Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 april 2011

Look-alike: mördaren & styggingen


Två styggingar (nej, det är rättstavat)


Det kanske är så här ödet fungerar: med obönhörlig matematisk-deterministisk precision bygger universum upp fantombilder via det Pytagoras kallade sfärernas musik, alltså de planetära omloppsbanor och deras inbördes förhållanden som astrologin studerat sedan urminnes tid. Dessa fantombilder är sedan den "miljöpåverkan" som det mänskliga genomet rättar sig efter när fysiska kroppar byggs upp under moderns graviditet.

Som Predikaren (3:1-ff) i Bibeln säger har allt sin "givna tid". Sen drar författaren så många exempel på principen att man kunde tro honom om att vara en total fatalist: "att födas har sin tid, att dö har sin tid, kriget har sin... och så vidare". Judendomen hade en astrologisk tradition vid sidan av den officiella som förbjöd avgudadyrkan. Frågan om vi har någon fri vilja eller bara inbillar oss att vi tänker våra egna tankar och gör våra val, är kanske mänsklighetens äldsta knäckfråga.

Det är egentligen inte så svårt att undvika den glidningen från en allsmäktig Skapare till avgudadyrkan av stjärnorna i sig. Sekulär astrologi bryr sig emellertid inte. En världslig människa idag är en slav under egot och förstår inte ens vad astrologin egentligen pekar på för principer. 

Astrologin ligger närmare Platons filosofi än något annat, och den förnekar dagens materialister. Idéer finns bara i människans föreställningsvärld, heter det, resten av universum är stendött. Den här rent sataniska livsfilosofin grasserar i västerlandet och det är därför inte beter oss ett dugg bättre än de "primitiva" folk - religiösa tokar - vi himlar med ögonen inför. 

Vår religion, att sakna allt fäste i tillvaron utöver en materiell fixering och en diffus dragning åt "öppna landskap" (naturdyrkan) är kanske det sjukaste uttryck någon mänsklig kultur frambringat. 

Tänk, en hel kultur som trampar på utifrån den officiella myten att allt är meningslöst och förgäves! Vilka djävlar som förgiftat folk att tro på sånt! De ansvariga har förstås en dold agenda. Fråga Humanisternas ordförande Christer Sturmark varför han driver sin ateistklubb. Inte är det av idealism, snarare är det en födkrok, något han tjänar pengar på (inte särskilt mycket, kan man misstänka, så som han gnäller över att staten inte vill skjuta till något).

Om vi återvänder till hur det intelligenta och medvetna universum bygger upp former i tiden och sedan bryter ner dem igen för att lansera en annan modell och ett annat potentiellt (eller faktiskt) livsöde, är det uppenbart att skaparkrafterna verkade utifrån (eller mot) samma idé både när den förr så elaka mediapersonen Alex Schulman föddes som när politikermördaren Mijailo Mijailovic gjorde det. 

Faktum är att dessa herrar, födda med bara två års mellanrum, är så lika på de här fotona (några år gamla) att jag kan tänka mig att åtminstone några skulle ha svårt att säga vem som var vem. Ett riktigt bra "look-alike"-par är det i alla fall.

Det kanske aldrig var tanken att Alex skulle snälla till sig! Han kanske hade hittat sin sanna FORM i som elak och lågsinnad, en något mildare variant på ett tema som t.o.m. utseendemässigt tränger igenom hos Mijailovic...

Frågan är nu om tanken om en sfärernas musik stämmer ännu en gång. De fall när jag hittat väldigt lika människor men där horoskopen inte alls anknutit till varandra, är väldigt få. Och då återstod alltid möjligheten att det födelseklockslag (ascendenttecken) som saknades för den ena eller ofta för båda två var det som skulle ha skapat en minsta gemensam nämnare.

Låt oss göra en liten "kärlekstest" på dessa båda herrar och placera båda himlarna i samma karta (så kallad synastri) - Mijailovics planeter ytterst i blått, och Schulmans innerst i svart.



Inte så illa! Vid midnatt en kraftfull konjunktion mellan Schulmans Sol i Vattumannen och Mijailovics Måne. Konjunktionen kommer att försvagas senare på dygnet, men redan detta möte mellan de båda Ljusen har givit en ledtråd. 

Vi kanske tittar på en av Vattumannens åtskilliga ansiktsformer här. Jag kan direkt bejaka tanken, jag har många gånger noterat rätt kärvt tillyxade och kantiga ansiktsdrag hos detta tecken.

Det pågår emellertid fler överlappningar mellan himlarna, och apropå kranier och formgivning har Anna Lindhs mördare formplaneten Saturnus illa placerad i Lejonet (Saturnus och Solen är ömsesidiga fiender). Och här är det Schulmans tur att pricka in en nästan exakt konjunktion som under dygnet kommer att bli allt glesare.

"Opposites attract" heter det, och det är inte första gången jag noterar att två Månar i opposition skapar utseendelikheter. Man måste förstås ha beräknat och observerat några tusen människor så att man får in tillräckligt mycket rådata i psyket för att börja se dessa subtila sammanhang...

Hur viktiga de återstående sammanträffandena är, vågar jag inte uttala mig om, t.ex. det att mördaren föddes med Solen i Skorpionen och att Schulmans illa placerade Mars (Skorpionens härskare) står i Oxen, opposit Skorpionen.

Men den aktivitet längsmed axeln Vattuman/Lejon vi sett är en bra början som kan kollas av mot andra som liknar det här såta paret.


2 kommentarer:

Osman Gharanizadeh sa...

Fuck you för dessa banaliteter , vid skepelse , bög - canibalism

Anonym sa...

DET SKULLE VARA SPÄNNANDE att se Patty Smith`s horoskop såg reprisen idag. marga