Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 november 2011

Världshistoriens ondaste horoskop (hittills)

En spinoff på diskussionen om antisemitism i svenska medier (SvD).

Horoskopet för dygnet då Tyskland invaderar Polen är verkligen ett skolboksexempel. En ONDARE HIMMEL får man leta efter. Den moderna sekulära människan lever aningslöst i tron om att det är hon själv som avgör vad som är gott och ont. 

Men om så vore, hur kan astrologin då vara som flugan på väggen och ständigt pricka in det signifikativa för ögonblicket? Om något talar detta för att antikens vetenskapsmän - för vetenskapare var de! - genom en intelligens dagens människa inte längre mäktar, lyckades förnimma kosmos lagbundenheter och korrekt drog slutsatsen att det existerar en gudomlig lag, som för människans vidkommande inför vissa moraliska förpliktelser.

Dagens västerlänning är inget annat än en kriminell ur himmelens perspektiv, och det här horoskopet beskriver exakt varför. Det är det privatistiska perspektivet som i sig är en invitation till den gudomliga vedergällningen eller karma. (Per definition är vissa politiska ideologier därmed i grunden onda - fast alla gapar ordet "frihet" så det står härliga till.)

Nu ledde visserligen drabbningen mellan de svårförenliga Eld- och Jordelementen till en signifikant överrepresentation bland Nobelpristagare i fysik - något i stil med att "striden är uppfinnarnas moder". Men i det här fallet stämmer snarare en av bloggens allra tidigaste påståenden (långt innan jag räknat ut det här horoskopet), att Eldens optimala uttryck, som är Andens klara medvetenhet, smutsas, degraderas och korrumperas till orena begär i mötet med den blott materialistiska horisont som Jordelementet indikerar.

Och vilket mer extremt sätt att uttrycka denna tanke finns det än att låta Saturnus, härskare över materiens organisation i Jordtecknet Stenbocken falla handlöst till sitt mest insiktslösa tillstånd i den egocentriska kognitionens tecken Väduren? Och detta samtidigt som den egocentriska kampviljans Mars går från sitt hemmaläger i Väduren till sin ovanligt stridbara position i Stenbocken? Det här är en "ömsesidig reception" som alls inte hjälper utan skadar stort. Båda planeterna angriper varandra via aspekt och skapar en loop, en våldsspiral.

Och när denna ömsesidiga reception i egenmäktighetens eller diktatorskomplexets tecken angriper Solens, livets och godhetens eget tecken Lejonet för en ful kamp om herraväldet mellan zodiakens två distinkta ledarnaturer, Stenbocken och Lejonet?

I Nazitysklands psyke (Månen) såg man förstås drömmen om framgång: Jupiter med Månen. Men det vet vi hur det är med Vattenelementet och dess förryckta fantasier baserade på omedvetna instinkter.

En annan fascinerande detalj i det här extrema horoskopet är hur Venus exakt bränns sönder av den starka Solen i sitt härskarläge detta dygn. Freden (Venus) försvinner från världen.

Läser man samman alla dessa skilda indikationer uppstår vad som måste vara det absolut fulaste horoskop bloggen publicerat så här långt. Eländena tar aldrig slut, den stora illgärningsmannen Saturnus i sitt fallna läge står t.ex. i nästan exakt konjunktion med Drakens svans, en "avhuggen" eller bestraffad sida (relativt den anstötliga hunger som Drakens huvud tidigare visat upp).

Även utan att gå in på detaljerade funderingar kring vart och ett av de här budskapen inser man strax att det är något i hästväg som signaleras på denna himmel. Ett paradigm för den egocentriska (Väduren) kulturens djupaste förfall.

Väduren Adolf Hitler och hans dyrkan (med övriga Europa vid den här tiden) av det "ariska" (kaukasiska) går naturligtvis igen i astrologin. ARIES är zodiakens första tecken och det där Solen triumferar i sin "upphöjelse".

Hitler kunde säkert, likt varje litet barn som ännu inte nått psykologisk mognad, känna sig som den utvalde, den ende, men i horoskopet för krigsstarten är det istället den blytunga och svarta Saturnus som står i arierns tecken, Saturnus den döende och sjunkande. Minns vad Jesus sade om turordningen att träda in i Himmelriket: "De första skola bli de sista."

Även den kinesiska taoismen hade i texten Daodejing några hundra år tidigare formulerat paradoxer som att den vise mannen färdas mer rofylld än andra men anländer ändå först. Zodiakens första/sista (Väduren/Fiskarna) är en oerhört symbolladdad zon.

*****

Eftersom horoskopet nästan från början till slut består av problem skulle en sökning av 5.400 personhoroskop med samtliga kriterier troligen inte ge några träffar. Så jag skalar ner sökmönstret till den onda ömsesidiga receptionen och Månen i Fiskarna:

Anonym
Charmaine Sinclair
John Cleese
Leif Lewin
Stuart Kauffman
Walter Mixa

Är det här Andra världskrigs-vibbar i mänsklig skepnad? Ja, att se John Cleese med sina oförglömliga naziimitationer och i övrigt despotiska rollfigurer, säger en hel del! Han föddes ju den 27 oktober, efter krigsstarten och har därmed också Jupiter med Månen.

Anonym (1941) var en distriktssjuksköterska, vänlig men oerhört beslutshämmad. Som om en kraft sökte strypa henne och något annat pressade på. Nu förstår jag att det var Saturnus i Väduren. Bromsklotsen i accelerationens tecken (se helikopteruppfinnaren Arthur M. Youngs korrelation mellan Newtons mekanik, zodiaken och utvecklingspsykologin här).

Charmaine Sinclair är porrskådespelare

Leif Lewin professor i statskunskap

Stuart Kauffman - ateistisk biolog (finns det någon annan sort?), hans huvudtanke är om "självorganisation i tillstånd långt från jämvikten" - jodå, det är Andra Världskrigets obalans han söker jobba ur sig genom en teori! Arketyperna är det enda verkliga, uttryckssätten bara skiftande och overkliga! Platon hade så rätt.

Walter Mixa var en katolsk biskop som avgick för att ha haft sex med minderåriga och varit våldsam mot dem. Alla utom Cleese och porraktrisen är födda 1941 var månad när Månen passerar Fiskarna och "helvetet" ligger stilla på himmelen (Väduren/Stenbocken i clinch). 

Att ha åtminstone tre vanartiga, porrskådisen, biologen och sexbiskopen samt möjligen Cleese (som dock skådespelat ur sig Världssjälens vansinne) vittnar om att något är mycket fel med den här grundstrukturen. Jag räknar in den ateistiska biologen eftersom ateism är en mental sjukdom, låt vara normaltillståndet i västerlandet (det går inte att fatta att man befinner sig i Gökboet när man är part i målet).

Så nog vittnar Andra världskrigshoroskopet om vad Den Kosmiska Intelligensen anser om vissa av mänsklighetens tilltag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant, djup, bildande blogg. Astrologi med citat av Herakleitos etc, det är man inte van vid.

Om du ställde horoskop för nuet skulle du kanske också få lite mörka vibbar. Dock tror jag sentimentet vänt, ateism och nihilism är på väg ut. Jag känner det, jag vet det.

Svensson

Seaward sa...

Tack för kommentar!

Nej, vinkeln är en så udda fågel att jag funnit det lämpligast att skriva en bok på engelska (work in progress), vilken jag ska försöka locka någon utländsk förläggare med.

Astrologin som hermeneutiskt redskap har avslöjat lite väl mycket om den svenska nationalsjälen och dess mer vardagliga preferenser. Nio miljoner människor med bara vardagskonsumtion på näthinnan verkade inte vara någon vidare målgrupp för texter av den här typen.

Dock har bloggen mellan 300-500 besök per dygn, så helt uträknat är landet inte!
:-)

jajamens BLOGG sa...

Attacken mot Polen var planerad och förberedd långt innan dagen då den genomfördes. Själva gärningen var alltså förutbestämt efter en lång rad av händelser som kanske började med Hitlers födelse, kanske med fredsfördraget efter första världskriget, etc. Nog tror jag att det finns en rytmik i universum som påverkar oss men det finns en hel del andra krafter som också är igång och dessa avspeglas inte i stjärnbilder.

Astrologi är en enkel syn på väldigt komplicerade händelser. I bästa fall definieras grundargen i en människas karaktär vid hennes tillblivelse men sedan tillkommer en hel del andra faktorer som kan förstärka eller ändra det.

Att du har så många besök beror på nyfikenhet men mest en törst efter andlig dimension i tillvaron - en direkt följd av sekulariseringen. Tyvärr har svensken övergivit sin traditionella tro, den kristna, för att söka sig till en massa hokus-pokus "religioner". Det är den yttersta konsekvensen av sekulariseringen och det är sorgligt att se.

Seaward sa...

Tackar, jajamens, för att du redde ut saken.

Söker du lite på den här bloggen och min andra, Ockulta ögat, hittar du en hel del religionshistoriska texter om hur astrologin användes av de första kristna - en rörelse som faktiskt existerade redan innan den inväntade nationella ledaren (messias) föddes och som då gick under namnet esséerna (i historieböcker riktade till den hellenistiska omvärlden) och internt kallades Ljusets barn eller Ebionim (de fattiga).

Astrologi som totalt tvärt emot vad du påstår är en väldigt komplicerad metod som kan ge djupa förklaringar till händelser, har på den här bloggen utsatts för statistiska undersökningar. Astrologin indikerar att den fungerar, men att influensen är svag - precis som naturvetaren Claudius Ptolemaios konstaterade på 100-talet.