror du Siwert då att människans fria vilja är satt ur spel? En född ond kan aldrig bli god och ta sig ur det astrologiska förutsättningarna?

Seaward sa...

Nu har bloggen växt sig så oöverskådlig att det inte går att hitta tillbaka till återkommande resonemang om fri vilja/öde längre... Det är kanske mänsklighetens största fråga, så något slutgiltigt svar verkar inte vara överhängande.

Backar du till 1800-talsmaterialisterna (Newtons mekaniska världsbild) så regerade DETERMINISMEN totalt. Samma inställning hörs här och var även idag bland materialistiska medvetandefilosofer - våra hjärnor bara producerar illusionen av fri vilja men egentligen slussas vi bara genom livet i komplexa mönster av orsak/verkan. Dessa forskare är alltså materialister och tror att medvetandet råkat uppstå i slutet av en lång evolution hos materien.

Jag har inte kunnat bestämma mig för hur mycket vilja som finns "här nere". Begrundar man svårt förståndshandikappade människor verkar det som om olika livsöden kommer med varierande grad av fri vilja. Det måste väl tillskrivas själens ackumulerade karma som från gång till gång "förtätas" och blir en människa.

En karmisk aggregation kan studeras genom ett horoskop utifrån tanken att varje fenomen uppträder på flera tonhöjder samtidigt och att den fysiska människan på jorden kanske är den minst verkliga "övertonen" till ett skeende vars "kropp" finns annorstädes men som hon, som "svansen", inte kan uppfatta.

I en version föreställer jag mig att fri vilja finns hos individen men inte på den inkarnerade nivån (som människa på jorden). Här, har jag tänkt, kanske fri vilja mest består i friheten att blunda och slå dövörat till livets händelser, eller ta emot intrycken av det som händer och på detta sätt sakta forma framtida kommande liv…

En mer djärv version av samma tanke innebär att positiva gensvar här och nu kan leda till att ödet stuvas om redan under den pågående livscykeln… All religion som trycker på en frälsning och omvändelse verkar mena att människan flyttar till en ny position. Som jag minns buddhistisk doktrin fortsätter dock karma att verka - livet på jorden _är_ deterministiskt men individen har slutat att identifiera sig med världen som process.

Astrologiskt har Månen (inre sinnet, reflektionsförmågan) mycket att göra med frågan om hur man svarar på livets händelser. Det är möjligen för att Månen anses "sönderbränd" (utsläckt) under en nymåne som detta anses vara en bra tid för projektstarter. I ett nytt initiativ får människan inte tveka och Månens reflektion av Solen innebär just en sådan hämsko för Solens direkta aktivitet. Starkt "solära" individer som saknar "lunär" reflektion kan bli väldigt viljestarka men också ofattbart "drivna" - de kan inte tänka kring sina egna handlingar utan är enbart "action". Där har man också frågan: äger en renodlat solär individ någon egentlig fri vilja eller är han/hon bara ett ödets "tvångsmässiga" instrument?

Man kan resonera länge kring allt detta! :-)

Anonym sa...

Jag tänker att om man blir mer själsstyrd (det högre varandet av en själv)och mindre driven av egots lägre impulser så kan man också börja svara på denna högre "input". Kanske är personlig utveckling en väg ut ur det karmiska fängelset genom att man börjar se vägar ut ur negativa tankar och mönster? Har den sideriska astrologin några sådana infallsvinklar? Jag vet att det finns en esoterisk astrologi, har den sideriska några sådana tankar?
Anonym igen :-)

Seaward sa...

"Siderisk astrologi" är inte en filosofi utan betecknar bara att det är den äldre zodiaken som används, den som håller i sikte himlavarvets (enormt) långsamma rörelse.

Indisk astrologi är integrerad med hinduismen. En hindu skulle (gissar jag) svara dig: "Att påbörja 'personlig utveckling' står också skrivet i dina stjärnor. Detta är vad du var här för att göra."

Anonym sa...

Martin aagårds artikel om falun gong är verkligen pinsam för det journalistiska yrket...den är verkligen inte rationell och han skämmer ut sig själv helt och hållet...