Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 juni 2011

Den lortbruna megafonen

Genväg: Är en astrologisk/arketypisk motivanalys väl obskyrt, pröva den enklare bildsviten i "Skrämmande tydligt om Marknadens människosyn".


Aries & Taurus


Direkt från Svenskt Näringsliv kommer SvD:s nya politiska ledarskribent. Den 20 juni 2011 var hennes första dag på sin nya arbetsplats för den som vill göra ett katastrofhoroskop.

Ett måste man ge de här smådjävlarnas arbetsgivare, Satan. Han brännmärker dem på snarlikt sätt, och de är lätta att identifiera genom sina horoskop. 

Idag ser jag den första komockan från skribenten på ledarplats: "Pengar ger självständighet". Direkt börjar hon stångas mot det goda välfärdssamhället och vill, likt trosfränden Fredrik Reinfeldt montera ner statsapparaten och låta den "ansvarsfulla" marknaden reglera allt. Vi vet alla att det bara är ägarna av de enarmade banditerna som tjänar på det systemet. Vinstintresset är den onda drift som mänskligheten måste utrota innan den är redo för nästa nivå i det här spelet.

För att reducera en hel befolkning till arbetsmaskiner som bara lever för fredagen, då de kan sprätta extra pengar på sin konsumtion, behövs - just det - pengar. Och det är här Satans underhuggare Mammon kommer in. 

Antik judisk astrologi såg i tjurens huvud (Oxen) ekot av Satan själv och det är under inflytande av antikens världsbild jag har betitlat axeln mellan Oxen och Skorpionen som Den Ondes väg in i människan. Satan trängde in genom analhålet/Skorpionen hette det under medeltiden, en klar indikation om var manlig homosexualitet stod på rangskalan.

Men redan den orala Oxens parodiskt enkla livsfilosofi, att äta, älska, sova och äta lite mer (och jobba förstås) är i sig en framgång för Den Lede. Han vill inte förlora själarna från denna världen, vilket han skulle göra i samma ögonblick de genomskådar det materialistiska falsariet.

Det var därför västerlandets portalfigur Platon - det sanna västerlandet och inte den travesti Marknadskapitalismen söker placera i dess ställe - det var därför Platon manade alla att praktisera filosofi. Bara så kunde man rena sitt sinne tillräckligt för att bli varse väsensskillnaden mellan den lägre själen, ständigt hungrande, och den högre själen, rationell och belåten bara över sin förmåga att se och förstå.

Satan är ingrodd i västerlandets porer numera. Det är därför det moderna sekulära samhället befrämjar och har gjort Naturalismen till sin officiella filosofi. Naturalismen utestänger a priori alla frågor om livets mening och högre verkligheter. Hur skulle det se ut om folk plötsligt såg knotet i denna världen för vad det är - den onda Rovkapitalismens snara för att binda upp folk i tanklös konsumism! 

De bästa tingen i livet kostar inte alls mycket, men Marknaden ser noga till att det allra bästa - den fria tanken som finns medfödd hos var och en - aldrig ska få en chans att göra sig hörd. Se bara hur väl barnen skolas in till ett huvudlöst knappande på sina mobiler och smartphones, uppmuntrade av sina föräldrar. Det gäller att tidigt BINDA PSYKET TILL PRYLAR OCH GÖRANDEN. Sen har man dem fångade för ett helt liv, en hel konsumtionscykel.

Djävulen har tagit över på bara några årtionden. Inte konstigt att svenskarna är islamofober, är det något man hört är det den arabiska beskrivningen av det imperialistiska USA som den "Store Satan". I den mån svensken någonstans vet att han urartat till en simpel materialist, bävar han i sitt det friska skrymsle som återstår av hans hjärta, han vet att också han gjort sig till Livets fiende.

Jag, 51, växte upp helt utan konsumism av den art som nu råder. Och inte för att familjen var fattig eller finkulturellt förmer. Men det fanns ännu ledig tid att leka och vara kreativ. Se bara vad som hände med danska Lego - där är en talande berättelse om hur barnårens finurlighet dödas av Marknaden. Nu sitter ungarna och bygger pre-fabricerade Pirates of the Caribbean globalt. Legobitar som bara kan bli en sak i slutet. Satan stirrar barnen i vitögat medan piraterna monteras samman. Satan är målet för varje aktivitet. Det gamla Lego - generiska byggklotsar - är nästan anarkistiskt farliga! Barnen kan ju bygga vad som hest! Får inte hända.

I fallet med SvD:s nya ledarskribent behöver inte ens Skorpionen aktiveras för en fullgången satanisk böjelse till konsumismen som livsstil och "filosofi" - den totala fixeringen vid pengar och sinnesvärlden är redan spikad i Oxen.

Och här är det smutsigt!




Visst är det Svenskt Näringslivs lilla flicka. Mars och Venus kombinerade för horbockens libido i pengarnas och sinnesnjutningens tecken. För att det inte ska gå fullständigt överstyr har vi också Saturnus på plats, en kall instrumentalist, slavdrivaren faktiskt. Det är Saturnus som äger arbetarklassen. Jag har sett den här trippeln i underklasshoroskop, i horoskop för prostituerade! SvD-skribentens fina gatuadressen tyder på annan klasstillhörighet, andra perversioner.

I detta Chandra lagna-horoskop med Månen som substitut för den okända ascendenten, ser vi samma sjuka fixering vid pengar som i Fredrik Reinfeldts horoskop, men med mer livaktig Eld. Den här smådjävulen på uppdrag från Den Onde har uppenbarligen en filosofi om frihet - Jupiter i härskarläge i Skytten i nionde filosofihuset är ett klockrent budskap som dessutom fortplantar sig till Vädurens tecken.

I den stridbara baggens tecken indikerar nymånen ett "bränt" psyke, dvs. en människa som ogärna reflektivt - via Månen - ställer sig frågan varför hon tänker som hon gör. Nymånen ger i allmänhet "doers", inte "thinkers".

Väduren är perfekt kanonmat som infanterist, en villig frontman för de bakomliggande strategerna, och i branschtidningen Resumé hörs hon naivt fröjda sig över sina kommande insatser i "debatten". Föga förstår hon att hon är ägd av de mörkast tänkbara krafter.

Eftersom nymånen i Eld (en intensiv och projektstartande influens) disponeras av Mars i Jord, har vi zodiakens allra mest primitiva version av egoistisk egenmäktighet här. Det kan knappast bli något annan än en nersmutsad Eld, en oren ande.

Jag illustrerar detta med brun smuts som tränger in i Vädurens rena, transparenta Eld och grumlar den kognitiva kapaciteten. Jupiter höjer intelligensen via sin aspekt mot Solen, men Solens disponent förstör allt genom Materialismens Evangelium. Den frihet hon tror på är Djävulens bländverk. Som jag sade, någon äger henne, hon är inte alls fri.

(Det är en regel i vedisk astrologi att en god aspekt inte annullerar det onda, både gott och ont kommer att visa sig i människans liv men via olika kanaler.)

Att den sjuka fixeringen vid pengar är lika utpräglad som i Reinfeldts horoskop (han har båda Ljusen placerade i vart och ett av de två ekonomihusen), framgår direkt av kartan. Venus hemma i monetära och äganderättsliga Oxen med sin planetära vän, den instrumentaliserande Saturnus, som kallt hanterar de jordiska intressena - tacka Fan för det, Saturnus ena ansikte är materialismens princip - och maximalt så i ett Jordtecken. 

Men även hos Maria Ludvigsson är det andra monetära huset, det elfte, aktivt, och detta genom att Saturnus, husets tillfälliga herre, kastar sin aktiverande blick mot det, från det andra.

Jämför gärna ett av bloggens paradhoroskop, den vettvilliga materialisten Nicholas Cage som förköpte sig på europeiska slott. Samma dubbla emfas på 2a och 11e huset.

Reinfeldt, SvD:s ledarskribent och Cage är själar som kommer att leva och dö utan att förstå vad de höll på med. Redan från tidigaste barndom var deras väl vald åt dem. Så i klorna är de på de krafter som i antiken personifierades som Djävulen.


Men hur kommer ett postkapitalistiskt samhälle till stånd? Ja, det är något för mänskligheten att lista ut de närmaste hundra åren. Naturligtvis kommer handelsutbyte mellan folken att bestå så länge mänskligheten gör det. 

Men Vattumannens tidsålder kommer att se en tuktning av de irrationella drifter som just nu är vad Rovkapitalismen rider på. En avsevärt decimerad mänsklighet kommer i framtiden att ägna sig åt helt andra ting än vad ovanstående horoskop med dess infantila fixering vid ego och munnens vilja att konsumera beskriver. 

Ludvigssons typ är i själva verket på väg ut ur historien i samma ögonblick hon sätter sig tillrätta vid SvD:s skrivbord, för att basunera ut löneslaveriets och konsumismens filosofi för sin Mörka Uppdragsgivares räkning.
*****

Se även den den här bloggarens lilla exeges av det hebreiska שטן  - Satan. Den, med läsarkommentarerna, ger tänkvärda kopplingar till Satan som den naturvidriga konsumismens förespråkare!

3 kommentarer:

kråka sa...

Vacker analys!

Anonym sa...

Intressant om Maria Ludvigsson från bloggen "Sven tycker":

http://sventycker.blogspot.com/2011/02/kyrkan-pa-maktens-sida.html


Här om Fredrik (Reinfeldt) den Allsmäktige:

http://sventycker.blogspot.com/2011/06/fredrik-den-allsmaktige.html

Seaward sa...

Svens åsikt om Ludvigsson får mig nästan att ångra att jag förkastade tanken på att dra paralleller med Adolf Hitlers Vädursbaserade och erkänt (obs - underdrift) okänsliga horoskop.

Som jag skrev, alls inte retoriskt utan som en följd av många års studier av livet genom den astrologiska modellen: denna världens barn är lätta att identifiera.