Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 juli 2011

Norske premiärministerns horoskop

[Tillägg. Ett i någon mån obsolet inlägg i skenet av de fortsatta avslöjandena om bombdramat och massmordet i Norge. Kvar står profetiskt orden om att socialdemokraten är en "monstermagnet" - det tycks ju ha varit de goda socialdemokratiska värderingarna som fått högerextremisten att tappa förståndet. Se även analysen av hans vurpade typ av individualism.]


Hade inte norske premiärministerns horoskop haft en tät koppling till tidpunkten för terrorbomben som blåste ut hans kontor, hade astrologins i princip kunnat packa ihop och gå hem. Men nu hänger tingen ihop och astrologin har aldrig utgett sig att vara något annat än ett system för studiet av tingens principiella sammanhang.


Jag hade aldrig tittat på Norges nationalhoroskop förrän jag snabbt skrev föregående inlägg och jämförde med tidpunkten för första bomben. STOLT var ett ord jag använde om landets roll av Lejon (huvudperson). Det är naturligtvis en slump, men en meningsfull sådan, att landets högsta huvud heter just Stolt-enberg i efternamn. Livet är fyllt av sådana här små meningsfulla slumper och den lyhörda kan t.o.m. framgångsrikt orientera sig efter livets tecken.

Även om namnet på ovanstående födelsehoroskop varit okänt hade planeterna visat samma sak. Här har vi den sataniska axel jag frågade var den fanns i norska nationalhoroskopet, den som är aktiverad för tillfället.

En jämförelse mellan bombhoroskopet och Stoltenbergs horoskop visar att hans Måne för den skyddade miljön tillsammans med olycksplaneten Mars uppvisar en opposition till Jupiter i Skorpionen. Bestraffningen mot Den sataniska axeln ligger i Oxens 28-29 grad idag, och därmed är inte överlappningen med Stoltenbergs himmel exakt.

Å andra sidan saknar kartan födelsetid och Månen är placerad vid Oxens 13 grad vid midnatt i Oslo. När dygnet sjunger på sista versen har den nått Oxens 25 grad och just fullbordat en exakt konjunktion med olycksplaneten. Jag vet inte om det är meningsfullt att analysera den differens på några grader som kvarstår. De gamla babylonierna hade varit vaksamma under en betydligt längre period än motsvarande några grader när de såg orosmolnen i rymden torna upp sig!

Det är också notabelt att Stoltenberg är född med Solen i Fiskarna, vilken således disponeras från Jupiter - en del i den överdrivet materialistiska sataniska axeln. Jag vet inte ett enda dugg om den här partiledaren för Norges arbetarparti, men horoskopet är oroväckande likt Mona Sahlins, som var ett postmodernistiskt och marknadsliberalt svartbygge och alls ingen socialdemokrat. Jag ser för mycket låg materialism i det här horoskopet för att vara helt nöjd (notera Månens och Mars disponent i egoprincipens Vädur). 

[Tillägg. Jag noterar på Wikipedia, apropå den hysteriskt starka sataniska axeln, att han faktiskt varit finansminister i en tidigare regering! Jag ser också att han har skandaler bakom sig på temat pengar. En "destruktiv politisk maktkamp" noteras också - Oxens tecken är zodiakens kanske brutalaste och massmördaren Pol Pot är bara toppen det berg som gör tecknet till en av zodiakens två kriminellaste. Notabelt är att Stoltenberg har Oxens härskare Venus (pengar) i det andra av de två tecken som leder den kriminella ligan!]

Det är också ett horoskop för en "monstermagnet" - se bombinläggets diskussion om Månen i Fiskarna - martyrens tecken - just då bomberna smällde av. Stoltenberg föddes med Solen och bestraffade Draksvansen i samma tecken och här har vi också ängeln eller budbäraren Merkurius (jämför Merkurius position i 11e september-horoskopet). "Jag ska näpsa sig, säger Herren" - ett citat från Gamla Testamentet som plötsligt kommer för mig.

Naturligtvis kan man läsa Stoltenbergs Sol och Måne välvilligt också som just bara en människa som bryr sig om det materiella och i den simpla fixeringen ger röst åt samhällets svaga (arbetarna). 

Men inom mig, politisk idiot som jag är, anar jag att det måste finnas ett skäl till att Norge nu nåtts av terrorn. Här behövs det påläsning om vad grannlandet egentligen har för roll i världsekonomin, i exploateringen av världens fattiga folk, med mera.

Vi i väst ser inte vad omvärlden ser, hur Den Stora Satan står skrivet på allas våra pannor. Vår komfort är andra folks fattigdom. Vattumannens tidsålder kommer att åtgärda detta globala missförhållande men innan den tiden anlänt måste väst tvingas på knä.

Rupert Murdochs skandalimperium är bara en av otaliga uttryck för västerlandets degeneration: Att tjäna pengar på att stimulera ynkedomen i folk! Hur kan man tänka så lågt? Vilka spärrar saknas i en kulturs världsbild för att det ens ska vara möjligt att styra världen utifrån ett kvartalskapitalistiskt perspektiv?

Se en intressant fransk filosof om den inbyggda brutaliteten i vårt samhällssystem avhandlad här (inlägget innehåller en länk till en trots vissa tillkortakommanden mycket läsvärd AB-artikel).

Inga kommentarer: