Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 september 2010

Sverige under en ond demon 2002-2020

Så var det bekräftat - svensken i gemen är mentalt derangerad ungefär sedan it-bubblan kollapsade här i Sverige (med visst eftersläp jämfört med internetkollapsen i USA). 

Efter att ha läst i Aftonbladet om den löst organiserade underströmmen "The Scene", som ligger bakom de utprånglade filmer och skivor som sedan en miljon svenskar stjäl en andra gång via illegal nerladdning, var jag bara tvungen att titta på nationalhoroskopets planetära cykel för vår egen tid. 

Bloggen sysslar inte med prognoser utan karaktärisering och bestämning av den astrologiska symboliken, men i ett enda tidigare fall ville jag åtminstone kontrollera hur det här indiska dasa-systemet fungerade. Valet föll på ögonblicket då en folkkär men svårt demonanfäktad artist, Ted Gärdestad, kastade sig under ett tåg och dog. Resultatet var faktiskt ganska tydligt. Se inlägget om Ted för fler detaljer om dasa-systemet.

När det gäller vårt nationalhoroskop är födelsen inte entydig. Före detta astrologen Stefan Stenudd undersökte senaste grundlagsändringen noga och fann att den klubbades igenom sent på eftermiddagen i Riksdagshuset.

Men det officiella dokumentet (som finns på nätet) är daterat till nästa dag, vilket fick mig att dra den naturliga slutsatsen att grundlagen i praktiken kom att gälla från nästföljande dygn. Dvs, vårt Sverige föddes vid midnatt och får intressant nog därför en personlighet i Vågens tecken - tecknet som strävar efter jämlikhet. Känns det igen, månntro?

Så jag använder tidpunkten 00.00 för att kunna placera landets födelse i den ständigt rullande planetära cykeln av mahadasas och går sedan rakt på den planetcykel som behärskar landet och dess befolkning under hela den långa perioden 2002 till 2020.

Svensken genomlider för närvarande en generationslång vandring genom GIRIGHETENS DEMONISKA TILLSTÅND !!!

Vimsottari Dasa:

Rahu mahadasa:  2002-10-13 - 2020-10-13

Antardasas i denna mahadasa:

Rahu:        2002-10-13  -  2005-06-23
Jupiter:     2005-06-23  -  2007-11-19
Saturnus:    2007-11-19  -  2010-09-25
Merkurius:   2010-09-25  -  2013-04-10
Ketu:        2013-04-10  -  2014-04-28
Venus:       2014-04-28  -  2017-04-28
Solen:       2017-04-28  -  2018-03-23
Månen:       2018-03-23  -  2019-09-25
Mars:        2019-09-25  -  2020-10-13


Jag måste reservera mig här. Jag är inte vedisk astrolog och har ingen erfarenhet av den här typen av prognoser. Men med 25 års intresse av västastrologin förstår jag hur tankegångarna går: hur galet Sverige är dessa år, beror på hur illa eller bra Rahu sköter sig i födelsehoroskopet.

Ingen entydig tradition existerar om vilka zodiaktecken månnoderna Rahu och Ketu skulle kunna tänkas tillhöra, vilket är helt korrekt. De klassiska sju planeterna är redan perfekt integrerade i ett schema med härskarlägen, upphöjelser, fall, och så vidare.

De två matematiska månnoderna ("skuggplaneter") är så att säga en egen berättelse, berättelsen om en demon (andevarelse) som var avundsjuk på de eviga gudarna i sina planetära sfärer. Underförstått var demonen själv dödlig och försökte komma åt soma, gudarnas odödlighetsdryck.

Guden Vishnu straffade demonen hårt genom att klyva den i drakhuvudet och övriga kroppen - draksvansen. Om man kisar med sitt inre öga ser man genast en lös parallell med den judiska berättelsen om ängeln eller andevarelsen Lucifer som avundades Guds centrala position och för det straffades genom att störtas ner ända till jorden, den simplaste platsen i universum eftersom detta är den enda värld eller "dimension" där allt fluktuerar och genomgår cykler av födelse och död.

Och det är just den fluktuerande principen - bristen på permanens - som utmärker Månen och allt under den. De två månnoderna ritar så att säga in dels punkten då den fallna själen tar sig ton och hungrar efter odödlighet och dels punkten då den faller tillbaka till följd av sitt övermod.

Den judiska och indiska myten matchar inte helt, men det är ingen tvekan om att båda går tillbaka på Solen och Månen, där speciellt Månen understundom "förhäver" sig gentemot Solen genom att i sin bana korsa solekliptikan och klättra upp mot nordliga latituder - "högre" än Solen själv. Myten om Lucifer som störtades ner och blev bunden till jordklotet som Satan/Djävulen kan alltså i grunden vara en lunär myt.

Därmed kan vi etablera att landet Sverige för närvarande går igenom en föga ädel cykel i landets historia, vi hungrar efter högre ting ur ett fallet materialistiskt perspektiv. Rahu är inte en andlig faktor i astrologin utan en korrumperande. Den har alltså med den irrationella själens omåttlighet att göra. (Se också inlägget De fyra lasterna - nytt fönster)

*****

Sverige har Rahu i tredje huset men i Skyttens tecken, vars Eldelement pekar hän mot den supralunära, eviga gudavärlden. Men all denna hunger att likna gudarna fastän "bara" i det enkla intellektets Merkurius-domän (tredje huset) får mothugg av Formgivaren och ödesskaparen Saturnus som från nionde huset för högre medvetande och vägarna dit, filosofi och religion, står som en dörrvakt som nekar svenska folket tillträde.

Den giriga Rahu aspekteras alltså av en "naturligt ond" planet och blir därför själv skadad och förvärrad.

Vad innebär detta för tredje huset? Minns att detta är ett merkurialt hus som har med kommunikation och kommunikationsteknik att göra. Detta är it-sektorns eget hus, med dess ensidiga fokus på logiska scheman (precis som språklig kommunikation bygger på exakt grammatik för att kommunikationen ska fungera buggfritt).

Den 13 oktober 2002 gick Sverige in i en Rahu-period där alltså hela vrångheten, hela galenskapen i särskilt it-folkets psyke uppenbarades. it-bubblan sprack egentligen under 2001, men jag tänker här inte komplicera saken genom att diskutera den föregående Mars-cykelns avslutande tre undercykler. Ämnet är djupt och jag nöjer mig med att notera just att alla tredjehusyrken i Sverige hade det problematiskt (pga Saturnus-oppositionen) vid den här tiden.

Här börjar också svensken ladda ner tjuvad underhållning som en kriminellt besatt! Pirate Bay-fenomenet uppstår under perioden. Detta är demonen i all sin prakt. Förstår ni vad masspsykos är nu? Svenskarna är helt galna, och ser på sina håll inte hur illa deras "sunda resonemang" rimmar mot den verkliga världen.

*****

Sommaren 2005 har som synes den första renodlade Rahu-pärsen blåst över (både storcykeln och undercykeln, antardasa, gick i Rahus tecken), och tredjehusyrkena, it-sektorn, var nu på väg tillbaka. Nu började affärslösningarna fungera och det kommersiella nätet tog över.

Sverige tycks ha haft en innovativ period under 1½ år under sub-cykeln Jupiter eftersom landets horoskop har en fin kombination av Jupiter med Solen i femte solära huset för skapande. Även om Rahu är den övergripande symbolen träder undercyklerna fram och spelar förstafiolen. Men... Även om Jupiter signalerar framgång för it-Sverige 05-06 så är grundtonen fortfarande Rahu i Skytten: en obalanserad hunger efter allt (Skytten expanderar i alla riktningar).

Piratpartiet grundades 1 jan 2006 som ett uttryck för svenskens moraliska förfall ner i storskaligt tjuveri av underhållning och en vilja att med skyddad anonymitet fortsätta stjäla all den underhållning lönen inte räckte till (face it, det är den simpla sanningen om det partiet - det uppstod bara ur viljan att få fortsätta ha kul med it-tekniken).

Grundandet sker mycket passande under just subcykeln i Jupiters tecken. Det är Jupiter som vill ha lätta pengar, inte arbetaren Saturnus, sade den brittiske mästerastrologen Charles Carter.

Eftersom Sveriges Sol/Jupiter i Vattumannen är en anonym Sol - jämför med hur Solen i Lejonets tecken är stolt över att kunna framträda som en individ - kan vi se hur den anonyma och ljusskygga kollektivsvensken på nätet börjar växa fram under den här perioden.

Är det månne dessa år nätet öppnar för mer folklig interaktivitet med t.ex. kommentarspalter efter tidningsartiklarna? Jag vet tyvärr inte - och jag har inte tid att researcha nätets utveckling. Men eftersom vi är ett av de it-ledande länderna i världen måste flera guldägg ha värpts under perioden.

När såldes t.ex. svenska telefontekniken Skype för stora pengar till utländskt jättebolag? En snabb sökning ger följande - 2009 avyttrar eBay den svenska idén: "...so ends a long and confusing marriage that began in 2005, originally valued at up to $4 billion. eBay has since admitted that it never found much synergy between Skype and its core business."

Jodå, Sverige hade flyt 2005 i sin egen korta Jupiter-fas, snabba och lätta pengar, men fortfarande baserade på Rahus förvridna begär. (Jag avinstallerade för övrigt Skype efter en vecka. Trots bredband i fastigheten var ljudkvaliteten bedrövlig.)

*****

Det här inlägget har knappt ens börjat skrapa på ytan av allt som kunde sägas om Sveriges närmast föregående år och vad det här folket kommer att ställa till det för sig genom att rösta dåligt (höger) i valet. Våra intellekt (3e huset) är på det kollektiva planet störda av egoism och girighet under en lång period. Landet är ett tillhåll för själviska skitstövlar. Det har jag anat många gånger de senaste åren, och särskilt som jag sett den moraliska och filosofiska indifferens som rådde i it-sektorn där jag var med några år (intill it-bubblan sprack).

Det här är första gången jag ser hur 00-talet har gått i den giriga Rahus tecken på det nationella planet och det är naturligtvis därför högern vann valet 2006, fortfarande under de lätta pengarnas och glidarnas "lyckliga stjärna" Jupiter.

Men alla bubblor baserade på låg och självisk mentalitet spricker. Och i september 2008 var den globala finanskrisen ett faktum. Det säger sig själv att den borde återspeglas också i ett nationalhoroskop och hur passande är det inte att Jupiter här lämnar över stafettpinnen till nästa planetära cykel där den hårda prövningens och armodets Saturnus står för raka motsatsen till den tidigare cykeln av ohämmad expansion!

Detta innebär inte att dasa-läran omhuldar eller tar i försvar högerns halvfascistiska människosyn där de fattiga och slagna ska svältas bort från landets yta eller tvingas ut på arbetsmarknaden med droppet hängande vid venen. Men det är ganska typiskt att de som har ett jobb tycker Reinfeldt sköter sig som "landsfader" medan de som inte enbart tänker på sitt ser vad han håller på att genomföra.

(Se dagens SvD-artikel om borgarnas planerade lönesänkningar för de fattiga vilket underminerar samhällskroppens sammanhållning ytterligare och bäddar för totalt inbördeskrig mellan underprivilegierade och välbeställda ett antal år in i framtiden. Se även det långt äldre inlägget där jag astroanalyserar moderatledaren och finner att han äcklas av svaga människor - ett karaktärsdrag som får en att misstänka en återfödelse från ett land i Europa för inte så länge sedan...)

Sverige sägs ha klarat sig ovanligt bra genom lågkonjunkturen och det bekräftas kanske av nationalhoroskopets Saturnus i 9e huset för relationer med utlandet. Saturnus är en dörrvakt som sluter och avgränsar sig mot allt och alla. Den är i usla lägen en ren rasist som går på hudfärg som ett synligt tecken på "gränser" mellan folk och folk. Sverigedemokraterna har seglat upp som en ren ohyra i det här landet under bara denna saturnuscykel med sin syn på att täppa till gränserna mot främmande folkslag!

Helt klart lyder Sverige i skrivande stund under sitt horoskops mest pinsamma planetplacering: arbetarklassens planet - drängighet - i nionde huset där högre akademisk och andlig verksamhet är regeln. Materialismens och ytans princip är väldig underligt placerad i den sektor som verkligen borde handla om att öppna nya dörrar och förstå mer. Svensken gömmer sig bakom regler och paragrafer för att slippa umgås med utlandet.

Samma isolationspolitik som således har förskonat landet från en smula av den globala finanskrisen har å andra sidan också gjort att landets låga mentalitet nu syns tydligare än någonsin - precis som politiska bedömare säger. I magra tider ("Saturnus äter sina barn") söker landets idioter enkla syndabockar, såsom utlänningar. Sverige måste ha en osedvanligt stor procentsats idioter.

*****

Som synes ligger ett nytt väderomslag förberett i den planetära cykeln. Med start den 25 september tar Merkurius över stafettpinnen.

Den nya cykeln går igång bara några dagar efter valet. Men låt oss inte göra för mycket av det, septembervalet 2006, då borgarna satte igång sitt systemskifte i den låga egoismens tecken, synkade inte exakt med någon ny planetär cykel utan var bara en del av den allmänna känslan att fritt företagande lönade sig, "var och en för sig själv".

Det här ämnet kräver en mycket djupare analys än vad jag ägnat på att matcha tredjehus-Sveriges 00-tal mot subyklerna, och framför allt mycket mer erfarenhet av hur man använder det indiska dasa-systemet. Men stickprovet gav viss mersmak.

*****

Tillägg.

I kommentarfältet hånade strax en demonbesatt svensk på demoners sätt inlägget för att det inte också omfattade de återstående åren fram till 2020. Läsaren kom uppenbarligen in från AB-artikeln om den tjuvande svenskens illegala nerladdande, och kommentaren måste förstås ur det perspektivet, som en motattack från demonen för att dölja sin skändlighet. (Ja, enskilda individer kan så fyllas av en tidsanda så att man själv bara beter sig som en del i ett massfenomen!)

Man kan heller inte begära att människor med låg intelligens faktiskt läser en text innan de börjar kommentera. I ovanstående fanns annars förklaringarna till varför analysen bara var ett stickprov på periodens början.


Tillägg 101213

Se även en fördjupningstudie i rådande planetär subcykel med anledning av det misslyckade bombdådet i Stockholm.


2 kommentarer:

E-mannen sa...

Most impressive! Gör nu en liknande analys av de närmaste 20 åren FRAMÅT!!!!!!! och se hur mycket rätt du har år 2030.

Förbannat svårt att spå dåtiden i stjärnorna va? Nöt.

Seaward sa...

För att bespara normalt funtade läsare aggressiva kommentarer från ertappade svenskar är kommenteringen till detta inklägg nu avknäppt. Den som ertappas i sin demoni låter nämligen inte vacker.