Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 oktober 2011

Dagen moderaterna synkade sin lögn

Jag önskar det här vore ett mer lättillgängligt inlägg, apropå den fasansfulla världsbild Reinfeldt uttryckte i helgens SvD, men livet följer inte mediernas - och partiernas - banaliseringar. Universum kommunicerar med oss, men det tog antikens skarpaste hjärnor att upptäcka det. Trots att grundarbetet är gjort förutsätter det ändå både nyfikenhet och en viss vakenhet.

"Om alla använder samma budskap bygger vi tillsammans också successivt samma berättelse runt Sverigebilden."

Ur: Progressiv kommunikation i praktiken, Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet.
 
Den här ovärderliga artikeln i Focus ger inblickar i hur Moderata pressekreteraren Schlingmann fixades in som statssekreterare av Reinfeldt för att skriva om svensk historia i folkmedvetandet - så att moderaterna skulle kunna stjäla allt som tidigare ansetts vara ett arv från den goda socialdemokratiska samhällsmodellen!

Men blir illa till mods när man inser att Moderaternas senaste lögn, att de skulle ha motarbetat rasåtskillnaden i Sydafrika då det begav sig, bara är toppen av ett isberg av vad denna illegitima regering av kriminella hjärnor ägnar sig åt. 

De söker - med den dominanta borgerliga pressens benägna bistånd - hjärttvätta det svenska folket! Köper du den myten? Eller har du redan kollapsat in i denna diaboliska mind fuck-up? 

Att en enda människa anser Reinfeldt för trovärdig skulle vara tråkigt, att han faktiskt åtnjuter ett 60%-igt förtroende enligt opinionsundersökningar är alarmerande och vittnar om, antingen det svenska skolväsendets totala misslyckande att fostra en kritiskt tänkande individ, eller att svensken är en gemen skitstövel, så självisk att hon skiter i samhällsutvecklingen. Tills hon sitter där själv och inser att pengarna inte räcker till den bästa privata vården... 

För en astrolog nämner Focus intressant nog ett möte där den moderatledda regeringen samlade 70 kommunikatörer för att samstämma LÖGNEN, allt måste använda samma nyckelord, samma floskler, samma desinformation. Annars blir en "story" inte lika verksam för indoktrineringen av svenskarnas syn på moderaterna (som nu som en cancersvulst ätit sig in i regeringen och i praktiken är hela regeringen - jämför Reinfeldts födelse i soltecknet Cancer - Kräftan).

Här är mötet och jag överdrev inte när jag kallade detta en det moraliska nederlagets dag i Regeringen Reinfeldts historia eftersom Lögnens varningstecken står som spön i backen.



Tidpunkten för sammankomsten för alla kommunikatörerna är inte angiven, men det skulle förvåna mig mycket om inte nioslaget gäller. Faktum är att kommunikatörens Tvillingarna ligger vid Stockholms östra horisont till strax efter 11.00 så det här är nog en icke-fråga. Och jag har aldrig hört talas om att man sammankallar 70 personer till ett möte efter lunch när alla är flegmatiska.

Det lämnar oss med följande oroväckande tecken på vinklad kommunikation:

Horoskophärskaren eller ascendenthärskare är förstås kommunikationens Merkurius. Att den står högst på dagordningen - i det mäktiga tionde huset - är naturligtvis talande nog. Det tionde handlar inte om sanningen men väl om BILDEN MAN VILL FÖRMEDLA. 

Vad värre är att Merkurius är fallen i Fiskarna och dessutom angripen av illgärningsmannen Saturnus. Saturnus är en ofri och tvingande despot, särskilt om dess ytliga blick för formalism och strukturer slår sönder det själsliga djupet och lyckan i fjärde huset (ett empatiskt och "humant" hus). 

Det här kan läsas på två sätt: Regeringen Reinfeldt anser att deras kommunikatörer är debila hönor (fallen Merkurius) som måste stramas upp genom att de sväljer Kommandot Saturnus och låter det sjunka ner i sitt allra innersta (fjärde huset). Regeringen Reinfeldt har en alltigenom fabricerad kommunikation. Inget av vad regeringen säger är nödvändigtvis sant. Allt är bara propaganda som syftar att rättfärdiga den inslagna kursen.

Att lyckoplaneten Jupiter ligger i tionde innebär inte att kommunikationen är mer sann, men sant är att Jupiter är i negativt härskarläge i Fiskarna så att de här mentalt svaga kommunikatörerna är ett villigt byte, redo att med Vattenelementets plasticitet forma sig efter Dekretet (Saturnus).

Läs nu den långa Fokus-artikeln. Det är allvarligt det dessa psykopater håller på med! Vill du verkligen bli mind-fuckad av den här mannen? 



Den som inte redan är duperat har hört honom ljuga gång på gång. Värst var att han VISSTE att de cancersjuka skulle hamna i en helvetessits. Ändå spelade han beklagande när det sedan blev just så pga. regeringens vansinniga politik att ta från de fattiga och ge till medelklassen. 

Strategin här är förstås: Att öka klyftan nedåt så att medelklassen blir livrädd för att tappa position på samhällsstegen. Detta är då Reinfeldts arbetslinje, piskans  som får medelklassen att jobba ännu fler övertidstimmar till samma lön så att Reinfeldts verkliga vänner högst upp i pyramiden tjänar ännu mer på dig. 

Du har torskat på den djävulska planen om du röstat höger! Ska du nu också köpa Moderaternas direkta historieförfalskning - att de någonsin varit intresserade av att ge kvinnor rösträtt eller motarbeta rasismen i världen? Då är du universums mest ömkliga varelse. Har du tur får du återfödas som någon typ av skogssvamp. Det var tydligen lite väl tidigt för dig att ta steget upp till de tänkande människornas rike.

*****


Teknikalia (här är det viktiga men tyvärr mycket tekniska):


Den mer komplexa bedömningsgrunden (indisk metod) ger följande fingervisningar:

  • [Den tillfälliga] Härskaren över ett angulärt hus (kendra, 1, 4, 7, 10) är en verksam illgärningsman om den är naturligt god och verksamt neutral om den är en naturlig illgärningsman!

Eftersom vi har naturligt goda Jupiter som tillfällig härskare över tionde och Jupiter också befinner sig i huset har vi ett jätteproblem här!

Eftersom vi har naturligt neutrala Merkurius i tionde måste den först avtvingas ett besked om VEMS SIDA DEN STÅR PÅ. Hur gör man det? Regel ett säger: kvicksilvret är en kappvändare, den antar samma kvalitet som dem Merkurius minglar med. 

Här minglar kommunikatören med en Guru (Jupiter) som är en AKTIV ILLGÄRNINGSMAN, en spridare av falska läror! Vi har en kommunikatör disponerad till det onda eftersom Guru här är en ond lärare.

Det var Schlingmann som ledde det här mötet och det rimmar väl med det hemska tiondehusbudet, då hans horoskop är falskt! Det bottnar i en kommunikations-Merkurius (ja, han kom från PR-branschen!) som tyvärr har rollen av verksam illgörare, dvs mytspridare och desinformatör.

Notera att Merkurius är god i förhållande till förstahuset som den regerar över så att konferensen säkert var lyckad på sina egna villkor. "Man samstämde sig" så att alla skulle pladdra samma nyckelord. "Historien" måste upprepas lika från gång till gång. Kanske tjuvlyssnade rasisten Tobias Billström på mötet, för hans monotona upprepande av samma svar i något utvisningsärende, fick hela svenska folket (utom Moderaterna) att skratta åt den löjeväckande genomskinliga och dåliga medieträning han fått.

Aldrig trodde jag en astrologisk utsaga, som den om Schlingmanns korrupta natur skulle slå in så snabbt. Jag skrev inlägget den 20 oktober och samma helg kunde lögnerna om Moderaternas "ärorika historiska förflutna" höras från Örebrostämman!

Men kan då inte den sträva Saturnus fungera som ett motgift till en Jupiter som här spårat ut helt och ägnar sig åt Vattenelementets typiska mytomani i frågor om den publika rollen (tionde)?

Vad säger de detaljerade indiska reglerna om Saturnus läge? Eftersom begränsaren är en naturlig illgärningsman spegelvänds också den här och blir verksam för det goda. Dvs. Saturnus är verkligen angelägen att DEFINIERA MERKURIUS DIFFUSA KOMMUNIKATION I FISKARNA.

Men det fjärde huset är det minst viktiga av de fyra hörnhusen och Saturnus är dessutom angripen av den omoraliska Mars i ideologins tecken Vattumannen. Här tycks Saturnus tappa sin normala faktatrohet eftersom det ligger ett Luftburet propagandamaskineri och pressar i bakgrunden! 

Vad vi har är således en i någon mån korrupt Saturnus i världsligt svag position. Låter det här som en moraliskt hämmande influens på den fullständigt fantasivärld som spinns uppe i tionde huset för officiell framtoning? Skulle inte tro det.

Horoskopets ledande planet, Merkurius, är helt "körd". Och det duger inte bara att se detta som horoskopet för 70 inkompetenta kommunikatörers sammankomst utan det är förstås ambitionen med mötet vi ser här. Att bli rena dyngspridare men en grupp samfällda dyngspridare.

Månen i Kräftan har heller ingen inbyggd moral eller något rättsmevetande, medan ideologiska Vattumannen i samvetets nionde säkerligen tror sig jobba för det rätta, men inte ser den omoraliska Mars förpesta den egna ideologin. Mars ÄR ond


Inga kommentarer: