Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 januari 2012

Borgare, vänstern & Charlie Sheen - allt på en gång!

Jag kan inte sluta fascineras av Charlie Sheens horoskop. Det är nog det värsta jag sett i termer av karaktärslöshet. Och den mannen blev USA:s högst betalde tv-skådis. Det säger en del om de människor som söker sig till näringslivet och platserna där det luktar stora pengar. 

Dessa är helt sjuka själar, men Ödet låter nådigt pissusla himlar ta form så att även dessa andar ska ha en sportslig chans att än en gång på jorden köra sig själva i botten och nå den ultimata självförnedringen.

Bara så kan man nå vändpunkten och kanske ett eller två jordeliv senare så smått börja fundera över rättvisa och solidaritet med andra, fungera över eleganta, estetiska och upplyftande samhällssystem som inte gynnar bara det djuriska ha-begäret i människan.


Charlie Sheen delar det stora korset i Mörkret (Tamas guna) med urbota själviska människor som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Fascinerande nog påstår sig Borg hysa någon form av kristen tro, vilket bara understryker vad indierna säger om att stupida människor som inte ser sammanhang, landar under Mörkret. De kan säga ett och sedan driva en helt annan politik och inte se hur det skriker av ologik. 

Också Göran Hägglund (kd) har storkorset och det finns under hans ledning inte längre en anstymmelse till religiöst grundade värderingar. Jesus och de första kristna var ju för bövelen kommunister, i den meningen att de delade på alla ägodelar. Vad gör Kristdemokraterna på högerkanten?

Astrologi för den som inte förstått det än, är religionens praktiska gren, liksom filosofins. Många av de senantika platonska filosoferna skulle lika gärna kunna klassificeras som religiösa män och t.o.m. magiker. Den strikt logiska filosofin från Platons dagar hade i vår tideräkning - när världen gick in i Vattentecknet Fiskarna - ersatts av en mer emotionell och from läggning. Det är nästan som om Jesus faktiskt om inte ändrade världsförloppet så åtminstone kuggade i exakt i övergången mellan Vädurens och Fiskarnas tidsålder. (Dvs, den fisk-artade offermyten om honom hittade sin dogmatiska form på 200-talet; den verklige Jesus var en betydligt mer politiskt radikal varelse!)

Det finns bara en förlösande aspekt med Charlie Sheen och det är hans livfulla och roliga sinnelag (i de tider då han inte kört sig själv i botten - i takt med att han degraderade som människa blev han också allt sluddrigare och mer otamjad i rollen som "Charlie" i "Två och en halv män". Den sista säsongen var generande.)

Titta på andra med oppositionen mellan ungdomliga Tvillingarna och skälmska Skytten - de kan vara lysande satiriker och tar livet med en klackspark. Elin Nordegren rev just en villa för 80 miljoner hon fått i skilsmässan från Tiger Woods - säkert bara för att hon tyckte det kändes som en kick att radera äcklet ur sitt liv. Alla har nu inte de pengarna, men det alltigenom livsbejakande sinnelaget ser man nästan alltid. Enbart Tvillingarna blir ofta för kritiskt, det är Skytten och Jupiter som står för hoppet.

Så synd bara för Charlie Sheen att den här positiva axeln råkar hamna helt snett i horoskopet. Den lägger sig i linje med den sataniska axel som bildas mellan andra orala huset och åttonde avförings- korruptions- och dödshuset. Det står nu klarare än någonsin att han verkligen bara lever för att konsumera, sprit, kvinnor och droger!

Horoskopet har totalt passerat normaliteten och innehåller, hur omöjligt det än kan låta två sataniska axlar: dels den mellan husen och så den reguljära mellan Oxe och Skorpion. Och den senare ingår som sagt som en del i storkorset i Mörkrets kvalitet som indierna ansåg skapa galenskap eller fullständigt intellektuellt förmörkade människor.

Det är därför det inte finns något hopp för Sverige under personer som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Glöm det där med årets finansminister - studera VILKA som gav honom den titeln - hur mycket är det värt när tjuvar dunkar varandra i ryggen och tycker de är prima folk?

SvD vågar inte säga mer än att nyvalde Jonas Sjöstedt (v) kan bli "livsfarlig för (s) och (mp). "Experten" törs inte tänka så långt som att rätt person på rätt plats kan ta udden av den mörka slöja som dessa demoner i regeringsställning höljt människornas sinnen i. (Se även DN)

Sjöstedt har det enda som kan toppar den djävulska dragning ner mot fördumning och hopdiktad propaganda - det enda Moderaterna mäktar eftersom de inte ville bygga något samhälle utan bara sänka skatterna för sina rika kompisar och lade ut en liten sänkning för medelklassen för att få mandat för sin politik. Mutan var i själva verket bara en rökridå för det verkliga brottet, och svenskarna kommer mycket snart att börja förstå svekets omfattning.

Vi talar gamla symboler här igen. Storkorset i Mörkrets kvalitet kan liknas vid Platons mest primitiva solid, kuben, tillika symbol för den materialismen och den fallna själen som nu fängslats i Platons grotta eller det fyrdimensionella universum som består av "mätbarhet", av bredd, höljd och längd samt tidsdimensionen.

Men vad som händer när en man som Jonas Sjöstedt, med den förnämliga triangeln eller tetraeden i ljusbärande Eld träder in på scenen, är att Mörkret skingras.

Jag har lånat Wikipedias platonska solida kroppar - de var snyggt ritade. Jag har parat dem med den berömde astrologen och astronomen Johannes Keplers korrelation med de fem antika planeterna (minus de två Ljusen).

I det här schemat är inte längre Saturnus "själens Form", inte längre den essentiella Luftplaneten (den osynliga blåritningen bakom fenomenvärlden). I det här systemet är Kuben den värld över vilken en "annan" Saturnus härskar. Detta är Saturnus som Djävulen.

Men Jupiter, den Stora Upplysaren, besitter tetraeden och den rankar högre. Därför repeterar jag för andra gången idag Sveriges senaste nya partiledares horoskop. Det är något mycket overkligt över Sjöstedts trippelreception mellan Lagens Jupiter, kampens Mars och Intelligensens Sol.

Hade inte Sverige gått ner sig så djupt i egoism och pryltänkande hade vi haft en sådan här ledare för längre sedan. Nu väntar många, många svåra år innan Reinfeldts Rivningsraseri har lappats ihop igen.


För att bättre förstå hur unik den 6 januari 2012 var, då Sjöstedt tog en partiledarplats, måste vi göra en astronomisk sökning. För som jag skrev i det här inlägget har vi för närvarande samma trippelreception på himmelen som då han föddes.

Denna "trippel" finns inte ens nämnd i läroböcker, och förstå då på vilken intellektuell nivå den indiska astrologin tycks verka eftersom den traditionen registrerat sammanhang som kräver att 5-6 komponenter är på plats samtidigt! Dagens västerländska vetenskap klarar inte ens att beräkna interaktionen mellan tre samtidiga kroppar med någon större precision (jag läste det i någon vetenskapsartikel men har tyvärr glömt hela resonemanget).


Så hur vanligt är det att det bildas en treställig reception i Eldelementet (eller för den del något av de andra)?

Låt oss ta det spektakulära sammanträffandet att Sjöstedt föddes med de tre härskarna till Eldtecknen involverade i en triangel och därmed i en osynlig "trippelreception" och vinner en partiledarpost när samma fenomen med samma planeter upprepar sig. Är detta unikt eller har det gått "många missade tåg" mellan hans födelse 1964 och idag, den 6e januari 2012.

Sökningen i programvaran ZET är inte komplicerad - det finns bara tre formationer:

1. Mars-Vädur + Sol-Lejon + Jupiter-Skytt (detta är INTE en trippelsidig reception eftersom alla står i sina härskarlägen)

2. Sol-Vädur + Jupiter-Lejon + Mars-Skytt

3. Jupiter-Vädur + Mars-Lejon + Sol-Skytt


Precis som jag misstänkt var detta en "en på miljonen"-händelse vilket understryker att, tyvärr inte Håkan Juholt men väl Sjöstedt visar att Sverige nu nått botten på det mörker Moderaterna skapat och att Ljuset kommer åter! Här är ZET:s rapport - och jag höftade till rejält genom att ta ett stickprov var vecka (var 168e timma) under 200 år, från 1900 till 2100:
Range of search: 1.01.1900 - 1.01.2100
In steps of: 168h 0m
Search for...:
(ma.ari & so.leo & ju.sag) | (so.ari & ju.leo & ma.sag) | (ju.ari & ma.leo &
so.sag)

Realization intervals (begin - end):
21.12.1964  0:00 (GMT+1:12) - 28.12.1964  0:00 (GMT+1:12)
19.12.2011  0:00 (GMT+1:12) -  9.01.2012  0:00 (GMT+1:12)
17.08.2020  0:00 (GMT+1:12) - 14.09.2020  0:00 (GMT+1:12)

Svenskt Näringsliv ville i somras att elever på högskola skulle straffas om de valde filosofi genom sänkta studiebidrag. Så talar Djävulen själv, den materialistiska Kuben - livrädd att bli avslöjad i sina mörkergärningar. Och nu är den här: Eld-Triangeln Sjöstedt - en Platonsk Form - som kommer att sätta sprätt på cirkus Sverige, denna fäbod av mest vara ök. Det var i Grevens Tid.


Oxford


Inga kommentarer: