Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 april 2011

Pastor Sapps Koranen-bränning

Medan invandrarhatande människor förledda av sin egen förmåga att tänka - men inte utifrån korrekta principer - sökte förneka kopplingarna mellan pastor Wayne Sapps bränning av en kopia av Koranen i Florida och de uppblossade oroligheterna i Afghanistans, beklagade prästen själv i dagens morgonradio konsekvenserna av "manifestationen" (väl sammanfattad på engelska i The Express Tribune, pakistansk affilierad till International Herald Tribune).

Horoskopet för bokbränningen söndagen den 20 mars (gissningsvis i anslutning till gudstjänsten) påminner tyvärr om att vissa zodiaktecken har vissa avigsidor. För det går knappast längre att betrakta det som en slump att vi ännu en gång har främlingsfientlighet, om än religiöst snarare än sekulärt motiverad, i samband med sinnelaget (Månen) i den negativa och överdrivet definierande Jungfruns tecken!

Det är samma typ av sinne som vi hittat överrepresenterat bland invandrarhatiska horoskop (politiker eller allmänhet) samt hos de religionsfientliga Humanisternas tre kanske viktigaste språkrör.



Det här är bara en särskild, och särskilt olustig, variant av Jungfruns välkända prydlighet - dess vilja att ha var sak på sin rätta plats. Det kanske är det praktiska ordningssinnets idé man bör förlägga till detta tecken, och som bloggen tidigare visat är det "kaotiska" Fiskarna mitt emot ("allt bara driver runt i havet") som kan utlösa både hygien- och ordningsamhetneuroser i Jungfruns tecken. 

Främlingsfientlighet och negativitet inför allt som hotar att passera de egna gränserna är således bara en mental störning hos vissa människor som saknar en eller hundra insikter om vad livet på jorden handlar om. De har byggt upp sin världsbild utifrån oriktiga pusselbitar och allt de tänker är nu - ur himmelens perspektiv - sinnessjukt. Jag upprepar: sinnet är sjukt. 

Månen (sinne på sanskrit: manas) är en oerhört viktig komponent i ett horoskop. För detta är spelplanen som sedan t.ex. Merkurius, skytteltrafikanten, färdas inom när den knyter samman olika punkter och formulerar logiska argument. Men om spelplanen är för trång blir det bara pannkaka av allt.

*****

Jämför det här horoskopet med det för pastor Sapps andliga överhuvud, Terry Jones, som jag ritade upp för bara några dagar sedan. Vem kan bli förvånad över att bokbränningen - Jones idé - äger rum under just en opposition i den här neurotiska axeln, den fanns på himmelen även då Terry Jones själv föddes!

För att ta det här inlägget ett steg längre vill jag peka på en annan aspekt av bokbrännarhoroskopet (som föregicks av en riggad "rättegång" mot Koranen - ni hör själva vilka sjuka människor vi har att göra med). Den aspekten är vad bloggen kallat för den rationalistiska signaturen eller de fall när Jord och Luft kombineras på ett viktigt sätt.

I en sekulär eller materialistisk kultur måste den här signaturen tolkas på ett annat sätt än hos idealistiska eller religiösa folk. Luftelementet är i sig en symbol för andevärlden - vår sanna hemvist - men sekularism går hand i hand med det empiriska synsättet som a priori utesluter alla påstådda verkligheter som inte människokroppens fem yttre sinnen kan registrera. 

"Luftelementet", som signifierar ett helt annat ontologiskt plan än vår jordbundna verklighet (tid + rum), är helt enkelt en icke-fråga för en materialist som menar sig vara enbart en fysisk kropp punkt slut. 

Hos dessa extremt djupt fallna själar blir Luftelementet i kombination med Jord föga mer än tänkande kring sinnesdata. Luftelementet har bojats till det lägsta av elementen, Jorden, och saknar helt incentiv att tänka "högt". För det finns inget högre än Jord enligt materialisten!

Horoskopet för bokbränningen utfördes nu av en så kallad religiös människa. Beror detta på de påfallande störningarna mellan Luft och Jord? Pastorerna kallar sig kristna och hävdar att islam är Djävulens verk. Detta, för dem som vet, är naturligtvis bara deras eget vanvett och ett bevis på att de inte har någon verklig andlig medvetenhet. Djävulen driver inte sitt spel genom en eller annan religion utan har sin ingång i individens ego.

På medeltiden ansågs Satan också gå in genom analhålet, varav den här bloggens lokalisering av "den sataniska axeln" mellan Oxen (munhålan) och Skorpionen (analhålet) - båda dessa zodiaktecken svarar mot två "negativa" ytor på människokroppen - två "hål" och som fixerade eller tamasiska tecken är de orubbliga principer.

Nyligen noterade jag häpet att judisk astrologi kallade stjärnan Algol (i Oxen) för Satans huvud. Jag har bloggat i två år och använt gamla judiska uppfattningar utan att veta om det. För en del är detta tecken på att själen minns saker den lärt sig i tidigare liv, men inte längre förstår varifrån informationen kommer. Detta är också förklaringen till att vi föds med så extrema attityder och förutfattade meningar - vårt nuvarande liv är en mosaik av allt det vi gjort och tänkt i tidigare liv!

Från det att en andesjäl manifesterar sig som ett nyfött barn (Väduren) kopplas man in till den sataniska principen genom behovet av att mata kroppen med näring. Den som gör mat till sin religion är i den yttersta analysen ett Djävulens barn, en som spenderar hela sin livscykel på jorden som stendöd varelse! 

Hedonismen är den filosofi som söker legitimera ett liv i slaveri under sinnesimpulserna och materialismen den världsbild som stoppar strutshuvudet i jorden och låtsas som om detta är den "enda vägen". Skulle någon pressa statsminister Reinfeldt på hans djupaste värderingar och världsbild skulle man få höra Satan själv tala genom hans väna stämma!

*****

Men åter till Luft och Jord och dess rationaliseringar av fysiska fakta. De båda fundamentalistiska pastorerna menar alltså att islam bär på en inherent ondska, att det är en falsk religion planterad av Djävulen. Givet den historiska maktkampen - i det redan kristna Europa - mellan kristendomen och islam, behöver man egentligen inte gå längre. 

Många kristna tänker inte nyktert utan är bara som ekon av historiska omständigheter. De är zombies som bara repeterar "fädernas väg" (medvetslöst rabblade ramsor, ungefär som jag hörde Lars Vilks på morgonradion medvetslöst rabbla sin fundamentalistiska "konstnärlig yttrandefrihet" som övergått i uppmaningen att skända och håna bara för att möjlighet ges).

Horoskopet för bokbränningen visar emellertid mer än bara en instiftad tradition som medvetslöst återupprepas. När en tradition instiftats övergår den från levande ande till "död bokstavstro", flyttas från antingen visionära Eldelementet eller andliga Luftelementet till Jordelementet av vilket man tillverkar döda avgudabeläten. 

Därför tillhör Lagen (Jupiter) essentiellt Eldelementet (Skytten) medan dess upprätthållande eller praktiska tillämpning faller under Saturnus. Som den grundläggande Luftplaneten indikerar Saturnus den mentala rekonstruktionen av den egentliga himmelska (kosmiska) lagen Jupiter. 

Men i den praktiska tillämpningen sker via Saturnus som materiens princip, och via Stenbocken blir Saturnus den barska kraft som upprätthåller lagen på jorden, i tid och rum. Därför är Saturnus också liemannen i de fall dödsstraff förekommer. 

Saturnus är i vilket fall liemannen eftersom döden ändå väntar var själ som faller ner i temporalitet (Jordelementet) - den illusoriska verklighet som Platon kallade "åsikternas domän" men som materialister påstår är den enda verkliga. 

"Rationalitet" har alltså två olika betydelser, beroende på vilken av världsbilderna man bekänner sig till. För den filosofiska idealisten (tankar, bland annat andesjälarna, är odödliga och har ett liv i en högre verklighet) är materialistens typ av förnuft tecken på nästan lika djup irrationalitet som den idealisten tillskriver det instinktiva Vattenelementet - människan som enbart ett levande kroppsligt system, människan som blott en biologisk process.

Bokbrännarhoroskopet visar Saturnus + Psyke i Jungfrun (värsta kombinationen!) och den begränsade materialistens snäva syn på livet. Detta omen på distinkt underbegåvning drabbar med full kraft Ketu, Bestraffaren av allt som tagit sig ton, i Lufttecknet Tvillingarna. 

Båda de merkuriska (kritiska) tecknen har tvingats samman och vi har ett hämmat sinnelag. Vad annat kan detta bli än en totalt oandlig och fullständigt bigott form av "förnuftsdårskap". Här är den kanske fulaste version på "rationalism" bloggen tagit notis om. (Det finns säkert många andra horoskop på bloggen men där vi inte tittat i detalj på förhållandena.) Notera att vi här har Psyket kopplat med två naturliga illgärningsmän (Saturnus och Ketu).

Horoskopet upprepar sedan den rationalistiska signaturen en andra gång. Nu är det istället naturliga illgärningsmannen Mars som från Luftelementet angriper Jordelementet. Att kasta om elementen innebär en viss skillnad, för nu har vi en aggression (Mars) kopplad till vissa sociala strukturer (Vattumannen) som leder till FYSISK HANDLING (Jord) av den typ vi redan studerat: inskränkta och fundamentalistiska yttringar.

Stackars de barn som föddes den här dagen! Här finns risk för rekordlåg IQ. Ett typiskt "tidsfönster" då svårt belastade själar får en möjlighet att återfödas på jorden för att söka reda ut sitt inre trassel. Men eftersom det just är belastade själar måste födelsen ske under ett horoskop som antyder just problem. Horoskop beskriver nämligen inte själen i sig men väl de "subtila kroppar" som den ikläder sig vid sitt uppdykande i denna värld.


*****


Anmärkning. Jag har inte lyckats hitta pastor Wayne Sapps födelsedata, men av hans ansiktsdrag kunde man kanske gissa på en födelse i Jungfrun men med starka inslag i Lejonet.




5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Tack för att du tog dig tid att skriva denna kommentar.
Jag hittar inget att invända på.
Detta är ju den sanna
förklaringen till att en del människor väljer att stena räddningspersonal i områden som Tensta ,Rinkeby och Rosengård mf.
Det har med IQ att göra och inget annat.
För livstidsförsörjning har ju dessa människor genom alla oss skattebetalare.Så det handlar inte om pengar heller.
Du som har en så pass hög IQ själv Siwert är förvånande ensidig och fördömande i ditt sätt att tänka och analysera.
Brottsligheten enorma stegring i Sverige går i exakt samma takt som invandringen.
Tvivlar du så ta dig en titt på Affes statistik blogg.Andra ögonöppnare är Merit Wager och Isabellas skrivkonst.

Seaward sa...

Eftersom det första inlägget kom med påståenden om studier som påvisar invandrares lägre IQ - naturligtvis utan källhänvisning! - raderas det.

Kalla det gärna åsiktsförbud men här upplåts inte yta åt rasistiska "undermänniskor". De som gör religion av "vi-och-dom"-tänkande är per definition en undermänniska, en som inte förmår inventera problematiken tillräckligt djupt, dvs bortom den simpla socialpolitiska dimensionen.

Ingendera kommentatorn tycks ha förstått ett dugg av den här bloggens filosofisk-idealistiska grundmodell.

Invandrarfientlighet är inte vägen, bildning av svenskarna själva är vägen. Den som inte ser detta återkommande budskap på bloggen förtjänar ingen intellektuell respekt. Råder omoral hos värdfolket, varför förvänta sig att invandraren ska anamma en högre moral?

Anonym sa...

Det var visst källhandvisning angående IQ men eftersom du inte vill prata om sånt så ska jag inte hänvisa till den källan igen! Dessutom är du inkonsekvent Siwert när du själv delar in folk i "vi och dem", t ex när du pratar om ateistiska "dumma" svenskar.

För att tala lite mer "andliga termer" så skulle jag vilja låna lite från en person som heter Jackie Bergman. Notera hur han pratar om en ego/etno/världs-centrisk världsbild i den här videon: http://radslaellerkarlek.se/tva-grundkanslor

Jag menar att invandrare i regel har en mer ego/etno-centrisk världsbild medans svenskar har en mer världscentrisk. Det säger sig själv vilket som är bäst om man vill ha ett bra samhälle? Att ha en egoistisk/etnocentrisk världsbild behöver inte vara skadligt för omgivningen, om den/de som har den utgångspunkten får uttrycka/skapa på ett sätt som inte går ut över oss andra. I grunden är de egentligen som små barn som bara vill bli sedda! De vill att hela världen ska titta på vad de kan och tycka att de är så himla duktiga. Men likt småbarn i trotsåldern så kan de lätt få för sig att andra människor är onda (framförallt auktoriteter som bara "vill deras bästa") och de ska minnsann inte alls göra som DOM säger!

"Råder omoral hos värdfolket, varför förvänta sig att invandraren ska anamma en högre moral?"
Rasism går inte bara åt "ett håll". Skulle säga att det finns fler invandrare som är "rasistiska" eller etno-centriska än svenskar, men orkar inte gå in på det nu eftersom du förmodligen inte vill höra om det heller? Ingen förväntar sig att en invandrare ska anamma en "högre moral" än en svensk. Däremot hade det ju varit trevligt om fler invandrare respekterade lagarna i vårt land!

Vi kan helt enkelt inte älska några som inte vet vad kärlek är och bara bryr sig om "respekt"!

Jag tycker faktiskt att din blogg är väldigt intressant och håller hög klass men när det kommer till invandringsfrågan är du oerhört ensidig! Eftersom du anser mig vara en "undermänniska" så kan kan du väl försöka göra mig till en "bättre människa"? Du sträckte ju ut en arm till Sturmark såg jag förut så då kan du väl hjälpa mej med? ;-)

Seaward sa...

På den här bloggen diskuteras zodiaktecknen, deras psykologi och hur de kan antyda rimliga eller orimliga uttryck i konkreta åsikter eller aktiviteter. Är det alltför svårt att förstå för en människa utan någon grund i filosofiskt tänkande?