Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 april 2011

Stickprov på pöbeln - Rodney da Silva rasist?

Någon Big Brother-"stjärna" har tydligen hojtat nazistiska fraser för att provocera och nu blivit polisanmäld för det (AB). 

Det kunde vara värt några minuter att ta ett stickprov på individen, bara för att se om det bloggen så här långt har funnit ut om zodiaktecknen och inskränkta eller rasistiska tender håller streck.


Och är det inte fascinerande, fast på ett lätt obehagligt sätt? Här har vi återigen ett övermått av det Vattenelement som så ofta figurerar i samband med "missbrukspersonligheter" eller svaga karaktärer. 

Och framför allt återigen Månen i Kräftan, den placering jag började misstänka redan vid genomgången av några kända svenska rasbiologer från 1900-talet!

Den här placeringen för psykindikatorn visade sig senare (tillsammans med Månen i Jungfrun) statistiskt överrepresenterad bland horoskop för människor med invandrarfientliga attityder.

Nej, Kräftan, den lilla familje- eller klanmänniskans (och trygghetsnarkomanins) tecken, imponerar inte! Den verkar med lätthet kunna låna sig till åsikter som objektivt kan klassas som dräggets eller undermänniskans ogenomtänkta dravel. 

De här själarna har några liv kvar på jorden innan de börjar få fason på sin show...


*****

I det här läget måste man återigen fundera över Jupiter, uppenbarligen i stånd att gynna hur låga nivåer som helt. Fastän i härskarläge i Fiskarna och tekniskt en god influens, gör den inget gott här. Någon kanske minns hur bloggen hyllat just sådana här kraftfullt jupiteriska "Vatten-himlar" i samband med djuplodande känslor och uttrycksfull musikalitet. Men så finns det en annan sida också, "den onda kusinen från landet"...

Frågan är om man måste döma ut hela generation 1988 eftersom Jupiter detta år skadas av att dela tecken med den omvittnat omdömeslösa och giriga Rahu (norra månnoden).

Nej, naturligtvis går det inte att hävda sådant utan att också titta på motgiftet Saturnus, den "anti-jupiteriska" faktorn. Tyvärr står Saturnus besynnerligt illa på himmelen då den här dokusåpaliraren föddes: den kombineras med Solen, två himlakroppar som är ömsesidiga fiender i astrologin! 

Den här hämmade kombinationen låter antyda något manierat eller artificiellt över hela hans uppträdande, eller kanske ett sökande efter former eller förlagor att basera sin identitet på. Säkerligen har vi en ansträngd eller ofri relation till fadersgestalten. (De med Solen + Saturnus som upplever en förebild i sin far är ofta fullständigt omedvetna om hur totalt de blivit präglade!)

Horoskopet är, som synes, just inte mer än ett sensationalistiskt haveri. Det är bara Vatten och dysfunktionell Eld. Och så förstås en liten dos av en av de faktorer som också gärna tycks låna sig till simpla synsätt om vissa människors högre eller lägre värde: den hierarkiska axel som löper mellan Kräftan och självutnämnde världshärskaren Stenbocken.

I det här horoskopet har ett antal klena faktorer hopats och givet bloggens tidigare studier och observerade trender kan man nog våga säga: Nej, så impulsiv Skytten än må vara, var det här inte bara några förlupna ord. Rodney da Silva avslöjade att han är en rasist, en simpel människa med extrema luckor i sin utbildning.

Och såna här lågvattenmärken lever produktionsbolagen på att mata det övriga drägget i landet med. Vilken negativ spiral! Detta är vad antikens filosofer kallade "vägen ner", eller själar som trasslar in sig än djupare i synder som de kommer att ha gott om tid att försöka genomskåda i kommande liv och befria sig från.

Över två års bloggande har via kvasikändisar visat att indisk astrologi menar något väldigt speciellt när de säger att Vattenhusen (4, 8 och 12) och indirekt även Vattentecknen är kopplade till moksha - befrielse. När jag läste religionshistoria i skolan för tusen år sedan upplevdes det som ett positivt begrepp. 

Men astrologin avslöjar att "befrielsen" snarare är ett påkallat måste i Vattentecknen eftersom elementet kan teckna en totalt förorenad psykisk struktur. Astrologin har inte direkta symboler för "rent vatten" och "orent vatten" och det är sannerligen inte lätt att se var på en skala ett kraftfullt Vattendominerat horoskop hör hemma. Inte ens när det finns födelsetid.

Det allra första inlägget som likställde Vatten med Platons tankar om den "irrationella Själen" och använde den giriga bankkvinnan Annika Falkengren och massmördaren Ted Bundy som anekdotiska exempel har i vilket fall bara blivit sannare och sannare under bloggens levnad. Nu vet vi att Vattenelementet saknar spärrar, det är hur hungrigt som helst, och det är i det skenet vi måste titta en gång till på årgång 1988 då hungerns demon Rahu befann sig i samma tecken som expansionsplaneten Jupiter. För mycket av det goda?


Inga kommentarer: