Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 oktober 2011

Skorpionsjälen Amanda Knox friad




Ett tidigare födelsedatum för morddömda Amanda Knox har nu korrigerats och det är AstroDatabank som har säker uppgift direkt från födelsecertifikatet. Passande att titta på det nya horoskopet sedan hon friats efter fyra år i fängelse. (DN, SvD, Expr, AB)

Först bara det kinesiska födelseominat enligt HO LO LI SHU-metoden som här är fascinerande exakt. Det är svårt att tro att något kommer att slå de här åren av hennes liv, så SUNG, Rättstvisten, verkar ha summerat hela hennes livs centrala händelse redan vid födelsen.

Contention.
Be sincere, a neglect of proper ritual
[has led to a] complaint.

A middle way brings good fortune,
finality brings misfortune.

Favorable to seek the Great Man.
Not favorable to cross the great river.
Situationen preciseras av ett extra omdöme:

Nine at fourth:
No success in court.
Returning promptly to the Decree
[or the Heavenly Mandate, Fate]
and proclaiming [one's] peaceful steadiness
brings good fortune.

Det är behöver inte kommenteras, det är som om hela hennes liv ringades in. Hon är det arketypiska Rättsfallet, punkt slut. I den kinesiska extratexten manas individen att foga sig i Himmelens dom/ödeslott, men märkligt nog tog saker en annan vändning i det här fallet...

Av 1.300 horoskop med födelsetid hittar jag ytterligare fyra personer med samma födelseomen, och alla fyra är remarkabelt udda figurer:

  • André Gide - homosexuell Nobelpristagare i litteratur 
  • Liberace - homosexuell "glitter och glamour"-underhållare från en äldre tids showbiz i Amerika
  • Sirhan Sirhan - politikern Robert Kennedys mördare
  • Maxwell - queer/transsexuell, opererade om sig till man

Jag har mycket få mördarhoroskop med exakt tid, så det är lite kusligt att hitta en av dem under detta störda omen, som också producerat tre sexuellt avvikande individer!

Det kinesiska ominat beskriver faktiskt en falsk människa som inte är på insidan vad den (aggressivt) söker visa på utsidan! "Slinkigt vatten under eller innanför den hårdföra himmelen". Domslutet tonar ner natursymboliken och talar om någon som brutit mot konventionella beteendemönster, vilket låter som en oerhört försköning i fallet Sirhan, avgjord mördare!

Det är pga. diskrepansen mellan det inte och det som visas upp på ytan det kinesiska ominat råder individen att inte pressa sin show för långt (varningsominat passar speciellt väl för denna remarkabla ansamling homosexualitet under samma omen och den överdrivna livsstil som ofta följer med avvikelsen. Se t.ex. Wikipedia om Gide, en avsiktligt provokativ natur).

Så till den sideriska zodiaken:



Det här är ett moraliskt  bankrutt horoskop och jag tror hon är skyldig trots frikännandet.

Vålds-, kniv- och spjutplaneten Mars är fallen i Kräftan för illistiga attacker av typen bakhåll. Huset är tänkvärt: Tvillingarnas tredje, som korresponderar bland annat med andningsvägarna. Mordoffret fick halsen avskuren.

Denna synnerligen omoraliska Mars har sedan en ömsesidig reception med sin egen disponent Månen/psyket - som också faller i sitt tecken Skorpionen!

Och att detta är ett fallet och nattsvart sinnelag bekräftas inte bara av de starka banden med en dålig Mars utan av att Döden själv, Saturnus, står i en tät konjunktion med Månen.

Kan det bli värre? Placeringarna är på nivå med massmördaren Anders Breiviks Måne, men det måste direkt sägas att man KAN födas med en sådan här Måne och ändå inte vara sociopater.

Men Amanda Knox har också nionde huset för samvete mot sig. Det är Saturnus som äger nionde och vi är därmed tillbaka till samma dunkla historia i det mörka och giftiga skorpionvattnet igen...

Det ska tilläggas att även om Mars är tredje intellektshusets signifikator i indisk astrologi måste detta vägas mot aggressorns fallna situation samt att här är ett Vattentecken i ett Lufthus, om jag har rätt i min misstanke i dessa ting en DISSOCIATION mellan Luft och Vatten i formen av tecken och ett opassande hus.

Eftersom tredje indikerar eventuella problem med moralen i lika hög grad som en skadad Merkurius kan vara kritisk (om horoskopet i övrigt är svagt), är det ett formidabelt dåligt omen, detta tredje.

Det enda som talar för att hon talar sanning är soltecknet Tvillingarna med Merkurius i härskarposition och naturliga välgöraren Venus, samt Solen. Nu är Tvillingarna fruktansvärt skickliga på att spela dubbelspel, och är känt som ett tecken som inte fäster sig vid konventionell moral, så vad ska man göra av det budskapet?

Jag tror hon är skyldig som synden. Läs speciellt argument två i The Telegraph. (Vad är det med svenska medier, hur fattig kan en rapportering egentligen bli? Fallet är vida omskrivet i hela världen, men jag har aldrig sett en närmare genomgång av argumenten på svenska.) Alternativet skulle vara att ovanstående problem på himlen visar att hon själv är ett enormt brottsoffer (ett justitiemord som pågick i fyra år), och helt säker kan aldrig vara...


PS. Saturnus är verksam välgörare i det här horoskopet, vilket skulle förbättra saker. Jag har inte lyckats komma till något beslut om detta verkligen förändrar den djupa nivån av horoskopet. Att hon nu frias visar ju att hon åtminstone fick Lagens verkställare Saturnus med sig i "andra andningen"...


Se även: horoskopen för Meredith Kercher & Rudy Guede


Inga kommentarer: