Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 december 2011

LO klär av desinformerande liberaler

SvD för in ett härligt genmäle av två perfekta stilister på LO sedan två smutskastande liberaler (fp) i varsin borgerlig tidning kastat sten i glashus. Det vill säga, de har ägnat sig åt desinformation likt de genomfalska Moderat-kvinnorna som läst halva statistiken och sedan sökte slå i Sverige att kvinnor fått det bättre under en borgerlig regering. Om man läste hela statistiken visade det sig vara tvärtom!




Den aktuella ordmissbrukaren är folkpartisten Fredrik Malm, och hans horoskop måste bara innehålla ett sinnelag i Vågens tecken - hans hjärta klappar för rättvisefrågor och han har t.o.m. bevisat Vågens öppna och multikulturella sinne för sig själv genom att gifta sig med en kvinna från fjärran Armenien. 

Som vi tidigare sett visar Månen i Jungfrun en viss benägenhet till främlingsfientlighet och är därför ett mindre sannolikt val. (Månen når dock Vågen redan halvåtta på morgonen så chansen är i vilket fall som helst störst för den placeringen.)

Nå, de flesta kan uppbåda lite känsla för något de vill försvara eller värna, men ibland slår förståndet slint och den goda människan inser inte vilken den goda sidan är. Här leder en Måne i idealiserande Vågen - samma som Fredrik Reinfeldts - till en viss fanatism som leder till en kluven tunga och lögner som arbetsverktyg. ("Va fan, det sovande folket går ju på mitt dubbelspråk." Den lägsta människosort som existerar är pragmatikern, helt utan moral. Reinfeldt är en ideologiskt besatt pragmatiker, den värsta sorten av dem alla.) 

Hos Fredrik Malm syns problemet med att han vilseleder läsarna i att Mars aggression brinner i det irrationella och lätt affekterade Vattenelementet - i förlorarnas tecken Fiskarna. Detta påverkar negativt hur han lägger sina ord i Vågens luftiga vågskålar. Han verkar, precis som LO-skribenterna säger, mest arg på LO och utnyttjar därvid cyniskt ett ämne för att bedriva krig i annan fråga. (Det gör f.ö. den här bloggen också med alla politikerhoroskop!)

Dessutom ger Månen i Vågen en exakt fullmåne och Solen i Väduren är känd som en mytoman som levererar extremt vinklade (subjektiva) omdömen. En fullmåne kan betyda att han helt enkelt saknar vett och omdöme och som hos Reinfeldt kan Våg-Månen kollapsa ganska lätt och falla kort om dess hedervärda grundberättelse.

(Se även president John F. Kennedys talskrivare Ted Sorensen: samma Sol och samma solära disponent - men utan den irriterande fullmånen.)
Skulle till äventyrs Malm vara född under dygnets första tredjedel är faktiskt Månen i Jungfrun med giriga Rahu ett bud om en ovanligt egoistisk Jungfru - som redan från början är fylld av vilja att berika sig själv. Då blir Malms fula materialism plötsligt mycket mer begriplig och det är värt att notera att den omoraliska Mars även här angriper psyket/sinnet, men nu i direkt opposition.

Båda de tänkbara månplaceringarna detta dygn är således problematiska, accenten bara förskjuts lite hit eller dit. Men givet hans engagemang för folkens sak, lutar det åt Månen i ett frihetstecken, Vågen. Jungfrun uttrycker inte sin frihet på samma sätt, utan mer som en negativ ovilja att tjäna andra om inte pengarna är de rätta. 

Jungfruns separatism och privatism har faktiskt inget alls med frihetsbegreppet att göra, utan just bara oviljan att "beblanda" sig. Därmed är och förblir Jungfrun träldomens tecken, ofrihetens tecken och denna zodiaksymbol kommer intill evigheten att gnälla och kritisera andra - invandrare, judar, undermänniskor, "smutsiga" och "ohygienska" typer för det faktum att tecknet knakar i fogarna och strax kommer att återfödas som den mer balanserade och toleranta Vågen. 

Det vill säga, om inte Vågen är anstormad av problem, då kantrar den också, fast på sitt sätt (extrem ytlighet, lättja, dragning till lyxfnask eller gigolos - många egenskaper som man faktiskt ser i Fredrik Reinfeldts klena Mån-Våg).

Lilldiktatorn roar sig kungligt med två anonyma
lycksökerskor i New York hösten 2011.
Detta med pengar stulna från kvinnliga
låginkomsttagare, sjuka och arbetslösa
- den riktigt ytliga och dåliga typen av Vågen.
Måtte Fredrik Malms Mån-Våg ha bättre gry i sig.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske jag låter som en slaskpresslukare nu, men jag har sinne för detaljer; de bägge anonyma lycksökerskorna vilka koketterar med Mussolini på bilden är inga mindre än Aftonbladets modeskribent, dessutom med eget magasin, Sofi Fahrman (i mitten) 1979-07-20 –> Solkräfta/månoxe samt popsångerskan Marie Serneholt (t. vänster) 1983-07-11 –> Soltvilling/månkräfta. Talande? Mycket möjligt...

Mvh/R.C.

För övrigt vad gäller Navamsha: jag inträder å det fyrtionde solvarvet vid kommande midsommarsolstånd. Tycker mig se att det har börjat slå igenom (eller hur jag ska utrycka mig) tidigare...

Seaward sa...

Jo, jag vet vilka det är på bilden! :-) Det är det här som kallas konstnärlig frihet ("Poetic License") - alla politiska horoskop är att betrakta som kvasipolitiska pamfletter.

Jag har sett både siffran 35 och 40 nämnas som "medelålder" och jag tror nog att cirka 37 stämde på mig för då "uppfann" jag mig över en natt som datatekniker för att jag var tvungen att hitta ett jobb. Detta stämmer extremt bra med navamshas Måne i Stenbocken som är ett jordnära sinne som svarar på "rationella strukturer" - vilket är exakt vad dataprogrammering är: applikationer till praktisk (JORD) nytta.

Säg att ett födelsehoroskop i dominant LUFT plötsligt "jordade" sig och blev produktivt. Jag hade i princip bara läst och tagit enkla jobb dessförinnan, så typiskt en Mån-Tvilling som sprider ut sig.

Men inte har den medfödda LUFTEN därmed försvunnit! Tvärtom Mån-Tvillingen far alltjämt kors och tvärs, men kravet på att JORDA informationen är nog starkare nu än vid, säg, 30. Jag är t.ex. oerhört bekymrad över de självmotsägelser som t.ex. uppstår på den här bloggen eftersom texterna är skriva från olika kunskapsnivåer...