Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 oktober 2011

En Judas inom socialdemokratin

Ännu bara en kommunal socialdemokrat som öppet krävt Håkan Juholts avgång (AB, SvD). Gissa om han kommer att få äta upp det, när den här medieproducerade stormen blåst över.

Varför Den Onde flög in i den här mannen är inte svårt att förstå från horoskopet, men först ska jag skamset erkänna att Katrineholm var min födelsestad. På Wikipedia läser jag att denna kommunalpamp vägrat ta mot flyktingar och så bevisat sig vara en mycket liten människa, en som inte ens förstått att socialdemokrati inte är bunden till trakter eller länder utan en global idé om människor som stödjer varandra! 

Att Katrineholm är en frikyrklig trakt är ännu mer parodiskt. För kristna är kanske de som mest avskyr socialismen, ur stånd att förstå att det var där de själva började en gång för länge sedan i Palestina, som en grupp som redan i Dödahavsrullarna (kort innan deras inväntade ledare hade fötts) bar beteckningen ebionim (De Fattiga). De praktiserade kommunistisk egendomsgemenskap, helade och tog hand om alla! Ja, historielösheten spelar dåren många spratt.



Det kan inte råda någon tvekan om att åtminstone exakta aspekter till den vrångskalliga Satans huvud som gör att människan väljer helt fel i de avgörande ögonblicken, är verksam även via opposition!

Och här får vi ett perfekt exempel på att det är Syndens tecken Skorpionen som bokstavligen "målar Fan på väggen" genom att projicera världens jävelskap på Oxen och dess inledande fixstjärna mittöver! 

En annan sak jag blir mer och mer övertygad om med indisk astrologi är att dess sätt att se på planetaspekter faktiskt är korrekt. Här är det t.ex. omoraliska och illvilliga Mars i Skytten som kastar en aspekt mot det helt tomma Kräftans tecken. Men se symboliken! 

Vi har sett något liknande förr, hos den främlingshatande moderata migrationsministern Tobias Billström. (hur kan Reinfett ge ett uppdrag och särskilt detta uppdrag åt en människa som tidigare uttryckt främlingshatiska åsikter?) Det är Skytten som står för det avlägsna, för utlandet eller kanhända flyktingar från utlandet. Kombinera med krigets Mars så får vi en bild av olycka som drabbat folk i utlandet.

Men den här Mars sätter press på Kräftans tecken, symbolen för den lilla människan som inte tänker så mycket men är desto snabbare att sätta upp revir och blockera sig. Således: så fort Dahlström hör ordet flyktingförläggning på hans hemort drar han ner rullgardinen. Och visar sig vara en usel och ynklig människa. Men politiker ska väl vara lite bättre än oss andra, är det inte därför vi valt dem?

Vi kan se samma inskränkthet även i Mars attack mot månnoderna vilket bl.a. stimulerar begränsaren Saturnus i det distinkt privatistiska Jungfrun.

Mot detta står då en möjlig Måne i Vattumannen (vid en födelse någon gång efter lunch) och Jupiter. Borde inte detta betyda ett stort och globalt tänkande? Nej, för det är disponenten Saturnus som i sin placering och sina omständigheter avgör hur stora tankar den här mannen tänker.

Och han är negativ, sjukligt negativ. Solen i Skorpionen är en nej-sägare som typ och fast disponenten Mars kunde tyckas vara affirmativ, måste vi vaka noga på denna mystiska Algol mittemot Skorpionens första grader. Är detta en olycksbringare, eller bara en gycklare? Eller som här, en tydlig Judas som sviker sin herre för 30 silverpenningar?

Minns att sveket egentligen sitter i Skorpionen och att, om min kvasipsykologiska teori om projektioner stämmer, Algol bara är syndabocken.

"Djävulen viskade att jag skulle göra det."


Anm. Jag satte 12.00 på karten för att Solen skulle hinna in i Skorpionen vilket den har gjort någon gång före klockan fyra på morgonen.

*****

Tillägg.

Några timmar senare har Expressen, borgerlig, gjort sitt för att hitta några fler Judasar som hoppas på mer makt åt sig själva genom att stämma in i mediernas förtalskampanj. Naturligtvis går det inte att länka till deras artiklar. Här gäller enbart enkelriktad propaganda!

ALLA TRE (s)-FÖRRÄDARNA HAR SATAN AKTIVERAD I SINA HOROSKOP! Två av dem tydligt.

Kommunalpolitikern i Helsingborg verkar bara yra:

Jan Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Helsingborg, vill att Håkan Juholt avgår.
– Jag tycker det är för mycket nu. Stämmer uppgifterna så tycker jag Håkan Juholt ska gå. Det här slår hårt mot partiet och gör det omöjligt för oss att vinna nästa val, säger Jan Andersson till TV4 Nyheterna Malmö.

Så han DÖMER NU men under förutsättning att granskningen bekräftar det han känner nu??? Så tänker en dåre. Det finns ingen logik alls i det hoppandet fram och åter på tidslinjen. (Reservation för att Expressen trixat med det han faktiskt sade.)

Här har vi visserligen Solen i Fiskarna, ibland kända för denna brist på logisk klarhet. Men framför allt: Jupiter och Satans huvud tillsammans i Oxen, och den andligt tunna Månen i Stenbocken.

Gruvarbetarpolitikern Törnman i Kiruna skulle slåss för varje läge som ges, ingen urskillningsöfrmåga alls: Solen, Månen och Mars i slutet av Väduren, Mars i närheten av Satans huvud.

Karl Petersen i Luleo, är bara makthungrig: Solen, Månen, Merkurius och Mars i Stenbocken, tragiskt nog Saturnus, som disponerar över alla dessa, i sin sämsta placering i Lejonet. Lejonet och Stenbocken hatar nämligen varandra. Ännu en omdömeslös rättshaverist som råkar sitt i maktposition. Troligen en psykopat.

Nå, det kan (s) ha. Moderaterna har avslöjats för de egoistiska skitar de är på den här bloggen, men (s) är i sina stycken inte så andligt mogna de heller.

Inga kommentarer: