Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 juni 2011

Gynnings skatteskuld & snåla zodiaktecken




Kort in i sin "karriär" har Carolina Gynning redan dragit på sig en skatteskuld på 300.000 (AB). Visst finns diskalkyli, folk som går upp i limningen bara de ser siffror, men eftersom Gynning har Månen i Skorpionen skulle jag vilja föreslå en annan möjlighet. 

Vissa människor är så snåla att de helt enkelt förblindas psykiskt inför sina egna förehavanden. De lever ett dubbelliv och blir sedan helt tagna på sängen när inte deras bokföring stämmer. När jag ställde frågan om Lady Gaga var en snattare i en ljusskygg affär, var det utifrån upptäckten att hon delade Skorpionens tecken som ascendenttecken med snatterskan Winona Ryder och ett anonymt fall av extrem snålhet. 

Det senare uppvisade också Månen i sparsamma och nyttoinriktade Jungfrun som 11e husideal. Kvinnan utstrålade kyligt kalkylerande och misslyckas ständigt vinna mäns tillit trots ett bra utseende. Ibland kombineras för många signaler av besläktad sort. Då uppstår riktiga typer.

Varför jag repeterar de här lösa observationerna beror på att också Carolina Gynning upprepar den skörlevande snåljåpens horoskoptyp - om man använder Gynnings fallna Måne i Skorpionen som inhoppare för ascendenten.



Därmed lyfts Gynnings Sol i Jungfrun upp till ett 11e husideal och Gynning kommer att illustrera självmedveten privatism som ett ideal. Så bra det stämmer! Hon är verkligen inget mer än en ego-girl.

Jungfruns koppling till personlig fitness och hygien som ideal i livet indikerar utifrån just denna ascendent (låt vara hypotetisk) en "liten" utblick på livet - Skorpionens vämjelse inför bristen på perfektion i denna biologiska och stinkande värld slår över så att idealhuset blir en besvärat självupptagen kroppsfascist. Förstå hur trista de här perfektionistneurotikerna måste vara i kärlekslivet....

Finns det alltså skäl att tro att den negativt polariserade kombinationen av Jungfruns och Skorpionens tecken ger just en så graverande brist på generositet att individerna blir totalt blinda för siffror och låtsas som om skattmasen inte existerar?

Jag har en del andra iakttagelser som styrker detta, bland annat att i det nyss genomförda tredje testet av horoskop för dömda brottslingar nattsidan (Månen) av Jungfrun och Skorpionen fortsätter uppvisa en liten men tydlig topp, sedan 50% ytterligare brottshoroskop lagts till föregående skörd.

I Gynnings fall kan det också finnas en annan astrologisk förklaring - den som också ligger bakom hennes ångestridna och neurotiska natur. Med horoskop där Månen eller psyket ersätter för egopunkten (ascendenten) är det som om vi klär av människan helt och låter själen synas direkt, utan någon fysisk kropp emellan, utan något listigt ego som vinklar självpresentationen.

Det är sant att alla födslar under cirka 2½ dygn har samma Måne men inte alla under denna period kommer att ha samma uppvisade personlighet eller beteendemönster. Och det är bara för att de maskerat sin sanna själ bakom ett yttre spel - ascendenttecknet! Chandra lagna-metoden blir därför rätt kuslig för den lyfter fram det sinne som faktiskt delas av alla födda under dessa dygn, bankirer, svenssons, lustmördare eller helgon! 

Ja, det kan vara just lusten som driver helgonet i motsatt riktning och gör honom/henne till en mönstervarelse. Men den djupa psykiska strömmen i kosmos under de här dygnen var densamma för mördaren och lagmannen! Därför möts de i rättssalen men i de skilda roller som deras ascendenttecken (och planetära husplaceringar) indikerar.

Tanken är skrämmande - är inte ens min själ min egen? Var "Månen" gemensam för alla de tusentals människor som föds runt samma dygn som Carolina Gynning? Var alla dessa offer för en "fallen" Måne, ett stört psyke? Är alla under dessa dygn bättre eller sämre på att dölja sakernas verkliga tillstånd?

Frågan är dubbelt befogad eftersom den här månadens Måne i Skorpionen lutar sig tillbaka på en disponent som också är klen - Mars "skadad" i Vågens tecken. 

Detta utlöser dessutom osynken mellan instinkter (Vatten) och rationella tankar (Luft). Gynning kan ses bli helt spastisk bara hon tänker en tanke - faktiskt ett av de bästa offentliga exempel vi har i landet på hur mentaliteten totalkrockar med ett övertaggat psyke i avskyns tecken. Kvinnan kan verkligen utstråla avsky och avsmak i blicken, och det har naturligtvis att göra med den libidinösa övertändningen (Mars + Venus) på skönhet (Vågen). 

Kombinerat med den fysiska fitnesshysterikan Jungfrun är i praktiken hennes världsbild oerhört liten. Bortom kroppen pladdrar hon bara. Intresse för de stora frågorna (religion) verkar bara lösprat från en själ som läcker vilt. 

Vatten och Luft tumlar runt utan att kunna samlas på något organiserat sätt. Det här är då inte en "air head" eller en luftskalle utan något annat. Kalla det eventuellt en demonbesatt människa. Att inte kunna se sitt liv så tydligt att man lägger undan 300.000 till skattmasen tyder på att det pågår kraftfullt förmörkande saker i själen. Har alla Mån-Skorpioner de här dagarna problem med att betala ut när det är tid för det?

Om Luft och Vatten sammantvingat allmänt kan beskrivas som dissociation - den rena Luften stöter bort irrationaliteten i det ologiska känslolivet, då finns förutsättningar för desinformation, om inte annat att man hittar på historier för sig själv, skönmålar eller skriver om verkligheten. 

Den särskilda problematiken i mellan Vågen och Skorpionen relaterar förstås till partnerskap (Vågens naturliga 7e huset) och "den andres pengar" (Skorpionens naturliga 8e hus). Kan man härifrån gå så långt att varna för att ingå ekonomiska transaktioner med människor som har bindningar mellan Våg och Skorpionen? 

I teorin ja! Men detta återstår att påvisa empiriskt, genom studier av många, många kontraktsbrytare. Och astrologin är så komplex att en sådan studie försvåras av det faktum att svekfullhet kan beskrivas på flera olika sätt. Ibland räcker det med en tillräckligt skadad handelsman (Merkurius), en sådan som Fredrik Reinfeldt har. 

Han har svikit Sverige genom att dölja sin agenda om att skapa ett segregerat Sverige tills fasaden började spricka. Han har sin hästhandlar-Merkurius som förstahushärskare till den segregationistiska Jungfruascendenten men gömde Merkurius i tolfte huset för icke-redovisade ting (Moderaterna vägar berätta vem som finansierar dem!) och saker man gör till sitt förfång, till sin egen förlust.

Den skrämmande frågan om inte ens vårt inre är unikt vårt eget sedan så många människor alla föds under samma Måne förklaras inte längre bra i västerländsk astrologi. Allt i väst har kommit att kretsa kring ascendenten eller människans ego och vad hon visar sig genom för kläder och andra attribut. Men den indiska astrologin förklarar vad som gäller.

Vår Måne (sinnelaget, psyket, "själen") är också det bara en tillfällig produkt som vävs av de fyra elementen i deras tre grovlekar (Sattva, Rajas, Tamas)!

När människan dör lagras hennes gärningar på den plats där de begicks, dvs. på jorden. Därför kan vissa se spöken och vålnader här i världen - det är ekon av det förflutna. När sedan andesjälen är mogen för nästa liv på jorden kommer den på gåtfulla sätt att liera sig med en ny ny kropp och födas under en stjärnhimmel som berättar EN DEL av andesjälens totala historia, den eller de delar den bestämt sig för att jobba med i det här livet!

Det är därför omöjligt att sätta sig till doms över någon utifrån ett födelsehoroskop. Men jo, i ett visst liv kan en individ ta på sig en satans roll, göra det födda rötägget! Så mycket kan man utläsa av hypnoterapeuten Michael Newtons underliga böcker, ett försök till rekonstruktion i bilder av hypnotiserade människors rapporter av livet "på andra sidan".

Bara för att det ser kritiskt ut på psykfronten för Gynning i det här livet, betyder det inte att hennes andesjäl mår illa, för det gör den inte. Andesjälen består inte av de fyra elementen, den ingår överhuvudtaget inte i den här världen, i vilka kategorier man än väljer att beskriva den. Det var bara så att hon har snedsteg bakom sig på jorden som gjorde att det var lämpligt att återvända till världen med den här extremt veka sinnelagspositionen den här gången.

I vissa tragiska fall är födelsehimlen så hopplöst usel att man måste misstänka att det är ett "betala av skulden"-liv individen anträtt. Men t.o.m. Stephen Hawkins odugliga och handikappade kropp har inte kunnat stoppa honom för att göra andra saker - tänka djupt t.ex.

Mer kan man nog inte säga utifrån den säregna metafysik som delades av alla kulturfolk i antiken, och som fortfarande attraherar många mer än den förvirring den unga biologin ännu befinner sig i.

Inga kommentarer: