Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 april 2011

Slavskämtet på Hallands nation, Lund


Den här new wave-singeln från 1977 har
inget med Hallands nation att göra.
Den är en ironisk vidräkning med
Englands koloniala förflutna.
--Folk var fortfarande intelligenta för 30 år sen,
inte totalt pantade och sålda som nu.


Jag har efter måttligt sökande inte nått längre än att den skandalösa festen rullade igång på kvällen. Vid den här tiden på året stiger tecknen över den östra horisonten i maklig takt, och ett för ämnet intressant zodiaktecken stiger över Lunds östra horisont från före klockan 18.00 till strax före 20.00. Även om Hallands nation öppnade dörrarna tidigare eller senare hänger inläggets viktigaste poäng inte på ascendenten.

Det stigande tecknet rymmer i år slavdrivarens symbol Saturnus. Och den för nationen djupt olyckliga kvällen såg dessutom Månen i samma tecken - ett tecken som utmärkt sig på ett statistiskt signifikant sätt för främlingsfientlighet. 

Vi talar förstås om statsminister Reinfeldts ensidigt monetära rollspelstecken Jungfrun, uppenbarligen en drivande kraft vid den diskriminerande attityden (urskillningsförmåga som tappat kontrollen). Se Reinfeldts snåla syn på sjuka som en urvattnad version av rasism, men likväl en dold elitism som ser ner och söker straffa svaga och sjuka och arbetslösa för att de inte tillhör Herrefolket.

Minns också judeutrotaren Adolf Eichmann, Jungfruascendent. Delvis bottnar det här asociala tänkandet i att Jungfrun även representerar renlighet och hygien - och när ett tema spårar ut, då kan det bli hur galet som helst...

Danmark var förvisso en större slavdrivarnation än Sverige då det begav sig, och det förvånar inte alls att det materialistiska och oandliga landet också har samma tecken i stigande. [1]


Än en gång min ursäkt till alla trevliga människor med Jungfrun i horoskopet. Det här är ett högst oväntat och aningen chockerande fynd bloggen gjort, världsunikt tror jag. Men i många inlägg har jag sökt argumentera för att det faktiskt ligger något kallsinnigt och avgränsande över tecknets själva natur - den här zodiakala principen är helt enkelt designad så.

Att uppdraget är att lära sig diskriminering, dvs. intellektuell urskillning i tecken, leder med nödvändighet till att vi också får en handfull individer som helt tappar omdömet, dvs. den arketypiska symbol "besätter" deras själ och de rids av maran.

Trenden började synas tidigt i bloggens historia med Humanisternas mest kända språkrör Björn Ulvaeus, Dilsa Demirbag Sten och ordföranden själv, Christer Sturmark - alla med den diskriminerande Månen i Jungfrun. Och då menar jag här diskriminerande på det otäcka, snåla sättet.

Notera särskilt Demirbags osköna åsiktspaket publicerat i DN - så exakt i tiden att ingen kan undgå förstå att hon främst skriver utifrån slavskämtet. Den här invandrarkvinnan är själv rasist, förstår jag plötsligt. Så brukar det lätt bli för uppkomlingar, de skyndar till sin nya värdnation och hämtar kraft för att sparka på någon annan annan grupp.

"Lite stryk eller skämt om lynchning har väl aldrig skadat någon..." Demirbag hör inte själv att hon helt tappat greppet. Ibland slutar de här som mer identitetskrisande än de var när det började återuppfinna sig själva på ny mark... (En oerhört smart kvinna kommenterar Demirbags uppblåsta artikel här, läs och skratta gott åt hennes kommentarpolicy högst upp.)

Det fjärde dominanta språkröret för den här religionsrädda gruppen av privategoister är författaren Lena Andersson. Det är faktiskt 25% chans att hon också har Månen i Jungfrun! Det är omöjligt att uttala sig om det är en Mån-Jungfru i just det fallet eller om det ateistiska armodet, den snåla själen, är en effekt av andra problemställningar på himmelen.

Det intressanta är att den här typen av människa inte verkar klarar av att bedyra sin tro på människans frihet utan att samtidigt försöka blockera någon annan grupp - i det här fallet religionerna. Naturligtvis är den sociala och religiösa människan inget verkligt problem (sociologiska studier visar att de religiösa mår mycket bättre än de sekulära gör!), allt handlar bara om Jungfruns räddhågsna och i grunden självtjänande natur.

Tänk efter: det är därför tecknet inte symboliserar "mer" än slaven och tjänstehjonet - privatism och ängslan över sin egen "rätt" skapar alltid dåligt karma och återfödelser i underdåniga situationer.

Ur ett annat perspektiv har jag pekat på att Jungfrun MÅSTE dra gränserna snålt, för vi talar bara om en idé, och Jungfrun kompletterar motsatta Fiskarna, som inte drar några gränser alls! 

Den här sidan av symboliken bottnar kanske snarare i den unga frun, oskulden, och tanken om att undvika att bli "nersmittad" eller orenad före bröllopsnatten. En okysk kvinna var i antiken förbrukad och dög inte att giftas bort. Ur det perspektivet kan man förstå den närmast neurotiska renlighetsiver som ibland hittas i medlemmar av tecknet (Sol, Måne, Asc eller annan punkt). 

Man kan spekulera i vad de människor varit med om i tidigare liv som föds under en infernaliskt problematisk Jungfru... Det kan röra sig om människor som utsatts för fysiska övergrepp i tidigare liv och i detta anländer fixerade vid symbolen som manar till privatism, hygien och distans från alla oroshärdar...

Att tjänstehjonets tecken Jungfrun själv också kan figurera som slavdrivare kunde man faktiskt nästan ha misstänkt. Minns bloggens klagosånger över problemet att avgöra om det är ett horoskop för en brottsling eller brottmålsjurist man studerar! Det är som om det inte spelar någon roll ur zodiakens perspektiv vilken sida individen tar, skrivs ödet "Jungfru" så kommer det att handla om någon aspekt av denna arketyp - på något sätt.

I det olyckliga horoskopet för Hallands nations festligheter kombinerades Herren Saturnus och undersåten Månen i helt fel tecken... Men horoskopet påminner om att också Saturnus i härskarläge i Stenbocken och Månen i härskarläge i Kräftan kan ha en kall och hackordningsfixerad mentalitet. 

I fallet med konjunktionen är det dock Saturnus som helt dövar Månens förmåga till reflektion och är en värre saturni-lunär aspekt än oppositionen, där ofta själva spänningen mellan motpolerna driver fram nya insikter. När Saturnus bara sätter sig på en annan planet uppstår Stockholmssyndromet - den svaga planeten reducerar sig till villig slav under sin dominanta herre...

*****

Medierna om den olyckliga tilldragelsen:

SvD, DN & Expr (protesterna har eskalerat)
Artisten Petter uppmanar till bojkott av nationen i SvD.


_____

1. Nick Campions uppgift 12.15 för Danmark ger 29:59 Lejonet men det är rätt uppenbart att det är den nästföljande Jungfrun som är folkets beteende utåt. Danmark är dessutom ännu ett jordbrukarland och duktiga inom IT, en annan aspekt av merkuriska Jungfrun. 

Emellertid drivs danskarna av den ofta tölpaktiga eller råbarkade Mån-Skorpionen - danskt gemyt är i själva verket föga mer än kronisk alkolholförgiftning - och den här härskna sinnesstämningen gör att Danmarks ascendentvärde måhända är svårt att få grepp om.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill bara fråga om du även ställer privata födelsehoroskop, i så fall undrar jag om du vill ställa mitt? Hälsningar Maria som läser din blogg varje dag.

Anonym sa...

Naturligtvis kan man hålla med om att slavhandeln var hemsk och att den definitivt inte passar in i dagens åsiktsbildning. Men man måste trots allt komma ihåg att det inte bara slavarna som har en historia, även de som handlade med slavar eller ägde slavar har en historia. Vi skall naturligtvis inte förhärliga detta men det liv de levde ansågs vara bra när det begav sig och det finns ingen anledning att fördöma deras historia idag. Det vi skall bekämpa är slaveri inte historia. Därför anser jag att media skall sluta skriva om hur kränkta negrer blivit av en studentfest. Det är studenterna som var på festen som har anledning att känna sig kränkta av media och inte negrer som läst Sydsvenskan. Man skall kunna skoja om historien utan att bli uthängd. Tänk om folk skulle känna sig kränkta när de hör Håtunaleken eller Nyköpingsgästabud i sammanhang som är helt annorlunda än de ursprungliga.
Nu undrar jag hur många som känner sig kränkta för att det finns ett stjärntecken som heter jungfrun, eftersom det lär saknas äkta jungfrur.

Seaward sa...

@Maria. Nej, den lilla tid per dag jag lägger åt ett blogginlägg eller två är den tid jag vill avsätta till den här hobbyn.

@Anonym. Ditt nonchalanta bruk av n-ordet lyckas inte få dig att framstå som mindre fördomsfull ut. Inte alls.

Du anför argumentet att man inte anakronistiskt (i efterhand) kan skuldbelägga forna tiders kolonialherrar med vår tids uppfattningar. (Att det här är värderelativistens bekväma sätt att smita från det faktum att moral alls inte är tidsbunden utan objektiv måste jag lämna därhän eftersom du syndar värre än så.)

Skälet du anför att vi inte retroaktivt ska skuldbelägga slavhandlarna är inte att de "inte visste bättre" (eller kanske hade en världsbild, som ehuru oriktig för oss, gav dem rätten). Nej, enligt dig ska slavhandeln inte kritiseras eftersom "slavhandlarna ansågs ha ett gott liv".

Så den egna komforten, lyxlivet, är ditt argument till att behandla andra illa? Där ramlade du under minimigränsen för moralisk ryggrad. Du har just presenterat dig som en komfortsökande rasist!

Ditt horoskop skulle troligen visa snarlika blindfläckar som eventet på Hallands nation, och däri ligger också ditt uppdrag för det här jordelivet (du kommer att födas fler gånger): att öppna psyket och ersätta falska värderingar med åsikter på nivå med övriga mänskligheten.