Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 oktober 2011

Kollektiv kvalitet - Moderata partistyrelsen

Det är intressant att summera Nya Moderaternas partistyrelse ur astrologiska perspektiv. Ett eller två tydliga psykologiska drag eller attityder framtonar.

Moderaterna är som någon kanske vet det mest ljugande partiet i regeringen. På sin stämma i helgen hävdade de - till allmänna gapskratt i bloggosfären - att de aktivt deltagit i kampen mot rasistisk segregering i Sydafrika. Sanningen är att de att de var det enda svenska partiet som av företagarhänsyn var helt passiva i frågan om människors lika värde!

Samma kallsinne och omänsklighet har vi förstås redan sett prov på i Sverige genom sjukvårdsreformen, inspärrning av arbetslösa i Fas 3-läger och rejält krympta resurser för fortbildning för denna grupp.

Och för den stora gruppen det kanske värsta djävulska schackdraget i mannaminne: genom att kraftigt höja a-kasseavgifterna lurade Moderaterna korttänkta och småsnåla svenskar att lämna sina sociala trygghetssystem.

När svenskar som ett lämmeltåg övergivit a-kassorna och står rättslösa, börjar Moderaterna raskt ner det svenska välfärdssamhället, och har i princip skänkt svenska folket som livegna till "marknaden". Arbetsgivarna kan nu domdera med de rättslösa svenskarna, "omorganisera", dvs sparka och återanställa till lägre löner alternativt avkräva sina anställda fler och fler övertidstimmar - naturligtvis gratis, för firmans skull.

Svenskarna är troligen världshistoriens mest korkade folkslag som utan att tänka en meter framåt gick på den här smarta planen. Men i den mån de gillar läget är de moraliskt medskyldiga till offret av den lägre tredjedelen i detta tvåtredjedelssamhälle som är gamla och nya Moderaternas vision.

Så ser koncentratet av denna ideologi ut i astrologiska termer:

Nya Moderaternas partistyrelse 2011-2012
Soltecken

Måntecken
Fredrik Reinfeldt Kräftan Vågen
Gunilla Carlsson Väduren Skorpionen
Saila Quicklund Vågen Kräftan
Beatrice Ask Väduren Lejonet
Gustaf Douglas Vattumannen Fiskarna
Christofer Fjellner Skorpionen Lejonet
Susanna Haby ----- -----
Anna Ibrisagic Oxen Skorpionen
Pia Kinhult Lejonet Vattumannen
Erik Langby Vattumannen Skorpionen
Madeleine Raukas Stenbocken Oxen
Sten Tolgfors Kräftan Tvillingarna
Hans Wallmark ----- -----
Erik Bengtzboe Stenbocken Oxen
Källa


Två styrelsemedlemmar tycks lida av paranoia och hemlighåller sina födelsedata från nätet. Jag anser dem inte fullt så viktiga som de själva tycks tro och släpper dem utan vidare efterforskningar. Återstår tolv individer att matcha mot tolv zodiaktecken.

I termer av statistik är ovanstående fördelning inget att fästa sig vid, för en statistiker är det en följd av slumpvariationen att vissa tecken dominerar och vissa saknas helt när underlaget är så ringa.

För en astrologi är det istället meningsfullt att vissa av tecknen ofta återkommer, för samma sak kan också observeras i familjer, kärnfamiljen och den större familjen som innefattar närmaste släkten. Vissa zodiaktecken tycks helt enkelt följa med i släkten. Det är också troligt att väl sammansvetsade organisationer också avslöjar att medlemmarna kommit samman utifrån astrologiska principer - utan att veta om det själva.

Slår man ihop de tolv namnen och plockar fram en psykologi utifrån de mest välrepresenterade tecknen får vi detta:

Sol eller Måne:

Skorpionen 4 st
Lejonet 3 st
Kräftan 3 st
Vattumannen 3st
Oxen 3 st

Skorpionen dominerar, tecknet som bland annat står för avundsjuka och partnerns tillgångar (jfr åttonde huset, "andras tillgångar", dvs andra huset räknat från sjunde partnerhuset).

Det här är alltså ett parti vars innersta väsen består i att de bedrar sin närmaste och stjäl från dem de förbinder sig med genom muntliga eller skriftliga avtal.

Det är därför Reinfeldt använder ordet "ansvar" så ofta. Ordet syftar till att söva lyssnaren så att hon inte ser efter med egna ögon hur partiet systematiskt stjäl från de fattiga och ger till de rika.

Sedan representeras de fyra elementen av varsitt tecken i tre förekomster vardera, där det intressantaste resultatet är att Vattenelementet "vinner" den här lilla studien då Skorpionen plus Kräftan gör girighetens element till det mest representerade. Bloggens regelbundna läsare har sett många exempel på vad jag talar om här.

Det är människans minst ärorika beteende som ryms här. Platon avfärdade Vatten som en blott vegetativa själen, ett mycket lågt medvetande som t.o.m. växter har! Som självbevarelseinstinkt kan man sympatisera med Vattnet och förstå dess naturliga och berättigade funktion - vi är alla mer eller mindre akut medvetna om våra kroppars hungersignaler.

Men det är också ett omoraliskt, instinktivt, mytomaniskt och allmänt opålitligt element eftersom det saknar idealism. Och när den här basala självbevarelsedriften upphöjs till livsnorm, då är ett samhälle mycket illa ute.

Det här låter verkligen som Nya Moderaterna och deras partiledare, som enligt egen utsago står och övar in sin falska retorik framför spegeln. Han har tydligen en hemlig överenskommelse med de sämre av svenskarna: alla vet att han egentligen syftar till urbota själviskhet med sin politik och alla håller god min inför det till intet förpliktande nyspråkliga vändningarna som "det enda arbetarpartiet". Så onda är en del, som just lärt sig hyckleriets och dubbelmoralens konst. Jag kan säga att ni kommer att trötta på er inre röta en dag, kanske inte just nu men snart.


Vi vet alla att de ord han övat in framför spegeln inte är något värda. I tv-intervju 2005 bedyrade han värdet av den svenska lagen om anställningstrygghet för dem som nått femtio och inte längre är attraktiva på arbetsmarknaden. (Alla vill ha unga människor som står i början av sin löneutveckling!) Bara några år senare gallrar han själv bort 33 femtioåringar i sin omkrets. Uppdrag Gransknings scoop nyligen var mer värt, men gissa vad? Då startade märkligt nog ett drev mot Håkan Juholt.

Drevet byggde på falska grunder, visade det sig, men fokus lyftes ännu en gång från Reinfeldts fantastiska förmåga att prata ord som inte har ett skit med Moderaternas faktiska politik att göra. Det kallas desinformation på den här bloggen när Vatteelementet och Luften inte går på samma linje och statsministern har Solen i Vatten och Månen i Luft. Den här knepiga kombinationen slutar ibland i ren sinnessjukdom. Lögnaktighet och efterrationaliseringar är så att säga tidiga tecken på att själens integritet är i farozonen.

Förstå här varför borgarna med alla sina tidningar försökte kuppa bort Juholt, ett Sol-Lejon, Han ÄR originalet, Reinfeldts Sol-Kräfta är egentligen det renodlade måntecknet och han kan därför bara bli återskenet av Solen i möten med Juholt! Sedan skapelsens första morgon har alltid Solen varit den som ger direktiven för vår del av kosmos och Månen den som tar emot och föremedlar vidare. Lejon och Kräfta är zodiakens återspegling av dessa omutliga förhållanden.

Men vad då om en statsminister inte längre tar order från den Sanna Solen utan ett gäng mörklagda företagare? En kinesisk kejsare som förlorade eller släppte mandatet från Himmelen var lägre än navelludd, en sådan var det folkets plikt att störta. Omsätt det till dagens oligarki, ursäkta demokrati, och fundera över lämpliga mått och åtgärder.

*****

Mer intressant är att ta ett annat tvärsnitt på dussinet, och studera den dominanta kvaliteten (sanskrit: guna, "tillstånd" eller grav av medvetenhet i en företeelses, t.ex. en organisk varelses, materiella sammansättning).

Partistyrelsens fördelning på
de tre medvetandekvaliteterna
Solen Månen
Rajas (lidelse) 7 2
Tamas (mörker) 5 8
Sattva (ljus) 0 2


Det är visserligen ytterligt politiskt inkorrekt att tala om de tre kvaliteterna och belagt med viss osäkerhet. Det var mycket tragiskt att se den uppenbarligen ursmarta politiska opportunisten Geerd Wilders i Holland (främlingsfientlig) besitta storkorset i Ljusets kvalitet. Han använde sin intelligens i ont syfte, för att säkra sin egen makt och position i det politiska livet. Detta är missbruka av den fördelaktiga psyko-fysiska konstitution man fått sig given.

Livet ÄR medvetande och har varit så från första dag. Bara gradvis sjunker vi från den sattviska, genomlysta medvetenheten om detta ner mot totalt beckmörker och okunskap om moral och andliga värden. Själarna i mittenregionen är slitna mellan ytterligheterna och därav tamas, den lidande och lidelsefulla kvaliteten.

Med denna filosofisk-kosmologiska bakgrund är det skrämmande att vad Nya Moderaternas partistyrelse som grupp representerar!

Vad gäller Solen, deras livsuppdrag eller vilja till handling beträffar FINNS INGEN VILJA TILL GOTT ALLS. Av tolv Solar "lyckades" inte en enda placera sig i de sattviska Tvillingarna, Jungfrun, Skytten eller Fiskarna. Däremot en markant PASSION SOM TENDERAR MOT BECKMÖRKER.

Går vi till bevekelsegrunden för detta partis disposition till solärt handlingsliv är mardrömmen ett faktum. Partiet representerar universums avskum, de som har ett sinne uppslukat av mörker, dvs. materialistisk böjelse. Det är också därför partiet är så ohyggligt ointellektuellt och, tragikens tragik, lockar svenskar som tidigare röstade socialdemokratiskt, dvs. de många som saknar högre utbildning och träning i att genomskåda en mytoman och lögnare när de möter en.

Jag menar att Sverige är kört nu, med mindre socialdemokraterna tar över uppgiften att producera intelligenta och därtill sanna budskap. Jag tror ändå ett folk har så mycket gott i sig att något inom dem hör skillnad på fabricerat Ljus och den äkta varan.

Djävulen är dock bara en lögnare som uppträder som om han var bärare av det sanna och goda. Moderaterna gör politiskt var den lika ömkliga gruppen Humanisterna gör på den ideologiska fronten och vad väst i stort sysslat med sedan "Upplysningen": förklarar Mörkret för att vara Ljuset. Dvs. en praktfull självlögn som bygger för att man kört fast i vissa tankespår (Tamas, mörker, habituering) och vägrar ta in ny kunskap (Sattva, ljus, sökarljus).

Den urskarpe filosofen Herakleitos hade genomskådat mänsklighetens tendens att leva i lögn redan på 500-talet fvt:

Det är således nödvändigt att följa Det Universella. Men fastän Logos är universellt utbrett [i varje liten atom] beter sig de flesta människor som om de hade en enskild, privat förståelse.

Herakleitos stirrar häpet på människors ego, på de skygglappar som gör att de inte snappar hur Lagen, Logos, Sammanhanget, lyser genom varje levande varelse och därför inte uppfattar hur Moderat egopolitik är som Satan själv, han som förnekar att det skulle finnas naturlagar som håller världen - eller samhället samman. Till sist fryser ett samhälle utan ett centralt Logos, en central stark stat sönder - allt isoleras från allt annat i små "öar av konsumtion".

Sverige är såå nära undergång nu. "Marknaden" kommer aldrig att hjälpa dig lille vän, om du hamnar i nöd. Konsumera nu, lid och dö sedan. Var du inte intelligentare än så? Då hör du sannerligen ihop med det här packet av dödgrävare i Mörkrets kvalitet.

*****


Anmärkning

Personliga horoskop avviker naturligtvis från de generella utsagorna kring de tre kvaliteterna. Mörkret kan t.ex. i och tack vare sin okunnighet upplevas som "tryggt" och "stabilt". Vad av trygghet Reinfeldt möjligen signalerar åt de allra klenaste är helt enkelt deras egen inre vilja att TRO allt ska bli bra bara man röstar på en monoman gycklare som säger "stabil" tusen gånger.

Men de med mer Sattva eller ljus i sig hör genast att detta bara är ett patetiskt försök att hjärntvätta eller indoktrinera de ovaksamma - det sovande folket som samme Reinfeldt så cyniskt sade för några år sedan i sin bok med samma titel. Sådan är sanningen om den man som f.n. åtnjuter 68% av svenskarnas förtroende.

Förtroendesiffran är ett skrämmande underbetyg för den svenska mentaliteten, men inte helt oväntat om man studerar vårt nationalhoroskop med Månen i sjunde för folksjälen, disponerad från åttonde huset för "andras pengar" och "korruption" - zodiakens mest tamasiska och mörklagda hus.

Givet Skorpionens förstaplacering här ser vi ännu en bekräftelse på partiets mörkläggning i frågan om varifrån pengarna som finansierar partiet kommer! Nya Moderaterna är bara köpta språkrör för dolda intressen som, det säger sig själv, bara tjäna mer på svensken.


*****

Medierna:

K-G Bergström/Expr: Besluten på stämman stärker inte (M)...
DN: (M) vägrar lagstifta om partibidragen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haby är född 15/12 -60 och Wallmark 23/1 -65 (finns fler med det senare namnet, bland dem en toppmoderat från fashionabla Vejbystrand, så det är han). Haby kan vara antingen skorpion el skytt vad jag förstår, och månen i vågen. Wallmark har solen i Stenbocken och månen i jungfrun el vågen.
S

Seaward sa...

Tack för bidragen! Men de här två förändrar den tydliga trenden så marginellt att jag inte bryr mig att skriva om texten. Haby skulle ev. ytterligare förstärka Skorpion-observationen eller ge Sattva sin "första och enda poäng" i den delen. Bristen på framåtseende ändå lika tydligt. Hallgren rubbar heller inte de stora dragen - även om en Måne före 15.00 skulle ge en tredje poäng till Sattva dominerar Tamas stort på månsidan.