Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 maj 2010

Lenas synk med kvällshimlen



Kvällshimmelen visar en sällsynt synergi med den unga tyska som i ett spektakulärt personligt genombrott vinner årets eurovisionsschlager.



Solen i Oxen är ett oralt tecken och känt för att vara bra för sångare. Nu hade Lena inte mycket till röst men desto mer ung, nervös energi. Den hittar man i en extremt underlig födelse som Mars libido i själsliga Kräftan - en vanligen rätt nervsvag och lättexalterad position.

Den här ytterliga "under huden-nerven" tusenfaldigas vid Lenas födelse av förstärkaren (och lyckobringaren!) Jupiter - bara för att hämmas eller riktas från kontrollplaneten Saturnus på motsatta sidan! Kramp/spänningslösning i envig.

Och hennes kroppsliga utspel var extremt hämmat och slutet - en fantastisk exemplifikation av hur dessa motsatta principer bygger ett övertryck som väntar på sitt utbrott (se flera jordbävningshoroskop på sistone).

Märkligt nog upprepar sig samma laddade opposition på himmelen för tillfället - och suger in Lenas medfödda psyke (Månen) i det förloppet.

Man kan säga att transiterande Saturnus - koncentration, fokus (och genuin merit!) - ligger på den unga sångerskans själsliv/sinne (Månen) och att denna konkretiserande faktor välsignas av lyckobringaren Jupiter.

Det är också så att Jupiter på himmelen i år ligger i harmoni (via Vattenelementet) med Lenas medfödda lycko-Jupiter! Detta var hennes år - fast Jupiters "lyckocykler" följer förstås inte kalenderåret.

Fler kopplingar: transiterande broadcast-planeten (Merkurius) över hennes medfödda placering i den unga och friska Väduren - leder via Merkurius tillfälliga disponent Mars ännu en gång vår uppmärksamhet mot Lenas medfödda kombination av Mars och lyckobringaren Jupiter.

Och inte minst, Venus i prepubertala, ungdomligt sprittiga Tvillingarna kopplad till ena månnoden (skapar mega-fenomen) i födelsehoroskop. Exakt samma kombination som på tävlingskvällens himmel!

Med födelsetid på debutanten hade mer kunnat sägas, men jag betvivlar att det fanns någon annan tävlande med samma märkliga harmoni med kvällens himmel. Lena var Världssjälens perfekta "medium" den här kvällen.

"Mein Gott! Ist es wirklich?"

Om finalen i DN, AB, Expr
...och efter en lång, skön sovmorgon, SvD

*****

"Bonusspaning"


Finns det inte en liten "look-alike"-varning mellan legendariska aktrisen Greta Garbo och Lena? I så fall är det här ännu ett exempel på hur man kan flytta runt planeterna en smula, men är samma tecken hos båda aktiva uppstår i slutändan en snarlikhet. Detta tyder på att själva zodiaktecknet på något sätt är verksamt.

Garbo: Solen i Jungfrun, Månen i Väduren, Jupiter i Oxen
Lena: Månen i Jungfrun, Merkurius i Väduren, Solen i Oxen

Inga kommentarer: