Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 oktober 2011

Sveriges värsta smädesjournalist?

Jag råkade befinna mig vid en tv igår, vilket sällan händer. Det var efter att drevet mot Juholt borde ha avblåsts. Men jag fick mig till livs en vedervärdig människa i någon av SVT:s kanaler som i en nyhetssändning utstrålade rent obehag och hade en attityd som i allt väsentligt vittnade om att kvinnan inte låtsades om att Juholt var helt friad från alla misstankar!

Även i övrigt föreföll SVT vara extremt högervriden, trots klassiska beskyllningar om det motsatta - det kvinnliga nyhetsankaret utstrålade också frostig fientlighet mot hela ämnet (Juholt).

Nu ser jag att jag inte är ensam om att ha läst reportern Margit Silberstein för vad hon är, en skamlös lögnare. Även kvinnan bakom bloggen Ett hjärta rött noterar samma sak. Här kan vi dock se mer än vad förståndet säger, nämligen hur lögnhalsar och människor i svår självlögn ser ut astrologiskt:



Studera djupet av dissociationen mellan Vatten och Luft på den här himmlen. Skrämmande!

Notera också hur det är Saturnus, illa placerad i härskarens tecken Lejonet, som attackerar sitt eget ideologiska hemtecken Vattumannen som i sin tur härbärgerar Jupiter, Fiskarnas disponent.

Se hur Merkurius är fallen i Vatten och vanställd av vulgariserande Drakhuvudet men ändå fejkar vederhäftig rapportör som disponenten över sinnet/Månen i kommunikatören Tvillingarna!

Närmare spritt språngande galenskap kommer man inte. Vi har sett många andra patologiska Hatare med störningar mellan instinkt (Vatten) och intellekt (Luft) men det är mycket intressant att jag noterade en drevjournalist på Aftonbladet med en annan och lika allvarlig variant av det här astrologiska syndromet.

*****

Varför Margit Silberstein bor på Arbetargatan i Stockholm är en gåta. För att fullborda sin image av borgarbracka med akut socialiseringsskräck borde hon verkligen byta gatuadress.

Men primitiva krigaren Mars i privatismens Jungfrun, som reportern delar med Fredrik Reinfeldt, kanske får någon pervers kick ut av att inbilla sig att de står för hederlig arbetarmentalitet - Jungfrun är ju tjänarens tecken. 

Minns Humanisternas ordförande Christer Sturmark och hans eviga tjat om att vara ödmjuk (Månen i Jungfrun) fast han är den mest fixerade och oförsonliga dogmatiker som hörts på C-nivån där han vegeterar med sin slappt antireligiösa agenda. (På den räcker varken religions- eller vetenskapskunnandet riktigt till, att döma av en rejält generande debatt mot framstående brittiske matematikern och teisten John Lennox som till sist frågade om svenskarna satt och skämtade, så banala var de.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det märks att du sällan "befinner dig vid en tv", för Silberstein har ju stått varje dag i tv den senaste veckan och förkunnat att Juholt är körd, att han inte kommer att kunna sitta kvar. Såg henne inte själv igår, men kan tänka mig att hon inte var nådig mot honom, efter att hennes tvärsäkerhet visat sig felaktig.
S

Seaward sa...

Nej, jag har nog lite avvikande konsumtionsmönster från folkflertalet... :-) Jag hoppas kunna bena upp mysterierna kring Vatten och Luft lite bättre när jag översätter relevanta exempel till engelska för mitt bokmanus. Silberstein har ett oerhört komplicerat horoskop på den punkten, kanske jämförbart med "monstret" Lady Gaga, som också hade en hejdlös massa kontakter mellan Luft- och Vattentecken.