Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 augusti 2011

Ateistisk och identitetsvacklande professor

"[I]nte redo att utan närmare astrologisk granskning döma ut professorn i statsvetenskap Bo Rothstein som vill förbjuda skolor som drivs av religiöst motiverade individer" - så skrev jag i föregående inlägg om sekularismen som sinnessjukdom. 

Sanningen är att jag redan hade granskat professorn! De här inläggen är inte stor litteratur och jag glömmer ofta bort både dem och de avhandlade personhoroskopen inom några dagar! Jag vet inte om det har att göra med att undertecknads Måne i rörliga Tvillingarna processar så mycket information att den också vädras ut fort, eller på att min opposition från Saturnus inte vill memorera vad skräp som helst! (Saturnus är en kräsen planet...)

När jag nyfiket återvände till Rothsteins ateism för att se om det enkla dissociationssyndromet kunde spela in, insåg jag att hans engagemang i genderfrågor (se länken ovan) rimligen måste kopplas till en födelse vid lunch eller senare, så att Venus hinner in i Kräftans tecken. 

Då uppstår nämligen en högintressant "genderversion" av den störning som mer än något tycks sammanhänga med ateism och sekulära (plattmarks-) värderingar. Se här:




Med en ställföreträdande månascendent (födelsetid okänd) ser nionde huset för religion bra ut vid första påseendet och kan tyckas motsäga en ateistisk läggning. Men här har vi faktiskt illgöraren Mars i Skytten, förstärkt av demoniska vulgariseraren Rahu i direkt opposition till nionde huset för filosofi och religion. 

Och den skenbart så välplacerade Jupiter, vad gäller huset (religionens planet i religionens hus) står här på nåder av en mycket mindre aktör än den själv: den kritiska Tvillingarna. 

Jupiter själv anses "skadad" ("detriment") i västtraditionen och jag menar bestämt att det är en miss att inte den vediska astrologin har samma lära, traditionernas gemensamma babyloniska ursprung syns ju annars i att de delar samma tradition om vilka tecken planeterna "upphöjs" i respektive "faller".

Ja, här har vi då en statsvetare med gränsdragaren Saturnus "upphöjd" i Vågens tecken men i tveksam konjunktion med psyket/Månen. Rättspatos av något slag? Säkert. En legalist av Guds nåde? Troligen. 

Detta är en idéspottare och tydligen jägare efter "sekulär harmoni" - fast med en märkligt ointellektuell och fundamentalistisk målsättning i den tamasiska Sol-Oxen. En aktivist kan man säga, en som tänker och mentaliserar med avsikten att tankarna måtte bli kött, bli till social verklighet. I en debattartikel (se länk i förra inlägget) försöker han få det till att religiöst drivna skolor strider mot lagen.

Att anta en Venus som just stigit in i feminina Vattentecknet Kräftan (och därmed disponeras av Månen som ligger i Vågen), ger en hysteriskt störd mentalitet! Saturnus, så upphöjd den än är, söker nu kontrollera och definiera den undflyende känslomässiga Venus i Vatten och denna oförenlighet i gränslandet mellan idé och känsla kan skapa extremt förvirrade tillstånd som inte tänker rimliga tankar. 

Och det var just det, såg jag nu, som jag pekade ut i mitt första inlägg om Rothsteins tänkande i könsrollsfrågor. Här har vi kanske en crossdresser med en sidoidentitet hängande i garderoben! Störningarna mellan Luft och Vatten är påfallande eftersom Venus i Vatten - angripen från Saturnus i Luft - själv utgör en irrationell bas för Månen som flyttat in i rationella Vågen. 

Försök lösa den här röran, den som kan. Jag baserar min gissning om en identitetsstörning hos professorn på att de inbegripna planeterna är Saturnus - "själens form" - och båda planeterna som har många associationer mot kvinnlighet dragits in i denna ogripbara smet av känslor, rationaliseringar och känslor baserade på rationaliseringar. 

Det går runt runt mellan Kräftan och Vågen (givet en födelse vid lunch eller senare) och ateistens horoskop kan ses som en mildare version av den certifierad galne våldtäktsmannen som dömdes till 119 års fängelse. Märkligt - tre inlägg samma dag som alla tycks kunna återföras till just betydande störningar mellan intellektet och känslolivet!



PS. Notera att Solen i Oxen inte är så robust som den verkar här. Disponerad av Venus dras också denna mängd fysisk substans in i störningarna mellan omedvetna drifter och medvetna idéer. Mer garderobs-queer har jag väl aldrig sett, nu står det helt klart varför han engagerar sig i den typen av diskussioner. Här är skolexempel på ett horoskop som kan antyda ett just föregående liv i kvinnlig kropp. Och i fantasierna återvänder personen till sig själv som kvinna... 

Jag har själv två separata minnessekvenser från ett föregående liv som kvinna, men är ändå inte affekterad av den vetskapen. Däremot ledde frigörandet av det här själsminnet att en hel del homofobi släppte! (Inte homofobi i originalbetydelsen "rädd att vara homo" utan den förvanskade moderna innebörden: "fruktan för homosexuella".) Det är helt klart att de här fallen med Vatten och Luft i akut osynk/störning leder till påfallande problem. Se t.ex. horoskopen för Elton John eller sexoperationsfallen Maxwell och Chaz Bono.

Inga kommentarer: