Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 januari 2012

80-talisterna som (m): tomma materialister


Moderat 2012 och Moderat 1993 - samma soppa


Jag noterade nyligen hur bedrövligt materialistiskt och egoistiskt horoskopet för 80-talet var. Bara dagarna därpå kommer här en praktfull bekräftelse på detta.

Det är lustigt hur dessa moderata unga vd:s för så kallade "tankesmedjor" alla verkar bo i Götbacksbacken på trendiga Söder i Stockholm eller däromkring. Det är väl de här som bespetsat sig på ett enormt köpcentrum mitt på Slussen och några år, så att de ska ha nära till Konsumtion - det enda de här själarna - förbannade redan från sin födelse - känner till. 

SvD hittar jag ännu ett exempel på hur skrämmande materialistiska moderaters horoskop är, det är som om de som väljer den här politiken saknar allt det genomsnittsjälen redan kan. De måste vara oerhört efterblivna! 

Nu märker jag att bloggen radikaliserats en smula med de politiska horoskopen, intagit en mer fatalistisk syn på att dessa andefattiga Eld-befriade horoskop som sjunkit tungt ner i Jordelementet verkligen är lägre stående själar! 

Det är en hemsk tanke, och inte olika det tidiga 1900-talets rasbiologiska fantasier. Men vad ska man göra när Moderater ljuger non-stop och deras anhängare alla har våldsamma problem med habegäret i sina horoskop? Finns det A- och B-människor och de själviska rovdjuren, B-sorteringen, är de som tillfälligt tagit över Sverige?



Här ser man en intellektuellt pådrivande Sol och Merkurius i Luft, men vad hjälper det när hela psyket (Månen) sjunkit ner i ett moras av girighet och pengalystnad? Det må tänkas i kubik i Tvillingarna men "the bottom line" är ändå bara mer monetära medel.

Se omoraliska Mars med Månen i Oxen och hur denna i sig rätt primitiva signal förvärras av att Venus står i akut begärsfyllda Kräftan och pengarnas planet dessutom angrips av girighetsdemonen Rahu !!! Den här kartan motsvar och t.o.m. toppar den ibland hemskt försjunkna sataniska axeln (Oxe/Skorpion). Och varför det är värre beror förstås på att Kräftan tillhör den passionerade (Rajas) kvaliteten. Den blir aldrig mätt!

Och lägg till detta att vi med denna födelse 1981 har "80-talets" totala smutsfläck: filosofins Jupiter förstörd av en materialistisk Saturnus i egoistiska Jungfrun.

Horoskop blir inte fulare än så här utan att helt gå över gränsen till massmördare och galningar. Det är helt enkelt universums lägsta vibrationsnivå från den här "tankesmedjan" Captus. Betyder det ordet förresten inte något i still med "fånge" eller "fängslad" på latin? 

Här ser vi då ett praktexempel på det sämsta årtionde västerlandet någonsin varit med om: 80-talet när marknadsliberalismen sköt fart och egoismen blev religion. Det är precis vad konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter berättar och finns det några bra människor födda dessa år, är det för att de har horoskop som tonar ner den här generationsspecifika smutsfläcken i själen.

Att Sanandaji påminner så mycket om den unge Reinfeldt  är en påminnelse om att materialismens ondska inte alltid syns utanpå. Men den kommer att bli mer synlig med åren... Begäret kommer att börja äta sig utåt och bli synligt för alla och envar.




Inga kommentarer: