Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 juni 2011

Ond demon 2011. Agent: journalistkåren!


Hermes/Merkurius bevingade sandal -
löper med allt, även förtal.

Från det långa inlägget om den ödesperiod Sverige just nu befinner sig i, skulle jag summariskt vilja påminna om vilken planetär valör som just nu tappat all fattning. 

Det ondsinta mediedrev vi nu ser riktat mot kungahuset och framför allt kungen personligen sammanfattas väl av mitt första försök att begripa mig på den indiska läran om planetära cykler och som resulterade i rubriken "Sverige under en ond demon 2002-2020".

Men närmare bestämt lyder Sverige under några år av den subcykel under den onda Demonen som tecknas av Merkurius, mer känd som mediernas och journalistikens (och handelsmännens) signifikator.

Merkurius:   2010-09-25  -  2013-04-10

Det är inte förvånande att se en så här vettlös präriebrand rasa loss när en hel yrkeskår - ett urskiljbart segment "medvetande" i Världssjälen plötsligt genomfars av ren och skär ondska. 

När berörda skribenter vaknar upp ur det pågående inferno som flammar i deras psyken, kommer de med någon heder att begå harakiri, andra börja fundera över externa orsaker till att det här kunde hända. De som begick harakiri gjorde rätt och har redan sonat sitt brott. De andra tar sina gärningar med sig till andra sidan.

Naturligtvis har mänskligheten inte kommit ett steg längre än antikens visa män och kvinnor som med astrologin formulerade modeller för det kollektiva psykets fluktuation. Det är något väldigt fel med den sekulära människan, för ju mer hon förnekar att hon är en del i ett stort och intelligent sammanhang, dess värre spårar hon ur.

Jag tror mig ha förstått att vedisk astrologi inte går längre än till storcykelns (maha dasha) första subcykel. Därefter konsulteras planettransiterna i jakten på känsliga tidpunkter. Just nu har Sverige en sådan känslig tid med planeter i både Väduren (egot) och Oxen (förfogandet över tillgångarna och landet), vilka triggar det allra vidrigaste slammet i botten på nationalpsyket.

Journalistkåren står som en man upp och ondgör sig (med rätta) över Sverigedemokraternas sunkiga grundtoner, bara för att sedan bete sig precis lika illa åt själva, i förfrämligandet av kungahuset.

Här slår jag emellertid upp även subcykelns (antara dasha, "ad") subcykel (pratyantara dasha, "pd") under pågående demonangrepp från Drakhuvudet (maha dasha, "mh", 2002-2020) för att se vad som rör sig i framför allt den merkuriska journalistkåren:

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-13  -  2020-10-13
  Merc AD:  2010-09-25  -  2013-04-10

   Pratyantardasas in this AD:

   Merc:  2010-09-25  -  2011-02-01
   Ket:  2011-02-01  -  2011-03-27
   Ven:  2011-03-27  -  2011-09-01
   Sun:  2011-09-01  -  2011-10-18
   Moon:  2011-10-18  -  2012-01-02
   Mars:  2012-01-02  -  2012-02-24
   Rah:  2012-02-24  -  2012-07-14
   Jup:  2012-07-14  -  2012-11-17
   Sat:  2012-11-17  -  2013-04-10


Enligt Bokus.se utgavs "Den motvillige monarken" den 3 november 2010, alltså under andra subcykeln Merkurius första och helt rena period. Hela förloppet kan skrivas som Rahu-Merkurius-Merkurius.

Att detta elände till billig skitbok från en skribent som säkert under många år velat ha en säljsuccé och lämna sitt eländiga harvande med någon trivial företagstidning sammanfaller med denna renodlade Merkurius-signal, finner jag signifikativt.

Hade jag varit yrkesverksam vedisk astrologi borde jag ha aviserat om något extraordinärt inom området publicering under fyramånaderssegmentet. Kanske transiterna kunnat ringa in tiden för boksläppet ännu tydligare.

Nu kan man bara i backspegeln konstatera att symboliken väl motsvarar det svenska ödet.

Men så gick journalistdrevet mot kungahuset igång, med banala folkomröstningar i nätmedierna - med deras förutsägbara resultat i sådana här lägen. Riggat skit bara för att sedan kunna skriva om att folkets fallande förtroende för Konungen. Som om vanligt folks opinionssvängningar någonsin varit av intresse annat än för dem som gömmer sig bakom dem och driver en egen agenda.

När rullade den här infama personförföljelsen mot Konungen igång? Jag måste erkänna att jag inte riktigt fattat hur ruttet journalisterna som grupp beter sig förrän de senaste dagarna. Men det måste ha varit under den i skrivande stund rådande sub-subcykeln Venus, eller "Rahu-Merkurius-Venus". [1]

Hur mår då Sveriges förmåga att älska (Venus) i nationalhoroskopet?



Den förföriska Afrodite, skökan, döljer sig i det svenska folkhemmets djup. I Jordelementet och passionerade kvaliteten Rajas guna går tanken direkt till dolda gömmor av pengar och porr! Inne i det privata rummet (4e huset) hittar vi henne, iklädd raffset och med allehanda märkliga sexredskap. Hur märkligt att hitta en viktoriansk sedesamhet i landet! Eller är svenskarna ett land av hycklare - talar jämlikhet utåt, men frossar i vulgär porr - dekadent och kvinnoförnedrande - när ingen ser dem?

Vi har alltså en övergripande ton av sinnessjukdom i landet under många år enligt läran om de planetära cyklerna. Drakhuvudet eller Rahu ligger i nationens tredje hus för publicistisk verksamhet, it-strukturer med mera - ett kommunikationshus - och skapar en oproportionerlig hunger efter det allra senaste kommunikationsverktyget (Skytten söker alltid det nya alternativt variation på bekanta teman).

Denna rasande hunger efter trivial information (tredje är den grundskolade människans intellektuella nivå) motsvaras av svenskens ointresse för högre intellektuell verksamhet - nionde "gränslösa" huset har gränsdragaren Saturnus, vilket naturligtvis också ger oss en osmaklig biton, genom att blockera oss mot det gränslösa ("utlandet") kan vi utmåla oss själva i självgoda toner och t.o.m. te oss främlingsfientliga (Minns Tobias Billströms avsevärda problem med Skyttens tecken!).

Det är något osmidigt över Saturnus snålhet i det generösa nionde huset för högre bildning, religion och filosofi. Här är Sverige närmast ett eftersatt u-land.

Allmän mental obalans i it-frågor är precis vad som gällt i Sverige sedan storcykeln drog igång 2002, det har jag påpekat tidigare. Vi blev världskända för vår laglöshet (Pirate Bay startade vid den tiden) och ointresse av att betala för vår konsumtion (som nu flyttat över i den digitala domänen).

Att från denna mångåriga obalans i förhållande till kommunikationsområdet sedan kliva in i den publicistiska Merkurius subcykel (vilket bara förstärker grundbudskapet) och därpå in i skökans sub-subcykel - är det någon mer än jag som ser hur mediabruset nu fokuserar Venus !!! Kungen på svart porrklubb raj raj!

Så förutsägbart rullar nationens usla öde på i linje med den eviga Lagen. Sverige, tjuvar med it-utrustning och fixerade porrkonsumenter - vem tror att medierna skulle vara ädlare än folket i stort? Så klart den där Mille ska lägga ut skandalbilderna på en sajt på nätet - han ingår i samma urartning som Sverige kämpar med (fast vi ser inte rötan utan kallar det ett it-under) och som nyligen dök upp i Thailand där två svenska it-tekniker med rätta spärrats in för deras horribla utnyttjande av kvinnor i en it-sexhärva.

Kan svenska folket sjunka lägre än så här? Och över allt svävar Reinfeldts omoraliska ande, bejakande allt som smörjer den så kallade Marknaden! Det är inte bara Sverige det handlar om, västerlandet är nu helt moraliskt bankrutt och ett snabbt avslut från Naturens sida närmast vore att välkomna. Tro inte att den västerländska civilisationen kommer att byta kurs i tid. Inte med så många kortsiktiga kvartalsprofitörer.


*****

DN: "Ondsint bevakning av kungahuset"
Expr: "Utred monarkin"
AB fortsätter sin mobbning! Nu är ALLA murvlar plötsligt analytiker av kungens röst och kroppsrörelser! Patetiskt.

Leif V Erixell ger på Newsmill den bästa översikten av mediedrevets bottennapp.


_____

1. Tillägg. Den 2 juni skriver AB:s egen överkucku Jan Helin om att affären nu kokat ner till den ultimata dikotomin, Sanning/Lögn, och nämner att de i december 2010 först nämnde Lettströms försök att köpa loss eventuellt komprometterande nattklubbsbilder. Ja, för Helin råder förstås ingen tvekan om att bilderna är komprometterande.

Astrologi handlar helt och hållet om tolkning. Den petige kunde därför påpeka att Venus-valören, "schemalagd först till våren 2011", var på tapeten redan i december 2010, dvs. under samma cykel som skandalbokens utgivande. Men notera att Helin lägger emfas på på transaktionen - sälja/köpa - vilket är vad handelsmannen Merkurius håller på med. Merkurius som publicist ger förstås ut en boken för att den ska konsumeras/läsas, Lettström sökte konsumera/köpa loss bilder.

Det är först nu, under Venus-cykeln, som t.ex. exponering av "Afrodite" inför andra än kungen seglat upp. Gangstern Mille ska fixa sig en betalsajt (förmodar jag) så att den svenska allmänheten ska bese dessa fotografier på strippor och en andäktig (manlig) publik.

Det är uppenbart att det är nu Skökan och gangstern går in i fokus som nationell angelägenhet, och frågan om Venus bakom lyckta dörrar (Venus i 4e huset i nationalhoroskopet) lyfts på dagordningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"När rullade den här infama personförföljelsen mot Konungen igång?"
---------------------
Är det inte ett svar på det populära princessbrölloppet i somras?
Kampanjen mot kungahuset rullade ju igång i höstas med skriverier om "kaffeflickor" mm och fortsatte sedan med Drottningens fars eventuella samröre med nazisterna och nu skrivande om porrklubbsbesök som Kungen skulle ha gjort.
Några har gett sig tusan på att de skall avsätta Kungen.
Rune

Seaward sa...

Det kan med andra ord finnas skäl att studera nationalhoroskopets "natala" Merkurius lite närmare, då det indiska cykeltänkandet petar in Sverige i dess Merkurius-fas under hösten 2010.

På det övergripande nationella planet skulle Merkurius som merkantilism/handel ev. också kunna kopplas även till Regeringens påfallande ointresse för SAAB. Men även där erkänner jag att jag inte memorerat tidpunkterna (försvarar mig med Platons tanke om den overkliga domän som konstitueras av tid och flyktiga åsikter...)