Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 september 2011

Demi Moore - inte längre trailer trash men väldigt blåögd

Demi Moore föddes som bekant till white trash, det amerikanska samhällets absoluta underklass. Och där kunde det ha slutat. Men hon nöjde sig inte med att vara okultiverad nolla med dåligt uppförande. Därför tog jag instinktivt hennes parti redan vid ungspolingen Kutchers första otrohet. 

När det nu skrivs att hon sökt vända krisen i äktenskapet till något gott via tweats (AB), tittar jag för första gången lite närmare på horoskopet. Genom åren har jag alltid sett henne som en Skorpion men den sideriska zodiaken gör henne till Våg.

Till skillnad från den äldre kartan som betonade överbetoningen i Rajas guna, passionens kvalitet eller, "det är slitigt att vara människa", vill jag den här gången färga in en problemsektor, dissociationssyndromet. I det här fallet i formen av Mars i instinktivt Vatten som attackerar tankemönstren i och även äktenskapsbalansen i Vågens Luft. 

Jag hade en gång en väninna med samma kombination, vacker som en dag likt Demi, och med en make som stönade bakom ryggen på henne, "det ska du veta, --- är tung, så tung att ha att göra med". Kvinnan hade våldsamma fobier för allt möjligt och jag kan föreställa mig att inte heller Demi Moore är lätt att ha att göra med... Faktum är att horoskopet skulle kunna sägas ligga nära vansinnets gräns.


Likväl är det uppenbart att det finns en sida i henne - och den viktigaste - som vill så gott! Solen är visserligen fallen i Vågen, dessa människor tycks leva för sina relationer. Vågen är i allmänhet medveten om att den inte enbart existerar för sig själv, men detta större som den lever för tycks ofta stanna bara vid relationen med livspartnern. 

Vågen når i praktiken sällan den mognad som är dess högsta stadium och som representeras av Saturnus upphöjda placering här. Detta stadium innebär att Vågen slutar balansera sitt liv mot partnern/den andra parten och istället baserar sitt liv på balanspunkten som vågskålarna är upphängda på. Här står man still och står stadigt! Detta är den klippfasta position utifrån man verkligen kan avgöra rätt och fel och vad som är fair play. 

Tyvärr tror jag Demi Moore hela sitt liv svajat upp och ner i ena vågskålen, kärleksintresset i den andra. Och det är attackerna från en fallen Mars i fiendens 6e hus som är orsaken. Hennes fiende består av inre demoner men heroiskt har hennes Sol i det allra högsta idealets nionde hus kämpat för Venus, för kärleken.

En annan aspekt av den här inre besattheten syns i hennes plastikoperationer - Mars knivar och skalpeller mot hennes fysiska Vattuman-kropp. Här får vi istället den deprimerande tendensen till lögn och desinformation eftersom hon hårdnackat hävdat att hon är naturligt ung och välbevarad. Löjeväckande, varenda grabb vet väl från vilket år hon plötsligt fick silikonbröst! (Fråga mig inte när, det är en retoriskt menat.)

Att hon kan vara t.o.m. mer enerverande än Madonnas Eld- och Vatten-krig förstår man genom att osynken mellan Vatten och Luft här kombineras med en "Madonna-aspekt": Månen i ettrig "hakan framskjuten" Vädursposition medan disponenten Mars står i det nedtryckta 6e underklasshuset och som försvarsinstinkten Kräftan alltid har något att käfta mot! 

Nej, Kutcher kanske ska vara förlåten som ändå härdade ut i sex år.... Men samtidigt är det något så nobelt över hennes andliga nionde hus. Ja, troligen sysslar hon med tvångsneurotisk nyandlighet som så många andra i Hollywood.

Jag lät den medeltida Ho Lo Li Shu-astrologin från Kina ge ett "andra utlåtande" om ovanstående himmel. Systemet är helt annorlunda och ger fixa och färdiga små omdömen till en sextio år lång kalender där var timma är två av våra. Demi Moore beskrivs som en WU WANG - samma grundtema som Albert Einstein, faktiskt. Men hon tillhör en annan "sub-typ", den tredje som tecknar "en oskyldig (eller verklighetstorienterad) men olycksdrabbad människa"!

Ja, hon börjar sitt liv som trailer trash, kämpar sig in i Hollywood, förstör nästan sitt namn genom att göra för många filmer på raken där hon visar sina nya inopererade bröst och väljer sedan en 15 år yngre man. Är det kanske till och med så att hon inviterar olyckan (Mars) genom omdömeslösa val? Den omdömeslösheten skulle kunna bero på Vatten som underminerar friskheten eller skärpan i hennes mentala Luft-analyser.

Det är fascinerande att se hur den tredje sub-typen av WU WANG beskrivs. Jag parafraserar den kryptiska kinesiska texten:

Det kan dölja sig olycka i att praktisera "icke tudelat (analyserande) sinne" eller ha en naiv omvärldsorientering (en anti-intellektuell, troskyldig hållning till livet). "Det är som om man ägde en ko, lämnade den på sitt ställe och en förbipasserande snodde åt sig kossan. Vandrarens vinst och stadsbons förlust."

Demi Moore beskrivs inte som direkt korkad, men väl som en människa som ser blåögt på saker och ting! Olyckan ligger och lurar i hennes omedvetna som Fienden (6e huset) och attackerar sedan både henne och den kossa hon älskade, och ledde bort den...

Sådant här alltså hennes livs ödesmönster och Ashton Kutcher som leddes bort av en full liten utpresserska var säkert bara en incident som stämde in på detta prövande ödesmönster. Enligt kineserna ser det ut som om Demi Moore i detta liv ska lära sig TÄNKA. Och det måste bero på attacken från Vatten att hon, med så mycket Luft i horoskopet, tydligen inte tänker så bra.

Jämför föregående inlägg med en töntig näringslivspredikant som tycker socialdemokratin tänker dåligt. Han har själv samma problem som Demi Moore med en attack mot Vågens mentala balans men föredrar att se problem hos sossarna istället.

Inga kommentarer: