Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 december 2011

När skadade barn tar över tidningsbranschen

Jag noterar Expressens journalist Erik Högström skriva en mer balanserad artikel om Håkan Juholt, med en informativ rubrik, än Aftonbladets oavbrutna smutskastning på textens alla nivåer.

Men höger är höger och Högström kan inte motstå frestelsen att ge slutknorren åt en i drevet, i syfte att förringa de viktiga poänger han faktiskt låtit Juholt beskriva. Han gör det genom att knyta ihop en troligen helt korrekt observation från Juholt, att Svenskt Näringslivs misslyckande med privat sjukvård, apoteken, tågen med mera, gjort hans politik fruktad:

Peter Wolodarski, chef för DN:s ledarredaktion gav direkt svar på tal när han skrev på Twitter:
"Jag 'fruktar' att jag inte riktigt vet vad Juholt menar. Inte första gången, dock..." 

Den dumheten ger Peter Wolodarski dagens idiotstämpel. Så här låter det lilla barnet som just förvärvat en elementär kontroll över begreppen och vid 5-7 år kan spegelvända ord för att framkalla en tvärtom-effekt. Underhållning för småbarn.

DETTA ÄR DEN MENTALA NIVÅN HOS EN LEDARSKRIBENT PÅ SVERIGES STÖRSTA DAGSTIDNING!

Jag insåg genast vilken intelligenssänkning fenomenet Twitter med dess maxgräns på 140 skrivtecken skulle innebära för människors förmåga upp upprätthålla en rimligt intressant kommunikationsnivå. Här är en äldre tanke om mediets idiotifiering av brukarna.

Men det måste vara något som redan från början saknas hos den som inte står över tekniska lösningar som om och om igen tvingar tillbaka människor till grottmänniskornas kommunikationsnivå. Det här helt teknokraternas sätt att de facto styra både människor och deras politiker - Carl Bildt älskar att twittra och han framstår nu som inte bara kapitalt obegåvad i Ericsson/Syrien-härvan utan även som ett cyniskt moderat monster!

För vissa människor är pengar så viktig att massmördande diktatorer gärna får köpa våra produkter och förfölja människor med dem. Reinfeldts regeringen har nu inte bara svenskt blod på sina händer.

*****

Jag vill inte överdrivet skrämma andra med ett horoskop som liknar Peter Wolodarskis, med det följande menar jag inte att de är lika imbecilla och låsta i en extremt självisk syn på samhällsskeendena. Men här är då den typiska egoistens horoskop, med Solen i Väduren för zodiakens allra mest grundläggande livsuppdrag: att lära sig hur man fungerar som en självständig enhet, kontrasterande sin hemmiljös anda. Med Vädurens egocentrering är det oerhört viktigt att sinnelaget - Månen - är så pass vidsynt att reflektionen utvecklar individen.

I Wolodarskis fall gick det inte bra. Psyk-Månen har inte hunnit ur den första begränsade tredjedelen av zodiaken och hemmiljöns aggressioner och plågor äter honom så djupt att han inte klarar att ta ut en sund individualistisk kurs. 

Han klarar inte mer än småbarnets tjuvnyp - som här mot Juholt. Och märk hur han i sitt tweat inte klarar att hålla isär sakfråga från personen Juholt - Juholt talar om att (s)-politiken inger fruktan, det havererade barnet Wolodarski drar ner diskussionen på personnivå. Så brukar internettroll som blir avstängda bete sig.

Händelsevis var det samma tidning som anställer haverier som Wolodarski som bannlyste denna blogg. Censurfirman Interaktiv Säkerhet hade heller inte intelligenskapital nog att förstå de politiska blogginläggen som en avancerad form av politiska pamfletter som genom att skärskåda politikers djuppsykologiska bevekelsegrunder passar på att slå ett slag FÖR den goda människan, för altruism, för solidaritet! 

En mindre begåvad läsare skulle säkert uppfatta t.ex. vissa inlägg om Reinfeldt som personpåhopp, men det är naturligtvis de gemena karaktärsdragen mannen härbärgerar som står i fokus! Den som vill tysta en opposition kan naturligtvis använda hur klantigt tillyxade ad hominem-argument som helst. Sanningen är att den här texten om Wolodarkis olycksaliga personlighetstyp bara kan tolkas som personpåhopp. Som vi ser saknar han helt förståndsgåvor att se de större perspektiven. Och man kan bara sätta de etiketter man själv lärt sig.

***** 

Så här tragiskt talanglösa är tydligen de människor DN knyter till sig. Det liknar faktiskt dummerjönsorganisationen Svenskt Näringsliv vars utspel mot filosofin som "olönsam" var sommarens mest obegåvade. Som om människor som hatar att tänka eller som Fredrik Reinfeldt anser "visioner farliga" någonsin skulle kunna bidra med något gott i denna värld!




Wolodarskis Sol är tekniskt sett "upphöjd" i Väduren. Men den är i själva verket olycklig och indikerar en aktiv livsväg som aldrig löst en del grundläggande psykologiska problem. Solen i Väduren kan aldrig ses separat, Vädurshärskaren Mars måste vägas in som Solens "hemliga själ".

Mars är här fallen i modershemmets tecken Kräftan, vilket indikerar barndomstrauman och en påföljande otrygghet. Förstå då vad som händer när denna skiträdda lilla unge vänder taggarna - det som nu finns kvar av den defekt krigare - och låter barntecknet Solen i Väduren fräsa ur sig sina känslor i det Vatten/Eld-krig som i princip är det enda horoskopet innehåller.

En ointelligent, överemotionell dyrkare av den egna välfärden, vilket menlöst horoskop! För minns, om Solen i Väduren är egoistisk, skulle dess disponent Mars genom en lämplig placering kunna vidga perspektiven. 

Men så sker inte här. Den fallna Mars kommer aldrig ur barndomshemmet! Tvärtom, Månen/Psyket är genompyrt av denna kvävda aggression och vilja att själv "bli någon"! Barnpsykologin fortlever in i vuxen ålder och individen har mentalt stannat kvar bakom mammas kjolar, hon som står för Näringen och Livet. Peter Wolodarski är som den goda familjedottern som hela livet förblir boende på 100 meters avstånd från sin mor. Ett helt liv ägnat att tjäna andras värderingar och aldrig någonsin nå mognaden att hitta svaren av egen kraft. 

Den här Wolodarski, han är näringslivets nyttiga idiot. 

Det sagda verifieras av en andra indikation: Saturnus i Lejonet symboliserar hämmad auktoritet! Taget för sig själv är detta ett budskap som ligger still i 2½ år på himmelen, men här tjänar det till multipel attestering. Det här är en feg mobbare, en skribent för svenska folket som försöker profilera sig genom politiska åsikter snarare än att först lära sig skilja Sanning från Lögn.


Anmärkning.

Hur remarkabelt likt Wolodarskis horoskop är DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz! Vad ska vi göra av den kopplingen?

Merkurius representerar elementär logik och planeten täcker barnets intellektuella mognad cirka 5-14 år. Av inlägget om jantelagen kan den lyhörda läsaren förstå varför svenska folket aldrig når den intellektualitet som krävs för att delta i övriga världen. Vårt nionde hus för högre gåvor är helt avknäppt och avstannat på just "merkuriusnivån"!

Inga kommentarer: