Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 april 2011

Vanmakt, Fruktan och Lögn




Johannes Forsblom fortsätter på Newsmill förtjänstfullt att genomskåda eller påminnna om det falsarium avbildade statsminister förgiftat den svenska folksjälen med de senaste åren. 

Den ringa sympatin kan jag utsträcka till statsministern, att han är lika lite fotogenique som undertecknad, som alltsomoftast fryser inför kameror, ler skevt eller ställer till det på något annat sätt.

Men den bild AB nyligen visade apropå Reinfeldts "rekordstarka" förtroende på 60% -- hur kan man använda det ordet när han uppenbarligen tappat 13% sedan rekordmätningen 73%? -- den bilden röjer själva statsministerns själ. Åtminstone sedan man eliminerat det mörker i fotot som alltid gör människor mer fördelaktiga. Ju mindre man ser, desto mer fyller fantasin i med idealiserade föreställningar...

Det är ju bottenlös fruktan som strålar ur den här människan! Bara en person som hyser djupaste tvivel biter samman läpparna till tunna streck och tittar snett upp i taket. 

Nu vet vi förstås inte i vilken situation bilden var tagen, men den illustrerar ändå det bloggen upptäckt om de 12 zodiaktecknen och att de tagna var för sig, faktiskt representerar distinkta idéer. Statsministerns soltecken Kräftan kan inte vara annat än bekymrad för detta ÄR sorgens och rädslans grundidé. Människor födda i detta tecken är destinerade att fasa inför saker och som en reaktion på avsmaken uppföra ett bålverk mot hotet. 

Kräftan är strikt re-aktiv, den är ingenting förrän den fått något i sinnet. I själva verket är Kräftan och dess härskare Månen själva epitomet på den fallna själen, en andevarelse från en högre värld som fullständigt somnat in och tappat självinsikten. 

Det är detta Reinfeldt vagt anar i sitt omedvetna, men som det är med de levande döda projicerar han problemet på en utomstående grupp: "det sovande folket" - alla svenskar som inte är lika flitiga och duktiga med miniräknaren som han själv! Ja, när det gäller myten om den slappa sjukskrivna svensken visar förstås Forsblom att fingrarna slinter lite på räknedosans knappar!

Reinfeldt späder dessutom på Kräftans fruktan för att bli stående med kurrande mage (Kräftor - dessa matmammor med sina överfyllda skafferier!) genom Jungfruascendenten - just den merkuriska och kallt beräknande intellektualitet som översätter allt i siffror.

Min presentation av teckenkombinationen får naturligtvis Reinfeldt att framstå som hjärtlös, men hjärtat (Solen) klappar för olika saker i olika tecken. Det vore orimligt att räkna med en Sol i Kräftan i 11e idealhuset som inte försökte missionera budskapet om privatekonomin som livets högsta värde. 

Den kloka människan inser genast att kombinationen av Jungfru som placerar sekterismens och klaniskhetens Kräfta som ett ideal faller rejält kort om vad mänskligheten en gång är tänkt att bli, men man får konstatera att Sverige har haft ett ovanligt olyckligt öde som valt en sådan här människa med hans värderingar att leda landet.

Naturligtvis kommer den här småaktiga mentaliteten som Reinfeldt representerar inte att hinna smula sönder välfärdssamhället - det skulle vara en ofattbart idiotisk menighet som lät sådant ske. 

Naturen har sin förmåga att tippa och göra sig av med krafter som inte verkar till det allmänna bästa och det finns inget som inte tyder på att också samhället är en slags förlängning av naturens egna processer. 

Varför ljuger då Reinfeldt? För att han själv är en av "de sovande". Han saknar genuin kontakt med det moraliska väsensledet i en levande varelse, och finner att ändamålen helgar hans "ideologiska vision".

Men det gäller att veta vad som är irrationella fantasmer och vilka teser som är förankrade i den universella moralkoden. Vattenelementet visar sig vara det som har lättast att driva bort från Verkligheten, trots dess många gånger oerhört sympatiska känslolägen.


1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå... Funderar vidare på paret Reinfeldt. Filippa R ser ju på alla bilder ut att hålla på att rämna. Gråtfärdig, men själv totalt omedveten om detta. Jag tror att hon inom sig känner att något är totalfel, men eftersom allt verkar bra på ytan och ingen i den närmsta omgivningen bekräftar hennes känsla, verkar hon gå omkring i ett tillstånd av behärskad panik och förvirring. Vem är Filippa Reinfeldt? Vad är det hon medvetet/omedvetet försöker tränga bort? Vad är det för personliga mentala strategier som påverkar hennes utspel som offentlig person? Är lite nyfiken på vad hennes horoskop kan ge för ledtrådar.