Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 december 2011

Nej så trevligt, moderat svågerpolitik!

Fredrik Reinfeldt har utnämnt en kvinna till landshövding i Stockholm fast hon inte ens sökt tjänsten. Partitillhörighet kan ha spelat in, gissar bostadsminister Attefall (DN).

Och visst är det här maffiamentaliteten inom "familjen" Moderaterna i dess prydno. Man kliar varandras ryggar så det står härliga till, slumpar bort kommunal egendom till bekanta till vänskapspriser. Alla skrattar och fröjdas åt sina glada dagar.

Och en smygande tanke som jag inte kommer undan är varför folk runt Reinfeldt har så tyska namn. Här har vi nu en Heister - fast tankarna går förstås också till engelskans "heist" - kuppartat rån...

Reinfeldt fixade in moderata kompisen Schlingmann (tysk som inte ens har svenskt medborgarskap) för att skriva en lögnhistoria om att Sverige i evärdliga tider skulle ha varit något ganska moderat (det försöket sprack ju...).

Det hemska är alltså att Reinfeldt använder skattepengar åt att manipulera - ja hjärntvätta - det svenska folket att tro moderat klassklyfteskapande politik är en svensk företeelse. HAN SÖKER TUTA I SVENSKARNA ATT DE ÄR SVIN!

...Att det är "svenskt" att stjäla från de små för att skänka åt medelklassen. För hur det än är, finns det från och med nu alltid en tredjedel på botten i detta härliga nya två tredjedelssamhälle. Hela Reinfeldts arbetsmarknadspolitik handlar egentligen om att hålla människor förslavade i Fas 3 om de halkat utanför. Han vill inte ha full sysselsättning för svenskarna för då kommer lönekraven. 

Han vill ha straffläger för de som bara råkat hamna utanför inte för deras egen skull utan för att det skrämmer dem som ännu har jobb att inte ställa några krav på sin arbetsgivare. Hade det varit på något annat sätt hade han inte ryckt bort 1,2 miljarder från budgeten för åtgärder för den här gruppen. Lägg ihop två plus två, svenska folk!

Svenskt Näringsliv har tillsatt honom med det uttryckliga kravet att han ska förverkliga den fascistiska stat som han så lysande beskrev i sin numera undangömda bok "Det sovande folket". 

Det där var precis rätt man för Svenska Arbetsgivarföreningen, det märkte de direkt när boken kom 1993. Schlingmann, propagandaministern, var med redan då och redigerade! 

Och här är han nu, statsministern som folket fåvitskt tror på, mannen som strör mäktiga befattningar omkring sig - till sina vänner. Det går säker att gräva mycket djupare i banden mellan Reinfeldt och nya landshövdingen är DN är intresserade av att göra...

Astrologiskt är det naturligtvis solklart att man ser maffiosisk svågerpolitik mellan Reinfeldts födelse och Heisters.

Alla tolkningsnycklar som behövs för att förstå den här simpla synergin har redan dryftats om och om på bloggen. Men jag vill särskilt peka på att båda lider av egenmäktighetssyndromet: båda har privatistiska och ibland otäckt själviska Jungfruns härskare Merkurius i Lejon-Eld, så att den visuella hungern (Eld) efter livets goda (Jord) lika ofta som inte skapar andligt helt korrupta individer. 

Eftersom båda också har en Vital planet i det kalla och behovsfyllda Vattenelementet (Reinfeldt Solen, Heister Månen), delar de båda en exceptionellt kravfyllt konsumistisk livsstil. (Egenmäktighet + Vattnets tärande på samhällsresurserna.)

Nej, det här är inte en utnämning pga av några enastående kvalifikationer. Det är bara den Moderata maffians svågerpolitik.


Inga kommentarer: