Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 januari 2011

Främlingsrädslan i terrorexpertens inre

Bloggaren Svensson (vänster-nånting) menar att Försvarshögskolans terrorexpert Magnus Ranstorp drivs av irrationell islamofobi, vilket leder honom till desinformation. Svensson hänvisar till ett uttalande i den här DN-artikeln, och noterar här att Ranstorps uppgift inte stämmer.

Man kan tycka att Svensson överdriver sin anti-Ranstorpism men han anför onekligen en diskrepans mellan källmaterialet och Ranstorps sätt att lägga orden. Men jag vet inte, jag har inte tidigare tagit notis om denna terroralarmist i vårt nya rasistiska Sverige, bräddfyllt av inavlade barn till inavlade sekulära föräldrar. 

Men så här går det när man stoppar undan religionen och de Stora Berättelserna. Då sjuknar själen och börjar skapa polariseringar inom det sekulära samhället istället. Det går inte att med ord beskriva hur korkade folkledarna i Sverige är som inte har en susning om hur psykologiska mekanismer fungerar och att en nation måste styras psykologiskt!

I vilket fall väcktes mitt intresse för Ranstorp. Minns hur bloggen med stigande förvåning funnit en handfull zodiaktecken som oftare än andra tycks sårbara för inskränkt främlingsfientlighet. Månen i Kräftan (sinnelaget i revirinstinkten) har alltsedan placeringen visade sig minsta gemensamma nämnare i studien av svenska rasbiologer under 1900-talet tett sig en helt logisk placering.

Månen härskar här i sitt eget tecken, och den har ingen disponent över sig som har sista ordet. När försvarsinstinkten går igång, då tappar Kräftans tecken totalt verklighetskontakten och lever enbart i en fantasivärld: "världen är emot mig".

Månen i Jungfrun var en annan psykisk placering som förekommit alltför ofta jämfört med andra, och här gäller istället en mer mentalt avvisande attityd. Kräftan känner och fabulerar, Månen i Jungfrun översätter sin antipati och kritik och rotar fram sakskäl eller fakta, helt i linje med att sinnelagets disponent här är den logiska Merkurius.

Är det inte rätt fascinerande att också terrorexperten Ranstorps födelse åtföljdes av den ena av de här negativt polariserade grundattityderna? I det här fallet Månen i Kräftan.



Dessutom ger en Sol i sociologiskt engagerade Vattumannen en något kantig livslinje (Månen --> Solen), för vi har en avstampspunkt i Vatten (Kräftan) men som söker intellektuell klarhet i Luft (Vattumannen). 

I vad mån förblir en sådan här människa i grunden känslo- eller attitydstyrd även i vuxen, solär ålder? Dröjer det kvar omedvetna attityder så har vi i så fall en dissociation mellan Vatten och Luft, dvs. individen förnimmer på en primitiv känslonivå men rationaliserar sedan i via sina luftslottsbyggen (mentala konceptioner)! 

Det här är naturligtvis ingen ovanlig astrologisk signatur, Måne i Vatten och Sol i Luft, och den ska inte överdrivas. Däremot stämmer symboliken perfekt på Ranstorp. Mannan som valt en karriär (Solen) som handlar om att kartlägga och konceptualisera det dolda läskiga hotet som Månen i Kräftan mer än andra tycks destinerad att jämt och ständig vara på vakt över. 

Som moderssymbol kan Kräftan t.o.m. bli för mycket kycklingmamma (årtiondets modeord för samma sak är "curlingförälder") och den ideala modern illustrerar astrologin istället med Månen "upphöjd" i stabila Jordtecknet Oxen. Oxen är ingen alarmist och reagerar inte på varje maggropskänsla.

Hur eminent väl Ranstorps livsinvestering i kartläggandet av terror stämmer med horoskopet, framgår av krigs- och terrorplaneten Mars. Den är stark i Lejonet, Eldplanet i ett Eldtecken, och den attackerar via sin "dödsaspekt" (210°) Fiskarna, martyriets, offrets och den världsliga förlustens tecken. Är inte detta en ren terroraspekt - och dessutom krig mot de redan svaga (Fiskarna), då vet jag inte!

Eld i attack mot Vatten i vår sinnevärld med dess upplevt materiella element motsvarar förstås ett våldsamt fräsande! Sensationalism. Faktiskt en bra beskrivning av bomber, när nu de inblandade planeterna är Mars (krigsvapen) och Merkurius (teknologi för att förmedla saker).

Som lärare på Försvarshögskolan fyller naturligtvis Merkurius också en funktion som kommunikatör. Lärarrollen per se tillhör dock Guru (Jupiter/Zeus), men det är tveksamt om den typ av undervisning Ranstorp bedriver har rätt att sortera under den goda och andliga Jupiter. Det synes mer vara en omoralisk och till och med ond Mars-Merkurius-kunskap som förmedlas. Många antika filosofier var på det klara med att det är han som TÄNKER på terroristen som SKAPAR TERRORN.

Ranstorp hade själv kunnat bli en perfekt terrorist om han inte varit så nervsvag via sin kycklingmamme-Måne! Vem vet, han kanske var krigshetsare i sitt förra liv men nu involverar sig i samma sakfråga men ur motsatt perspektiv. Själen tycks reinkarnera på det här märkliga sättet. Man måste se myntets båda sidor.

Jag är själv vagt medveten om ett tidigare liv som girig marockansk handelsman för ett årtusende sedan, men i detta liv är jag anti-kapitalist, eller åtminstone motståndare till den medvetlösa livsfilosofi där penningen styr varje betraktelse. Väst styrs av ett obalanserat system, det ser vem som helst som inte är helt förslavad under egoism - den själen lär försvara sin rätt att konsumera hela vägen in i döden och därmed marknadsliberalismen. 

Flera av den här bloggens politiserande inlägg kan förstås i termer av bloggarens egen själ och nu tusenåriga arbete med att stadga sig från ett rikemansliv som skadade många runt honom, och höra upp att kastas runt av karmiska konsekvenser och själv generera ännu fler problem!

Jag tror inte ens Ranstorp seriöst kontemplerat det raseri den fattiga delen av världen känner inför det egoistiska självmordsprojekt som är västerlandet. Han är född in i ett ideologiskt luftslott och horoskopet omvittnar en extremt dålig förmåga att tänka "utanför lådan". Jämför hans Luft-Sols diffusa dissociatierande sig från hotbilderna från Vatten-Månen med horoskopet för försvarsminister Sten Tolgfors! Också här spelar revirets Kräfta en viktig roll och det mentaliseras (Luft) friskt pga. det inte helt optimala samröret mellan faktorer som söker binda samman instinkt och förnuft.

Svenska rasister som snöar in på nationalitet eller hudfärg har verkligen inte förstått något alls av livets underliggande mekanismer! Men hur skulle de kunna förstå något - den sekulära kulturen är genomsyrad av det lösa antagandet att vi bara är kroppar av kött, och att inget lever vidare efter den kroppsliga döden. 

Att deras andliga fattigdom tvingade ner dem till en födelse i ett andligt dött land ursäktar dem dock bara delvis. Deras åsikter faller lägre än t.o.m. den sekulära moralen och de kommer mycket troligt att återfödas som t.ex. färgade - och i det livet få utstå andras rasistiska tillmälen! 

Bara så lär Livet rasisten hur det känns när man själv får smaka på samma attityder... 

Därför är det så intressant att fundera på vad zodiaktecken i opposition söker lära ut. Ta t.ex. vår nerviga terrorexpert som ser hotbilder i sina drömmar (Månen i Kräftan) som lever i Naturens helvete av hela sin själ. Motsatt hans irrationella själsliv hittar vi Stenbockens tecken, där Månen anses "skadad" eller avtrubbad. Detta för att den nu inte, som i Kräftan förfogar över sig själv, utan disponeras av den känslokalla Saturnus. Här går psyket till överdrift åt andra hållet och tror sig vara starkare än världen, fungerar som en gammal grekisk stoiker! 

I studiet av de 12 principerna (planeten och de 12 husen) blir man gradvis allt mer medveten om astrologins höggradigt differentierade schema och själen vaknar upp till sin rationella natur och upphör drivas i blindo av instinkt och impuls. Jag utesluter inte att vänsterbloggaren Svensson har rätt, terrorexperten kan vara islamofob. Flera tecken på födelsehimmelen antyder det. 

Flera bloggläsare känner säkert igen årgången. Kartorna från 1965 har många gånger tidigare illustrerats med storkorset i Tamas (mörker) infärgat som gråsvart. Vare sig individen vetter åt den politiska vänstern eller högern indikerar Tamas konservatism. Den fasta gränsande till rigida människan ifrågasätter ogärna sina egna värderingar och blir gärna en reaktionär försvarare av status quo för den omständighet eller ideologi som Ödet parkerat henne i. 

Därför är det omöjligt att klassificera Sattva och Tamas som "Gott och Ont" i termer av yttre ställningstaganden, även om den tränade stjärntydaren i fall som fascistoide Jimmie Åkesson kan summera ett antal astrologiska problem och sluta sig till att det mer troligt rör sig om extremism än den normala höger/vänster-skalan där höger representerar tingens gilla gång (solens medsolsrörelse) och vänster representerar radikaler eller förändringsbenägna människor. 

Det förvånade mig t.ex. inte att se vänsterpartisten Lars Ohly under en starkt sattvisk (förändringsbenägen) himmel, medan både KD:s och M:s partiledare har storkorset i Tamas och i grunden är närmast reaktionärt fixerade vid sina egna synsätt. Precis som terroranalytikern Magnus Ranstorp.

*****

Anmärkning. Månen når Kräftan cirka 02.20 dygnet för Ranstorps födelse. Oddsen för en födelse vid eller efter denna tidpunkt är minst sagt överväldigande, och observationerna från hans faktiska inriktning i livet gör att vi kan känna oss nästintill 100 på vilket tecken/princip dominerar hans omedvetna.


1 kommentar:

Anonym sa...

Fy fan för Utbildningsradions griseri! DET packet ska minsann inte längre få skrämma oss till tystnad.

Har ni förstått?

Krossa bÖnstern! Den är vår ohlycka.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ