Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 januari 2012

Juholts avgångshoroskop (Vad är god kommunikation?)

Det här inlägget, skrivet timmarna före Juholts tal från hemorten Oskarshamn är skrivet utifrån de borgerliga mediernas vinklade verklighet, och betraktar talet som hans avgångstal. Om det var ett sådant kommer att visa sig... 

Texten vänder sig INTE till den som fallerat i sitt tänkande och upphöjt politiken till religionssubstitut; däremot kan den intressera den genuint tänkande människan som förstår att verklighet skapas genom visioner, visioner som kläds i luftdräkt, i ord.
 
*****

Varför svenska högermedier omedelbart hängde sig fast som iglar vid Håkan Juholt beror på att den Osanningens Natur han omedelbart behäftades med var Deras Egen. Den spontana reaktionen vid upptäckten av den egna akilleshälen är att med all kraft kasta ämnet ifrån sig och smutsa ner någon annan med det. 

Ett fåtal bloggare har t.ex. noterat att Fredrik Reinfeldt, utöver den konsekvent kluvna tungans politik han fört i flera år, vid Juholts sista partiledardebatt producerade fyra Lögner, är här inte "relevant". 

Svenska högermedier har abdikerat all ära och redbarhet och övergått att slicka överhetens päls, då dess intressen sammanfaller med den tredje statsmaktens egen våta dröm om att Härska snarare än informera. 

Studera horoskopen för involverade chefredaktörer, ser ni själva! Båda de borgerliga Aftonbladet och Expressen har t.ex. chefredaktörer med avsevärda anspråk på personlig makt, båda har sinnet eller Månen i skadad placering i maktlystna Stenbockens tecken. Månen är skadad i just dessa tecken eftersom Stenbocken kräver Solens objektivitet, inte Månens partsinlagor. De är alltså de sämsta män på sina poster som en demokrati kan få. Nu väntar vi bara på en kupp typ Hitlers. Ja, frågan är om den inte redan är ett faktum.

En enkel principskiss på mediernas bortstötning av Juholt klargör saken, men nedanstående dubbelkarta berättar flera saker.



Här har jag satt Juholts kommuniké om frånträdet från ordförandeposten i centrum för vi ska kunna få Oskarshamns Tvillingascendent klockan 15.00. 

Det som genast drar ögonen till sig är att vi ser en Ledares död (Solen i åttonde dödshuset). Det paradoxala är alltså att det är Juholts egen i allra högsta grad levande och vitala krigare Mars i kommunikatörens Tvillingarna som meddelar detta! (Juholts medfödda planeter i yttre kretsen).

Vidare ser vi den nästan spöklikt exakta attacken från Mars i tiden (denna dag) exakt där Juholts ledarplanet Solen stod vid hans födelse - båda i Lejonhärskarens döende 30e grad. 

I ämnet avastha, den indiska astrologins lära om planeters gradvisa "uppgång och fall" under rörelsen genom ett tecken, är det frestande att påminna om att de positivt laddade tecknen (som Lejonet) här når det sjätte stadiets fullbordan (mrita = död) för att i övergången till nästföljande och nu negativa tecken (här: Jungfrun) fortsätta vara död eftersom de "fallande" tecknen ser planetens åldrandeprocess fortskrida baklänges genom tecknet. Kanhända är detta tänkande en påminnelse om att vi i den negativa världen (den dåliga kopian av Platons himmelska förlaga) gör allt baklänges!

Avastha-teorin förblir dock poetik; jag har inte hunnit skriva ett inlägg i saken, men i ett särstudium av samtliga Nobelpristagare i fysik fram t.o.m. 2009 kunde jag falsifiera den här tanken om att planeter föds, växer till sig och mot slutet av sin bana blir kraftlösa. 

Det finns ingen topp i mitten, Solens motsvarighet till den myt om den perfekta 35-årigen som marknadskapitalismen skapat för att snabbt kunna skicka in personer i lågersättningsfängelset Fas 3 när de blivit för gamla och stigit för mycket i löneanspråk. (Reinfeldt har lanserat ett Djävulens eget system, som kommer att drabba också de som idag de trott sig vara vinnare genom att rösta höger...)

Låt mig här bara återge en grafik jag ritat upp över dessa mäktiga snillen (jag har "rättvänt" de negativa tecknen för att kunna presentera Solens åldrande genom de sex stadierna, här upplöst intill de enskilda trettio graderna). 

Som synes producerar Solen (intelligensen) synbarligen enbart en slumpmässig fluktuation över zodiakens trettio grader. Inte heller inom de sex avastha-segmenten syns någon statistiskt signifikant avvikelse. 


Intressant är möjligen att planetens mest döda tillstånd (1a graden för de positiva och 30e graden för de negativa) faktiskt har en bottennotering. Men den astrologiska teorin fallerar här eftersom detsamma gäller mitten av tillståndet Yuva (som i juvenil) där planeten liknas vid en yngling som ännu för full maskin men likväl hunnit samla för uppgiften tillräcklig livserfarenhet. (Här är Arbetsgivarens myt i dess prydno.) Som synes lyckas den här, på pappret optimala Solen, knappt alls nå Nobelprisvärdig kapacitet. Men åter: avastha-metoden tycks mer vara en poetisk verklighet än motsvara verkligheten. Solens placering inom ett tecken påverkar inte dess kapacitet.

*****

Juholt, som sluntit med tungan några gånger - dock långt mindre än t.ex. Fredrik Reinfeldt - blir för den mest obildade pöbeln, företrädesvis unga människor på högerkanten, snart nog "Ljugholt", och det är här hans vitalt, retoriska gåva i horoskopet blir intressant:

Hans krigare i det extremt intellektuella och mentalt viga tecknet Tvillingarna attackerar sin egen disponent, intellektets Merkurius, själv ytterligt starkt placerad i sitt jordade läge i Jungfrun - känt som den kräsna petimäterns tecken. Kombinationen av Tvillingarna och Jungfrun har bloggen noterat om och om igen bland journalister som varit uttalat elaka och det finns en tendens hos sämre upplagor av gudarnas budbärare Hermes att slarva med budskapet. 

Det är därför inte förvånande att hitta en hemsk störning mellan Mars och Merkurius hos Aftonbladets Annette Holmqvist, reportern som drog igång drevet mot Juholt i frågan om hyresersättningen och gjorde så på falsk grund. På mystiska sätt ändrades riksdagens hemsida i efterhand så att det skulle se ut som om hennes "scoop" för vilket hon sedan prisades av denna helt korrumperade mediebransch varit en fullgod grund för den fortsatta smutskastningen mot Juholt. 

I skymundan befanns även några riksdagsmän på högerkanten ha fattat de obefintliga reglerna på samma sätt som Juholt, för att inte tala om den snabbt glömda skandalen att moderaten Tobias Billström ägnade sig hejvilt åt lägenhetstrixande för att dra in pengar från alla håll samtidigt.

Men ja, Juholts kommunikation är inte ultimat. Horoskopet vittnar som vanligt om Jungfruns självgodhet: Merkurius står hemma i sitt eget förvisso faktaorienterade tecken, och det tycks göra en planet hemmablind. (Se t.ex. SEB-chefen Annika Falkengrens hopplöst giriga Måne i härskarläge i Kräftan.) När en planet är sin egen herre finns risk för korruption eller en omotiverad tillit till dess förträfflighet. 

När som här Mars i Luft attackerar sin egen fundamentalist sker en subtil glidning - från det en död sakuppgift lyfts upp i Luftelementet "glesnar" den, precis som anden är en friare existensform än den andligt döda materialisten, som enbart kryssar sig fram genom döda fakta. 

Den döda människan skulle säga att andemänniskan "skarvar" eller glider i faktahänseende, men sanningen är att den döda människan inget vet om vad det innebär att vara en levande människa. Den döda människan uppfinner linjaler och mätstickor och ägnar sig enbart åt "faktakoll". Den döda människan förstår därför inte längre att ett uttryck kan bära på en större sanning än bara dess formella överensstämmelse med ordet.

Juholt har flera gånger använt retoriska grepp som av en illvillig press presenterats som lögner. Fast mytomanen Fredrik Reinfeldt är den sista som borde uttala sig, är det här något av andemeningen när han inför sina partivänner varnar för att "visioner" är farliga. Han fruktar den levande anden och vill nu bara djupfrysa Sverige i den enstaka scen där Han har makten och de positiva opinionssiffrorna. Alltför sent kommer han att förstå sitt feltänk.

På goda skäl kan man således säga att pressen fick syn på sin egen problematik i Juholts spänning mellan de båda merkuriska tecknen och om det var något de kunde, så var det konsten att fulvinkla fakta. Juholt, själv före detta journalist, blev offer för det sämsta vi känner här på jorden: människor som utrustats med ett intellekt men sedan säljer det som en prostituerad till den som betalar i det intellektuella förräderiets silverpenningar.

Det "tredje statsmakten" gjord Sveriges befolkning är ett brott som kommer att uppmärksammas så fort innevarande vanvett blåst över. Jag har tidigare konstaterat vilka fursteslickare tidningsmännen i Sverige varit alltsedan ordet "tredje statsmakten" först kom i trycket. Och det är då märkligt hur likt horoskopet för den tilldragelsen är kartorna för nämnda chefredaktörer!


Efterord.

Juholts animerade kommunikation (Mars --> Merkurius) var på det hela taget bra, enligt astrologin. Luft och Jord är inte fiender, Luften SER sakfrågan även om den kan sväva på målet eller att ett ord hamnar snett. Detsamma kan inte sägas om det Eld och Vatten-krig som noteras i samma fråga hos de två andra deltagarna i kuppen mot Juholt och ytterst socialdemokratin i deras roller som chefredaktörer: SvD:s PJ Anders Linder och DN:s Gunilla Herlitz.
 
Linders horoskop innehåller inte otippat ännu en omoralens Mars som underminerar Merkurius trovärdighet som sakframställare, men på ett astrologiskt mer komplext sätt: Mars angriper från explicit egoistiska Väduren den giriga Kräftan och vanställer där Venus som är Merkurius ägare.
 
Herlitz karta innehåller samma egocentriska sensationalisms som Linders, bara ännu mer direkt och därmed värre! Här angriper Mars i Väduren direkt publicistens Merkurius i det giriga Vattenelementet - i Platons filosofi föraktfullt skildrat som den vegetativa själ som degraderar människan till en simpel profitjägare, utan ett uns nobless i kroppen. 

Helin och Mattsson, självutnämnda diktatorer, Linder och Herlitz, sensationalistiska profitjägare - sådan är alltså kvaliteten i högerpressen som betraktat genom chefredaktörerna. Är det sedan konstigt att inte Juholts vision om ett rättvisa samhälle hade någon chans. Den sorgligt mediakonsumerande socialdemokratin kunde inte hålla isär medieverkligheten från sin egen, och det fanns förstås också viktiga högermän inom rörelsen, folk helt utan intresse av ett samhälle som återtar kontrollen över den själviska Penningen.

Sveriges demokrati dog för dessa kreaturs hand. Djur, bara tillfälligt förunnade ett liv i mänsklig kropp, men snart tillbaka på den nivå de hör hemma.


Medierna för ögonblicket (13.30):

GP: Juholt väntas avgå
DN: Juholt eller VU måste avgå
SvD: Jämtim uppges ta över tillfällligt
Expr: som ovan


Tillägg: medierna efter avgångsbeskedet:

AB: Han offrade sig för partiet.
SvD plockar fram gammal skåpmat i syfte att cementera Juholt som en bedräglig jävel.
Expr/KG Bergström: Ofrånkomligt


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det horoskopet ligger väl i linje med det nya horoskopet du ställde för Sverige 2011. Mars i Lejonet i dagens horoskop attackerar Månen i Skorpionen. Rahu i dagens horoskop uppförstorar Månen i Skorpionen. Månen i dagens horoskop ligger i Skytten precis som Solen i det nya Sverige.

Svenska folket och media dramatiserade problemen, men Juholt är inte rätt man för det nya svenska folklynnet.

Seaward sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Seaward sa...

Sverige 2012 - Ja, Reinfeldts Kina-prognos om att sitta tryggt och att "min fiende kan inte röra mig" är en märkligt träffsäker, 3.000 år gammal politisk symbol givet det uppkomna läget!

Jag har för min del svårt att säga VAD som passar det svenska kynnet om det så tydligt styrs av medierapporteringen - se dessa instrumentellt använda opinionsundersökningarna som givit svensken "feedback" på vad han - också - ska tycka i frågan!

Borde inte ett sådant osjälvständigt och primitivt kynne omyndigförklaras? Människorna i det här landet är ju farliga för sig själva.
:-)

Anonym sa...

Jag har just läst boken om Juholt, mycket intressant. Där ges tidpunkten för när Juholt "koncipierades" som partiordförande (när han fick frågan från valberedningen och svarade ja) och förstås även datum (men inte klockslag) när han blev vald, alltså "föddes" som partiordförande. "Koncipieringshoroskopet" (strax före 19, 9 mars -11) är mycket ominöst, och även "födelsehoroskopet" (som antagligen har kräftascendent - valet skedde väl nån gång mitt på dagen). Asc med Saturnus, MC nära Ketu och så solen/mars i 6:e och månen i 8:e ovanpå det under "koncipieringen" och saturnus mot ett kluster i martyrskapets tecken fiskarna i "födelsehoroskopet, och månen i skorpionen.
S