Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 juli 2011

News Corp - dubbelspel som affärsidé?

Bara för de få visa människor som valde en födelse i Sverige, starka nog att bibehålla sin prenatala blick livet som symbol!
Vad ska man säga om det här sjurungandes dissociationssyndromet hos vd:n för News Corporation, Rupert Murdochs fjärde barn? 

En som satt desinformation och lögn i system för att alltid ha de rätta storsäljande nyheterna?



Astrologi på den här snabba och skummande ytnivån kan inte avgöra moralfrågor utan noterar bara utifrån kända fakta vad om något ur astrologins verktygslåda som matchar händelsen eller skandalen ifråga. 

För en god människa med väldigt tydliga signaler på osynk mellan känslor och intellekt (och därmed risken för "dubbel bokföring"), se författaren Katarina Bjärvall som skrivit så avslöjande om mobiltelefonens förstörande inverkan på mänsklig umgängeskvalitet.

(Jag skriver under på det - från det vissa bekanta började sms:a - kommunikation för idioter - orkar de inte längre ens formulera vettiga mejl med normal tankeutveckling - i "vanlig text" framstår de nu som tio gånger mer korkade än för 7-8 år sedan!)

Det är intressant att James Murdoch exakt upprepar skumraskproblematiken med doldistecknet Skorpionen från horoskopet för den första journalist som fick gå, Neil Wallis, och som verkar involverad i mer oegentligheter. Hos vd:n angriper visserligen inte spionerande doldisen Skorpionen kommunikationstecknet Tvillingarna, men istället har vi Skorpionhärskaren Mars i ett annat kommunikativt Lufttecken, Vågen. 

En födelse runt 14.00 eller senare på dygnet ger dessutom Vågens härskare Venus i Skorpionen för en riktigt kritisk ömsesidig reception mellan Vatten och Luft, som alltså i många fall inte tar emot varandra utan skapar de mest oförutsägbara turer och sliriga beteenden i kommunikationsfrågor (Luft)!

Hela den så kallade förnuftsrörelsen VoF är breddfylld av sådana här själar som kämpar för att inte tappa förståndet själva men inte förstår problemets egentliga natur utan ger sig på andra människor, projektioner av deras egen inre obalans!

Se den senaste rekapitulationen av det av naturen svårdefinierbara dissociationssyndromet i samband med inlägget om Bjärvall.

*****

I medierna om den brittiska medieskandalen:

SvD: Frågorna att ställa de ansvariga
DN: Fadern Ruperts uppgång - och fall? (Se länken till Neil Wallis för Rupert Murdochs giriga horoskop och dess koppling till brittisk imperialism.)


Inga kommentarer: