Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 mars 2011

Vilddjurets tecken (m)

Obs. Sedan detta inlägg skrivs har moderaten Peter Norman skärpt tonen mot den aggressiva finansbranschen. Läs inlägget utifrån den kunskapen om att åtminstone vissa på högerkanten (till följd av nya signaler från utlandet) börjat förstå att Rovkapitalismens dagar är räknade. Och ingen stå där med skammen som siste man att omvända sig under galgen...




Det finns bildbevis för att "nya" moderaterna är Satans sändebud till Sverige. Se bara vad jag upptäckte på Riksdagskansliets sajt sedan jag inspekterat borgarnas besinningslösa hat mot allt vad en stabil stat heter och gjort ett försök att sälja ut vårt - landets medborgare - utmärkta ägarinnehav i denna storbank.  (Raderad  och sedan återinsatt nidbild.)


Se före detta diplomaten Gösta Grassman klä av dessa brottslingar i en bra Newsmill-artikel.

Tankarna går osökt till Peps Persson som på sin tid var Sveriges bästa uttolkare av den jamaicanska reggaemusiken. Peter Tosh hade gjort grovjobbet och skrivit en av sina bästa melodier i "Mark of the Beast" och Peps behövde bara anpassa texten till svenska - eller globala - förhållanden. 

Det är marknadskapitalismen han synar, och politiker som lämnar åt marknaden att förgifta sinnelaget hos hela folk - minns ordet "sinnelag" för vi kommer strax till Månen vid horoskopgranskningen:

På deras panna ser jag vilddjurets tecken
å där de samlas växer hatet och skräcken
för dessa snea figurer som styr vår värld
ja dessa snea figurer i Babylon
det e snea figurer, se upp för dom
Dessa snea figurer

(hela texten från 1976 här)
Ex-diplomaten Grassman konstaterar att Regeringen saknar verklighetsförankring, de är inte ens praktiska utan försöker av rent ideologiska skäl skrota hela svenska staten! Någon kanske minns att jag försynt pekat ut risken för överdriven Eld och Luft i ett horoskop att dra mot opraktisk idealism eller t.o.m. fanatism. 

Om något är det väl Jordelementet som grundar en människa och får henne att titta den praktiska nyttan med saken. Finansmarknadsminister Norman har nu både ideologisk Luft och pragmatisk Jord, så man kunde i förstone uppfatta Grassmans kritik som ogrundad. Men låt oss säga det som nu går att säga om moderatens himmel, väl medvetna om att det okända klockslaget är ett avbräck.



Sinnelaget kunde synas vara den typiska pekuniära pragmatikern - vi hittade ju den händiga Mån-Jungfrun hos C.S. Peirce, pragmatismens fader! I annat sammanhang har jag föreslagit den som en komponent i den perfekta revisorsmentaliteten med dess glädje att rita siffror i långa rader och addera kolumnerna.

Tyvärr har Månen i den profitlystna Jungfrun också figurerar i några mindre smickrande sammanhang - rasistiska och snålt avvisande som människor mot människor - och tankarna går åter till bloggens halvseriösa förslag att det finns många återfödda nazister från Andra världskriget bland dagens moderater. 

Jag kan bara förklara den här anomalin med en praktisk Måne (sinnelag) med att det är fullmånetid och där Solen i Fiskarna verkar för upplösningen av allt det Jungfrun representerar. De här typerna är ofta rätt knepiga att förstå sig på och kan visa vitt skilda karaktärsdrag från ett år till nästa. Fiskarna har i sig ingen fixerad karaktärskärna och den rörliga Jungfru-Månens tolv varv runt Solen varje år innebär en formlig smältdegel på nivån Jord och Vatten. Här är en som uppskattar en oreglerad marknad där det blandas och ges!

Men ändå inte, för Saturnus kontrollerar ju Månen. Vad är detta?

Låt oss lämna det här uppenbara materiella gungflyt en sekund och istället notera den tydligt ideologiska kombinationen av två Lufttecken. Det är Jupiter, som på sin enklaste nivå representerar enkelt ansamlad rikedom som "välsignar" pengarnas planet Venus, Luft till Luft. 

Vill man driva tesen att den här utförsäljaren är kriminell kan man peka på att Jupiter i just Vågen var tydligt överrepresenterad i studiet av 200 horoskop för brottsdömda. Här är en räknenisse som tänder på tanken på "lätta pengar", den myckna lersörjan (uppskattning av denna världens goda) kombineras här med en ideologi (Luft) som bara handlar om pengar (Venus i ideologiska Vattumannen). 

Vi har således två statistiskt överrepresenterade indikationer från de kriminella horoskopen på moderatens födelsehimmel: Månen i Jungfrun och Jupiter i Vågen. Varför jag tror på en ytterligt pengafixerad människa beror på att Jupiter i Vågen verkligen aktivt söker expandera Vågens dragning mot komfort, och här kan vi då lägga till: monetär komfort. 

Men Jupiter och Venus är båda välgörare och ingen vid sin fulla sans har väl spottat på det goda livet? Det är först inklusionen av demonerna Rahu och Ketu som väcker allvarliga misstankar kring den här lätta rikedomens Jupiter, och när också marknadens planet Merkurius (handelsmän) involveras i själviska Väduren, så börjar moderaternas sedvanliga mönster synas på den här himmelen.

Vi väljer de ideologiska program våra själar är mogna. Är själen efterbliven blir det pengar och egoism den tjänar. Sig själv först och främst. Det finns människor som inte klarar att tänka konceptuella alls, till följd av låg intelligens eller sjukdom och då faller själen tillbaka på den simpla djuriska själen som våra fysiska kroppar består oss med. En själ som kineserna menade återvände till jorden efter döden och återanvändes. 

Psykologen Jung talade istället om det kollektivt omedvetna, bloggen har betitlat jordsjälen som "den irrationella själen". Ja, egoistisk instinkt att vilja överleva är irrationalitet! Schopenhauer kan ha varit Västeuropas sista stora filosof som (med ledning av buddhism och hinduism) klart såg människans lidelse eller vilja till makt (Rajas guna) som bensinen som hälls på världsbranden.

Hur är det med den här lidelsen hos finansmarknadsministern?

Den är stark! Mars i sitt "upphöjda" läge för tankarna till en annan dedikerad förespråkare för det enbart jordiska, Humanisternas egen husbiolog Patrik Lindenfors. Hos ministern tillstöter emellertid problem eftersom även Väduren är ockuperad, så att Mars direkt bekrigar handelsmannen och kommunikatören Merkurius (i antiken var ofta handelsmännen också filosofer till husbehov och inte minst kommunikatörer eller berättare av historier från avlägsna länder).

Faktum är att fem av nio placeringar i Rajas guna ger just en tendens till passionerad idealism, men eftersom det är Ljusen som lägger ut hela livslinjen uppstår hettan i frågor som just handlar om struktur/avsaknad av struktur (Jungfrun/Fiskarna). Och eftersom fixeringen vid pengar är så abnorm i det här horoskopet är det naturligtvis där vi har Normans patologi: han hatar att se pengar bakom lås och bom. Allt ska ut på skördefältet och "omsättas"! Jungfrun som åkerbrukaren, med siktet inställt på rika skördar/avkastning på investerat kapital, har noga retts ut i bloggens förflutna. 

Faktum är att jag lite avstånd känner flera individer i bank- eller pengabranschen med just den här oppositionen mellan Jungfru och Fiskarna. Sysslan är i sig neutral, men här tror jag egenmäktighet (Stenbockens attack mot egocentriska Väduren) och fullmåne subtilt degraderar människans livsfilosofi så att den enda religion Peter Norman känner är Mammons konkurrensutsatta marknad. 

Saturnus i Skytten måste betraktas som en fiende i förhållande till horoskopets allmänna tendens till upplösning utifrån det diktatoriska egots godtycke, han hatar den här reglerande och moraliskt medvetna planeten som naggar hans sinnelag i kanten och hotar med frågor som tvingar fram ett vidgad perspektiv! Newsmill-artikeln summerar Normans (och moderaternas) ångestfyllda förhållande till karmaplaneten Saturnus som drev fram den urbota förlustaffären med Nordea-aktier så här:

...vår rädsla för begreppet "skuld" . Den strängen är det tacksamt att spela på hos ett folk med stark kristen tradition. Här har vi en del av den folkpsykologiska inramningen till den tragikomiska Nordea-realisationen.

Tack vare fullmånen som är inpräglad i hans själ, kan Norman leva med dubbelmoral, i två världar. Fullmånar skapar ofta paradoxala naturer. Men påståendet baseras i lika hög grad på att hans Sol i Fiskarna, människan som rör sig i alla riktningar, inte samarbetar optimalt med sin dolda själsliga disponent Jupiter. Den senare befinner sig i ideologiska Luftelementet vars uppblandning med instinktens Vatten är en potentiellt vek punkt. 

Och det är precis detta ex-diplomaten Grassman säger i sin analys, kanske med hänvisning till finansmarknadsministern själv - detta är inte signaturen för en vettig, praktiskt tänkande människa, "dissociationen" mellan ideologi och faktisk solär handling tyder på en människa som fanatiskt drivs av en ideologi som begår våld mot verkligheten och det svenska samhället.

Nå, bloggen har sett betydligt värre moderater än Norman, hur skakig och illa integrerad den här kartan än är.



Tillägg. 

Det är en kuriositet att pragmatikern, matematikern och religiösa filosofen C.S. Peirce framlevde ett liv i totalt armod, trots ett sinnelag i kombination med båda de monetära Venus och Jupiter i Jungfrun!!! 

Här kan man möjligen peka på Jungfrun (Merkurius) som kärleken till systematisering och kvantifiering Peirce jobbade övertid med systematisering av språk och formaliseringar inom matematiken och det är ofta själva plottrigheten i det här tecknet som gör att de missar framgången, som Peirce misslyckades vinna favör med för hans karriär viktiga universitetspersoner. 

Han led också av en muskel- och nervsjukdom som gjorde honom oförmögen att le (Saturnus 270° Solen i Lejonet) - ett stort minus i det sociala landskapet. Så det det saknas inte "förklaringar" till varför den profitmedvetna Jungfrun här tog sig andra (och mer intellektuella) vägar. Jungfrun föll tillbaka till den extremt introverta och übermentaliserande sida som är välkänd för alla som studerar människor och zodiaktecknen. 

Jag känner människor med viktiga placeringar i Jungfrun som signalerar så tydligt socialt obehag när man stör dem i deras cirklar, att jag helt slutat kontakta dem. Minns Greta Garbos (Jungfru) klassiska filmreplik om att få bli lämnad i fred! Det är i Jungfrun själviskheten kulminerar för att sedan vända till sin motsats i Vågen - den ultrasociala människan. Med det sjunde tecknet Vågen vänder zodiaken och vägen upp har anträtts.


"Bilaga"

Jag noterar kuriösa samband mellan svenska nationalhoroskopet från februari 1974 och moderatregeringens utförsäljning av Sverige till marknaden via avyttrandet av Nordea-aktier i februari 2011.



Jag har inte tittat närmare på synastrin men ser dock att både vid utförsäljningen både Sol och Måne disponeras av kontrollören Saturnus (och se hur Månen tangerar Sveriges nationella Vattuman-Sol). Saturnus i Jungfrun befinner sig nu i ett "hatiskt" förhållande till det svenska horoskopet! Stryparen gastkramar sig själv i dess begynnelseposition i Tvillingarna.

Detta är i sig ett tecken på att Sverige befunnit sig i psykologisk kris sedan Saturnus angjorde Jungfrun i september 2009. Materialism och snäv privatism är precis vad Saturnus i Jungfrun indikerar och det är också hit debatten dragit, efter att alltfler börjat ifrågasätta sansen i moderaternas eviga skattesänkarprivatism och nermontering av samhället.

Denna transiterande Saturnus i Jungfrun har - inte otippat - en tydlig koppling till Normans (och inte minst Fredrik Reinfeldts) horoskop. Som sagt, Sattva guna, kan ibland representera upplösning bara för upplösningens skull. Fattiga människor opponerar sig bara för att stärka sin egenart, inte för att de har något egentligt att komma med.

*****


Se även nationalekonomen Assar Lindbecks horoskop. Samma Saturnus i Skytten som hor Norman, men ett horoskop med betydligt mindre stressfaktorer (och därför bättre förutsättning för överblick). Jag noterar hur nationalekonomen har mycket Jord i horoskopet - dock inte den lilla privatistiska Jungfruns jordlott utan Stenbocken, den stora kartritaren och principryttaren!

Inga kommentarer: