Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 april 2011

Dominika, bordellmamman

Borde ha förstått att Dominika Peczynski talade i sin egen sak då det stormade om den norske entreprenören som startat upp en sajt som utnyttjade de karaktärslösas ständiga impuls till otrohet. (Se detta inlägg med hans horoskop.) Hennes försvarstal, i AB, var patetiskt - något om att otroheter ändå sker så varför inte under ett samlat tak. Typ.

Nu visar det sig (AB) att hon säkert stod i pipeline som ny föreståndare för det virtuella horhuset då hon skrev sin debattartikel som välsignade konceptet Victoria Milan. Naturligtvis presenterar hon händelsernas ordningsföljd annorlunda. Den här utvecklingen tarvar en granskning av horoskopet, hennes.

Till min förvåning hittar jag en höstfödelse 1970 - jag känner eller har känt flera mycket trevliga människor i Jungfrun av denna årgång! Och jag kan inte påminna mig om att ha noterat ens en anstymmelse till osedlighet i deras naturer, förutom ett fall med en utomordentligt vacker kvinna som likväl led av självhat pga. en avundsjuk moder! 

Men ingen av dem var födda väldigt nära i tiden till Dominika, runt vilkens födelsedag det förvisso finns några astrologiska egenheter att notera.

I princip bara Mörker och Passion (Tamas och Rajas)

Till en början kan vi räkna bort rörlighetens kvalitet (Sattva) fastän Solen i Jungfrun bidrar med denna enda sattviska placering. Skälet är Solens disponent, Merkurius (handelsmannen), som befinner sig i Tamas obändiga våld, i Lejonets tecken. 

Här möter Merkurius den vitaliserande men ibland också demoraliserande Mars, och givet Lejonets enklaste läsart, "nöjeslystnadens tecken", får vi en träffsäker indikation. Minns att Dominika vandrat den här vägen redan tidigare, som en krämare som sökt handla med folks kärleksbehov (dejtingsajten LoveSearch). Och för att inte tala om den roll hon spelade i gamla mimgruppen Army of Lovers.

Den aktiva Solen i rörligt tecken skulle med rätta kunna liknas vid en kopplerskas spring hit och dit över det trånga territorium som Lejonet (och alla andra tamasiska tecken) mutar in som sina kungadömen, och som de sedan med fast och auktoritativ hand söker styra över. (Minns finansminister Anders Borg med ett storkors i Tamas.)

För en bordellmammas värv ska man förstås också granska Venus och här hittar vi kärleksgudinnan i starkt läge hemma i Vågen (kärleken som abstrakt koncept). Och, för andra gången samma dag i den här bloggens liv, en påminnelse om att de lätta pengarnas Jupiter i Vågen var statistiskt överrepresenterad i studien av 200 brottsdömda horoskop.

Sångaren Loa Falkman, just påkommen med djävulskt listig skattesmiteri, såg vi i förra inlägget vara född i en tidigare Jupiter-i-Vågen-cykel.

Kanske har bloggaren legat lågt med Vågens tecken i inläggen, själv född i det, men i de fall den utmärker sig negativt har jag noterat att det antingen är genom svåra mentala störningar och därifrån till mord eller bestialitet (Örebromannen!), eller manschettbrottslighet. Vågen vill ofta åt det ljuva livet och Venus, dess härskare, är nu inte en moralisk influens...

I fallet Dominika, som tidigare talat ut i pressen om djupt sittande depressioner och på sistone - uppsnappade jag - inte själv längre vill framtona som ett sexobjekt - kombineras nu den här liderliga sidan (Vågen tillhör Rajas guna, passionens kvalitet) med vad som rent ut sagt ser ut som en djävulsk störning på andra sidan. 

Inte bara är moralplaneten Saturnus fallen i passagen genom egocentriska Väduren runt 1970, skulle hennes födelse ha inträffat tidigt under dygnet skapas också en slitig konjunktion mellan denna dysterkvist och sinnelagets Måne, som då ännu rör sig genom Oxens tidiga del. 

Med den vediska astrologins traditionella "orb" (tillåtna avvikelse mellan två planeter) om 7½ grad, skulle det här egenmäktiga och depressiva anlaget hålla i sig fram till ungefär klockan sex på morgonen. 

Det finns mycket som talar för denna låsning mellan Eld och Jord (två helt antagonistiska element) Dominika, som tidigare inte hade något emot att framstå som ett objektifierat paket sexualiserat kött vid tiden för Army of Lovers. 

Jag har ofta noterat en brutalisering eller insensitivisering när det här två elementen kommer samman. Smärttröskeln har stigit och det krävs hårda tag för att de här blockerade själarna ska uppleva något. Eld/Jord i konflikt blir människor som krigar sig genom livet och subtilitet är inte deras starka sida.

Saturnus, när den kopplar grepp om psyket, via kombination eller konjunktion tycks också förytliga människan enormt. Hon ser strukturer men svarar kallt och instrumentellt. 

Jag måste snabbt tillägga att kombinationen egentligen är steril - ibland resulterar torr moralism och ibland sexualitet som bara är tomma poser. Ofta tycks de här människorna inte känna något alls. 

Den gamla bilden på Dominika illustrerar tydligt den artificialitet som t.o.m. förgiftar kärlekslivet för många luni-saturnier. Speglar i taket ovanför sängen... De här människorna saknar innerlighet och upplever enbart via objektiva bekräftelser på sin existens. Det är väl därför Peczynski än en gång vandrar samma väg... Syndare behöver ibland flera jordeliv av snarlik degradation för att vakna till insikt.

Dominikas ömsesidiga reception mellan Sol och Merkurius till trots, har hon på två ställen den slitiga kampen mellan Eld och Jord, vilket tycks driva människor in i kampsituationer. Jag har tidigare talat om att Jord smutsar Elden eller andligheten, och i fallet med den cancerdrabbade f.d. stjärnkrögaren Videgård såg vi hur "det goda" (Eld) helt förnekades honom av den buttra materien (Jord) som säger nej. 

Ur ett moralistiskt perspektiv skulle åtminstone en av hans kända krogar, East vid Stureplan, mycket väl kunna klassificeras som den totala korruptionen. Jag frekventerade själv stadens uteliv i yngre år och just East fann jag alltid ha en avskyvärd negativ grundton. Vilar grundarens horoskop över hans etablissemang förstår jag nu saken bättre....


Låt oss jämföra Dominika med en annan solkig ande, bordellmamman Heidi Fleiss från den kända kopplerihärvan i Hollywood. 

Någon kanske minns att halva män som Charlie Sheen levde ut sin subhumana evolutionsnivå, behjälpta av denna Heidi.

Ser ni vad jag ser: det jag en gång kallade hor- & horbockssyndromet stigande i öster i den liderliga kåtbockens tecken! I jämförelsen med denna borna bordellmamma är Dominika som en liten barnflicka som står och leker framför flickrumsspegeln! Hon kommer bara att få fickpengar ut av det här otrohetsprojektet jämfört med den enorma ekonomiska näsa man ser i Heidi Fleiss horoskop. 

Amerikanskans Jupiter (en rikedomssignifikator) är visserligen skadad i Tvillingarna och står i ett klent hus (dock ett hus som gradvis förbättrar sina aktier). Men Jupiter är alltid Jupiter och vill ha framgången enkelt och utan friktion. 

Den välsignar formaliseringens Saturnus ("att sätta i system"), som händelsevis står i andra ekonomihuset för en redan här extremt tydlig indikation på en pengahungrig människa. Saturnus kastar sedan sin 270-gradersaspekt mot 11e huset för klubbar, föreningar och, enligt vedisk astrologi, inkomst via tjänst. 

Så här penningfixerat har det inte varit sedan vi tittade på Nicholas Cages måttlösa horoskop eller Fredrik Reinfeldts - två män med kraftfull betoning på båda pengahusen, två män med en helt utarmad syn på livet. 

Heidi Fleiss tillhör samma mentala underklass som ännu inte är mogen det filosofiska livet eller fri tanke bortom konsumtionsmaran. Fredrik Reinfeldt kunde, med sin Sol och Måne i ekonomihusen inte blivit något annat än det han är, en penningens tjänare. Han är f.n. inte mer som andevarelse.

Jag kan bara skratta åt att Saturnus långa aspekt i bordellmammans horoskop. Inte bara binder den samman de båda ekonomiska husen (ett omen!) - händelsevis bildas också "det sociala utfrysningssyndromet". 

I det här fallet fungerar Vattumannen som sociala grupperingar och Skorpionen som sexualitet perfekt redan på bokstavsnivån! "Klubb för sociala avvikande sexuella behov" - däri låg den sluga Heidi Fleiss nyckel till Jupiters lätta pengar, hon servar (6e tjänarhuset) rika män med lyxhoror! 

Se i sammanhanget också Solen i 12e, Solen som symbol för framgångsrika människor och 12e som "sängkammarens hemliga nöjen" (Se diskussion i samband med tv-mannen David Lettermans hemliga sexnäste i CBS-huset). Här aspekterar Jupiter Solen för en extra bekräftelse på att Heidi var dragen mot starkt lysande och framgångsrika "Solar" - män som Jack Nicholson och Charlie Sheen.

Sammantaget och med facit i hamn (hon hamnade ju i fängelse för sin koppleriverksamhet) är det chockerande hur tydligt det här horoskopet är, ett antal indikationer om en sexualitet (och moral) helt ur styr. Tionde huset i Vågen (chefskap över ett "venusianskt" område) får naturligtvis ökad betydelse när man ser att den står i det libidinöst förhöjda förhållandet med Mars och i hennes eget första hus. Hon är bokstavligen involverad i en verksamhet som går i Afrodites tecken.

Här kan man jämföra Dominikas horoskop där faktiskt Månen (sinnet) passerar Oxen och därmed söker materialisera vad Venus i Vågen håller som ideal. Och en frodig jordmoder var Dominika också, innan hon började förakta den tidigare delen av sin karriär. Att ligga och spreta med benen framför kameran, det är fult. Att tjäna pengar på outvecklade själar, det smakar bättre. 

Det finns bara ett ord här: CLUELESS. Och jag tror det är Saturnus som ställer till med största skadan på den här himmelen. Ett klockslag är inte att räkna med, men jag kan inte föreställa mig att polskättade Dominika har fädernets eller traditionens planet på sin sida. 

Det är möjligt att hon har polskt-judiskt ursprung och förfäders tragedier från Förintelsen i bagaget. Sådant har en tendens att fortplanta sig ner genom leden ett par gånger. Det skulle förklara mycket. Även polskättade Gene Simmons (KISS) har vandrat samma hedonistiska väg för att försöka skaka av sig svårmodet från förfädernas umbäranden. Det fungerar sällan helt ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte förvånad över det här med Dominika P, redan i början på 90-talet hade hon ett 071-nummer med någon sorts s/m-tema där hon vräkte ur sig en massa om vad hon skulle vilja göra med dem som ringde. Det uppdagades i samband med att hon blev känd i Army of Lovers och det spelades upp i radio. Och nu har hon en PR-byrå som hon gett namnet Mafioso... Tycker det borde verka avskräckande på potentiella kunder, men det finns väl dem som är av annan åsikt...

Det står fel månad på Heidi Fleiss, hon är född i december.
S

Seaward sa...

Mönstret är med andra ord ännu mer grundmurat än jag misstänkte.

Tack för rättelsen. Jag tar skärmdumpar på kartor och ritar in aspekter och skriver texten manuellt. Kartan visade korrekt decemberplaceringarna men jag råkade skriva september. Jag byter ut bilden.