Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 februari 2011

Hillevi Engströms skadade horoskop

Det är inte förvånande att den moderata arbetsmarknadsministern Hillevi Engström uppvisar samma rädsla för att känna efter som avhoppade sjukvårdsministern Husmark-Pehrson som dock till sist verkar ha insett vilken satanisk politik hon gjort sig skyldig till i sjukvårdsformen hon totade ihop med en viss Fredrik Reinfeldt - en man som den kinesiska karaktärstydarmetoden Ho Lo Li Shu bara skakar på huvudet åt och rekommenderar akutbesök hos den lokala shamanen (psykdoktorn)!

Båda de kvinnliga ministrarnas horoskop har en defekt Mars, vilket man ska vara väldigt naiv för att tro att en bara symboliserar "olycka mot hälsan/tryggheten", dvs. i vid mening de problem de båda möter inom sina respektive arbetsområden.

Eftersom astrologi är en krävande konst, finns kontentan av detta inlägg horribelt klart uttryckt på den här bloggen: om högerregeringens arbete för ökade samhällsklyftor och lobbande utomlands för att maskera sina förhavanden. Ruskigt! Mitt i eländet en rolig satirisk teckning.

*****

Som bloggen upptäckte genom ett ganska stort hbt-test (120 horoskop) är det just denna skadade Mars i Kräftan som tycks ha en hel del att göra med den här olyckssaliga gruppens guppande på ytan och oförmåga att hitta en accepterande inställning till sin egen kropp. 



För en människa längre kommen än snittsvensken är det solklart att själavandringen bäst förklarar sådana här klämlägen när det gör så ont att känna efter att man istället för att förstå sig bygger upp ett låtsasliv vid sidan av den verkliga verkligheten. 

Jag kan förstå hur Husmark-Pehrson måste ha isolerat sig från de omänskliga aspekterna av sjukvårdsreformen, vidrigare ju mer man ser att de bara var en del av en övergripande vision vars resultat är att skapa ett fattig-Sverige - ett fint sätt för arbetsgivarna att förbättra vinsterna via obetalda slavarbetare.

Här finner vi alltså även arbetsmarknadsministern lida av den irrationella själens rädsla för att leva sig in i konsekvenserna av den moderata synen på människor som ett kostsamt men nödvändigt ont!

I det antika Kina, en filosofiskt imponerande kultur, avgick ministrarna och valde hellre personligt lidande än att arbeta för en regim så korrupt att den inte längre visste vad den höll på med - en sådan som Reinfeldts. 

Från Orienten kom också de lagar och tills nyligen självklara maxim - att se om fattiga, änkor och barn. Med den här statsministern håller svenskarnas gamla rasbiologiska sjukdom på att gå upp i öppen dager - rädslan parat med förakt för den sårbara människan vars natur är att fluktuera i kapacitet. "Sju svåra år för sju goda år", fattar unga it-fierade fascistämnen inte ens vad det betyder, och uppenbarligen inte räknestickan Reinfeldt heller.

Nazifieringen eller kallsinnet gentemot andra som vi sett pågå i Sverige under flera år bottnar i den tydliga rädsla för det "undermåliga" och försöken att isolera det från samhällskroppen. Bara häromdagen verifierade ett utvidgat test av rasistiska horoskop vad bloggen tidigt började ana i studiet av ett tiotal rasbiologiska svenska horoskop från förra seklet. 

Kräftans tecken står för sårbarhet men också rädslan att själv bli sårad eller "smittad" och den instinktiva tendensen att sluta sig inför faromoment, sluta tänka och enbart låta den biologiska naturens mekanism sköta ruljansen. Ungefär som den borgerliga regeringen tycks höra upp att kommunicera varje gång det hettar till en smula (Bill och Bull, Bildt och Billström)!

Fredrik Reinfeldt är själv född under Kräftan, tecknet för denna tendens att sluta sig och retirera från de sjuka och svaga (han har själv ett svårt allergiskt barn - fundera över den kopplingen). Den som förstår något hur en nationalpsykos sprids vet att den alltid har ett "fyrtorn" varifrån de sjuka perspektiven emanerar. 

Finns det någon synsk, någon riktigt klärvoajant människa i detta land som kan "känna in sig" och med namn och tidpunkter redogöra för vem denna Reinfeldt var i ett tidigare liv? Jag är rädd att svenskarna har röstat fram ett ledarskap vars negativa påverkan på människors attityder kommer att orsakade attitydskador som kommer att kosta de drabbade även i nästföljande jordeliv.

*****

Här måste sägas att Kräftan självklart inte som sådan är lika gemen som dess moderata representanter. Astrologins symboler har ett spektrum av uttryck och det är den bakomliggande själen, faktor X, som avgör vilken uppvisning vi ska få se. 

Eftersom just detta tecken tycks suga åt sig verkliga eller inbillade offörätter har jag preparerat bloggen med inlägg som hyllar Kräftans goda sidor också! Den som börjat härskna till här och inte förstår att vi talar om opersonliga principer som kan demonbesätta en människa, uppmanas söka med googlesöket efter andra inlägg!

I samband med rädslan för att associeras med de blottstälda är det ändå lite spöklikt att i Hillevi Engströms horoskop ännu en gång få se Mars attack mot Vattumannen, snarlikt mönstret i horoskopet för den islamofobiske Humanisten Christer Sturmark eller den nyligen landsflyktige folkförtryckaren Ben Ali. Eller det giriga kommunalrådet i Täby med en hunger efter att få kontrollera Penningen som påminner om vilket intresse Hillevi Engströms arbetsmarknadspolitik tjänar.

Den "dissociation" eller ömsesidiga bortstötning som Vatten i kontakt med Luft ofta representerar, gör det emellertid närmast omöjligt att tala förnuft med sådana här människor. De vet inte längre vad Sanning är för något. Känslorna derangerar förnuftet alltför mycket för att de ska förmå se igenom sin livslögn. De efterrationaliserar vilt och ibland nästan desperat. (Tobias Billströms andefattigdom som avslöjades nyligen är raka motsatsen till det "syndrom" jag talar om nu.)

*****

Symbolspråk av vilket slag vara månde, kräver både hög intelligens och förmågan att syntetisera helheter. Sveriges kultur har aldrig tenderat åt det  här hållet, även om alla korsordslösande människorna kan betraktas som avstannade försök till den problemlösarmentalitet som krävs för att se saker som de verkligen är. 

Det är synd, för astrologin visar, svart på vitt, vilket rövarpack som tagit över det här landet.

Den är också en påminnelse om att det väntar tusenden ytterligare skräppolitiker i folkdjupen, för det hinner födas många själar som ännu arbetar med väldigt grundläggande insikter mellan var stor själ (mahatma) som verkligen skulle bli en duglig politiker som håller alla faktorer i blickfånget. Och inte, som Reinfeldt, ängsligt och betryckt går den maskinmässiga Rovkapitalismens ärenden.

"Föreställ dig", som John Lennon sjöng, en värld där folk inte längre motiveras av privatism och girighet! Där, sent omsider, de miljarder själar som fastnat i kretsloppet på den här planeten, äntligen vågar leva för högre värden! Regeringen Reinfeldt är inte i närheten av Visionen och inte det folk som röstade fram den heller. 

Det är naturligtvis dödsfruktan som är en så ofattbar blockering för att Intelligens ska utvecklas hos ett folk eller i en individ. Att födas i en sekulär kultur som tror sig veta att allt slocknar vid döden, är naturligtvis en perfekt anledning att skippa kapitlen om individuell mognad och fördjupning. Ät och konsumera, ty i morgon är du död. 

Jag vill tro att de som levt så inte kommer att ha något alls att visa upp på andra sidan. De kommer att återfödas precis lika fattiga som de var i föregående liv. Vid en viss nivå av andlig förfallenhet börjar återfödelserna äga rum under riktigt risiga födelsehimlar, vilka aviserar många katastrofer, inplanerade för att via chockterapi starta det förvittrade Intellektet, andesjälens renaste nivå.


*****


Kritiska punkter på Hillevi Engströms himmel:
Patologisk fixering vid pengar i frågor policys för verksamhet i Skyddad Verkstad (Vattumannen/Kräftan). Hennes skam för delaktighet i arbetsmarknadspolitiken var skriven på himmelen redan vid födelsen!

Egenmäktigheten - den samtidiga aktiveringen av egocentrism (Väduren) och legalism/maktsträvan (Stenbocken) syns ofta förråa och försämra de här människornas hyfs och sans. De är fyllda av makttrippen vilket är ett explicit tecken på en outvecklad själ.

Trots Jupiters härskarläge i Fiskarna menar jag att placeringen inte gör henne (eller samhällets olycksbarn = Fiskarna) något gott alls! Den "välvilja" denna Jupiter sprider har jag rödfärgat pga. den snåla och fordrande tonen i arbetsgivarens symbol Saturnus-i-Stenbocken, som fastmer är den som skadar samhällets breda men lågt placerade folklager (Mars-i-Kräftan). 

Notera, som med Täby-mannen (och Annika 'gigantiska fallskärmar' Falkengren), att detta är en period när Kräftan inte fungerar bra. Giriga Rahu må visserligen skapa sådana begär att de tar individerna långt, men här kombineras Rahu bara med skada och förödelse. Vi vill inte ha den i Kräftans tecken, som redan som sådan är så sårbar och benägen till psykologiska avvikelser.

Vilket på många sätt bortkastat liv den här själen valde före tiden tog sin början! Det verkar uppenbart att hon kommer att leva för att förstå domslutet mot den hon gav sig in i, precis som Husmark-Pehrson tycks att kommit till insikt och som en hedervärd kinesisk statsman, lämna sin post som en diskret protest.

*****

Aftonbladet om arbetslösheten i Sverige.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en underhållande och utbildande läsning
det var länge sedan jag läste något så välgörande
inte med enbart tanke på politiken som beskrivs
själv kan jag bara bekräfta att regeringen gör allt
för att skicka tillbaks sverige till trettiotalet
mvh en som har hyperminnet kvar.

Seaward sa...

Hyperminne är alltid en tillgång! :-) Gör att man blir mindre benägen att skylla från sig eftersom man vet varifrån man kommer och vart man är på väg.