Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 april 2011

Skitjobbsdebatten: Att kräla inför Mammon



Jag trodde aldrig att jag skulle utsätta en av mina musikfavoriter, Joni Mitchell, för skymfen att placeras sida vid sida med en högerkapitalist som så tappat perspektiven att han gladeligen försvarar Marknadens utnyttjande av människor i den aktuella "skitjobbsdebatten". (Se bl.a. Newsmill.)

Men jag tar de snarlika ansiktena till intäkt för penningälskaren Jonas Folins troliga måntecken. I vanliga fall, då födelsetid saknas, är det en källa till irritation när sinnelagets indikator byter placering mitt under dagen. Detta eftersom Månen, i brist på ascendenttecken, är det närmaste man kommer en skiss på personen och vad dess håg är ställd mot.

Men jag har under så många år studerat människor att jag tror mig veta att det är i Vågens tecken vi hittar Joni Mitchells vackra mandelformade ögon och inte i föregående Jungfrun. Även en sensuellt fyllig underläpp tycks ofta följa Vågarna (fråga mig inte varför den gudomliga arkitekturen är som den är). 

Med dessa fysionomiska argument hämtade från astrologins "look-alike"-avdelning vill jag föreslå att Timbro-lakejen Folin föddes efter klockan 9.00 på morgonen. Det ger en kombination av Måne med "lätta rikedomens" Jupiter i Vågen.




Med andra ord ett positivt sinnelag helt och hållet favoriserande myten om den erforderliga "ekonomiska tillväxten". Reinfeldt har för övrigt också sitt sinnelag i Vågens tecken men i det något oinspirerande 2a huset för "pengar". 

Reinfeldts Jupiter står för övrigt i Oxen, pengarnas tecken, och hans 11e ideal- och inkomsthus rymmer Solen i Kräftan - hans ideal tar alltså färg av Solens disponent Månen och vi får en enormt fattig människa som bedömer hela världen utifrån pengarnas perspektiv! Det är kanske det mest endimensionella horoskop jag någonsin sett för att tillhöra en statsledare.

Vi som inte sover med Reinfeldt och hans hjärntvättade grabbgäng vet naturligtvis att tillväxtmyten skapats av rovgiriga människor som vill förbättra sin egen position på andras bekostnad. Det var ett litet men logiskt missljud att upptäcka Vågens latenta karaktärssvaghet via det stora testet på 200 brottsdömda horoskop när just "den lätta framgångens" eller "de lätta pengarnas" Jupiter var överrepresenterad brand brottslingar då den stod i Vågens tecken. 

Minns att Vågen redan från början är ett Venus-tecken och idealiserar allt som gör livet komfortabelt eller lyxigt. Den mest parodiska versionen på denna tendens hos Vågen hittade något produktionsbolag i Maria Montazami (Svenska Hollywoodfruar) och hennes världsbild som började och slutade med heminredning och tofsar. En harmlös typ av Vågen, vilket troligen också Folin är. Men ändå ett tecken på Vågens tecken när den uppvisar en korruption av sin sanna natur som är "jämlikhet" och "rättvisa" mellan alla inblandade parter.

Så varför klarar inte Folin att se verkligheten i vitögat och inse att hans Marknad blåser folk, att han tagit parti för en unken världsbild som sätter den suveräna Människan i ett slaviskt beroendeförhållande till blinda konkurrensmekanismer? 

Man trodde att den världsliga människotypens bottennapp var inträffade i antiken med greken Protagoras som i hån mot den högre filosofin och det gudomliga världsalltet utbrast att "människan är måttet på allt".

Anm. Redan i Protagoras tid fanns den beklämmande okunniga grupp människor som hävdade att medvetandet bara var ett resultat av materiella atomer och att kroppens död var slutet på medvetandet - det är den här hållningen ynkryggar brukar anföra för att legitimera ett självcentrerat och hedonistiskt leverne.

Är vi bara en meningslös parentes i evigheten spelar det ingen roll hur många som blir lidande av en osolidarisk högerpolitik. Ingen själ överlever döden för att straffas för sin osolidariska läggning genom en återfödelse som fattig eller felfördelad.

Folins livslögn bottnar troligen i att hans psyke faktiskt lutar mot den kriminella tendensen genom denna Mån/Jupiter-kombination. För tittar vi nu på disponenten för det komfort- och framgångssökande sinnelaget, hittar vi Venus i opposition till sitt eget härskarläge och därmed "skadad" eller i så kallat detriment. 

Och det påfallande med Venus i egocentriska Väduren är, som jag ofta sagt, att den först och främst söker sin egen lycka, komfort, pengar et cetera. Vi ser alltså en korruption av Jag-och-Du-axeln hos Folin och hans perfekta motbild blir meningsmotståndaren Håkan Juholt - som typiskt nog insisterat på att det faktiskt finns något som kan kallas skitjobb!

Juholt har istället Månen i subjektivistiska Väduren, men den har en sundare livssyn eftersom Venus står hemma i härskarläge i Vågen för en genuin känsla med rättvisemotivet.

Folin tillhör således samhällets orättfärdiga mörkermän som söker slå en falsk ideologis dunster i ögonen på folk.

Det blir inte bättre av att han dessutom är född i materialistiska och monetära Oxens tecken, så att båda Ljusen (Sol och Måne) disponeras från den defekta pengaplaneten Venus i själviskhetens tecken. Ska vi diskutera jordbundna Oxens förpsykologiska enkelhet kan man lika gärna peka ut Folins förskräckliga kombination av Mars och Saturnus i vinstorienterade marknadstecknet Jungfrun (se länken ovan om Juholt för en grundlig redogörelse av symboliken).

Vissa människor har bara inte vett att tiga och skamset dra sig undan offentligheten. De går ut och avslöjar sin totala brist på insikt om livets verkliga spelregler, de som astrologin kodade i antiken och vilka gör anspråk på att synliggöra Universums egen moral. De ansluter sig i sin omognad gladeligen till Satans egen filosofi förklädd till Rovkapitalismens evangelium.

Titta en sista gång på den "odlingsbara" Marknadens tecken, Jungfrun och se där hur illgärningsmannen Mars drar med sig den stora illgöraren (arbetsgivaren) Saturnus så att båda kastar en förvrängande aspekt mot penningens Venus, redan som det är urartad i själviska Väduren.

Och se sedan hur denna Venus återverkar på sin egen hembas Vågen och det sinne som där längtar efter stor framgång.

Här är svart på vitt att Folin sysslar med lögnpropaganda när han söker påstå att det inte finns några skitjobb.

Den här andesjälen måste ha levt ett föregående liv under så extrem fattigdom att "komma upp sig" är allt den har på hjärnan det här varvet. Förstämmande ynkligt är det under alla omständigheter.

*****

Jag har ett problem med Joni Mitchell också, trots hennes enorma musikaliska begåvning. Hon saknar sund förankring i logik och filosofi och hennes texter dignar av självmotsägelser. I en text åker hon bil och tycker sig de kinesiska spådomsmönster i spåren efter jetplan på himmelen, i nästa text hånar hon en väninna för att tro på spådomskonst... 

Men Joni Mitchell är ännu en av dem som föddes under dissociationssyndromet, med Ljusen särade i de "icke-kommunicerande" Luft- och Vattenelementet (Sol-Våg, Mån-Fisk). De här människorna saknar ibland full koll på vad de säger från en dag till nästa. Varje situation har sitt eget bokslut. Det funkar för bl.a. artister, som inte förväntar sig en publik, likt undertecknad, som går så långt som att jämföra sentimentet i olika sånger och fundera över om artisten äger någon konsekvens i sin själ. 

En av de f.d. väninnor jag gillat bäst hade de har placeringarna och uppvisade exakt samma hönshjärnetendens! Den ena dagens sanning från hennes mun ledde till stor indignation när man återupprepade utsagan dagen därpå! Vatten och Luft kan leda till ett synnerligen lösligt tankebygge och i akuta fall av "dissocation" talar vi direkt psykos.

Det dissociativa problemet lider nu inte Timbro-mannen av. Här är det bara en ideologiskt motiverad jakt på den gudomliga Penningen. Ett extremt fattigt horoskop, vi kan placera honom i den andliga underklassen, fastän horoskopet rymmer en så kallat kreativ opposition (mellan Luft och Eld).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kommentar av teknisk reaktionär natur: återgång till den tidigare kartformen kräves! Detta för:
-att husnumren ligger rätt – nu ser det ut som husen är delade i två tecken
-att översynen är lättare då planeterna tecknas i periferin och ej i centrum (framförallt tydligare månnodsaxlar)
-lättare överskådlighet – inte som nu en palett
-att det saknas teckenförklaringar till den inre ringens symboler
-att man måste klicka varje gång för läsbarhet

Nåväl, en önskan och förhoppning i alla fall...

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Du har poänger här, och jag har i annat kommnetarsvar själv påtalat programmet ZET:s val att lägga planeterna innerst. ZET kan heller inte färga zodiaksymbolerna utan det blir den här lätt överkolorerade versionen (alternativ: väldigt urvattnade pastellfärger).

Jag ska fundera över om det går att göra någon mer diskret version, men problemet med gamla stendöda ASTROLOG 5.40 är att den inte klarade att skapa HELHUSHOROSKOP med Månen som substitut för ascendenten.

Och indisk astrologi har en klar poäng med att använda Månen som förstahus när klockslag saknas.

Vad gäller hussiffrornas placering glömmer du här att de var akut missvisande tidigare eftersom typ 95 av 100 celebritetshoroskop var solära (utan födelsetid) och inte borde ha visat några siffror alls!

Och, det är logiskt att husnumret ligger vid husets "spets" och så att säga indikerar att "från och med här" börjar huset i dess motsols rörelse.

Nå, det går att designa horoskop många sätt och alla är "rätt" - bara man förstår tanken bakom designen.

Anonym sa...

Men du har ju inte tagit hänsyn till att Folin är född i Saudi Arabien, måste du inte börja om från början då?

Anonym sa...

"Jonas" Folin är född 1982-06-02. Går att kolla upp på random söksida om man är seriös. Som nämnts ovan är han född i Saudi-Arabien, närmare bestämt i staden Jeddah.

Seaward sa...

Tycks vara samma kommentator bakom båda dessa synpunkter på Fohlins födelsedata.

Hade du ens varit intresserad av ämnet hade du studerat kartan en sekund och sett att den faktiskt är baserad på 1982-06-02. Med minsta intresse hade du också kunnat ta reda på, här på bloggen, att "universella" horoskop för hela dygnet används då inte exakt födelsetid är känd. Utan födelsetid är inte koordinaterna särskilt viktiga.

Ett gott råd: Lär dig knipa ihop tills du verkligen undersökt sakfrågan och vet vad du talar om.

Anonym sa...

Hej. Jag är den som först påpekade att Folin är förr i Saudi. Anledningen till att jag inte sa något om födelsedatum var just att jag såg att det var rätt på kartan, OCH i din text.

Jag antar att du förväxlar mig med nästa kommentator för att vi båda står som "Anonym", ett misstag som jag kanske inte riktigt förstår hur man kan göra, men som får mig att rikta ditt slutråd tillbaka till dig själv.

Anledningen till att jag frågade var slutligen att jag inte visste svaret på frågan, vilket faktiskt är ett mycket vanligt skäl till frågeställande. Att följa ditt råd och först kolla upp det här genom hårt arbete och annan källa för att sen ställa frågan trots att jag då hade vetat svaret hade varit en ganska egendomlig tågordning. Tycker du inte det?

Seaward sa...

Bloggen hittas då och då av överenergiska klagomänniskor (jag ser rent sjukliga beteendemönster i loggboken - vissa sträckläser i timmar för att reta upp sig).

Två nästan likadana kommentarer på rak följd såg verkligen ut att komma från en störd och fixerad individ, som försöker outsmarta bloggaren - "seriös" - i andra det andra inlägget (inte ditt) är typiskt för typen. Jag tror du kan förstå varför mitt svar därför var kort. Det är inte riktat till dig.