Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 april 2011

Främlingshatarens fula tryne



En nordisk främlingshatare bölar

"I Finland är det EU-hat, språkfientlighet och motstånd till invandring som gett framgångar. Men i grunden är det samma stämningar som i övriga Europa. En rädsla för en hotande omvärld i globaliseringens tidevarv och en önskan att isolera sig från det okända."

Så avslutar Wolfgang Hansson sin krönika i AB med anledning av att finnarna nu visar sig vara ett folk utan sisu, lika fega som de övriga nordiska länderna och i inbillat behov av en skyddad verkstad.

Låt bara den här bloggen än en gång summera dess skrämmande tydliga resultat vad gäller zodiakens höga vishet om hur människosjälen kan välja att orientera sig, mot storhet eller ynkedom. 

Vart och ett av de tolv zodiaktecknen bjuder på ett livsuppdrag, eller om man så vill, en utmaning att bemästra. Det är ingen slump att Herkules vann sig gudavärdighet efter tolv stordåd, myten har uppenbara kopplingar till Solens tolv milstopar (zodiaken).

När det kommer till att fallera och duka under för sina sämre sidor, vet jag inget mer illustrativt horoskop än de religionshatiska Humanisternas ordförande, där vi ser två av de mest kritiska tecknen i frågor om bristande mod. Först separatistiska Jungfrun, som söker avgränsa sina fält från lösdrivande snyltare (illustrerade av gränsöverskridande och oceaniska Fiskarna mittemot). 

Det paradoxala är att det dunkla lunära sinnet (dunkelt åtminstone jämfört med Solen) i Jungfrun just är det som är mer kriminellt benäget än alla andra månplaceringar!  Det tycks med andra ord bo ett mått av hyckleri och manipulation i det här analytiska tecknet.

Det söker rikta blickarna bort från sin egen verksamhet! "Allt kan bevisas med statistik", heter det ju och Jungfrun ligger verkligen nära den typiska revisorn eller siffernissen. Det har den inskränkta statsministern Fredrik Reinfeldt visat med sin civilekonomiska examen, Jungfruascendent och en världsbild så torftig och monetärt fixerad att man skäms över att vara svensk.

Humanisternas ordförande lyckas också pricka in ett tydligt missförhållande i nästa tecken som såsom måntecken visat statistisk överrepresentation i samband med främlingshat. Det är privatismens (igen) och försvarsinstinktens Kräfta.

Tecknet har synbarligen mycket lätt till urartat beteende då skadegöraren Mars, som i Humanistens fall, tränger sig in i dess domän, våldtar hemmets helgd. I denna placering anses Mars vara en "fallen" krigare och ingen att lyssna till. Dess alarmism är ibland fullständigt förryckt och enbart baserad på själviska motiv eller på irrationell fruktan eller trauman från barndom eller tidigare liv.


Vad en Mars-Kräfta ur spår leder till är en hysterisk natur som skriker på förbud mot varenda inbillat hot. Kräftan (och Månen) är fantasins och föreställningens tecken, och det intressantaste med ordföranden är hur han om om om fuskar och missrepresenterar fakta för att få gehör för sina egna irrationella fobier eller attityder mot t.ex. religionen eller det legitima parapsykologiska forskningsfältet. 

Humanisten har verkligen lyckats födas under en kombination av en diskriminerande attityd och irrationellt patologiserande som väl illustrerar den dumdryga förnuftssvensken - han tror sig stå huvuden högre än andra folkslag och deras kulturella förställningar. Kanske är det därför svenskarna inte uppskattar Humanisterna, ibland gör det rent ont av att se sig i spegeln.

Främlingsfientliga politikern Marine Le Pen hade ett horoskop som summerade de statistiskt signifikanta tendenser bloggen hittat i den sorgliga frågan om patologisk feghet och alla de svepskäl den rädda människan omgärdar sig med.

*****

Men det finns ett tredje tecken som ligger och smyger strax under radarn i frågor om hätskhet mot det främmande, ännu inte prövade.

Jag har låtit tecknet slumra i relativ ro så här långt. Det är Oxen, ännu ett Jordtecken och det enklaste av dem. Så länge den slipper påfrestningar njuter Oxen av sin inmutade mark, livets jämna lunk. Den lever ett paradisiskt enkelt liv i den lokala mylla som den helt och hållet identifierar sig med. 

Under påfrestning klarar den helt ofta inte att hantera situationen, utan gör som en viss moderat arbetsmarknadsminister gjorde: avgår abrupt efter diverse rena lögnaktigheter och oklarheter om sexköp. 

Inför den statiska och motsträviga natur traditionen tillskriver Oxen förvånar det föga att tecknet har en central position hos alla de skandinaviska, invandrarfientliga partiledarna!


Men för den som inte redan förstått att astrologin "fungerar" är naturligtvis resultatet är lika förbluffande som det är beklagligt! Och det återigen bara den ursprungliga sideriska zodiaken som vet var de verkliga tecknen befinner sig. Enligt västerlandets tropiska zodiak skulle den här talande klungan upplösas och Jensen och Soini halka över i Tvillingarna, precis som Kjaersgaards Drakhuvud.

Men det är naturligtvis en löjeväckande förvrängd version av Oxen som länkar samman alla dessa fyra!

(Den sideriska zodiaken var den ursprungliga, den tropiska ett senare missförstånd av teoretiskt grumliga astrologer i senantiken.)

Oxen är i sina värsta stunder tecknet som tror det äger marken det står på, insiktslöst identifierad med livets fysiska substrat. Oxen utgör så att säga fundamentet för de horder av nordbor som bara tror de tänker klart i dessa frågor men här helt styrda från sitt mörklagda undermedvetna.

OXEN REPRESENTERAR DEN TEUTONISKA ANDEN - JORDANDEN - DEN ADOLF HITLER HYLLADE.

(Han var intresserad av det ockulta och trodde sig vara född i Oxens tecken hans riktiga tecken var emellertid ARIES - Väduren - och därav hans svamlande om den "ariska rasens" överlägsenhet.)

JAG HAR REDAN TIDIGARE STÄLLT FRÅGAN VAR NAZITYSKLANDS BEFOLKNING GICK FÖR SIN NÄSTA REINKARNATION.

DET STÅR ALLT TYDLIGARE ÄTT DE VALDE VÅRA BREDDGRADER.

Många av oss är återfödda nazister, fast det är väl hugget som stucket som stucket var antisemitismen var värst i Europa för 100 år sedan. Ödet gjorde just tyskarna till en kanal för det som var våra livs absoluta lågvattenmärke.

Det är inte förvånande att idékomplexet om vår ariska överhöghet (fast den första - Aries/Väduren - skall bli den sista att accepteras i himmelriket enligt Jesus) alltjämt ligger så nära under ytan [1].

Hade inte väst drivit i sekulär riktning - långt bort från den universella normen TAO som bland annat den kinesiska kulturen studerade i tusentals år - hade kanske aldrig de nordiska folken blivit så urbota korkade att de inte ens klarar att hantera den nya globala värld som astrologin sedan länge kallat Vattumannens tidsålder

Jag är inte värst kunnig i asa-tro men är övertygad om att våra förfäder vikingarna ägde en långt mer sublim förståelse av relationen mellan allt existerande än den inskränkta mentalitet som frodas i högan nord dessa år.

Nordbor är på sina håll nu så korkade att de inte klarar att höja sitt tänkande ovanför skolgårdens "vi-mot-dom"-mentalitet. Tala om en intellektualitet som aldrig ens fick en chans att utvecklas! Brutalt primitiva människor och primitiva livsöden i svart-vitt.

Jag har tidigare påpekat att Sveriges nationalhoroskop är inne i en hemsk formsvacka sedan 00-talets början, men frågan är om inte det vi ser i de nordiska rasistledarna går bortom t.o.m. nationell astrologi.

Det är, som jag just sade, tecken på att en Tidsålder håller på att dö. Och med den dess underpresterande barn som just innan de ger upp andan avslöjar hur omogna beteckningen homo sapiens - den visa människan - de är.

Vi ser tydligen en förhöjd förekomst av de miljarder själar som inte utvecklas ett dyft trots många återfödslar. Den filosofiska riktning i Indien som kallas jainismen och vars medlemmar är kända för sina munskydd (för att inte skada oskyldiga insekter), har en förstummande tradition som verkar stämma: många, många själar är av en "annan sort", de var från början designade enbart för denna värld men inte nästa! [2]

Dessa inomvärldsliga själar kommer alltså aldrig att nå befrielse (moksha) från kretsloppet, utan är så att säga utfyllnadsmaterial i denna värld. Det bästa man kan säga om dem är att de tjänar som katalysatorer för den grupp själar som bara är på besök i detta universum, som likt elever upprepar ett antal varv i det här cykliska systemet medan de inhämtar vad skollokalen har att erbjuda. Några kanske sedan går vidare och designar egna universa!

Platonismen exkluderade Jordelementet ur sin korrelation av själens tre led med Eld, Luft och Vatten. Men det går inte att hantera astrologin med ett så primitivt tänkande som de invandrarfientliga gör sig skyldiga till och påstå att dessa kroniskt fastlåsta själar alla skulle tillhöra Oxens tecken. För som vi just såg finns det fler zodiakala idémotiv som kan bringa en själ att underprestera i ett givet liv.

Dessa frågor var heta i antiken och det är säkert i en snarlik diskurs som Johannesevangeliets grekiske författare lägger sin åsikt i Jesus mun (det här evangeliet översvämmar av fiktiva jesusdiskurser som helt enkelt inte kan vara Jesus egna ord eftersom det finns antisemitism i texterna). 

"Gud delar inte ut anden efter mått", heter det på ett ställe i texten - en distinkt invändning mot att t.ex. astrologin skulle kunna användas för att identifiera andesjälen som sådan. 

Men vi ser via tecken och de fyra elementen under vilken grad av "tröghet" och med vilka blindfläckar en själ återföds till jorden. Genom dessa indikationer går det att dra vissa slutsatser om vad själen har med sig i bagaget från tidigare liv.


_____

1. Det svenska nationalhoroskopet visar att folkets själ svarar mot den arietiska impulsen - Månen i Väduren - och att denna i sin tur är förslavad under den teutoniska Jordanden genom Vädurens disponent Mars i skadat läge ("detriment") i Oxen.

2. Exakt samma soteriologi eller frälsningslära möter även i 1900-talets viktigaste arkeologiska fynd, Dödahavsrullarna. Där noteras, i linje med Empedoklas två världsprinciper Kärleken och Hatet och dessförinnan den persiska dualismen, att Gud i begynnelsen skapade två kosmiska principer, Ljusets ande och Mörkrets ande.

Men enbart Ljusets avkomma är predestinerad till frälsning. När denna världen förgås kommer Mörkrets barn att försvinna med den (återvinnas som grundstoff i nästa värld?), medan Ljusets barn var konstruerade för entrébiljetten till världen utan rums- och tidsdimension.

Intressant med den judiska versionen är att den är universalistisk, den inkluderade även hedningar. Inte enbart judarna tillhörde Ljusets barn, vilket vissa missrepresentationer av dokumenten ger vid handen.

Ljusets barn är den omedelbara förlagan till kristendomen (Jesus var troligen medlem i rörelsen) vilket hörs något senare i kyrkohistorien när Augustinus påpekar att det finns en synlig kyrka och en osynlig kyrka i idévärlden (Guds medvetande). Denna inkluderar själar som inte efter jordisk (empirisk) bedömning var kristna. En sublim insikt, som tyvärr kristendomen då och då tappat bort och som dagens främlingsfientliga nordbor inte är i närheten av.

*****

SvD om det nya landskapet i Finland.

Expr: Bildt bekymrar sig om kursändringar i Finland.

Inga kommentarer: