Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 april 2011

Giftiga & hotande vatten (Platons Irrationella Själ)


Mitt öga noterar på DN:s förstasida två nyhetspuffar placerade nära varandra. Båda handlar om vattenproblem. 

Japanerna har tätat läckan med radioaktivt vatten i det havererade kärnkraftverket samtidigt som en ny varning gått ut, att en jättelik ansamling sötvatten i den arktiska regionen kan kyla ner klimatet i norra Europa. 

Mina tankar går åter till amerikanska siaren Edgar Cayce som på 1940-talet sade att, "norra Europa kommer att förändras som när ögat blinkar till [när de stora geologiska förändringarna sätter in]".



Stjärnhimmelen för igår och idag ser vattnens egen planet Månen passera Väduren - ett extremt reaktivt känsloliv som dramatiserar och förstorar upp allt. Jämför samma Måne hos marknadskramaren Maud Olofsson och notera hennes oförmåga att lägga sin energi på en lagom nivå i den meningens alla bemärkelser! 

Hos henne bidrar en stor mängd planeter i Vatten till just "sensationalismen" som kanhända passar bättre på den uppförstorade teaterscenen än i verkligheten. Sensationalisten lever för att exercera sin förmåga till utlevelse. Proportion och perspektiv är inte parametrar för dem som jobbar längsmed den här linjen.

Olofsson kan gå till historien som en av den svenska politikens mest samvetslösa direktörskramare - gynnar alla mäktiga män med enorma fallskärmar - direkt ut ur skattebetalarnas ficka. Inläggets tema är vatten och företaget med de kriminella fallskärmarna är förstås statliga Vattenfall! Minns när bloggen senast uppehöll sig vid ohemula fallskärmar - det var i samband med Annika "SEB" Falkengren, och hon och Maud Olofsson delar ett viktigt zodiaktecken som har med vettlös ansamling att göra.

Det här "vattenhoroskopet" liknar därmed Olofssons ångande och obalanserade horoskop. Också här passerar Solen ett Vattentecken och det är lustigt hur tveeggad den astrologiska symboliken är. Jag noterar Solen flankerad av dels olycksplaneten Mars - som Solen dock lämnar - och lyckobringaren Jupiter.

Men hur lycklig är situationen, egentligen? En läcka temporärt tätad och ett alarm om att svenskarna i framtiden kan tvingas övergå till igloleverne eller tredubbla treglasfönster! (Kalla människor kyls ner ytterligare - de kosmiska karmalagarna överdriver folks tillkortakommanden tills de blir så parodiska att de äntligen ser sig själva för vad de är.)

Det är en märklig tårtbit tid vi befinner oss i just nu. Saturnus, den kalla och restriktiva, söker säkra en lott jord som är på väg att upplösas (Japan). Saturnus, den kalla och restriktiva söker krympa en lott jord på väg av det farliga havet (Skandinaviens beboelighet hotar att krympa radikalt).

Dessa är omen i tiden. En del är bara hot, andra återspeglar en verklighet som redan är tydlig för var och en att se.

******

Ämnet Maud Olofsson är intressant. Hon är ännu ett belägg för att den här borgerliga regeringen slussar över pengar från vanliga människor till de redan välbeställda. Det är en kriminell regering. Det är ingen slump att Maud Olofsson delar samma soltecken som statsminister Reinfeldt: Kräftan representerar den fullständigt irrationella driften att först och främst se om sitt eget hus, eller belöna dem som är med i samma "klubb". 

Det här är bara den simpla naturens låga intelligensnivå, dess instinktiva försök att säkra sitt eget. Så fungerar inte andesjälen i människan, men dold i en fysisk kropp slocknar i allmänhet själens universella natur och låter sig reduceras just till ett sånt här litet privatistiskt litet avskum som statsministern eller Olofsson, människor som försöker reducera alla frågor till att bara handla om det personliga initiativet.

Sådant tal är ren lögn, livet är så mycket större än den svenska "jag och mina rättigheter"-sjukan. I verkligheten är ingen sin egen lyckas smed, kosmos är en ofattbar väv av karmiska samband!

Minns återigen den svenska folksjälens imponerande solära mission: Vattumannen - att skapa ett stort och intellektuellt genomlyst samhälle där alla ser och förstår alla delar av samhällsmekanismen. 

Men, tyvärr, horoskopet skär sig pga. privatistiska sinnen (Månen) i Vädurens tecken, vilka inget hellre vill än slippa tänka "stort och rätt", vilka bara vill vara för sig själva och odla sin (närmast obefintliga) egenart. Jfr nya sosseledaren Juholts rykte om att vara en ensamvarg utan stort kontaktnät, detta faktum tyder på att han har Månen i Väduren snarare än i Fiskarna.

Nationalhoroskopets diagnos på svenskhet är således inte uppmuntrade. Ett land av andliga fattighjon, av separatister eller åtminstones undfalland privatister! 

Tacka sekularismen för att den här korrupta och ointressanta människotypen kunnat uppstå.

*****

På temat giriga människor (för egen eller för klubbkompisarnas del), se det här horoskopet för kvinnan som samlade på sig abnormt mycket vatten i samband med menstruation. Samma Solen med Mars i Fiskarna som i dagens tårtbit tid och dess lösliga meditation över Vattenelementets märkliga brist på fast karaktär. 

Kvinnans abnorma vattenansamling kan väl liknas vid den enorma vattenansamlingen i Arktis. Och varje ansamling kommer förr eller senare att bräcka sina fördämningar och strömma ut....

Så kontentan av det här tankens strövtåg kanske är: Det kommer att bli ännu kallare i det här landet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

läser din blogg med stort intresse .siderisk astrologi med dess aspekter önskar jag det finns undervisning i, vad jag undrar nu är hur saturnus finns i jungfruns tecken på dessa horoskop, enligt ephemeriderna befinner sig ju saturnus ca 15 grader vågen. margareta

Seaward sa...

Som angivet överst i bloggens vinjettbild subtraherar du bara 24 grader från planetens placering i den tropiska zodiaken.

Men detta gäller bara vår tid, för cirka tvåtusen år sedan sammanföll båda systemen. Jag beskriver saken kort här, men det finns betydligt mer utförliga artiklar på engelska.