Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 november 2011

Telekomaktörer & nationalhoroskopets demoni


Att läsa E24-artikeln om Ericsson och TeliaSoneras omoraliska jakt på vinst och sedan återvända till nationalhoroskopets pågående planetära cykel ger en tankeställare om hur sjuk mentaliteten i landet Sverige är just nu.

För vi talar inte någon pinsam liten barfylla på fredagen utan den samvetslösa försäljningen av elektronik som köpande diktaturer sedan använder mot sitt eget folk! 

Detta är på alla sätt lika illa som regeringen Reinfeldts hån efter hån mot det svenska folket i formen av Fas 3-läger, arbetsplikt för cancersjuka, med mera. 

Jag är själv på väg ut i Fas 3 (men jag ska ge AF en match!) eftersom högutbildade humanister som dessutom besitter programmeringsteknik som för tolv år sedan dög åt American Express inte ens är värdiga att mata in data, stämpla inkommande handlingar, sortera arkiv, än mindre arbeta som webbmasters. 

Inte om de fyllt femtio år, för då vaknar åldersfascismen till liv och Fredrik Reinfeldt är inte den enda gubbe som vill omge sig med unga anställda och vara tuppen i hönshuset! Svenskens mentalitet är nog det mest urspårade jag varit med om. Och det här hänt rätt nyligen. Så här var det inte för tio år sedan.

Detta nya arbetsmarknadsklimat är en exakt kopia av Fredrik Reinfeldts hånfulla attityd mot "särintressen" som han kallar alla som inte är mitt uppe i smöret som hans själv (och de klaner av moderata väljare som inte fattat än att de är på väg ner i takt med att moderat politik förstör landet). Jag tror de glamourösa tv-serierna ätit sig in i det svenska näringslivet. Sverige är numera - och det är ett hårt ord - fascistiskt. Reinfeldt var vår första uttryckligt socialdarwinistiska (semi-fascistiska) statsminister och jag hoppas verkligen också den sista.

Ta t.ex. inläggen om Sverige under en ond demon eller fördjupningen ner till sub-cykeln under IT-planeten Merkurius. Ericssons och TeliaSoneras skamliga beteende platsar väl som det hittills värsta uttrycket för hur illa landet mår. T.o.m. det annars så hycklande USA har högre moral än svenska it-nissar!

Det handlar alltså om att studera en planetär princip - ser man principen ser man också hur den kan infektera många olika områden som ett gift.


Ond demon 2011 - journalistkåren - en vinkling av föregående just mot denna kår som ju också lyder under Merkurius, kommunikatören

Indisk astrologi är svår med svenska mått mätt. Inta undra på att IT-jättarna hellre tar arbetskraft från ett land med kultur och uppskattning av intellekt än från Sverige där rekryterarna knappt kan lägga hop 2 + 2. De skulle missa en Einstein bland ansökningarna för att de inte ens vet vad de ska titta efter. De går ju bara på protokoll och kryssar av formaliteter! 

Och det värsta är: Det finns ingen i Sverige som kan inleda Operation Landets Omskolning. (Det som på ett banalt plan kallades "kunskapslyft" förr.) Det här landets Nationalsjäl höll inte i mötet med den nya Tidsåldern (som helt klart redan rullat igång). 

Nationen är på förvirrad drift och man bara undrar vilken Fast Form den kommer att finna härnäst. Ett är säkert: Moderaternas avtryck kommer att spolas bort, obönhörligt. Den mörkläggningens ideologi var så i strid med allt som är sunt och rätt att man bara häpnar över hur svenskarna kunde låta sig luras.

Inga kommentarer: