Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 januari 2012

Dödens kemist (är de inte alla det?)

Mycket intressant vetenskapsetisk artikel i SvD om Fritz Haber - juden som paradoxalt kom att gasa ihjäl miljoner av sina landsmän eftersom han uppfann Zyklon B.

Horoskopet är perfekt i så måtto som det beskriver den genomdestruktiva materialismen - och med kemin i slutet av 1800-talet kan man väl placera i tiden den intensivt materialistiska och dödliga fas som västerlänningen bragte till världen. 

Skulle Moder Jord vända lite på sig och Europa åter täckas av en istid är det bara typiskt kvinnans försenade reaktioner. Moder Natur lär sig möjligen av misstagen, den är för långsam och kan inte delta aktivt i världsförloppet! Som de gamla indiska och grekiska filosoferna insåg är materien pur Ondska. Och ingen kan vända blicken mot marken utan att tappa tankehöjd.




Haber lät kristna sig för att ha en chans till karriär i Tyskland så vi kan utgå från att han var ateist. Jag kan inte upprepa tre års bloggande i detalj, men de som läst en hel del inlägg ser direkt hur skrämmande perfekt horoskoptypen är för en ateistisk laboratorieråtta, en förnuftsmänniska och med en viss dragning åt det anala - artikeln berättar att Haber välsignade världen med konstgödsel som är boven bakom mycken övergödning idag.

Och det är förstås Habers soltecken Skorpionen, tecknet som representerar röta, avföring och korruption, som är själva hjärtat i den organiska kemin. Dödens Skorpion med dödens planet Saturnus tecknar också väl Habers beredvillighet att gasa ihjäl fienden under 1a världskriget!

Men Haber gick under studieåren över till fysikalisk kemi och där prickar han perfekt in sitt sinnelags tecken - Månen i Jungfrun. Nu växlar visserligen Månen över i Vågen någon gång före 15.00 på eftermiddagen, men Månen som modern stämmer överhuvudtaget inte på den fenomenala beskrivning Månen med kärlekens Venus skulle ge. Modern dog nämligen i barnsäng och Fritz blev utan mamma.

Detta stämmer å andra sidan PERFEKT med Månen i Jungfrun, inte på något sätt för att den här sinnelagsplaceringen är kriminellt överbelastad och formligen haglade i studien av 40 kända nazister från Andra världskriget.

Nej, den möjliga nyckeln till att Haber tog vartenda felaktiga beslut det är möjligt att göra, syns av sinnelagets disponent, som naturligtvis är kyliga och analytiska Merkurius - varav Jungfruns kärlek för att karva i materia och upplösa allt i dess minsta beståndsdelar, tills förmågan att se vart man egentligen är på väg helt gått förlorad (en av SvD-artikelns poänger.) 

Även om inte Hitler själv hade den, förklarar denna Månens sinnelagsposition väl nazismens effektiva utrotningsflit, och punktliga tågavgångar till dödslägren. Och arketyperna är tidlösa så vi ser samma Måne dominera även idag, bland de främlingsfientliga politiker bloggen granskat. (Statistisk signifikans godtyckligt satt vid ±50% avvikelse från förväntat snitt innebär dock alltjämt att merparten av alla Mån-Jungfrur är "normala".)

Men inte heller sinnets disponent Merkurius är något större problem där den står i Skorpionen, ett tecken som fungerar utmärkt med Jungfrun - tillbakadraget, skärskådande, koncentrerat - båda barn av den sublunära sfärens dominanta element Jord och Vatten. 

En varningsignal ger visserligen Merkurius samvaro med den iskalla Saturnus - Liemannen. Den hemligaste nivån av moderskapet (Månen) står alltså stelfruset med Skördemannen. Och att det verkligen är något mystiskt med modersförhållandet bekräftas när också olycksskaparen Mars från en kraftfull placering i Lejonet (livets tecken) attackerar moderssignifikatorns disponent. Jag är övertygad om att det finns ett tredje dödsomen för modern i det kompletta horoskop vi inte kommer åt, då födelsetiden saknas.

Detta blir då också Fritz, den materialistiska kemistens eget döda psyke. Jordelementet är allt han klarar att adressera i sitt liv. Ja, han var naturligtvis förutbestämd för ett sådant liv - de fyra elementen, inbakade i zodiaken, formade sig inte hipp happ i samma sekund han föddes. Den här i huvudsak gyttjebruna lera som rådda på himlen dagen han föddes var en ofrånkomlig följd av astrologins determinism. Att hans hustru begick självmord har allt i världen att göra med den grava patologi detta horoskop sprider runt sig!

Detta var ett särskilt tidsfönster för inkommande själar med vissa tillkortakommanden, vilket krävde en sänkning av takhöjden. Naturligtvis finns exceptionell IQ även i Jord och Vatten, men hur sällsynta är inte de andliga mästarna här! Enbart Jord och Vatten är den nivå där man inte kan sjunka lägre och såtillvida själens vändpunkt - sedan väntar mer varierade himlar och gladare liv. 

Fysikern Erwin Schrödinger, helt dominerad av Jord och Vatten är möjligen ett av undantagen - han som så många germaner hinduistiskt inspirerad. Men att Platons vegetativa eller irrationella själ kontrollerade honom såg man i att han fuskade inom biologin och faktiskt är en av de som upptäckte DNA före den verkliga upptäckten. Att han tafsade på unga kvinnliga skolelever påminner också om Vattnets dragning ner mot mindre än nobla uttryck. 


Sedan jag i ett tidigt inlägg inkluderade hans horoskop med några eminenta fysiker har jag blivit helt övertygad om att Månen i Väduren (Eld) ska bort, han måste ha varit född några timmar in på dygnet för en jordbunden Måne i Oxen. 

Oxe plus en stark "biologisk" instinkt i Vattentecknet Kräftan ger inte sällan just den slibbige tafsaren, i manliga fall en som "lever" för kvinnor, en ren sensualist. Jag tror därför hans hinduism mest var kosmetika eller en intellektuell förströelse han inte förmådde integrera med sin vandel. En verklig hinduist beter sig inte mot din hustru som han gjorde. 

Lunchtid vore perfekt så att sinnelaget slår sig direkt i slang med Satans huvud (Algol) så att han blir en som skadar eller brister i seriositet mot kvinnor. Likväl ska hans ständiga otrohet mot en tålmodig hustru inte enbart skyllas Månen och Gycklaren Algol. Omoralens Mars står här i duala Tvillingarna för den som kan gissa vad det betyder. Dessutom kastar pluralistiska Jupiter en "välsignande" aspekt mot denna dubbelspelare. 

Men återigen, detta Luftburna budskap vittnar också om hans geni!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Venus står ju i jungfrun enl horoskopet ovan.
S

Seaward sa...

Rätt iakttaget. Jag tänkte på en planet men meningen kom att handla om Venus. Du kanske kan se hur jag tänkte? Så här: Omoralens Mars i duala (dubbelspelande) Tvillingarna, välsignad av "pluralistiska" Jupiter i samlevnadens Våg. Det var när jag hade blicken på Jupiter-Vågen "skörlevnadens Venus" (Vågens härskare) tog över tangentbordet! Ska ändra i texten.