Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 april 2011

Adolf Eichmann & dagens svenska borgare

[Obs. Långt inlägg. ~2.300 ord]

Eichmann, rasist och judeutrotare, ler i mjugg
åt anklagelserna mot honom under rättegången.
(Detalj av bild i DN)

Astrologi... Den här bloggen sysselsätter sig med intellektets överkurs. Ämnet utlöser enbart spastiska reaktioner hos obildade människor, dvs. just den grupp som i sin egen föreställning tror sig stå på förnuftets sida. 

Den breda massan är härvidlag lyckligare lottad eftersom den inte korrumperat sig själv genom blott en nödtorftig utbildning av företrädesvis naturvetenskaplig typ. Det helt okultiverade sinnet har lättare att intuitivt känna riktigheten i det gamle Platon som, som en av de första i västerlandet påminde om att vi är själar involverade i en mångtusenårig reinkarnationsprocess. 

Den djupa rymd en del av oss förundrat och frågande blickar upp mot nattetid är, ytterst, vår egen själs projektion. Världssjälen, det är vi själva. Några hundra år efter Platon förtydligade Jesus, en annan insiktsfull individ, samma berättelse genom det pregnanta uttalandet att, vadhelst du gör mot en av dina minsta (bröder och systrar), det gör du mot dig själv. För du är i viss mening Fadern!

Så var lämnar denna kosmiska sanning och dess följder i översinnliga naturlagar det övermått av främlings- och religionshatare i det samtida Sverige?

De förorsakar sina egna själar långvarig skada genom själva sitt tänkande. I sitt grumliga - enbart på naivt socialrealistiska intryck baserade - främlingsförakt bygger de i detta nu ett kollektivt framtida liv där de alla kommer att samlas samman som en hemlös folkgrupp, destinerad att möta kalla handen vart de än vänder sig. Den obildade svenskens attityd håller gradvis på att förvandla dem själva till morgondagens hemlösa, till "ytisar"!

Tyvärr är detta också det framtida ödet för statsminister Reinfeldt och valda delar av hans regering. Bloggens återkommande läsare har kanske tyckt att jämförelsen mellan Nya Moderaterna och den människofientliga nazismen varit magstark (men många tyckare i bloggosfär och i läsarkommentarerna tycks se hållbara historiska paralleller av den typen).

Att i studiet av många invandrarfientliga horoskop gradvis ha avtäckt några återkommande astrologiska teman har varit en underlig upplevelse. Nog för att undertecknad alltid har förstått den kristallklara logiken bakom astrologin, att den, precis som Platon menade, var ett synliggörande av eviga bakomliggande grundprinciper till vår fenomenvärld. Men att vissa isolerade egenskaper återkommer hos vissa zodiaktecken med statistisk signifikans, det hade jag inte räknat med.

Ta statsminister Reinfeldts rollspel i Jungfruns tecken som exempel (rollspel = tecknet som stiger i öster vid födelsetimman). Jungfrun är ett prydligt tecken om än väldigt kritiskt och nervöst vakande på sina egna rättigheter i tid och otid. Tecknet där själen ska lära sig att vårda (förvalta) och förmera sitt konkreta, materiella kapital och stå över smuts och smitta av alla de slag. 

Inom sjukvården hittar den hygienivrande och sundhetsförespråkande Jungfruns arketyp ett perfekt uttryck, men som strikt logiker, matematiker och inte minst pragmatiker har den sin plats i många sammanhang där man bygger sig en liten dockskåpsvärld på behörigt avstånd från den motsatta zodiakala principen: Fiskarna, eller havets farliga och kaotiska vatten, vilka eroderar och upplöser den lilla plätt av värld som Jungfrun stakat ut åt sig själv. 

Längsmed den här axeln har nu bloggen hittat tydliga tecken på problem med identitet, nationell eller annan. Det lilla fysiska jaget kontra det stora havet som hotar släcka ut en själv. Längsmed axeln tycks vi ha att göra med t.ex. etniska rensningar, vare sig man är förövaren via ett neurotiskt och inskränkt "jag-mot-dom"-tänkande eller offret som far illa till följd av den neurotiska rasistens projektion av sina inre demoner på en lämplig minoritet som skiljer sig från bakgrundsbruset.

Det har alltså visat sig att två negativt polariserade tecken, det vill säga, två i grunden protektionistiska tecken, i vissa fall kan komma samman och bli till rena djävlar. Fredrik Reinfeldts sjukvårdsreform sorterar härunder, eftersom han inte förmått känna med människor i ofärd. I hans fall har vi inte den direkta oppositionen mellan snusförnuftiga och rätt själviska Jungfrun och den blödande och förlorande Fiskarna, men väl en annan kombination av Jord och Vatten, faktiskt en värre och än småaktigare kombination. Se flera tidigare inlägg taggade med namnet ifråga. 

Men effekterna av att hålla Jungfrun som en konstant och byta Fiskarna mot Kräftan förblir snarlika. Så länge en människa identifierar sig med en materialistisk världsbild (Jordelementet) kommer inslag i Vattenelementet alltid att utgöra ett hot om att de egna tillgångarna spolas bort i en "syndaflod". Reinfeldt är uppenbarligen så patologisk i sitt tänkande att han ser ner på stora delar av svenska folket och betraktar dem som "sovande". 

Det här tankemönstret kan identifieras som Jungfruns nervösa kritik mot allt och alla som hotar dess egen världsbild och säkerhet. Minns tidigare inlägg som visat hur Jungfrun, till skillnad mot Fiskarnas motsatta princip/idé, är med i spelet för att göra sig en hacka på det själv. Noll idealitet men idel öra när det kommer till "skatteavdrag" för egen del. Jungfrun förstår inte ett dyft av solidaritet för den jobbar bara för sig själv allena. Först i nästa zodiakala princip, Vågen, vaknar insikten om att allt hänger samman i en delikat harmonia!

Minns också att Jungfrun är ett tecken i Sattva guna, den materiella (eller psykiska) rörlighetens kvalitet, och dess ständiga rännande hit och dit och plockande med än det ena än det andra, är just för att hålla den materialistiska illusionen intakt! 

Det här är det enda av de fyra sattviska tecknen som strävar efter att slippa vakna upp från den trygga "empirins verklighet" och inse att världen vi lever i är en projektion från andens värld, en högre dimension. 

Det är därför ingen slump att bloggen hittat ett antal av de religionsföraktande och sekulära Humanisternas ledande språkrör med viktiga astrologiska ingredienser i Jungfruns tecken. Värst är kanske journalisten Dilsa Demirbag Steen, nästan helt och hållet född i detta tecken, samt ordföranden Sturmark med den överkritiska Månen i Jungfrun (ett sinnelag helt orienterat mot att hålla den materialistiska illusionen intakt).

Att i samma inlägg inspektera den paradigmatiska "jag-mot-dom"-gestalten, den nazistiska judeutrotningens arkitekt Adolf Eichmann (artikel i DN), är alls inte ett uttryck för "guilt by association". För minns bloggens uppdrag: att påvisa den sideriska zodiakens psykologiska träffsäkerhet. De alexandrinska astrologerna gjorde ett fatalt misstag i senantiken då de felaktigt låste zodiaken så att Väduren motsvarade vårdagjämningen.

I dagsläget ligger denna fixerade tankebubbla 24 grader snett jämfört med den verkliga Världssjälens "mentalisering" och nästan ingen känner längre igen sitt livsuppdrag i det soltecken man tilldelas i veckopressen. Prova att reflektera över föregående soltecken så kommer ett och annat att börja klarna!

Däremot har människor som Fredrik Reinfeldt, främlingsfientliga och delar av Humanisternas kader, mycket att lära sig av Adolf Eichmanns miserabla horoskop. Uppvaknanden befriar omgående och andesjälen ser nu sin tidigare mentala tvångströja med total distans.



På den här kartan har jag ritat in de "naturliga illgärningsmännen" Mars och Saturnus aspekter mot det tredje huset för mentalitet och logiskt tänkande. Den vediska astrologins knappa uppsättning interplanetära aspekter berikas något av att himlakropparna också berör vissa hus/livsområden. Men denna faktor kräver förstås kunskap om födelsetimman.

Det är i mina ögon ingen tvekan om att det är de gråfärgade husen som representerar den inhumana låghet som Eichmann uppvisade - men i kombination naturligtvis med den rasistiska eller separationistiska Jungfruascendent han delar med Fredrik Reinfeldt. De här människorna gör åtskillnad på folk och folk, och gärna genom tragiskt primitiva kriterier som hur mycket pengar man samlat på sig, eller t.o.m. hälsa. 

Jag har sagt förr att Reinfeldt fruktar sjukdom och svaghet till den grad att han likt en nazist bidrar till en reform som "låtsas" att alla är friska. Det som händer i Sverige dess är år ren och skär sinnessjukdom, och Reinfeldt är en agent som kanaliserar Sveriges onda öda under en astrologisk demon under en del av vår vandring i mörkret. 

Fler kommer att se hur illa det här såg ut, när vi kommer ut ur Sveriges svarta natt om ett antal år. Men stora delar av folket borde f.n. omyndigförklaras, de har identifierat sig med den låga och egoistiska nivå av tänkande som marknadskapitalismen (Jungfrun, flitig på sin åkerlott) representerar. Det är en gigantisk bakläxa svenska folket håller på att skapa sig just nu...

*****

Den naturligt onda Saturnus står hos Eichmann i ett dussthana-hus, ett ont hus som har med tjänare och fiender att göra. Den hårda och restriktiva Saturnus tar via 60-gradersaspekt kontroll över olycksbringaren Mars som också står i ett dussthana-hus och därtill det ondaste av dem alla: Skorpionens 8e dödshus.

Nu faller det sig inte bättre än att båda de naturliga illgärningsmännen kastar sina "långa onda ögon" mot samma hus, det tredje för mentalitet eller intellektuellt informationsprocessande. Minns Eichmann som den iskalla och effektiva tjänstemannen, logistikern som iscensatte en hypereffektiv transport av människor till nazismens dödsläger. TITTA NOGA PÅ HOROSKOPET - ALLT STÅR SKRIVET HÄR!

Det är i dessa stunder man faktiskt är böjd att ge den indiska astrologin rätt, den har inget av det självförljugna västerlandets mytologiserande över egot och den fria viljan. Eichmann föddes under ovanstående himmel för att han redan "i himmelen" okejat det här förskräckliga livsuppdraget. Dessa är filosofiska frågor som går bortom gott och ont. I det stora karma-spelet tycks ovanstående horoskop omvittna en nyckelroll i samband med "hälsa" (rasvärde), "död" och "logistik" (6e, 8e, 3e). 

Eichmann som den perfekta tjänstemannen är förstås manschettbrottslingen Jungfrun en diskret och ständigt kalkylerande natur som vi så tydligt känner igen i Fredrik Reinfeldt. Du ska ofta hitta Jungfruns tecken i samband med räknenissar, miniräknaren (eller en smartphone) i handen. 

Det är ett tecken vars psykiska energi rastlöst kräver kroppens eller händernas eller intellektets rörelse. Men alltid ett tänkande inom ramarna. Jungfrun har inte kuk nog att ifrågasätta sin egen mentalitet, för det vore just den undergång som den motsatta Fiskarna hotar med! Jag har mött några få exempel på den här axeln där det funnits förmåga till reflektion över det egna tänkandet, men de är sällsynta.

De tre onda husen (3e, 6e och 8e) måste ges högre prioritet än andra faktorer och det är detta som skiljer ett komplett horoskop med födelsetid från de solära horoskop (för enbart dygnet ifråga) som man oftast får nöja sig med i samband med celebert och offentligt folk. 

För notera vilka tjusiga aspekter Eichmann har och som, om inte kunskapen om det degraderade 3e mentalitetshuset funnes, skulle kunna ge bilden av en vänlig, kanske lite aggressionshämmad (Saturnus "fryser" Mars) natur: Eichmann har de två välgöraren Jupiter och Venus i ömsesidig reception!

Är det ännu en klassisk dubbelnatur vi ser? Horoskopets "onda" har grupperat sig i en aspekt, de "goda" bildar en annan kombination? 

Men det finns fler problem. Det illa sargade 3e mentalitetshuset verifieras via "multipel attestering": också Merkurius är tekniskt sätt klent placerad i Fiskarna, den anses i samma andetag både fallen och i detriment i detta tecken (eftersom den torra logiken båda hyllas som upphöjd och härskar i motsatta Jungfrun).

Eichmanns Måne i "detriment" (skada) i Stenbocken känner vi förvisso igen från Husmark-Pehrson, Reinfeldts medarbetare i utarbetandet av den hjärtlösa sjukvårdsreformen... Hos nazisten dessutom kombinerad med södra månnoden Ketu - tanken på "aktiv halshuggning" eller "bestraffning".

Ingen kan heller missa övertrycket på det fördunklande Jordelementet i horoskopet, en allmän men viktig indikation. Jupiters vilja till expansion i Oxens tecken ska jämföras med Humanisternas ordförande, född flera Jupiter-varv senare. Via Eichmanns horoskop kan vi nu börja ana strukturen i hans vilja att hålla svensk mark (Oxen = det egna territoriet) befriat från "främmande religiös nedsmutsning". 

Rymdflygingenjören och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith har samma Jupiter i Oxen och det är just på den punkten jag känner en motvilja mot hans annars fantastiska tänkande: likt många andra värdekonservativa kristna söker han muta in okränkbara eller exklusivistiska ytor. Men då har han inte förstått sin frälsare Kristus budskap om denna vår delade värld, när Jesus sade att "Människosonen" till skillnad från rävar och fåglar inte har någon plats att vila sitt huvud. Jesus eliminerar här giltigheten i alla utsagor som baserar sig på terrioriellt eller revirtänkande. 

"Människosonen" (den himmelska människan) känner inte rum och tid som den döda (sovande, fallna) själen uppfattar verkligheten!

Det här kan tas som ett direkt angrepp från Jesus mot Oxens zodiakala princip. Oxen tänker spatialt, lever i den naiva illusionen att den kan förfoga över ett stycke mark (terra) som den kan domdera och terrorisera andra över - som Sturmark i sitt innersta egentligen vill befria Sveriges gator och torg från varje tecken på religiös emblematik. Jupiter i Oxen, "att vilja expandera på Oxens termer", kan antingen ses som den simplaste människotypens vilja att bli materiellt rik eller som början på en diktators mentalitet.

I den fördjupade läsarten är Jupiter, fastän en av astrologins "naturliga välgörare", en kritisk faktor, och i många brottsliga horoskop har vi sett hur Jupiter "gynnar" vad den än förbinder sig med i horoskopet. Även Zeus (romarnas Jupiter) är en milt sagt moraliskt tvivelaktig gestalt i de grekiska myterna. 

Att samma Jupiter representerar Lagen och högre medvetande kan synas som en självmotsägelse i astrologin som förvisso är en komposit lära, med båda mytologiska teser och resonemang baserade på geometri och "pytagoreiska" tankar om talen som meningsfulla entiteter. 

Men frågan om vad som är "gott" går tillbaka på ett större spel bakom ridåerna som vi inte i vår naiva kortsynthet och helt utan minnen av våra tidigare liv, egentligen kan uttala oss om. Eichmann har onekligen tilldelad en ödesroll här och det som den komforttörstande och patetiska dödliga människan uppfattar som gott har inte mycket att göra med vad man i andevärlden uppfattar som Det Goda. 

Ja, ska man följa hypnoterapeuten Michael Newtons märkliga böcker, väljer själarna ibland "onda" liv för att trigga "gott" i det stora hela! Men det går inte att tala om dessa ting med riktigt inskränkta människor. Att läsa Sturmark lamentera sig över omänskligheten i reinkarnationsfilosofin är att höra tankarna hos någon som är totalt låst i ego- och komforttänkandet och som filosofiplanet kan Jupiter i Oxen stanna kort om en vettig verksamhet.

Något liknande måste gälla även för Adolf Eichmann. Notera att också Fredrik Reinfeldt har den här nedsatta förmågan till filosofisk tankehöjd och därtill i samma nionde hur som Eichmann. Uppenbarligen släcker Jordelementet ut det nionde huset för "högre medvetande", det är enda förklaringen till att Reinfeldt tänker så lågt och ofritt och företer samma inhumana indifferens till "undermänniskor" (sjuka och arbetslösa) som i nazismen blev till en "arbetslinje" i formen av en slutgiltig utrotning av oönskade element.




PS. För en "god" version av Jungfruns Jordelement plus Vatten, se den jamaicanske gettosångaren Vivian Jackson och hans strävsamma öde.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Du lever i sanning i Platons grotta och tolkar världen av det som framträder på de mörka väggarna, där skuggorna flämtar i kapp med fackelskenet. Grottöppningen är så avlägsen att solljus aldrig, eller ytterst sällan, når den plats varifrån du insiktsfullt, utifrån grottans trygga rum, sätter världen i sitt sammanhang.

Din Reinfeldt-nazireferens är det yttersta tecknet på att dina tecken och dina sanningar inte är mer än en spegling av en verklighet som skapats och stannat i ditt eget huvud - fri från onödig åverkan utifrån. Fri från kunskap och empiri. Fri från verkligheten utanför din grotta men aldrig fri från din egen fantasis fasanslösa bojor som fjättrat ditt sinne.

Seaward sa...

Tjusig bombasm. Och helt ur spår. Det är just empiriska pilotstudier som utmärker den här bloggen. Du läste uppenbarligen inte texten alls, eftersom detta tydligt utsägs.

Anonym sa...

Det där med att husen 3,6 och 8 anses som onda har jag läst förr här, men jag fattar inte varför. 8:e kan jag förstå, men 3:e och 6:e?
S

Seaward sa...

Mitt svar på din fråga blev lite för långt, så kika på den fristående fortsättningen på detta inlägg om Eichmann.

Anonym sa...

jag orkade inte läsa igenom din text men var tvungen att ifrågasätta "se västhoroskop som inte riktigt stämde vakna till liv när rätt tecken och element används"

låter som en lite väl enkel lösning. "okej, horoskopen stämde visst inte. men om vi i efterhand räknar på ett sätt så att de stämmer bättre, då stämmer de bättre!"
att i efterhand förklara skeenden genom någon psuedovetenskaplig modell är väl ganska meningslöst när samma modell inte verkar vara särskilt användbar när man blickar framåt?

jag trodde att vi hade lämnat mysticismen bakom oss när vi på allvar kunde börja förklara hur vår omvärld fungerar och hänger ihop. tydligen inte.