Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 december 2010

Hur vettlösa är dagens folkvalda?

 

En äldre generation politiker fasas ut, och in kommer folk födda på 70-, 80- och t.o.m. 90-talet! Inför unga moderaten Karl Sigfrids högljudda protester (SvD) mot "översittaren" USA i den nya svenska folksjukdomen, den som kväser "Ge mig min yttrandefrihet!", kunde man tro att det är en gammal kommunistisk USA-hatare som uttalar sig och inte en moderat. 

Nej, landskapet är sig inte likt. Moderaterna var en gång en utväxt av en mycket äldre borgerlighet som möjligen hade en viss koppling till konservativa värderingar, i vilka ingick den självklara insikten att folk i gemen måste hållas kort eftersom irrationella människor mer styrda av dunkla drifter och proppfulla av åsikter men, med väldigt lite genomarbetat tänkande, inte vet sitt eget bästa. 

Genuin värdekonservatism sammanhängde dessutom med en religiöst informerad världsbild som ännu förstod att människan är ett bräckligt projekt som lätteligen kan förinta sig själv. Människan är en svag planta som måste drivas upp med varsamhet och sedan tuktas på rätt sätt.

Dagens moderater låter i mina öron precis som vilken obildad pöbel som helst, den som kommer att driva demokratin till dess undergång eftersom alla bara vill ha mer, mer, mer! frihet för sin individuella del. (Redan Platon siade om att denna tendens som utmärker demokratin slutligen blir till dess fall.) 

Assange är en pseudofrälsare för dem som saknar intelligens nog att överblicka hela världsläget och därför bara mutar in sig inom något specialfält - t.ex. det patetiskt egocentriska kravet på yttrandefrihet (utan att ens i grunden ha analyserat relationen mellan frihet och ansvar - astrologins Jupiter och Saturnus). 

Unga svenskar är som ett vargpack (återfödda nazityskar från Andra världskriget är den här bloggens förklaring till att vi är mer osjälvständiga och mer likriktade i Interneteran än någonsin under den nu så hatade socialdemokratiska "enhetskulturen") och alla gläfser med samma stämma och har samma åsikt. 

Men hur kan så omogna intellekt förstå att demokrati inte fungerar överförd på datasamhället - fri information är kaos och undergång. Själva skapelsen (naturen) beter sig knappast som dessa idioter förespråkar att nätet ska konfigureras. Naturen innehåller fördolda styrmekanismer (naturlagar) som ser till att datanördens armar och ben inte bara ramlar av mitt under surfandet, det ständiga stjälandet och nonsenschattandet - den korrumperade generationens utmärkande drag.

*****

Moderatpolitikern Karl Sigfrid har ett horoskop som tydligt påminner om de här skadorna som sedan länge övergått från att vara ett folkhälsoproblem till att göra Sverige till utdömd zon. Redan att sådana här släpps fram till politikerposition omvittnar att systemet är döende. 

Här är då på kort tid andra borgerliga horoskopet där det partiska perspektivet Kräftan injicerar i ett psyke stör Vågen, så att vi möjligen får trivsamma människor i små och privata sällskap, men helt ute och cyklar när det kommer att fatta hela läget på ett omdömesgillt sätt (Ullenhag var det förra). Kräftans symbol har inte med världspolitik att göra, och därför blir de här människorna så patetiska när de använder all solär kraft för att driva en liten särfråga (Kräftan).

Bloggens vana horoskoptolkare kan se mängder av intressanta detaljer på den här himlen. Noteras bör att Merkurius skiftar från Jungfrun till Vågen klockan 20.00, men utan klockslag förblir den här skissen bara en grov fingervisning. 

Tre planeters aspekt mot den debila Solen i Vågen, och en fallen Venus som intelligensens disponent, ett psyke (Månen) baserad på en skadad Jupiter. Jag kunde fortsätta... 

****

Så här ser astrologin på pöbel, på vettlösa Assange-anhängare - sekulära slynglar för vilka religion och filosofi aldrig spelat någon roll. Blindfläckarna tränger nu ut genom deras sinnen som den mest sorgliga pseudofanatism knuten till detta nät som fyller tomrummet efter Gud för dessa djupt outvecklade andar.

Världen håller på att förlora några generationer, människor som sjunker under gränsen för det som förr kallades idioti. Människor utan kunskap om objektiva bedömningsgrunder. Det är nästan så jag tror de här är födda för att vara med om en stor utrensning på jordklotet om några årtionden... 

Det här kan vara universums svartaste själar (i bemärkelsen mest egocentriska) som är här för att "märkas om" genom tilldragelser som kommer att sätta djupa spår i deras själsliga essens. Låt inte unge Sigfrid känna sig träffad, ego är just den illusion som blockerar från sann förståelse. Horoskopet är bara "tidstypiskt". Det och dess instantiering i köttet illustrerar en Zeitgeist med sina säregna problem som måste lösas för att få passersedel till universellt medborgarskap. 

Ett sånt medborgarskap bygger på att förstå såväl när att tala som när att tiga (Jupiter/Saturnus). Det förvånar inte det minsta att hitta en mild psykstörning av typen trångsint fanatism hos moderaten. 

Månen expanderas av Jupiter men en analys av den senare, skadad eller i "detriment", visar att också disponenten Merkurius själv har problem, antingen för att en illa placerad Saturnus söker blockera den, eller, om Merkurius hunnit in i Vågen, för att en väldigt störd Mars skapar paranoida känslor av förföljelse, när i själva Mars-Vatten i attack mot Sol-Luft skapar en "glappkäft" - samma brist på kvalitetskontroll av den egna kommunikationen som Assanges horoskop lider av.

Det förvånar inte att hitta en parallell till brottsdömde Pirate Bay-grundaren Fredrik Neij i den här moderaten: utgår vi från en födelse några timmar in på dygnet uppstår ovanstående psyke i frihetstecknet Skytten som påeldas av en klent utvecklad förmåga till högre filosofi (Jupiter skadad i simpla kommunikationstecknet Tvillingarna). Neij föddes några månvarv senare men Jupiter låg ännu kvar i sitt skadade läge.

*****

Här är då, i tydlig grafik, skälet till att världen måste göra något åt den ohälsa som Internet i dagsläget utgör. Tillåts nätet fortsätta i dagens form kommer detta historiska lågvattenmärke att bli till normalitet och då är vi tillbaka i våra skräckfilmers absoluta mardröm om ohyfsade apor i människokroppar. Det jag säger sammanhänger med det förråande vi ser på nätet när "svenne" i skydd av anonymiteten låter sitt privata Helvetet förfula webbsidan. 

Svenne ÄR från Helvetet och har aldrig fått lära sig att den mogna människan arbetar med både Jupiters och Saturnus princip i sitt psyke. Internet har plötsligt visat sig vara ett biofeedbackinstrument som får människor att degradera sig under djurens nivå utan att de ens märker det själva. De vrålar ju "yttrandefrihet" och "integritet" så högt att de inte ens vet vad de håller på med längre. 

Filosofen Platon hade rätt, efter demokratins nedåtgående spiral kommer diktaturen. Grattis nätnördar, ni skapade den själva eftersom ni var för dumma för att förstå det större spel som vi kan kalla existensens naturlagar. Dessa subtila sammanhang har astrologin studerat i tusentals år, och det är därför den så tydligt beskriver de frågetecken för omdömesgillheten på t.ex. ovanstående himmel.

Låt det framtida Sverige noga kvalitetssäkra varje politiker. Den här bloggen har bara hittat två bra politikerhoroskop bland säkert dussinet svenskar: Leif Pagrotskys och Lars Ohlys! Kanhända också socialdemokraternas potentielle nye ledare Österberg.



PS. Horoskopets intelligens hänger verkligen på en skör tråd! Fallet är snarlikt föregående inlägg om knarkbaronen som också hade intelligenshöjaren Jupiter kopplad till Solen, men där andra budskap underminerade löftesrikedomen. 

I det här fallet är det alltså det irrationella och sekteristiska Vattnet som skapar en känsla av att det döljer sig vanvett eller blinda känslor bakom den rationella (Luft) retoriken. 


Tekniska observationer:
  • Solen fallen i Vågen med soldisponenten Venus fallen i Jungfrun.
  • Månen i Skytten neutral men måndisponenten Jupiter skadad/detriment i Tvillingarna och i opposition.
  • Den bisarrt frihetstörstande Jupiter i sitt skadade läge (den vet inte vad sann frihet är!) i sin tur klämd av en illgärningsman under förmiddagen (Saturnus) och en annan under dygnets senare del (Mars).
  • Illgärningsmannen Saturnus står i sin fiende Solens tecken! Mars står fallen i Kräftan, vilket ofta leder till en absurt protektionistisk mentalitet.
  • Rent tekniskt är det bara Merkurius (logiken) som under merparten av dygnet har stark placering i Jungfrun. Den bildar en konjunktion över gränsen Jungfrun/Vågen vilket understryker en rationaliserande läggning. Intellektet kan inte släppa de konkreta frågorna och Sol-Vågen mentaliserar så gott den kan givet angreppen från den klaniska partinlagan Mars-Kräfta.

Jag antog här, som sagt, en födelse med Månen i Skytten för att just få den här obalanserade dyrkan av frihet som utmärker människor som gjort nätet till en fanatisk religion. En tidig morgonfödelse skulle ge Månen fallen i Skorpionen.

*****


Se även horoskopet för framlidna B-aktrisen Brittany Murphy, född samma år men något senare än den svenske politikern.

2 kommentarer:

Kvinkunsen sa...

Assange må vara en låtsasfrälsare, men Karl Sigfrids artikel var ju ytterst balanserad. Han påpekade bara det extrema hyckleriet i vår kritik av kinesisk internetcensur när samtidigt Frankrike och uSA gör samma sak. Om du började praktisera astrologi lite mer sakligt istället för att hela tiden blanda in dina privata konservativa käpphästar skulle den intressanta astrologiska tolkningen stå fram klarare. Men när tolkarens egna åsikter hela tiden blandas in försvinner möjligheten för läsaren att orientera sig i astrologi - och det är ju tråkigt.

Seaward sa...

Inget nytt under solen. Mänskligheten har sedan urminnes tider blandat genrer, och astrologin i synnerhet har bjudit på prima material för politiska pamfletter. Varför tror du Rom förbjöd stadens astrologer att kommentera kejsarens horoskop?

Astrologin _är_ den ultimata måttstocken för Världssjälens mer eller mindre patologiska perioder. Dörrar öppnas och stängs i de mest besynnerliga kombinationer.

Om du läser antikens tänkare kommer du att förstå att denna blogg använder astrologin på det autentiska sättet. 1900-talets värderelativistiska ego-psykologi var den värsta urspårning som astrologin upplevt (och överlevt).